ΕΛΛΑΔΑ VS ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ! ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΝ “ΑΛΛΑΧ” (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    ellada-tourkia-1

    Ελλάδα και Κύπρος δεν είναι τόσο αδύναμες απέναντι στους γερμανοκρατούμενους και εν πολλοίς αναίσχυντους εταίρους, που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι τμήμα του ευρωπαϊκού εδάφους τους (στην Κύπρο) υφίσταται διχοτομικές ενέργειες από Τρίτη χώρα, την Τουρκία.

     Αθήνα και Λευκωσία έχουν στα χέρια τους ένα βαρύ χαρτί έναντι των εταίρων και της Τουρκίας: Αυτό λέγεται Τελωνειακή Ένωση ΕΕ- Τουρκίας:

    Από το 2004 που υπεγράφη η Τελωνειακή Ένωση, η Τουρκία δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις της Τελωνειακής Ένωσης διότι αρνείται να αναγνωρίσει πλήρες μέλος της ΕΕ όπως η Κύπρος. Αυτή την στιγμή μάλιστα με τις παράνομες – σύμφωνα πλέον και την ΕΕ- πράξεις της στην Κύπρο επιχειρεί την πλήρη διχοτόμηση της νήσου ,που αποτελεί ευρωπαϊκό έδαφος.

    Επομένως η Κυπριακή Δημοκρατία ως βαλλόμενο κράτος μέλος  από την Τουρκία, που ξεφτιλίζει την υπογραφή της, με τις παρανομίες της, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ της εν ισχύ Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ –Τουρκίας, την οποία η Άγκυρα παραβιάζει και δεν εφαρμόζει τα τελευταία 14 χρόνια και όχι το πάγωμα της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ της Τελωνειακής Ένωσης.

    Το ίδιο μπορεί να επικαλεστεί και η Αθήνα , ως εγγυήτρια Δύναμη στην Κύπρο, αλλά και ως χώρα μέλος της ΕΕ, που δέχεται συνεχώς προκλητικές εχθρικές ενέργειες σε βάρος της κυριαρχίας της στο Αν Αιγαίο από Τρίτη χώρα όπως η Τουρκία.

    Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ της υπάρχουσας Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπιστούν οι παρανομίες ενέργειες της Τουρκίας διότι οι συνέπειες των κυρώσεων είναι απολύτως οικονομικού χαραχτήρα που θα πλήξουν σοβαρά την τουρκική οικονομία:

    Και τούτο διότι με την πλήρη ενεργοποίηση της Τελωνειακής Ένωσης η Τουρκία έχει μηδενίσει όλους τους δασμούς για τα βασικά εξαγώγιμα προϊόντα της στην ΕΕ, σε βάρος των αγροτικών οικονομικών των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου και όχι μόνον.

    Για να δοθεί μια τάξη μεγέθους των οικονομικών σχέσεων ΕΕ Τουρκίας γίνεται παραπομπή στον σχετικό πίνακα της Eurostat με τα επίσημα στοιχεία του εμπορικού ισοζυγίου ΕΕ- Τουρκίας την τελευταία διαθέσιμη δεκαετία.

    Πίνακας εμπορικού ισοζυγίου ΕΕ – Τουρκίας

    Όπως προκύπτει από τον πίνακα αυτόν η Τουρκία ωφελήθηκε από την Τελωνειακή Ένωση άνω των 150 δις € τη δεκαετία 2006 – 2015 (!),.ενώ η χώρα μας επιβαρύνθηκε με το διπλάσιο μέγεθος την ίδια περίοδο και μάλιστα με όρους δανεισμού επαχθείς που στερούν τους Έλληνες πολίτες από βασικές δυνατότητες ανάπτυξης.

    Έτσι γίνεται σαφές ότι η ΕΕ (μαζί και η Ελλάδα και η Κύπρος) είναι πραγματικοί τροφοδότες της τουρκικής οικονομίας επι ζημία των ιδίων σε οικονομικό και τώρα πλέον και σε εθνικό επίπεδο.

    Και τούτο διότι τα ποσά των δις ευρώ που απλόχερα χαρίζονται από την ΕΕ στην Τουρκία, κάθε χρόνο, ο κ Ερντογάν μπορεί θαυμάσια να τα χρησιμοποιεί για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς του, πχ. για την αγορά των 100 αεροσκαφών F-35 και των ρωσικών πυραύλων S-400, οι οποίοι στοχεύουν σχεδόν αποκλειστικώς σε βάρος της Ελλάδας.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Στέφανε ,οι Ευρωπαίοι για να στο πω μπακάλικα,εισάγουν μαναβική από τη Τουρκία ,δεν τους συμφέρει να αφήσουν το χουβαρντο μαγαζο και να βρουν άλλη αγορά.Αυτο που θα τους πονέσει ,αυτούς και τους Αμερικάνους είναι το χαρτί της Κριμαίας.Αν η Ελλάδα παύσει το εμπάργκο και αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.Η χώρα έχει δυνατό γεωπολιτικό χαρτί και μόνο να δώσει την υπόνοια της αναγνώρισης της προσάρτηση,θα κλάψουν μέντα καραμελομενη παγκοσμιως

    2. Ποιος θα τα κανει αυτα ?Ο ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Η Ο ΜΠΕΚΡΟΚΑΝΑΤΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΝΑΝ……ΣΤΑΣΙΑΔΗΣ…………….ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ……………..

    3. πιστευει κανεις οτι ο σαλταρισμενος μεμετης θα τραβηξει χεοροφρενο σκεπτομενος την Τελωνειακή Ένωση ΕΕ- Τουρκίας?

    4. θα πολεμήσει υπέρ κομμουνιστών και για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, λεσβιών, λαθρομεταναστών, υπέρ του ανθελληνικού τόξου, της ΕΕ και πάσης φύσεως ανωμαλίας……..

      1. Αδερφε κανεις σοφρον δεν θα παει να πολεμησει μπορει μονο κατι πωρομενοι που βγηκαν απο την καταψυξη και νομιζουν οτι ειναι εθνικιστες αλλα απο την καταψυξη μονο κοτοπουλα βγαινουν…

        1. Κατσε να φτασουμε μεχρι εκει και βλεπουμε παντα οι λιγοι πωρομενοι απο τους καναπεδατους φραπεδιαρηδες νεοελληνες γραικοιλους καναν την διαφορα…………………..

    Comments are closed.