ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΛ! ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΚΗ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ “ΠΛΗΘΩΡΙΚΗ ΜΑΛ@@@Α” – ΙΔΟΥ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    mitsotakis_tsipras2

    Πλήθος σχολίων προκάλεσε η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, όπου μίλησε για «ολιγαρκή αφθονία», με τον πρώτο που σχολίασε τον όρο να είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Μπορούμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη & δικαιότερη κοινωνία. Για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις σταθερά προσανατολισμένες στη κοινωνική πρόοδο και σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας», έγραψε ο πρωθυπουργός.

    Ωστόσο το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας, προκάλεσε την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    «Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια «ολιγαρκή αφθονία» στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το «ολιγαρκής» για τους Έλληνες και το «αφθονία» για τον ίδιο και την παρέα του» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ

    Ο πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητες τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη, που σε νέα του ανάρτηση του συνέστησε να διαβάσει τον Γάλλο οικονομολόγο Σερζ Λατούς και τη θεωρία του για τη λιτή αφθονία…

    «Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας. Αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

     

    Όμως η χρήση του ρήματος «συστήνω» σχολιάστηκε από τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνο Ζούλα.

    «Με όλο το σεβασμό, ας αρχίσουμε απ τα βασικά: Άλλο συστήνω, άλλο συνιστώ.
    Συστήνω = παρουσιάζω κάποιον σε κάποιον άλλον για να γνωρισθούν
    Συνιστώ = δίνω συμβουλή, κάνω υπόδειξη
    Παράδειγμα: Συστήνω τη γυναίκα μου σε κάποιον και του συνιστώ να μην παρασυρθεί απ’ τις ιδεοληψίες της», έγραψε στο twitter, παραθέτοντας και το tweet του πρωθυπουργού.

    Σχόλια και από χρήστες του twitter

    Φυσικά, τα όσα γράφτηκαν προκάλεσαν και σχόλια από τους χρήστες, που δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν, είτε καυστικά, είτε με οργή την… «ολιγαρκή αφθονία» που απολαμβάνουν.

    Δείτε μερικά από τα tweets που γράφτηκαν για το θέμα:

    https://twitter.com/Dionisis81/status/1106692579024871424

    https://twitter.com/AnAthenianToLDN/status/1106682401223311362

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Τι στον μπ@υτσο πίνεις βρε μπαγλαμά που ήθελες να γίνεις και πρωθυπουργός ??
      Ειλικρινά, θα πάω Βόρειο Κορέα και θα πέσω γονατιστός να παρακαλέσω τον κύριο Κιμ να ρίξει πυρηνικά στον γιδότοπο..

    2. Ολιγαρκής (σκληρή λιτότητα) για τους απλούς πολίτες,εφαρμοστηκε στα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα, Σοβιετική Ένωση, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Γιουγκοσλαβία, Κουβα, κλπ, και αφθονία για τα πρωτοκλασάτα μέλη του κόμματος (ο Τσίπρας και η παρέα του θέλουν την αφθονία για πάρτη τους!)

    Comments are closed.