ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ! ΒΡΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΤΣΙΦΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΑ ΡΑΜΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΝΕΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ

    Κοινοποίηση:
    neo-chtypima-arnountai-na-chorigisoun-elliniki-ypikootita-stous-ellines-tis-v-ipeirou-1024x576

    Η κυβέρνηση Ράµα παίρνει παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες της ελληνικής µειονότητας µε το πρόσχηµα της τουριστικής αξιοποίησης

    Ήταν καλοκαίρι του 2016, όταν το καθεστώς Ράµα παρουσίασε ξαφνικά στους κατοίκους της Χειµάρρας ένα «νέο σχέδιο» για την «τουριστική ανάπλαση» της τουριστικά πολύτιµης παραθαλάσσιας περιοχής που, αν και πλειοψηφικά ελληνική, εξακολουθεί ακόµη και σήµερα να µην αναγνωρίζεται ως µειονοτική-ελληνική από τα Τίρανα.

    untitled_26

    Παράγοντες της ελληνικής εθνικής µειονότητας (της µεγαλύτερης από τις µειονότητες στην Αλβανία) µιλούσαν τότε για µια συντονισµένη επιχείρηση υφαρπαγής ελληνικών περιουσιών σε περιοχές «φιλέτα» από ένα καθεστώς που αρνείται να αποδώσει τίτλους ιδιοκτησίας και κατεδαφίζει ελληνικές περιουσίες (ήδη από το 2014), προκειµένου εν συνεχεία να τις παραχωρήσει αντί πινακίου φακής σε «ηµέτερα επιχειρηµατικά συµφέροντα» µε πρόσχηµα την «ανάπτυξη».

    Πίσω στο παρόν, δυόµισι χρόνια µετά, το υπουργικό συµβούλιο της Αλβανίας έρχεται µε υπογραφή του πρωθυπουργού Ράµα να παραχωρήσει αυθαιρέτως στο αλβανικό υπουργείο Τουρισµού, προς τουριστική αξιοποίηση, δεκάδες τεµάχια γης που βρίσκονται στην «Αλβανική Ριβιέρα», στα νότια παράλια της χώρας, τεµάχια στα οποία ωστόσο συµπεριλαµβάνονται και ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων οµογενών. «Πρόκειται για την κορύφωση της αρπαγής, την τελευταία πράξη του δράµατος» σχολιάζει µιλώντας σε εφημερίδα, ο Φρέντης Μπελέρης, πρόεδρος του παραρτήµατος της ελληνικής οργάνωσης «Οµόνοια» στη Χειµάρρα.

    Το κρίσιµο για τους οµογενείς είναι να αποδοθούν από το καθεστώς τίτλοι ιδιοκτησίας µέσω κτηµατολογίου

    Πηγές µε άµεση γνώση των εξελίξεων στη γείτονα χώρα χαρακτηρίζουν τη στάση των αλβανικών Αρχών «αλλοπρόσαλλη», καθώς µόλις πριν από περίπου δύο εβδοµάδες υποτίθεται ότι η αλβανική πλευρά εµφανιζόταν έτοιµη να σεβαστεί-αναγνωρίσει µέρος των αιτηµάτων της ελληνικής εθνικής µειονότητας. Οπως συµβαίνει ωστόσο στην Αλβανία, η απόσταση από τη θεωρία στην πράξη είναι µεγάλη και συχνά… αγεφύρωτη.

    Το κρίσιµο για τους Ελληνες οµογενείς είναι να αποδοθούν από το καθεστώς τίτλοι ιδιοκτησίας στο πλαίσιο της κατάρτισης ενός επίσηµου ολοκληρωµένου κτηµατολογίου. Ως προς αυτό, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καµία πρόοδος εξαιτίας της άρνησης του αλβανικού καθεστώτος, το οποίο φυσικά, από τη στιγµή που δεν υπάρχουν επίσηµοι τίτλοι ιδιοκτησίας, µπορεί να εµφανίζεται ξαφνικά και να… απαλλοτριώνει µε το έτσι θέλω ό,τι το συµφέρει προχωρώντας σε αυθαίρετες κατασχέσεις, κατεδαφίσεις κ.λπ.
    Μιλώντας σε εφημερίδα, ο κ. Μπελέρης σηµειώνει ότι η ελληνική µειονότητα θα µπορούσε να αντιδράσει προσφεύγοντας στο Συνταγµατικό ∆ικαστήριο, µε τη µόνη διαφορά ωστόσο ότι Συνταγµατικό ∆ικαστήριο αυτήν τη στιγµή στην Αλβανία δεν υπάρχει. ∆εδοµένης της κατάστασης, το µόνο που αποµένει για την ελληνική µειονότητα είναι να αναδείξει το θέµα ενηµερώνοντας ξένες αντιπροσωπείες και τη διεθνή κοινότητα, υπό το πρίσµα και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωµάτων.


    Πηγή: Himara.gr 

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    24 Σχόλια

    1. ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ .

    2. Οταν σας γραφω εδω και καιρο οτι ο τσιπρας ειναι ΑΛΒΑΝΟΣ εσεις το χαβα σας με σβηνετε συνεχεια,Χιο τι φοβασε μωρη κοταρα μην σου ξανακανει ντου η ασφαλεια,κλειστο τοτε το @πουρδελο πουχεις για σαιτ η ξανακλεισε τα σχολια να μεινετε 3 και ο σκαρ@ουτσος.

    3. ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ !!!!

    4. Τωρα που ψηφισαν την συμφωνια του ΟΗΕ ωστε ενας πλυθησμος περιπου…ελπιζω να κανω λαθος…38.000.000 Αφρικανοασιατων να μεταφερθει στις Δυτικες χωρες χωρις να μπορουν να εκδιωχθουν πισω…τα δεδομενα αλλαζουν ραγδαια.
      Αντι να επενδυσουν στις εκαστοτε χωρες να αναπτυχθουν ωστε να παραμεινουν στις χωρες τους…τους υποσχονται παραδεισους και Σουηδεζες γυναικες.
      Γιατι?…μα απλα η εκμεταλευση ολων αυτων, εργατικα, σεξουαλικα, εμποριο οργανων…κανει ολους αυτους τους εμπνευστες που χρησιμοποιησαν τον ΟΗΕ…να τριβουν τα χερια τους.
      Τι σημαινει για εμας? Ακομα μεγαλυτερος ανταγωνισμος σε ευρεση εργασιας, απαξιωση ημερομησθιου, μαυρη εργασια, απολυσεις και προληψεις με τα μισα χρηματα.
      Το κουτι της πανδωρας ανοιξε…ομως αυτη την φορα ξεραμε τι περιεχει…την καταστροφη μας και την υπογραψαν αυτοι που o λαος ηλιθιων τους ψηφισε….
      Αυτος ο λαος…ηλιθιος και ηλιθιοι ειναι οι εκπροσωποι μας.

      1. Οταν λες για ηλιθιο λαό,σιγουρα εχεις συμπεριλάβει πρώτο-πρώτο τον εαυτο σου ε?

        1. σας πονανε οι αληθειες…..λουστητε τα τωρα……

        2. δεν θα σου δωσω λογαριασμο φιλε……παντος νασαι σιγουρος οτι αν ειχα δικη μου χωρα μεσα δεν θα ζουτατε ουτε το 99,9 τουτου του πλυθησμου….σαρεσε αυτο..

          1. Τι αν ειχες? Δίκη σου χώρα?χαχαχα μονο με αραπηδες μπορεις να ζήσεις για να βολεύουν το σηφονι σου!!!

            1. τι λες ρε…..αριστεραντζα πανο…..τραβα στον τσιπρα για το μερισμα και παρατα μας..

            2. τι δικο σου το βολευουν παντος εδω και καιρο….και σταματα να βριζεις…..ναι ρε σιγα μην εβαζα ατομα σαν εσενα μεσα να μου την κανετε ριμαδιο…..οξξξωωωω ρεεεεεεεεεεεεεεεεε.

            3. τι ψηφισες ρε πανο τελευταια…για να δουμε ποιανου το σιφωνι θελει αραπαδες….

            4. θα σου παρω δωρο μια καφετιερα ρεη……να πινεις τον καφε σου..

        3. εχετε πεσει να με φατε κορακια….ραγιαδες……αλλα μην ανησηχειτε..το αυτοκαταστροφικος δεν το λεω τυχαιως……ουδεμιαν αλλη απαντηση απο μενα..

        4. να μου εξηγησεις εξυπνακια φανη τοτε πως φτασαμε ως εδω….εγω ποτε δεν τους εδωσα τροφη να μου γαμησουν την ζωη…..ενταξει……αλλα μονο να βριζετε ξερετε μερικοι εδω μεσα…..πονανε οι αληθειες…..αλλα το ισιο κανετε και στους αλλους που λενε τα πραγματα με το ονομα τους…ετσι εχεδτε μαθει μια ζωη…

          1. σε καθε ανάρτηση εσυ βρίζεις και μιλας χυδαία…οπως εκανες και σε μια ηλικιωμένη κυρία εδω μεσα….κατα τα αλλα δεν ξερεις που σου παν τα 4

            1. τα βρισιδια δεν πεφτουν οταν δεν με προκαλουν και κανουν διαλογο..ξερω πολυ καλα που μου πανε τα 4 και δεν λεω ποτε κατι χωρις να το γνωριζω πολυ καλα….αλλα τελος παντον τι σηζηταμε τωρα…να μην με βριζουν να μην τους βριζω…..να μαθουν να κανουν διαλογο ακομα και αν δεν συμφωνουν μαζι μου….ειδαλλως να με αφησουν ησυχο…εδω μεσα γραφω πολυ καιρο και εχω δικαιωθει σε πολλα, αλλα εχω αδικηθει και σε πολλα….οπως και αλλοι αρθρογραφοι…..και αν δες την ταπεινη μου γνωμη σε αυτην την βρωμοκοινωνια ζω και εγω και βλεπουν πολλα τα ματια μου…δεν ζω απεξω εγω….πως περιμενεις να ειμαι ηρεμος με μια τετοια καταντια ρε φανη….χωρια το οτι με αντιγραφουν εδω μεσα που σημαινει οτι εχω αξια…οσο για την ηλικιωμενη που λες οτι εβρισα, δεν την εβρισα απαντησα λιγο εντονα και αν θυμασαι καλα πηρα και το μερος της διοτι εγω το θυμαμαι πολυ καλα…αν θελετε διαλογο και ανταλλαγη αποψεων πολιτισμενα ευχαριστως να τον κανω διοτι και εγω οπως ολοι εδω μεσα εχουν προβληματα τα οποια μερικα εξ αυτων δεν λυνωνται..αυτα εχω να πω χωρις καμμια αντιπαραθεση και υβρεις…

            2. ενταξει εσεις ξερετε που σας πανε τα 4…..οκ…ουδεν αντιρηση..

            3. τοτε πες μου γιατι ο φιλος σου ο πανος με βριζει χωρις να τον βριζω και πεταγεται σαν την πουτσα οποτε γραφω…..ενωχλειται το παιδι…..ενωχλειται…..δεν πειραζει θα αναρωσει..

        5. λαος που ψηφιζει προδοτες κλεφτες και απατεωνες δεν ειναι θυμα αλλα συνεργος τους…

          τζορτζ οργουελ….

          υ.ς..προς κυριο φανη…..εγω δεν τους εδωσα ποτε τροφη να μου πηδανε την ζωη…..εσεις τους δωσατε…εσεις…εσεις,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,και τους δινετε ακομα..

        6. γιατι εγω που ζω ρε μεγαλε…η διαφορα μου ειναι οτι εγω απλα δεν τους δινω τροφη πλεον….εδω και μια 10ετια περιπου….

          1. Ποσο χρονων εισαι καλε μου…αν επιτρεπεται δλδ;;

            1. ΕΑΤ ΕΣΑ καλησπερα….δεν μου ειπες ομως εισαι γυναικα στρατονομος η αντρας….ραντεβου δεν δινω….εχω κακες εμμονες και υποψιες…καλησπερα παντος…δεν πιστευω να εισαι τρολ.!!!!..γιατι εμενα με τρολαρουν σα;ν το τρολ απο τον αρχοντα των δαχτυλιδιων….

    5. τουρκικη μεθοδος εκτοπισμου. χρηση βιας τρομοκρατιας.εκλησιες ηδη αρχισαν να κατεδαφιζουν εθνικα μνημια κατεδαφιζουν κοσμο σκοτωνουν.αλλα δυστυχως βρησκονται μακραν.αδυνατουμεν καταλαβατε?

    6. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΗ , ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ , ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΣ ΠΑΡΕΤΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ , ΑΥΤΗΝ Η ΥΠΟΤΗΘΕΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΙΘΟΥΝΕ , ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ , & ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΟ & ΤΟ ΒΙΤΣΙ , ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ & ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.

    Comments are closed.