Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο ΣΑΠΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΑ

    Κοινοποίηση:
    1

    Πριν από καιρό είχε έρθει να μας επισκεφτεί o Jean, ένας Γάλλος φίλος. Είχε μια ανυπομονησία να δει από κοντά με τα ίδια του τα μάτια πως περνά η χώρα μας την εποχή των μνημονίων, της σκληρής λιτότητας και της κοινωνικής κρίσης που έχει οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες στην εξορία.

    Την πρώτη Κυριακή πρωί με προσωπική του επιθυμία πήγαμε τον Γάλλο φίλος μας να παρακολουθήσει Θεια λειτουργία στον κάποιο κεντρικό ναό. Είχε μεγάλη επιθυμία να ακούσει βυζαντινές ψαλμωδίες μέσα σε μια ελληνορθόδοξη εκκλησία γιατί είχε σπουδάσει βυζαντινολογία και τον ενδιέφερε πολύ. Η εκκλησία ήταν άδεια και ο κόσμος έρχονταν την τελευταία μισή ώρα και λίγο πριν από το «Δι ευχών», κάτι που του έκανε μια πρώτη κακή εντύπωση.Μάθαμε ότι μετά είχαν γάμο και ο Γάλλος μας ήθελε να παρακολουθήσει ένα παραδοσιακό ελληνικό θρησκευτικό γάμο Τι το ήθελε να επιμένει να παραμείνουμε! Άρχισαν να έρχονται οι προσκεκλημένοι και το πρώτο σοκάρισμα για τον Γάλλο ήταν να βλέπει τις καλεσμένες κυρίες λες και είχαν διαγωνισμό ποια θα δείξει περισσότερο… γυμνό. Πανάκριβες τουαλέτες, πανάκριβα κουστούμια και μια άχαρη επίδειξη φιγούρας σε όλο της το μεγαλείο. Μα ποιος παντρεύονταν τέλος πάντων ; Ένας… υπάλληλος του Δήμου μας είπαν.

    Όταν έφτασε η νυφική καμπριολέ των πενήντα χιλιάδων ευρώ, ο φίλος μας ο Γάλλος μας κοίταζε με ανοιχτό το στόμα. «Μα που βρίσκουν τόσα λεφτά οι Έλληνες ;». Μα δεν είναι δική τους, του είπαμε, η καμπριολέ είναι νοικιασμένη. «Και πόσο πλήρωσαν για να την νοικιάσουν ;». Αλλά δεν έφταναν αυτά. Όπως μας είπε ένας γνωστός το γλέντι θα γίνονταν το βράδυ σε ένα από τα πιο ακριβά κέντρα της πόλης και οι καλεσμένοι με τα πανάκριβα αυτοκίνητα τους είχαν προετοιμαστεί για μεγάλη… ολονύχτια «αγρύπνια» με αμέτρητα πιάτα σπασμένα και καλλίγραμμες να χορεύουν πάνω στα τραπέζια.

    Νωρίς το απόγευμα της ίδιας Κυριακής δεύτερο «χαστούκι». Αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καθότι ήταν αργία και δεν θα έπρεπε να έχει κίνηση. Η πρώτη έκπληξη ήταν ότι τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά καθότι έχει καταργηθεί η Κυριακή αργία. Ο φίλος μας μάς ρώτησε με κάποια απορία «Καλά πως δεχτήκαν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που εγώ ήξερα ότι κρατά τις ορθόδοξες παραδόσεις ;».

    Τότε έγινε και το απρόοπτο της επίσκεψης του ξένου φίλου μας στην Ελλάδα. Ξαφνικά οι δρόμοι έκλεισαν και μια θορυβώδη πορεία με διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα πρόβαλε από την περιοχή της Καμάρας. Ο Γάλλος φαίνονταν για πρώτη φορά ικανοποιημένος. Στράφηκε προς εμάς και είπε : «Σίγουρα είναι διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην σημερινή κατάσταση με τόσα που γίνονται, με τον πόλεμο που δέχεται ο Έλληνας είναι επόμενο να ξεσηκώνεται ο κόσμος.» Η απάντηση : «Δυστυχώς μοναμί, φίλε μου, δεν είναι διαδήλωση διαμαρτυρίας για τα κάποια οικονομικά μέτρα. Είναι διαδήλωση… οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας που οι οπαδοί της διαδηλώνουν γιατί θεωρούν ότι αδικήθηκε η ομάδα τους.

    Κόκαλο ο φίλος μας ο Γάλλος.

    Σίγουρα το ταξίδι αυτό θα του μείνει αξέχαστο.

    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
    www.nikosxeiladakis.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Αυτό φταίει όχι ότι τόσα χρόνια ψηφίζετε λαμογια και κάνεις δεν συβδικαλιζεται για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας

    2. Τα πολυτελή ρούχα και αυτοκίνητα δεν είναι θέμα πλούτου αλλά είναι θέμα κάλπικης επίδειξης των νεοελλήνων. Μπορεί να τρώνε στο σπίτι τους ψωμί και ελιά αλλά θέλουν να δείξουν στον γείτονα ότι έχουν λεφτά. Κάπως έτσι γέμισε η Ελλάδα κοκκινα δάνεια. Σπίτια και αυτοκίνητα που δεν τους ανήκουν, αλλά ανήκουν στις τράπεζες. Όλα αυτά είναι η κατάρα αλλά και η διαφορετικότητά της φυλής μας από τους άλλους λαούς. Ίσως επιβιώνουμε επειδή έχουμε αυτόν τον παράξενο τρόπο σκέψης.
      Από ότι ακούω όμως και στην κατοχή που πέθαινε ο κόσμος από την πείνα τα θέατρα ήταν γεμάτα, άρα ανέκαθεν ήμασταν οι παράξενοι του κόσμου.

    3. Ελεάννα,Ο Θεός δεν δίνει χαστούκια….αλίμονο εάν ο Έλληνας γονάτιζε ψυχολογικά στα “μαρτύρια” που του μαγειρεύουν οι δήθεν πολιτικοί ανθέλληνες,που κάνουν ζωή βασιλιά εις υγείαν των κορόιδων,με υπηρέτες,μπάτλερ και σοφέρ….δεν αντιλήφθειν τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή οι Έλληνες,να παρακολουθούν τους “άρχοντες”να τρώνε με χρυσά κουτάλια και να κλάινε τη μοίρα τους…..να πεις στον γάλλο φίλο σου πως μια φορά παντρεύεται ο άνθρωπος,άντε το πολύ τρεις….που μου ‘ρθε για κριτική στη πατρίδα μου και έλεγχο πως ζω και τι κάνω ….ό,τι γουστάρω κάνω ,εκτός από αυτό που θέλουνε οι άλλοι….όταν εμείς λουζόμασταν με σαπούνι,αυτοί βρωμούσανε και σάπιζαν στη χολέρα!!!μάθαμε τωρα να λέμε δεν έχει ο Έλληνας λεφτά,δεν έχουμε να φάμε,δεν έχουμε δουλειές…μιζέρια όσων θέλουν να μας υποτάξουν στη κατάθλιψη και την υποδούλωση…ψυχολογικά τρικ για να ντρέπεσαι να ζήσεις Έλληνα!!!Το κεφάλι μας δεν θα σκύψει ποτέ αλήτες!!!Έτσι γράφει το DNA μας και έτσι να τους πείτε τους “φίλους”σας τους Γάλλους,άγγλους,πορτογάλους…νισάφι πια!!!!

    4. Αυτα στην ψαροταβερνα του γυφτου κατοσταρη που ηταν και ανεκαθεν διακινητης λαθρο στην Σαμο. Αυτοι σερβιριζαν τα κωλοψαρα στον γαπ

    5. Πες στον Γάλλο, γι’αυτό είμαστε Έλληνες. Γιατί διαφέρουμε από όλους τους άλλους λαούς. Κατάλαβες γαλλε κανένας λαός δεν θα άντεχε όλα αυτά που παίρναμε εμείς 10 χρόνια .Και τώρα άντε στα τσακιδια.

      1. Λευτα υπαρχουν(Αρ@@ιδια λευτα υπαρχουν),πετρελαιο δεν υπαρχει(τιγκα στο πετρελαιο και στα γκαζια η Ελλαδα),γιαυτο τον βγαλανε GAP TO TARTUFO.Παρολα αυτα η κρυφομουσιτσα ξαναχωθηκε στο Κιναλ πρωην Παστοκ με την ευλογια της Φωφαρας εεεεεεεεεεε.

    6. Τον Πετσιτη που φαινεται πισω κανεις δεν τον σταμπαρισε?

    7. Βεβαίως,όλα τά έδειξαν τού γάλλου εκτός από τήν υποκρισία τού “”μακελειό””τό οποίον κοβεί τά καυστικά καί ελεγκτικά μου σχόλια επειδή υποστηρίζω τήν Αγιωτάτη μου Πίστη,τόν Ορθόδοξο Χριστοανισμό καί τήν Πατρίδα μου.Ως λογοκριτάς,εκεί εις τό “”μακελειό””ποίους βάλατε;;;Όλους τούς άθεους;ανθέλληνας;μισέλληνας,φιλότουρκους,λαθραίους;;καί υπόλοιπα παρόμοια λεχρίτικα τομάρια απ’τά εξάρχια;;διά τούτο δέν δημοσιεύετε τελευταίως τά σχόλιά μου τά οποία εμπεριέχουν τήν αλήθεια τής θλιβερής πραγματικότητος;;Από τήν μία,ζητείτε νά σάς ενημερώνουν εάν κάποιος περιπτεράς δέν διαθέτει τήν ελεγκτική πρός παρανομίας εφημερίδα υμών,ενώ από τήν άλλη λογοκρίνετε,ανθελληνικώς καί αντιχριστιανικώς φερόμενοι κάθ’έναν ο οποίος γράφει τήν ωμή αλήθεια (έστω κι’άν έμμεσα ελέγχει καί υμάς διά τά άπρεπα,ανήθικα,αντιχριστιανικά καί καταστροφικά διά τό ήθος τών Χριστιανών Ελλήνων).Αίσχος καί εντροπή διά τήν υποκριτική συμπεριφορά υμών.Δυό μέτρα καί δυό σταθμά.Θά σάς ζήλευαν ακόμη καί οι υποκριταί φαρισαίοι.

    8. ατσα γιωργαρα !! παρε τις στροφες σου μαγκιτη μου !! κι ασε τα φασισταρια να σκανε !!

    9. Εχω διαβασει απειρα αρθρα του Ν.Χειλαδακη.Ειναι καθαροαιμος Ελλην Χριστιανος.

    10. Γι`,αυτο ερχεται μεγαλο χαστουκι αρκετα μας ανεχθηκε ο Θεος.

    Comments are closed.