ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΟΙ ΦΡ@ΓΚΟΚΟΤΕΣ! ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ “ΔΙΑΣΩΣΗ” – ΓΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΚΑΡΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    Mirage-2000-5-4

    Το επεισόδιο της διάσωσης του πληρώματος του «New Leo» είχε και αναχαίτιση τουρκικούν  ελικοπτέρου από ζεύγος ελληνικών Mirage 2000-5.

    Χωρίς λόγο και αιτία, η τουρκική Ακτοφυλακή έστειλε χθες στο κέντρο του Αιγαίου σκάφος της για να εμπλακεί με το ζόρι στην επιχείρηση διάσωσης 14 ναυτικών από το φορτηγό πλοίο New Leo που είχε μείνει ακυβέρνητο!

    Όλοι οι ναυτικοί διασώθηκαν από ελληνικά μέσα, αλλά η παρουσία των Τούρκων στην περιοχή είναι ένδειξη των προθέσεων τους.

    Όμως το προχώρησαν κι άλλο. Μόλις οι τουρκικές Αρχές πληροφορήθηκαν, με τη γνωστή «χρονοκαθυστέρηση», ότι το φορτηγό πλοίο «Νew Leo» πλέει ακυβέρνητο ανατολικά της Σκύρου, απογείωσαν ελικόπτερο το οποίο χωρίς καν να καταθέσει σχέδιο πτήσης επιχείρησε να πετάξει δυτικά και να προσεγγίσει την περιοχή του ναυαγίου στην καρδιά του Αιγαίου.

    Η πρόκληση όμως πήρε άμεση απάντηση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ήδη στον αέρα πετούσε ζεύγος ελληνικών μαχητικών Mirage 2000-5 τα οποία έσπευσαν δίπλα στο τουρκικό ελικόπτερο.

    Ταυτόχρονα σχεδόν με την απογείωση του ελικοπτέρου οι γείτονες έδωσαν άμεσα εντολή σε σκάφος της ακτοφυλακής τους να σπεύσει στην περιοχή και να διεκδικήσει συμμετοχή στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Πάγια τακτική της Άγκυρας είναι να στέλνει «κατόπιν εορτής» τα σωστικά της μέσα και να δηλώνει ότι δεν θα αναφέρεται στο ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και ανήκει στο Λιμενικό Σώμα.

    Το σκάφος έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση αφού είχε να καλύψει δεκάδες ναυτικά μίλια με κακές καιρικές συνθήκες και ενώ τα ελληνικά εναέρια μέσα είχαν ήδη σπεύσει και παραλάβει τους ναυαγούς.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι το τουρκικό πλωτό είχε συνεχώς ανοιχτή την δορυφορική του συσκευή ώστε να εμφανίζεται η θέση του και ότι δήθεν συμμετείχε στην επιχείρηση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Περίμενα και γω να διαβάσω πως έφυγαν με την ουρά στα σκέλια και μένω άφωνη με ένα ρεπορτάζ που λέει και ξαναλέει ότι οι Τούρκοι καθυστέρησαν λόγω καιρού και γιατί ως συνήθως φτάνουν πάντα καθυστερημένοι ,και αυτό τώρα εμείς το θεωρούμε επιτυχια;ότι συνόδευσε το τουρκικό ελικόπτερο ένα ζεύγος Μιράζ είναι επιτυχία της πολεμικής μας αεροπορίας;τελικά πρέπει να νιώθουμε και ευγνώμονες που οι Τούρκοι δεν συμμετείχαν στην διάσωση λόγω καθυστέρησης,αλλιώς την είχαμε βαμμενη

    2. Ο/Η τιι να πω ρε γμτο το σπίτι μου.... ντροπή στα παντελόνια τους ρε λέει:

      Συγγνώμη συγγνώμη.. Φτάσανε μέχρι την Σκιάθο περίπου οι Τούρκοι οπλισμένοι και με δικές τους διαθέσεις ..??
      Για ψηθείτε να πάτε μια βόλτα μέχρι την άγκυρα στην Σμύρνη θα χουν πάει για κολύμπι οι πιλότοι μας …

      ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΡΕ ?!!!!!
      ΠΩΣ ΣΤΟ @@ΤΣΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΞΕΝΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΡΕ?… ΑΑΡΕΕ ΤΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΡΕΕΕΕ!!!!!!

    Comments are closed.