ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ MAKELEIO.GR ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕ; «Προδότης προδότης προδότης με βαμμένο μαλλί και ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι». ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο…

Κοινοποίηση:
μακελειο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πολιτικό σάλο στα κατεχόμενα και μερικές αναταράξεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά προκάλεσε η αποκάλυψη για πραγματοποίηση «μυστικής συνάντησης» ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο λεγόμενο «υπουργό Εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος θεωρείται ο έμπιστος άνθρωπος του καθεστώτος Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Το θέμα διέρρευσε από τον εκπρόσωπο του κ. Ακιντζί, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο στα κατεχόμενα ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ζήτησε πληροφόρηση για το θέμα της συνάντησης από τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ, ο οποίος «επιβεβαίωσε ότι έγινε μια τέτοια συνάντηση».

Το να μην δοθεί καμία πληροφορία πριν ή μετά από μια τέτοια συνάντηση, υποστήριξε ο Μπαρίς Μπουρτζιού, από τον «υπουργό εξωτερικών» στον «πρόεδρο» Ακιντζί είναι αντίθετο προς τα «κρατικά θέσμια» και την σοβαρότητα. Επιπλέον, ανέφερε, δεν συνάδει με τις πολιτικές ηθικές αξίες.

Ο κ. Ακιντζί εκφράζει μάλιστα λύπη για το γεγονός ότι δεν ενημερώνεται από τον «υπουργό εξωτερικών» για τις συναντήσεις που πραγματοποιεί «μια στάση συμπεριφοράς που «είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή».

Αναστασιάδης: Δεν θα παίρνω άδεια με ποιους θα συντρώγω

Επιβεβαιώνοντας τη «μυστική συνάντηση με τον Οζερσάϊ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έσπευσε να δηλώσει ότι αυτή ήταν καθαρά κοινωνικού περιεχομένου.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να παίρνω άδεια για το με ποιους θα συντρώγω ή όχι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται περί καθαρά κοινωνικού γεγονότος» δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.

Ο Κύπριος Πρόεδρος εξήγησε ότι στις 4 Ιουνίου μετά από πρόσκληση του κ. Γιαννάκη Μούσα- Εκπρόσωπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων – βρέθηκε σε δείπνο με τον κ. Όζερσαι και τις συζύγους τους τονίζοντας ότι επρόκειτο για δείπνο κοινωνικής φύσεως.

Σημείωσε ότι δεν γνωρίζει τι τεκταίνεται στα κατεχόμενα τονίζοντας ότι δεν υπήρχε πρόθεση συνομιλιών ούτε υπήρξε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ούτε και περιφρόνηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Στα κατεχόμενα ο Κ. Οζερσάϊ επιβεβαίωσε με τη σειρά του ότι είχαν «μια κοινωνική συνάντηση μετά συζύγων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη» πριν λίγο καιρό σε κοινωνικό γεύμα.

«Δουλέψαμε μαζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μεγάλη περίοδο και γνωρίζω τον Αναστασιάδη γι’ αυτό είναι φυσιολογικό να βρισκόμαστε μαζί με τις συζύγους μας. Το έκαναν θέμα, λυπάμαι γι’ αυτό», είπε για να προσθέσει απαντώντας στο παράπονο Ακιντζί ότι ενημέρωσε, όπως άρμοζε τον «πρωθυπουργό» και το «υπουργικό συμβούλιο» λέγοντας ότι και ο κ. Ακιντζί είχε συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα πριν κάποιο διάστημα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ αλλά αυτόν ως «υπουργό» δεν τον ενημέρωσε κανείς.

Ο Κ. Οζερσάι ανέφερε επίσης ότι όταν ο Μουσταφά Ακιντζί πρότεινε για στρατηγική συμφωνία το έγγραφο Γκουτέρες (πέρυσι τον Απρίλιο) ο ίδιος το έμαθε από τον Τύπο και όχι από τον Τ/κ ηγέτη. Ανέφερε επίσης ότι ο Τ/κ ηγέτης είχε μοιραστεί με τον (Ε/κ) συνομιλητή του χάρτη (στο Μοντ Πελεράν 1) στο πλαίσιο των συνομιλιών, χωρίς να γνωρίζει η «κυβέρνηση», που δεν είχε εμπλακεί σε αυτόν, ούτε και η «βουλή».

«Δεν θεωρώ ότι είναι και πολύ υγιής η προσέγγιση να κάνεις παράπονο επειδή δεν σου δόθηκε πληροφόρηση για το περιεχόμενο ενός κοινωνικού δείπνου», σημείωσε ο Κ. Οζερσάι.

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα λέγοντας πως οι επαφές του το προηγούμενο διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα την παράδοση των καταζητουμένων για φόνο «και αν αυτός είναι λόγος ανησυχίας, αυτό μας λυπεί». Κάποια αποτελέσματα, ανέφερε, γίνονται με ανεπίσημες επαφές και κρυφούς χειρισμούς.

OZERSAI-ANASTASIADHS
Φωτογραφία-ντοκουμέντο από το περιβόητο «μυστικό δείπνο» Αναστασιάδη-Οζερσάϊ μετά συζύγων. Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα ο οικοδεσπότης Γιαννάκης Μούσας, εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στην κυπριακή Βουλή.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ με προσοχή το βιογραφικό του Πρόεδρου Αναστασιάδη

Ο Νίκος Αναστασιάδης ( 27 Σεπτεμβρίου 1946) είναι ο έβδομος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε στο Πέρα Πεδί της Επαρχίας Λεμεσού. Είναι νυμφευμένος με την Άντρη Μουστακούδη και έχει δύο κόρες. Εξελέγη πρόεδρος για την περίοδο 2013 – 2018, στις 24 Φεβρουαρίου 2013, με ποσοστό 57,25%. Στις Προεδρικές Εκλογές του Ιανουαρίου του 2018 επανεξελέγη πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με ποσοστό 56% στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ανανεώνοντας έτσι τη θητεία του έως τις 24 Φεβρουαρίου 2023

Πολιτικές και Κοινωνικές Δραστηριότητες

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και προχώρησε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο στο University of London.

Όντας πνεύμα ανήσυχο, η πολιτική κυλούσε στις φλέβες του από την εφηβική του ηλικία. Έτσι, στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ενεργό στέλεχος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου, επί Προεδρίας του Γεώργιου Παπανδρέου.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, άνοιξε το Δικηγορικό του Γραφείο στη Λεμεσό και αναμίχθηκε, αναπόφευκτα, από την πρώτη στιγμή, με τα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, την οποία και υπηρέτησε επιτυχώς από τις θέσεις του Επαρχιακού Γραμματέα, Αντιπρόεδρου και Προέδρου.

Ακολούθως, ανέλαβε δράση στον Δημοκρατικό Συναγερμό, πλάι στον ιστορικό ηγέτη, Γλαύκο Κληρίδη, τον οποίο θεωρεί πολιτικό του πατέρα. Υπηρέτησε το κόμμα από τις θέσεις του Α’ Αντιπροέδρου και αργότερα Αναπληρωτή Προέδρου μέχρι το 1997, ενώ είναι μέλος του Κυπριακού Εθνικού Συμβουλίου από το 1995.

Στις 24 Μαΐου του 1981 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Λεμεσού με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, διατηρώντας την παρουσία του στο Κοινοβούλιο για 32 χρόνια.

Κατά την πολυετή θητεία του, υπήρξε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, ενώ υπηρέτησε το Νομοθετικό Σώμα ως Πρόεδρος των Επιτροπών Εξωτερικών, Παιδείας και της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών μέχρι και το 2006, αλλά και ως Αντιπρόεδρος και Μέλος πολλών άλλων Επιτροπών.

Την πενταετία 1996-2001, μάλιστα, υπηρέτησε το Κοινοβούλιο από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εκλέγεται, το 1997, πανηγυρικά στην Προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, θέση που σταθερά του εμπιστεύονται τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος με συνεχείς επανεκλογές το 1999, το 2003, το 2007 και το 2012.

Γεννημένος ηγέτης, ο Νίκος Αναστασιάδης αναλαμβάνει τα ηνία του κράτους στα χέρια του, στις 24 Φεβρουαρίου του 2013, οπότε εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξασφαλίζοντας το 57,48% των ψήφων, στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Έχοντας διανύσει χιλιόμετρα στον πολιτικό στίβο του τόπου, ο Νίκος Αναστασιάδης κατόρθωσε ν’ ανανεώσει την Προεδρική του θητεία και για την επόμενη πενταετία με ποσοστό 56% στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σπουδές και διακρίσεις

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και προχώρησε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο στο University of London. Τον Φεβρουάριο του 2016 το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναγόρευσε τον Νίκο Αναστασιάδη σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων:

–        Με τον Μεγαλόσταυρο του Εθνικού Τάγματος του Manuel Amador Guerrero της Κυβέρνησης του Παναμά

–        Με το Παράσημο του Νείλου από την Κυβέρνηση της Αιγύπτου

–        Με το Παράσημο του Τάγματος του Al Khalifa του Μπαχρέιν

–        Με το Παράσημο του Μεγάλου Σταυροφόρου του Τάγματος των Ιπποτών του Πανάγιου Τάφου από τον πατριάρχη Ιεροσολήμων Θεόφιλο

–        Με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος από την Ελληνική Δημοκρατία

–        Από το Βραβείο των Εθνών «Light Unto» από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) για τη σταθερή υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών, τη διαρκή επιδίωξη ειρήνης και την ακλόνητη δέσμευσή του για τη διατήρηση φιλικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ.

Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΛΑ, στον πόλεμο της Κύπρου ο Αναστασιάδης τι έκανε;

Που ήταν; Γιατί δεν μας το γράφει στο βιογραφικό του;

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. 1974, ένας άντρας αφήνει μάνα, γυναίκα και παιδιά, φοράει ενα σακάκι, αρπάζει ενα δίκανο και πηγαίνει μόνος του στην απέναντι πλευρά να σκοτώσει τούρκους και να υπερασπιστεί την πατρίδα του, Σ.Σ. το ονομά του, είναι ακόμη στους αγνοούμενους.
    ..λίγο πιο πέρα, ενας άλλος, φοράει το κουστούμι του και πηγαίνει να δει τι θα κερδίσει απο αυτόν τον πόλεμο.
    Θέμα αξιών.

    Και κάτι για την αρχαιολογική βιβλιογραφια.
    Η Αφροδίτη δεν γεννήθηκε ΠΟΤΕ στην Κυπρο._ (*..). Λάθος πληροφορία😷. Λυπάμαι για τον “κόπο” που κάνατε…(*/..#). Ας μην βάζατε αγράμματους εβρεους και αραβες να μεταφραζουν την Ελληνική βιβλιοθήκη στην Αλεξάνδρεια και να τα συμπεραίνουν όπως τους ερθει πιο βολικά, για να μην βρισκόσασταν σε αυτη την θεση. Δείτε άλλωστε και το τσόκαρο την γυναίκα του αναστασιαδη. Ποιός ξερει απο ποιό τσαντηρι “βγηκε” το μοσχάρη – κάντε αυτή “αφροδίτη” αν δεν εχετε άλλη 😅

  2. Μετα το πραξικοπημα και την Τουρκικη εισβολη ο νυν προεδρος της Κυπρου ηταν ο δικηγορος των πραξικοπηματιων της οργανωσης ΕΟΚΑ Β που εκανε το πραξικοπημα κατα του Μακαρειου.
    Επισης ηταν ο πολιτικος που ειπε ΝΑΙ στο σχεδιο Αναν το 2004.
    Κυριε Χιο αν μπορειτε και θελετε καντε μια ερευνα για το ποσα στελεχη του Εθνικου Λαικου Μετωπου ΕΛΑΜ δηλαδη του παραρτηματος της Χρυσης Αυγης στην Κυπρο εκπληρωσαν την στρατιωτικη τους θητεια.
    Εχει βουηξει το νησι πως οι μισοι απο αυτους δεν εκαναν στρατο για ιατρικους λογους, ενω μετα απο καποια χρονια ηταν στην φρουρα του Μιχαλολιακου και γενικα συμμετειχαν σ εκπαιδευσεις της Χρυσης Αυγης.
    Οταν ομως πρεπει να υπηρετησουν την πατριδα, δηλωνουν κολληματα..Αν ειναι πατριωτες οπως λενε ας τους στειλει ο Μιχαλολιακος να υπηρετησουν τωρα.
    Επισης αν μπορειτε καντε και μια ερευνα ποσοι Κυπριοι πολιτικοι εκπληρωνουν τις υποχρεωσεις τους απεναντι στην εθνικη φρουρα με την υποχρεωτικη παρουσια στην εφεδρεια. Οι Κυπριοι μετα την στρατιωτικη τους θητεια διαρκειας 24 μηνων εξακολουθουν να παρουσιαζονται στον στρατο 3 με 4 φορες τον χρονο σε ασκησεις. Αν δεν παρουσιαστει καποιος σε καποια ασκηση επειδη ξεχασε ή επειδη δεν μπορουσε τοτε τον στελνουν στρατοδικειο και του επιβαλεται προστιμο 300-500 ευρω για καθε φορα που δεν παρουσιαστηκε ως εφεδρος.
    Ο εκπροσωπος κομματος του κυριου Αναστασιαδη πριν λιγους μηνες βγηκε δημοσια και παραδεχτηκε πως δεν παρουσιαστηκε ουτε και μια φορα ως εφεδρος εδω και 18 χρονια. Και οχι μονο εξακολουθει να πολιτευεται αλλα δεν του επιβληθηκε ουτε προστιμο ουτε τον εστειλαν στρατοδικειο να πληρωσει γυρω στις 30 χιλιαδες να μαθει να σεβεται τους συμπολιτες και το κρατος του..Προφανως εξακολουθει να μην παρουσιαζεται στην εφεδρεια…

  3. Επαιρνε φιφες στα τουρκακια,εφιαλτες παντου.

  4. Εξυνε τα @ρχιδι@ του ακριβώς όπως και τώρα.

  5. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε έτσι εστω και για τα παντελόνια που φοράνε.Κοπρόσκυλα παντού.

  6. Έχετε δίκαιο αδέλφια. Εγώ άκουσα κάτι άλλο που πάλι πολλοί προσπέρασαν. Το Δικηγορικό Γραφείο του κύριου Ανασταστιάδη ανάλαβε υποθέσεις τουρκοκυπρίων οι οποίοι διεκδικούν περιουσίες στις περιοχές που παρέμειναν ελέυθερες απο την κατοχή. Το άρθρο του Μακελειό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που σας λέγω. Παρόλα αυτά απλά σας αναφέρω ότι η Αριστερά στην Κύπρο είναι κάτι αντίστοιχο με τον Σύριζα και πολύ χειρότερη απο τον Αναστασιάδη. Ελπίζω να πάρουμε απαντήσεις φίλοι γιατί δεν θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα είναι τόσο τραγικά.

  7. ΤΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 74 ΑΥΤΟ ΤΟ ΄ΠΑΡΤΑΛΙ???ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΙΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΡΑ ΔΙΠΛΑ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΟΤΑΝ ΕΝ ΚΡΥΠΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΑΛΛΟ ΕΝ ΚΡΥΠΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙ……………….

  8. Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΣ
    ΚΑΛΑ, στον πόλεμο της Κύπρου ο Αναστασιάδης τι έκανε;
    Που ήταν; Γιατί δεν μας το γράφει στο βιογραφικό του;
    ΓΚΑΒΟΝΕ ΜΗΓΕΣ

Comments are closed.