ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ; ΣΕ ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ – ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    makeleio xryso

    Το πρώτο στοίχημα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το κέρδισε στις 17 Νοεμβρίου. Ηταν η αρχή του τέλους για τους μπαχαλάκηδες. Σήμερα και πάλι η εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη από τα προηγούμενα έτη. Κάτι είναι και αυτό, αφου δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια και φθορά περιουσίας με εκτεταμένες ζημιές, όπως μας είχαν συνηθίσει οι αναρχομπαχαλάκηδες όλα αυτά τα χρόνια. Λέτε να αποκαταστάθηκε η ασφάλεια; Άραγε το δόγμα “Νόμος και Τάξη” να φέρνει αποτελέσματα; Τα σχόλια δικά σας…

    Τι συνέβη στην 11η Επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

    Mε μικρής έκτασης επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων σημαδεύτηκε η πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 προσαγωγές. Το σκηνικό έντασης ξεκίνησε μετά το τέλος της πορείας όταν η κεφαλή κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων.

    Δείτε την λεπτομερή κάλυψη του makeleio.gr στον σύνδεσμο: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ – ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

    Αρχικά οι αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς.

    Κουκουλοφόροι στα Εξάρχεια

    Ομάδα κουκουλοφόρων από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών έφτασε στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην συμβολή της Τζαβέλλας με τη Μεσολογγίου όπου έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του Επαμεινώνδα Κορκονέα ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Εκεί οργανώθηκαν και κινούμενοι προς την πλατεία Εξαρχείων ξεκίνησαν καταδρομικές επιθέσεις κατά των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που κινούνταν στην περιοχή.

    Οι αστυνομικοί απάντησαν στις επιθέσεις με τη χρήση χημικών, με σκοπό να απομακρύνουν από εκεί τους αντιεξουσιαστές. Ένταση επικράτησε και στην πλατεία Εξαρχείων όπου οι αστυνομικές δυνάμεις επιστράτευσαν τις αύρες της ΕΛ.ΑΣ. Ο «Αίας» κινήθηκε στα Εξάρχεια, και προχώρησε σε ρίψεις νερού.

    Ειρηνικά οι πορείες σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

    Νωρίτερα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά στους δρόμους της Αθήνας. Oι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα και λίγο αργότερα ξεκίνησαν την πορεία τους με κατεύθυνση τη Βουλή.

    Στο πανό της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης απεικονιζόταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στο οποίο αναγράφεται η φράση «απαντάμε στην κανονικότητα με Δεκέμβρηδες». Παράλληλα ακούστηκαν και συνθήματα όπως «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία».

    Untitled-1

    Από την άλλη πλευρά στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες. Η πρώτη και μαζικότερη, στην οποία συμμετείχαν μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων, ξεκίνησε από την Καμάρα, κατέβηκε από την οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκε στην Τσιμισκή και κατέληξε στο αρχικό σημείο.

    Kλούβες της Αστυνομίας δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του Συντριβανίου, κόβοντας τον δρόμο προς το ΑΠΘ, ενώ κατά μήκος της οδού Μελενίκου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Η δεύτερη πορεία, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ξεκίνησε, επίσης, από την Καμάρα, κινήθηκε στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, ανέβηκε στην οδό Αριστοτέλους και ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών πήγε προς το κτίριο του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου διαλύθηκαν. Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αποκαταστάθηκε.

    Επεισόδια και προσαγωγές στην Πάτρα

    Σε περίπου 20 προσαγωγές ατόμων έχει προχωρήσει η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε κατά την διάρκεια της πορείας, με αφορμή την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, καθώς και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης.

    4974565.jpg

     

    Μικρή ένταση στα Χανιά

    Με μικρή ένταση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η πορεία που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά για τα 11 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ένταση προκλήθηκε όταν μετά το τέλος της πορείας και ενώ είχε φύγει το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων, μικρή ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες προς το σημείο που βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, και ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.

    Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος της ομάδας των νεαρών που απομακρύνθηκαν από το σημείο.  Νωρίτερα, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, εκπροσώπων φορέων, και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

    Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, ενώ έγραψαν με την χρηση σπρέι, συνθήματα στην κεντρική είσοδο και σε τοίχους του δημαρχείου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης.

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ….Ο ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ΠΙΣΩ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΑΠΛΩΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ…
      ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΞΙΟ….
      ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ….ΠΟΥΘΕΝΑ…ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ….
      ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ.
      Η ΜΟΝΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΜΑΣ (ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).

      1. ΣΩΣΤΟΣ……ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΕΥΘΗΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ ΠΑΤΕΡ ΦΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΗΜΑΤΟΣ………ΑΠΛΑ ΣΤΙΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΛΛΟΣΤΕ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΟΥΝ……

    2. Τελικά μήπως οι “πρωταγωνιστές”παραμένουν οι ίδιοι μόνο που το.έργο άλλαξε??
      ..

    Comments are closed.