ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ! ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΟΤΙ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! ΜΟΛΟΤΟΦ,ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ… ΘΕΑΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ) -[ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

    Κοινοποίηση:
    Untitled-1

    Άρχισαν τα όργανα για ακόμη μία χρονιά τέτοια μέρα στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Οδοφράγματα έχουν στήσει άγνωστοι στη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Τοσίτσα.

    Την ίδια ώρα, μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούν να παραμένουν αρκετά άτομα (50-100 περίπου), ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί γύρω από το Πολυτεχνείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πλαϊνές πύλες του Πολυτεχνείου παραμένουν ανοιχτές και έχουν μετατρέψει το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα σε ορμητήριο δολοφόνων αφού εξακολουθεί να ισχύει το απαράδεκτο καθεστώς Πανεπιστημιακού ασύλου.

    Ήδη, λίγο πριν από τις 7 μ.μ. έπεσε και η πρώτη βόμβα μολότοφ.

    Ώρα: 19:25

    Σύγκρουση μεταξύ διαδηλωτών που έφευγαν από την πορεία με δυνάμεις των ΜΑΤ στο ύψος της ΓΑΔΑ.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    Οι «μάχες» ήταν σώμα με σώμα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες. Από την αστυνομία έγιναν πέντε προσαγωγές.

    Ώρα 19:42

    Επεισόδια σημειώθηκαν στην είσοδο της ΓΑΔΑ όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ.

    Έγινε χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ακολούθησαν αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές.

    4624660

    epeisodia1 epeisodia2 epeisodia3 epeisodia5 epeisodia6

    Ώρα 19:46

    Σε πεδίο μάχης έχουν μετατρέψει κουκουλοφόροι τα Εξάρχεια με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός.

    Ώρα 19:52

    Ένταση επικρατεί στην πορεία για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα με κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, ενώ κρατούν καδρόνια.

    Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες.

    Η πρώτη ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας – επί της οδού Κολοκοτρώνη) και την διοργανώνει το ΠΑΜΕ με συμμετοχή του Δήμου.

    Μετά τις ομιλίες ακολουθεί πορεία η οποία θα περάσει από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα στα Υψηλά Αλώνια.

    Ώρα 19:54

    Σε πεδίο μάχης έχουν μετατρέψει κουκουλοφόροι τα Εξάρχεια που πετούν μολότοφ προς τους αστυνομικούς ακόμη και από ταράτσες. Οι φωτιές έχουν σχηματίσει πύρινα οδοφράγματα στη μέση του δρόμου, ενώ μέσα στις φλόγες ρίχνουν εύφλεκτα υλικά για να φουντώσουν τη φωτιά.

    Η ρίψη μολότοφ συνοδεύεται και με πετροπόλεμο. Στο μεταξύ από το κτίριο Αβέρωφ όπου πραγματοποιούσαν κατάληψη βγήκαν περίπου 30 άτομα και πραγματοποίησαν επίθεση προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο βίας. Μάλιστα, εικάζεται ότι έγινε ακόμη και… εισαγωγή αντιεξουσιαστών.

    Ώρα 19:56

    Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο μετρό των Αμπελοκήπων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

    Ώρα 19:57

    Επεισόδιο σημειώθηκε στην Λ. Αλεξάνδρας μεταξύ της ΓΑΔΑ και της στάσης του ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων όταν ομάδα περίπου 100-150 κουκουλοφόρων επιτέθηκε προς τις παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι διμοιρίες να τους απωθήσουν και να προχωρήσουν σε τουλάχιστον 7-8 προσαγωγές υπόπτων.

    Οι ταραξίες απωθήθηκαν από την Λ. Αλεξάνδρας και τώρα κατεβαίνουν με κατεύθυνση τα Εξάρχεια, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους ακολουθούν από μία σχετική απόσταση.

    Ώρα 19:58

    Οδοφράγματα έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έστησαν πριν από λίγο κουκουλοφόροι.

    Οι άγνωστοι, αφού έσπασαν θρανία, έστησαν οδοφράγματα επί της οδού Εγνατία και έβαλαν φωτιά.

    Μια μικρή ομάδα κινήθηκε προς τη ΔΕΘ και άναψε μικρή εστία φωτιάς με πλαστικά στην πύλη εμπορίου της Έκθεσης.

    Η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δύο της ρεύματα.

    t2

    Ώρα 20:00

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Μακελειό, αυτή την ώρα οι γνωστοί – άγνωστοι σπάνε μάρμαρα εντός του Πολυτεχνείου προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια. Την ίδια ώρα ρίχνουν φωτοβολίδες σε ευθεία βολή σε δημοσιογράφους και αστυνομικούς.

    Ώρα 20:22

    Επεισόδια ξεκίνησαν πριν από λίγη ώρα κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην οδό Εγνατία και συγκεκριμένα μπροστά στο Παλαί Ντε Σπορ.

    Κουκουλοφόροι που μπήκαν στη Σχολή μετά το τέλος των διαδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αφού έσπασαν αντικείμενα κι έστησαν οδοφράγματα, πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

    Δείτε το βίντεο του Thestival:

    Ώρα 20:31

    Επεισόδια σημειώνονται αυτή τη στιγμή και στην Πολυτεχνική Σχολή στη Θεσσαλονίκη

    Ώρα 20:42

    Μειώθηκε η ένταση των επεισοδίων λίγο μετά τις 8 το βράδυ, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και γύρω από το Αστυνομικό μέγαρο της Ερμού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

    Νωρίτερα, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, συνεχίστηκαν τα επεισόδια με την ομάδα αντιεξουσιαστών να βάζουν φωτιά στο ΑΤΜ και την Ελληνική Σημαία τραπεζικού υποκαταστήματος στην οδό Κορίνθου. Παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

    Δείτε φωτό και βίντεο από το tempo24

    tempo3 tempo4 tempo2 tempo1

    ώρα 21:24

    Οι κουκουλοφόροι που έχουν ταμπουρωθεί μέσα στο Πολυτεχνείο έχουν βγει στην πόρτα της οδού Τοσίτσα και από εκεί εκσφενδονίζουν ξανά μολότοφ προς τα ΜΑΤ.

    Ώρα 21:26

    Τα επεισόδια έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters

    Εικόνες από το κέντρο της Αθήνας όπου θυμίζει εμπόλεμη ζώνη μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

    Κουκουλοφόροι εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ εκτυλίσσεται ένας κλεφτοπόλεμος γύρω από το Πολυτεχνείο στα πλάνα που μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

    Ώρα 21:34

    Οι πρεζοναναρχικοί βρήκαν τρόπο να αντιμετωπίσουν την υδροφόρα της αστυνομίας.

    Από υψηλούς ορόφους του Πολυτεχνείου πετούν φωτοβολίδες ευθείας βολής προς το παρμπρίζ της υδροφόρας, η οποία τώρα έχει υποχωρήσει από την Τζορτζ προς την Σολωμού

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Oυστ βρωμοσκούπιδα αναρχικοι ουστ πληρωμένοι αλητες Κατσαπλιάδες του συμμοριτοπολέμου

    2. Ζητω το πολυτεχνειο.Ζητω η Ελλαδα των πακιστανων , αλβανων , αφγανων ,των λοατκι και των υβριδιων που θελουν να αποκαλουνται ελληνες.Ευτυχως δεν ζει ο παπαδοπουλος να δει τα χαλια μας.Η χωρα εχει παραδοθει στους εχθρους της.ΕΜΕΤΟΣ…….

    3. Παντα τα ιδια κανουν τοσα χρονια,ποσο μαλον τωρα που κυβερνουν

    4. Γελαει ο κοσμος πια καθε χρονο η ιδια κωμωδια με τους απλυτους τους ανυπαρκτους μπατσους και την ηλιθια επετειο της γενιας που γαμησε την Ελλαδα.Καταντησε βαρετο πια.

    5. Η πλάκα είναι ότι πετάνε οι αστυνομικοί χημικά ενώ οι μπαχαλακηδες φοράνε όλοι μάσκες οπότε ο μόνος που γαμιεται είναι ο κόσμος στις γύρω περιοχές. Ευτυχώς ακόμα η μπόχα δεν έχει έρθει προς τον σταθμό Λαρίσης που μένω εγώ. Αλλά άλλες χρονιές δεν μπορούσες να πάρεις ανάσα ούτε 1 χιλιόμετρο μακριά

    Comments are closed.