«ΕΝΤΟΛΗ» ΙΤΑΛΩΝ ΠΡΟΣ Μ.ΣΑΛΒΙΝΙ ΚΑΙ ΝΤΙ ΜΑΙΟ: «ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ» – ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

    Κοινοποίηση:
    1

    «Εντολή» να το «πάνε μέχρι τέλους» με τις Βρυξέλλες έλαβε η Κυβέρνηση της Iταλίας σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στην χώρα.

    Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δίνουν το «πράσινο φως» στην ιταλική κυβέρνηση να υποστηρίξει και να διαφυλάξει μέχρι τέλους τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας.
    Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είναι αυτή τη στιγμή ο δημοφιλέστερος πολιτικός της χώρας με 67%, ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Σαλβίνι συγκεντρώσει ποσοστό 57%, ενώ ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Ντι Μάιο 52%.
    Τρομακτικά ποσοστά, αν τα συγκρίνει κανείς π.χ. με την Ελλάδα, όπου Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν ξεπερνούν σε αποδοχή ο πρώτος το 20% και ο δεύτερος το 25%!

    Ταυτόχρονα η αριστερή αντιπολίτευση της Ιταλίας είναι…εξαφανισμένη!

    Όταν ο Τζουζέπε Κόντε χρίστηκε πρωθυπουργός τον Ιούνιο, ελάχιστοι Ιταλοί είχαν ποτέ ακούσει το όνομά του, ωστόσο τα ποσοστά αποδοχής του αυξήθηκαν σταθερά και πλέον είναι ο δημοφιλέστερος ενεργός πολιτικός της χώρας, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

    Μια σφυγμομέτρηση της εταιρείας Ipsos, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, έδωσε ποσοστά αποδοχής 67% στον Κόντε, ποσοστό πάνω από όσο είχαν καταγράψει πρόσφατοι προκάτοχοί του στο πρωθυπουργικό θώκο, και επίσης πάνω από τους αναπληρωτές πρωθυπουργούς – με περισσότερη απήχηση – Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.

    Ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Σαλβίνι συγκεντρώσει ποσοστό 57%, ενώ ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Ντι Μάιο 52%.

    Η κυβέρνησή τους παράλληλα αυξάνει τα ποσοστά αποδοχής.

    Άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις των εταιρειών Demos & Pi και GPF κατέγραψαν παρόμοια αποτελέσματα, που φανερώνουν ότι οι Ιταλοί «λατρεύουν» την κυβέρνησή τους και την στηρίζουν περισσότερο από κάθε άλλη κυβέρνηση της Ευρώπης.

    «Ο Κόντε ήταν ο Κύριος Κανένας όταν ανέλαβε αλλά διαμόρφωσε έναν θεμελιώδη ρόλο πολιτικού γεφυροποιού», ανέλυσε ο Φραντσέσκο Γκαλιέτι, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων πολιτικού ρίσκου, Policy Sonar.

    «Κατόρθωσε να χτίσει μια ισορροπία μεταξύ θεσμικών ‘πρέπει και δεν πρέπει’ από την μια πλευρά και αντισυστημικών ‘ζωικών ενστίκτων’ του κυβερνώντος συνασπισμού από την άλλη», πρόσθεσε.

    Η σφυγμομέτρηση Ipsos έδειξε ότι ο Κόντε είναι περισσότερο δημοφιλής από την κυβέρνηση στο σύνολό της, που εξακολουθεί να χαίρει υψηλών ποσοστών αποδοχής, ύψους 64%.

    Η στήριξη των ψηφοφόρων συνδυαστικά της Λέγκα και των των Πέντε Αστέρων ανέρχεται σε 62,3%, ενώ και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας παραμένει στο χαμηλό 17,1%.

    «Πάνω από 100 μέρες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης, η περίοδος της χάριτος κατοχυρώνεται», ανέφερε ο επικεφαλής της Ipsos Italia Νάντο Παγκοντσέλι.

    «Αυτή η κατοχύρωση δεν βασίζεται αποκλειστικά στα μέτρα (της κυβέρνησης) αλλά στο συναίσθημα των ψηφοφόρων σε μια αλλαγή διάθεσης στη χώρα», πρόσθεσε.

    Δεν θα προδώσουμε τους Ιταλούς, λέει η κυβέρνηση της χώρας

    Οι ηγέτες των ιταλικών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού φαίνεται να αψηφούν για άλλη μία φορά τις πιέσεις των αγορών και την κριτική από τις εποπτικές αρχές του κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό, δηλώνοντας ότι δεν θα υπαναχωρήσουν από τα σχέδιά τους για αύξηση των ελλειμμάτων.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο, ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, δήλωσε ότι”δεν θα προδώσει” τους Ιταλούς αλλάζοντας το σχέδιο για τον προϋπολογισμό.

    Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της Λέγκας, M.Σαλβίνι, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση RAI, προειδοποίησε τους “κερδοσκόπους” να μην ποντάρουν στο ότι η κυβέρνηση θα υποχωρήσει.

    Ο Σαλβίνι τόνισε ότι “ορισμένα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ποντάρουν ότι η Ιταλία θα κάνει πίσω στον προϋπολογισμό. Κάνουν λάθος”.

    Επίσης, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τους Ιταλούς να επενδύσουν σε κρατικά ομόλογα, μέσω φοροαπαλλαγών.

    Τόνισε πως ένα σχήμα που προσφέρει φοροαπαλλαγές σε πολίτες οι οποίοι αγοράζουν κρατικά ομόλογα, “βρίσκεται στην σύμβαση του κυβερνώντος συνασπισμού”.

    Μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση, τόνισε πως “υποστηρίζουμε την ιδέα να βοηθούμε επενδυτές που επενδύουν σε κρατικό χρέος για χρόνια”.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: