ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ: ΠΗΡΑΝ ΑΓΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ..! (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    metanastes7

    Αποχώρησαν τελικά από την Ιερά Μονή Πορετσού στην Αχαΐα οι πρόσφυγες που επρόκειτο να φιλοξενηθούν εκεί. Πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες με μικρά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και τη Συρία.

    Όπως αναφέρει και το kalavrytanews.gr οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τους να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία. Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι “πρόσφυγες” διαμαρτυρήθηκαν ότι η περιοχή όπου βρίσκεται η Μονή είναι πολύ απομονωμένη και κάνει πολύ κρύο.

    Τελικά έπειτα από διαβουλεύσεις στη Μονή παρέμειναν πέντε γυναίκες (τρεις από Συρία και δυο από Ιράκ με τέσσερα μικρά παιδάκια).

    Όλοι οι υπόλοιποι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μάλιστα φέρονται να είπαν «Καλύτερα στη Μόρια». Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα κατά την αποχώρηση τους μάλιστα έλεγαν “No good” ξανά και ξανά.

    «Δεν μας είχαν ενημερώσει»

    Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγραμπέλων ισχυρίστηκε ότι οι πρόσφυγες έφυγαν, ενώ στην ανακαινισμένη Μονή υπάρχουν όλα εκείνα που θα χρειάζονταν για τη διαμονή τους (θέρμανση, ντουλάπες κ.α.). Τελικά προτίμησαν να μη μείνουν εκεί και αποχώρησαν μέσα σε μισή ώρα.

    Όπως ανέφερε στο thebest.gr αν και αυτό που γνώριζαν όλοι ήταν ότι επρόκειτο για Χριστιανούς πρόσφυγες, οι μαντίλες που φορούσαν μαρτυρούσαν ότι επρόκειτο για Μουσουλμάνες γυναίκες και παιδιά.

    Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγραμπέλων εξήγησε πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν είχαν καμία ενημέρωση για την έλευση των προσφύγων- έφτασαν το πρωί της Πέμπτης- στην μονή.

    «Δεν διαφωνούμε αλλά θα έπρεπε οι φορείς και η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Η φιλοξενία των προσφύγων στη μονή προέκυψε μετά τη συμφωνία της εκκλησίας με το κράτος να απορροφηθούν πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας. Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά δε θα έπρεπε η εκκλησία να μας καλέσει να μας ενημερώσει. Δεν περιμέναμε να υπάρχει αυτή η εξέλιξη» αναφέρει.

    Όπως τονίζει οι κάτοικοι εκφράζουν αρκετές ανησυχίες για το πώς θα εξυπηρετηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και πώς παράλληλα θα διασφαλιστεί και ο σεβασμός στον χώρο που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Άλλωστε όπως εξηγεί η μονή έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο.

    «Αν και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι πρόσφυγες που θα μείνουν στη μονή είναι Χριστιανοί, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται» ανέφερε, εξηγώντας όπως μόλις πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν εργασίες συντήρησης- μετά από δωρεά ιδιώτη- στο χώρο προκειμένου να είναι σε θέση να τον επισκέπτονται τουρίστες. Πλέον έχουν τοποθετηθεί κρεβάτια και εξοπλισμός που παρέχει ο στρατός.

    Όπως αναφέρει η τοπική κοινωνία δεν είναι αντίθετη στο να συμβάλλει στη φιλοξενία των προσφύγων αλλά με κανόνες και εγγυήσεις.

    «Αυτά είναι πράγματα που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχουν και γι αυτό το λόγο έχει δημιουργηθεί κάποια ένταση» μας λέει.

    Νωρίτερα σήμερα έφτασαν οι πρώτες οικογένειες μεταναστών στην Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης Ηλείας. Στην πλειονότητά τους είναι Αφγανοί ενώ ο συνολικός αριθμός των ατόμων αυτών ανέρχεται στους 102.

    Διαβάστε στην Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Πέμπτης που κυκλοφορεί στα περίπτερα, όλα όσα λέει… η Ντόρα για τους λ@θρομετανάστες:

    1.indd

    Δείτε και το βίντεο:

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    36 Σχόλια

    1. Για να έχει κάποιος την ιδιότητα του πρόσφυγα πρέπει να προέρχεται από χώρα που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και να συνορεύει με την χώρα εισδοχής και ο νοών νοείτω!!!

    2. Μοιραζει καλα λευτα ο Σορος ανα κομμάτι και παρακαλανε ολοι οι αργυρώνητοι Ιουδες να τους παρουν,οταν θα κοπουν τα μπικίνια και αρχιζουν να σας σφαζουν γιουσουφακια να ειμαι σε μια γωνια και να σας βλεπω πως θα βελαζετε οταν θα σαν Μουσχαριααααα.

    3. ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!! ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΕΔΩ Η ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ???? ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΡΑΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !!!! ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΡΩΜΟΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ !!!! ΕΙΧΕ ΤΥΧΗ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΑ ΑΡΑΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ !!!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΑΠΛΥΤΑ????ΚΟΙΤΑ ΜΟΥΡΗ Η ΑΡΑΠΩ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥΛΙΚΑ ΣΑΝ ΞΥΝΙΣΜΕΝΟ ΣΚΑΤΟ ΕΙΝΑΙ !!!!

    4. Τάχα κατατρεγμένοι που δεν τους κάνει και το ντελουξ κατάλυμμα γιατί δεν είναι κεντρικό για να εκδίδονται οι αραπίνες όπως κάνουν στην Πατησίων στη μέση του δρόμου και στους παράδρομους που διαθέτουν και τα παιδιά τους για την ίδια χρήση και πέφτει το μπικικίνι…. Καλλίτερα στη Μόρια λένε που έπαιρναν και το 10ευρω από τα πελατάκια. Αν το δεις από οικονομικής απόψεως ένα δίκιο το έχουν οι αραπίνες…έχουν χασούρα….Έτσι πολύ καλά κάνουν για να ξεβρακώνονται και υπάρχει μια πιθανότητα να ξυπνήσουν και οι κατ΄ επιλογήν ευαισθητούληδες του κώλου…. Τουλάχιστον γλύτωσε το Μοναστήρι από τους βρωμιάρηδες.

    5. Τους πήρε ο πόνος για τους σκυλαραπες λάθρο υπάνθρωπους. Για τους Έλληνες που δεν είχαν να φάνε τόσα χρόνια, τέτοια πρεμούρα δεν τους είχε πιάσει!
      Ρε ποσό μαλακες είμαστε ρε;;; Ξυπνήστε ρέε!
      Θα μας φάνε τα σκυλαραπιδια σε λίγο ρέεεεε!
      Πως καταντήσατε την όμορφη χώρα μας ρεεε;;;

    6. Ο νέος νόμος που ψήφισαν λέει ότι όποιος δεν συνεργάζεται θα χάνει την ιδιότητα του ασύλου και θα πηγαίνει σε κλειστό κέντρο προς απέλαση. Γιατί σε αυτή την περίπτωση που αρνήθηκαν να μείνουν εκεί δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες αλλά τους πήγαν αλλού;;;;;;;;;;;; Αυτές τις ερωτήσεις πρέπει να κάνουν οι πουλημένοι δημοσιογράφοι στους αχρείους πολιτικούς. Όσο για τους τράγους περαστικά τους.

    7. ….NO GOOD ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΚΥΛΑΡΑΠΙΝΕΣ….ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ TRIVAGO!!!….ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ….ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ…ΜΕΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΝ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑ….ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΕΣΑΝΕ Κ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ….ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ!!!

    8. Θέλουν στο Hilton … Αμ πως …!
      Ειδες οι κατατρεγμένοι κακόμοιροι νεγροειδεις καφροι ;;;;, μας έχουν πάρει στο ψιλό ακόμα και οι αραπαδες από τις ψάθινες καλύβες της Αφρικής που χεζουν ενώ τρώνε ..

    9. Αν η Εκκλησια μπορει να αποδειξει πωσ απο τα εθνη στο κεφ 10 της Γεννεσεως που ηταν ολα απο την λευκη φυλη αρχικα προερχονται ολοι οι υπολοιποι να δεχτουμε τους λαθρομεταναστες
      Δυστηχως για αυτους δεν προκυπτουν απο πουθενα.Οι ανθρωποι απο τον Αδαμ και την Ευα ειναι μονο οι λευκοι (Ουτε καν οι μπασταρδοι Τουρκοι,Αραβες κτλ)

    10. Αν χρειαστεί πρώτα κρέμασμα τους παπάδες και μετά τους πολιτικους.Ξεσκιστε διεθνιστές και δημοκράτες…

    11. Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ ΠΕΣΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΤΟΝ ΣΟΡΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ Μ.Κ.Ο ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ Μ.Ι.Τ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΩΜΑΤΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΛΑΤΡΕΜΑΙΝΕΣ ΑΡΑΠΗΝΕΣ ΤΟΥΣ

    12. Ε ρε απαιτησεις που εχουν.
      εμεις το χειμωνα κοιμομαστε με το μπουφαν για να κανουμε οικονομια,και να μας μεινει κανα ευρω για φαγητο και ψωμακι.
      Δεν πατε αφρικη που εχει ζεστη και μπανανες να φατε λεω εγω.
      Εγω θα τους αφηνα πρωτα σε ενα ξερονησι με μοναχα πετρες για 3 μερες και μετα στο μοναστηρι.
      Θα τους εβλεπες μετα να φυλανε να ποδια στους παπαδες.
      Δε θελει κοπο, αλλα τροπο.

    13. να τους μοιρασουμε στα χωρια να βρουν δουλεια οι ανθρωποι λεει η μανταμ του 1,5%!!!
      εμεις που θα βρουμε δουλεια δε μας ειπε ομως.
      τους φερνουν για μονιμους.
      να ξερουν τα ζαγαρια τι ψοφησαν τον ιουλιο!!
      ΤΣΙΠΡΟΤΑΚΗΣ

    14. …ενω ο προεδρος του συλλογου ειπε οτι δεν θα ειχε προβλημα με τους “”προσφυγες”αρκει να το …ηξερε.πόσο πιο Μ@…ΚΑΣ!!!!Φοβαται το παρταλι να πει:λαθρομεταναστες;;; ρε ουστ!!!!ενας ακομη ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

    15. Καλα τα παπαδακια πλακα θα επαθαν…….μπορει να τους ειπαν οχι μωρε χριστιανους θα στειλουμε…..no good λες και την καλεσαμε το πιθηκι……

    16. Ο χριστιανισμός είναι μία παγκόσμια θρησκεία και ως εκ τούτου είναι μοχλός παγκοσμιοποίησης. Όταν οι μητροπολίτες, παπάδες κτλ δώσουν εντολή στο “ποίμνιο” να σωπάσει για τις λαθροαφιξεις δυστυχώς η πλειοψηφία αυτού του ανελληνιστου όχλου θα υπακούσει.

    17. Εδω ο γερμανός αποδέχτηκε τον πάπα ,(βλεπε ψευτοσυνοδο) της Κρήτης ,στους μουσουλμανους θα πει όχι ? Είναι πολλά τα ριαλια. Μόνο άξιους ιερωμένους ξέρει να διώκει κ να τους εγκαλει σε απολογία .αλλά ίδιος με τον αρχιμασονο Ιερώνυμο είναι ,τι περιμένει κανείς

    18. Σιγά μη κάτσουν σε μοναστήρι οι σατανισμένοι μουσουλμάνοι….

    19. Μου αρεσει που εχουν και απαιτησεις, [η μονη απομονομενη και κανει πολύ κρυο], δρομο από εκει που ηλθατε.

    20. νδ 39,85
      συριζα 31,53
      πασοκ 8,10
      κκε 5,30
      ελληνικη λυση 3,70
      μερα 25 3,44

      1. SINGYLAR LOGIK ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ??????ΑΥΤΗ ΑΝΑΙΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΒΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΨΗΦΟΣ

    21. ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ ;
      ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ ;
      ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ;
      ΑΠΟΤΑΞΑΤΩ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ …..ΟΧΙ
      ΑΠΟΤΑΞΑΤΩ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ….ΟΧΙ
      ΕΕΕ …ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΗ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΤΕ ,ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΒΡΗΣ ΤΟΝ ΜΑΜΜΑΝΑ ΣΟΥ.
      ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ …ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ……
      ΑΡΕ ΠΟΥΣΤΡΟΝΙΑ ΕΡΠΕΤΑ !ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΑΡΙΣΤΑ .
      ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ;

    22. αυτοι οι μαυροι κανουν βουντου,μαυρη μαγεια στις χωρες τους και θα αντεχαν σε χριστιανικο μοναστηρι?Παντως με γεματες βαλιτσες φευγαν μερικοι.Τσεκαρετε τι λειπει τωρα απ το μοναστηρι!

    23. Απο την Σομαλια, το Κονγκο κλπ ειναι προςφυγες βρε βούρλα;; Ποιον νομιζετε πως κοροϊδεύετε;; Εεε;;; Το γιατι έφυγαν απο εκει ειναι δυο οι πιθανοί λόγοι. Ο ενας ειναι πως ήθελαν η νόμιζαν πως θα τους πήγαιναν στο Χιλτον και η αλλη πιθανότητα ειναι οτι ενοχλήθηκαν απο τις εικόνες και τους σταυρούς, εκτος και αν τα μάζεψαν οι τράγοι ολα αυτα μη τυχόν και προσβάλουν τους …φιλοξενούμενους τους….

    24. ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ – ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ – ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΑ ?

    25. ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΖΑΜΙΑ (ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ-ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ)

    26. ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΑΘΟΤΑΝ ΕΚΕΊ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΑΣΜΕΝΕΣ.
      ΚΟΨΤΕ ΦΑΤΣΕΣ…

      1. Apo tin skatofatsa tin dikia sou poli kaliteres,Slave grekouliari.Ante pidixou me katsina re gidi na ektinothis.

        1. Σε τσιμπησε μυγα τσε τσε..
          Τι επαθες και ουρλιαζεις τον πατριωτη Λακων….
          ΟΥΣΤ Γομαρι ξεσαμαρωτο πισω στον βοθρο απ οπου βγηκες

    27. Α μπα; Γίνεται πόλεμος στην Αφρική;
      Ο σατράπης της Τουρκογέννας Μητσοτάκης πρέπει να εκτελεστεί από τα πέντε μέτρα.

    28. Χ@ζω τον διεθνισμό σας
      λουγκρες με τα μαυρα φουστάνια!

    Comments are closed.