ΕΥΒΟΙΑ. ΦΩΤΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 – 00:57:30 πμ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ

    Κοινοποίηση:
    floges

    Δεν θα ηρεμήσει καθόλου η Εύβοια.
    Οι Αρχές έχουν διακόψει την κυκλοφορία από Λιμνιώνα προς Κοντοδεσπότι και από Ψαχνά προς Κοντοδεσπότι ενώ έχει εκκενωθεί και η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπήκοου.

    Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Κοντοδεσπότι καίει ανεξέλεγκτα το παρθένο δάσος της περιοχής ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αλλάζουν διαρκώς την κατεύθυνση της φωτιάς και καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις προσπάθειες κατάσβεσης.

    Το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια είναι διπλό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες καθώς το ένα μέτωπο καίει κοντά στο Κοντοδεσπότι που εκκενώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα ενώ ένα δεύτερο μέτωπο κινείται στα ορεινά πάνω από τα Πολιτικά.

    Μόλις έπεσε η νύχτα και τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην Εύβοια. Το μέτωπο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι φούντωσε και διασπάστηκε.

    Η φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και 2 Pezetel.

    Η φωτιά μαίνεται κοντά στον οικισμό Κοντοδεσπότι αλλά όπως τονίζει η Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι κινδυνεύουν σπίτια. Εκκενώνονται προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

    Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της πυρκαγιάς
    Συγκεκριμένα, διεκόπη προληπτικά, για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία στον δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, και πραγματοποιούνται εκτροπές στα εξής σημεία:

    Στη 16η Χ.Θ. της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού στον κόμβο Καστέλλα
    Στη 49η Χ.Θ. της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού στη διασταύρωση για Πήλι
    Παράλληλα, προληπτικά για λόγους ασφάλειας η αστυνομία έχει κλείσει την επαρχιακή οδό Λίμνης – Ψαχνών, στο ύψος του χωριού Προκόπι και κατευθύνει τους οδηγούς στον Άγιο Κωνσταντίνο.
    Φωτιά στη Σταμάτα αργά το βράδυ της Κυριακής
    Μικρής έκτασης φωτιά στην Σταμάτα Αττικής ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
    Η φωτιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Αλκυόνης.

    evianews.com

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: