Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ! ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ – ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ

    Κοινοποίηση:
    odigos-epibiwsis-prin-kai-mprosta-apo-tis-kalpes-tis-kuriakis.w_l

    Άρχισε η εκλογική αναμέτρηση που προβλέπει για πρώτη φορά στη χώρα μας την παράλληλη τοποθέτηση τεσσάρων κάλπεων, για ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές. Καθώς, λοιπόν, ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά, ακολουθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, για όσους ακόμη δεν έχουν μάθει πού και πώς ψηφίζουν, αλλά και άλλες όπως με τι καιρό θα πάμε στις κάλπες και πού θα είναι ελεύθερα τα διόδια.

    Πού ψηφίζω

    Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να μάθετε πού ψηφίζετε είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και να πατήσετε την επιλογή «Μάθε πού ψηφίζεις», συμπληρώνοντας τα παρακάτω στοιχεία:

    • Επώνυμο (Ολογράφως)
    • Όνομα (Αρκούν τα 2 πρώτα γράμματα, από το πρώτο Όνομα)
    • Όνομα πατέρα (Αρκούν τα 2 πρώτα γράμματα)
    • Όνομα μητέρας (Αρκούν τα 2 πρώτα γράμματα)
    • Ημερομηνία γέννησης (4 αριθμοί)

    Μόλις συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα μάθετε σε ποιο εκλογικό κέντρο θα πρέπει να πάτε προκειμένου να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα στις 26 Μαΐου.

    Πώς ψηφίζω σε κάθε περίπτωση 

    Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

    -Στους δήµους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια, μπορείτε να βάλετε μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης. Αν, παρόλ’ αυτά, βάλετε περισσότερους από τρεις σταυρούς, το ψηφοδέλτιο εξακολουθεί να θεωρείται έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασµού, χωρίς να λαµβάνεται όµως υπόψη κανένας σταυρός προτίµησης.

    -Στους δήµους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, βάζετε σταυρό ως εξής:

    • σε έναν υποψήφιο δηµοτικό σύµβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια είναι µονοεδρική, διεδρική ή τριεδρική
    • σε έναv ή δύο ή τρεις υποψηφίους δηµοτικούς συµβούλους όταν η εκλογική του περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις έδρες ή/και
    • σε έναν υποψήφιο δηµοτικό σύµβουλο από όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήµου.

    https://twitter.com/ypesgr/status/1132194739174948864

    Αν, ωστόσο, βάλετε περισσότερους σταυρούς από όσους προβλέπεται παραπάνω, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασµού, χωρίς να λαµβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίµησης για τους υποψήφιους του µέρους αυτού.

    Επίσης, ο εκλογέας µπορεί να εκφράσει την προτίµησή του σε έναν ή δύο υποψηφίους του συµβουλίου της δηµοτικής κοινότητας και σε έναν υποψήφιο σύµβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.

    Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί τι ισχύει στο δικό σας εκλογικό τμήμα:

     

    dimotikes1.jpg
    dimotikes2.jpg
    perifereiakes1.jpg

    Στις Ευρωεκλογές

    Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης, η οποία δίνει στους ψηφοφόρους την δυνατότητα να πριμοδοτήσουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ή συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις σταυροί προτίμησης. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει έδρα. Οι εκλογείς θα εκλέξουν 21 ευρωβουλευτές, το 2019, όπως και στις εκλογές του 2014.

    eyroekloges1.jpg

    Ποια έγγραφα χρειάζομαι για να ψηφίσω 

    Μπορείτε να ψηφίσετε µε την αστυνοµική ταυτότητα, το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατοµικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταµείων που έχουν εκδοθεί από τις αρµόδιες ελληνικές αρχές. Η «κοµµένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. µεταβολή επωνύµου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκοµίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώµατα ασφαλείας χρησιµοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οφείλουν να προσκοµίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.

    Πού θα είναι ελεύθερα τα διόδια 

    Χωρίς διόδια θα μπορείτε να διέρχεστε σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στην Αττική Οδό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις σας προς τον τόπο όπου ψηφίζετε, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

    Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαΐου 00:00 ως τις 24:00.

    Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων από χθες Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6:00 έως και τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00, με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

    Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

    • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
    • Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
    • Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)
    • Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια
    • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες
    • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες- Κλειδί)
    • Εγνατία Οδός
    • Αττική Οδός

    Η ίδια απόφαση αφορά και την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου.

    Οι ψηφοφόροι θα έχουν εκπτώσεις σε τρένα και ΚΤΕΛ

    H ΤΡΑΙΝΟΣΕ χορηγεί έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

    Συγκεκριμένα η έκπτωση αφορά στα εισιτήρια για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής, από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, και χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

    Ακόμη, έκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, καθώς και σε εφόρους και δικαστικούς αντιπροσώπους, για τη μετακίνησή τους από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους, με επίδειξη της σχετικής απόφασης διορισμού.

    Η συγκεκριμένη έκπτωση δεν θα παρέχεται για τις μετακινήσεις στην προαστιακή γραμμή της Αθήνας και της διαδρομής Πάτρα-Ρίο. Όσον αφορά επιβάτες οι οποίοι, λόγω ιδιότητας, δικαιούνται έκπτωση (πχ φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κλπ),εφαρμόζεται κατά περίπτωση η ευνοϊκότερη τιμολόγηση.

    Από την άλλη πλευρά το Προεδρείο του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών αποφάσισε ομόφωνα όπως όλα τα υπεραστικά ΚΤΕΛ να χορηγήσουν στους ψηφοφόρους έκπτωση 25% επί των ισχυουσών τιμών των ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ εισιτηρίων, μόνο για τις διανομαρχιακές μετακινήσεις, κατά τα χρονικά διαστήματα :

    α) από 24 έως και 28 Μαΐου 2019 για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και
    β) από 31 Μαΐου έως και 4 Ιουνίου 2019 για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Η έκπτωση αφορά, επιπλέον, τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους εφόρους τους. Σημειώνεται ότι η έκπτωση είναι επί των κανονικών εισιτηρίων. Δεν δίνεται δηλαδή κάποιο επιπλέον κίνητρο π.χ. στους φοιτητές ή στους πολύτεκνους κλπ, που ιδίως μετακινούνται με ΚΤΕΛ και αντιμετωπίζουν συνήθως σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, να πάνε να ψηφίσουν, καθώς αυτοί δεν εκδίδουν κανονικό αλλά μειωμένο.

    makeleio sfragida ekloges

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….

    2. ετοιμάζουν την μεγαλύτερη παγκοσμίως νοθεία.
      με των ίδιο τρόπο νοθείας, θα κάνουν και της εθνικές εκλογές.
      η κυβέρνηση θα είναι + κυβέρνηση τσιπρα μιτσοτακη.
      μέχρι και η στοιχηματικές εταιρίες είναι στο κόλπο.
      όσο αφορά των δήμο αθήνας.
      σε μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση
      ο κασιδιάρης έβγαινε από το πρώτο γύρο πρώτος.
      και ρίξανε το σάιτ. psifofories.gr

    3. Το εκλογικό σώμα – “φάντασμα”

      Το εκλογικό σώμα (οι άνω των 17 ετών Έλληνες) είναι 9,9 εκατομμύρια (βάση του αριθμού αυτού καθορίζονται τα ποσοστά των κομμάτων, ποιά κόμματα θα “μπουν” στην (Ευρω-)Βουλή το ποσοστό αποχής κτλ). Ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 10,77 εκατομμύρια.
      Άρα είτε οι Ελληνόπαιδες παιδιά και έφηβοι κάτω των 17 ετών αριθμούν λιγότερους από 870 χιλιάδες (δεν ισχύει), είτε ψηφίζει πολύ μεγάλος αριθμός μη Ελλήνων, ή τελικώς μάλλον δουλευόμαστε…

    4. Το νου σας,πανε να μπερδεψουν-κατευθυνουν τα γεροντια και οχι μονο αυτους.Πρωι πρωι που πηγα το χαος.

    Comments are closed.