ΕΣΚΑΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: “XTYΠΗΣΕ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ..!

    Κοινοποίηση:
    koronaios

    Στο χρηματιστήριο Αθηνών, επιδίδονται οι επενδυτές οι κάτοχοι μετοχών σε sell off υπό τον φόβο της εξάπλωσης τους κοροναϊού επί ευρωπαϊκού εδάφους, αρχής γενομένης από την Ιταλία αλλά και των κακών οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας οδηγώντας την ελληνική χρηματαγορά σε κατάρρευση.

    (Νεότερη ενημέρωση-Ώρα 18:00) «Χάθηκαν» 4,235 δις – «Βυθίστηκαν» οι δείκτες στο κλείσιμο

    Μια δραματική μέρα ήταν η σημερινή για την οικονομία, καθώς χάθηκαν περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς, έκλεισε με πτώση στο 8% η χρηματιστηριακή αγορά.

    Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται χτυπώντας και την πόρτα της γειτονικής μας Ιταλίας, αυξάνοντας και τους φόβους των επενδυτών για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, διαμορφώνοντας αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

    Οι απώλειες στην εγχώρια αγορά ήταν αρκετά μεγαλύτερες από αυτές των ευρωπαϊκών αγορών, απώλειες που σε επίπεδο βασικού χρηματιστηριακού δείκτη ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν το 9%.

    Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση είναι και το γεγονός ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 4,235 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 820 μονάδων και έκλεισε στις 818,35 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 74,68 μονάδων ή σε ποσοστό 8,36%.

    Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 16ης Αυγούστου 2019 (792,06 μονάδες), ενώ από τις αρχές του 2020 καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 10,73%.

    (Προηγούμενη ενημέρωση- Ώρα 17:00)

    Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 7%, στις 833 μονάδες, ενώ ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ. Πτώση 6,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.101,27 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 8,96% στις 697.35 μονάδες.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα βήματα που πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά για να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό

    Η εξάπλωση του κορονοϊού, όπως αναφέρει ο συνάδλεφος Θεόφραστος Ανδρεόπουλος, εκτός της Κίνας επηρεάζει τις χρηματαγορές σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς τα χρηματιστήρια βυθίζονται υπό τον φόβο πανδημίας.

    Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, το χρηματιστήριο στο Μιλάνο κατέγραφε πτώση 3,7% στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών εβδομάδων, καθώς ο τέταρτος νεκρός από κορονοϊό στην Ιταλία επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 200.

    Η πτώση συνεχίστηκε και πλέον το χρηματιστήριο στο Μιλάνο οδεύει προς τη χειρότερη ημέρα του από το 2016. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκανε βουτιά 2,5% κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Οκτώβριο. Οι μετοχές που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση ήταν του κλάδου των αερομεταφορών, καθώς EasyJet, Ryanair, Air France και Lufthansa υποχώρησαν μεταξύ 7% και 11%, όπως μετέδωσε το Reuters.

    Η Φρανκφούρτη και το Παρίσι σημείωσαν νωρίτερα πτώση άνω του 3% με τον δείκτη FTSE του Λονδίνου να υποχωρεί κατά 2,5%, κάτι που σημαίνει ότι εξανεμίστηκαν τουλάχιστον 350 δισεκ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας. Εξίσου έντονη ήταν η στροφή των επενδυτών προς τα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια». Η τιμή του χρυσού σημείωσε άλμα 2,5% σε υψηλό επταετίας στα 1.680 δολάρια η ουγγιά, με την άνοδό της από τις αρχές του έτους να ξεπερνά το 10%.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Στο Μιλάνο με 150 ασθενείς από τον κορονοιό το χρηματιστήριο έπεσε 3,7%. Στην Ελλάδα με κανένα κρούσμα έπεσε 8%. Ζήτω κομπλεξικέ Έλληνα.

    2. ας γελασουμε βρε greek ας γελασουμε. ολα ταχε η μαργιωρη ο κορονα ιος της ελειπε. πανω στην ξεφρενη ανωδικη πορεια του χραματοχεστεριου. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΤΥΧΙΑ

    Comments are closed.