«ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ»! ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! ΜΙΣΘΟΣ 3.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ…

    Κοινοποίηση:
    1

    Το Rebrain Greece το πρόγραμμα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων επιστημόνων που στα χρόνια της κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.


    Ο πιο σημαντικός από τους 4 άξονες του προγράμματος είναι η δράση «Ελλάδα Ξανά». Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα επαναπατρισμού 500 Ελλήνων του εξωτερικού, υψηλής ειδίκευσης και επιστημονικής εμπειρίας, ηλικίας 28-40 ετών με την συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων μέσω χρηματοδότησης τους (70%) και με ελάχιστη μηνιαία αμοιβή 3.000 ευρώ με την υποχρέωση να εργαστούν για άλλους 12 μήνες στην επιχείρηση.

    Οι 4 μεγάλες δράσεις για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού

    Κατόπιν, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε τις 4 μεγάλες δράσεις του REBRAIN GREECE και οι οποίες είναι οι εξής:

    Δράση «Ελλάδα Ξανά» με το πιλοτικό πρόγραμμα επαναπατρισμού 500 Ελλήνων του εξωτερικού υψηλής ειδίκευσης και επιστημονικής εμπειρίας, ηλικίας 28-40 ετών με την συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων μέσω χρηματοδότησης τους (70%) και με ελάχιστη μηνιαία αμοιβή 3.000 ευρώ με την υποχρέωση να εργαστούν για άλλους 12 μήνες στην επιχείρηση.
    Σύσταση φορέα REBRAIN GREECE με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που θα παρέχει τεχνική βοήθεια και θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στους τομείς παρακολούθησης και ανάλυσης της αγοράς εργασίας και σχεδιασμού ενεργητικών πολιτικών.

    Ανάπτυξη πλατφόρμας REBRAIN GREECE CoLab στην οποία θα δημιουργηθεί ψηφιακό μητρώο καταγραφής των Ελλήνων του εξωτερικού και θα ενσωματωθούν δεδομένα καταγραφής των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων.

    Το σχέδιο Δράσης Ευφυών Πολιτικών για την Αγορά Εργασίας το οποίο θα περιλαμβάνει έξυπνες δράσεις στοχευμένων δημόσιων πολιτικών για την αγορά εργασίας αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες απεικόνισης δεδομένων και τις αρχές της συλλογικής νοημοσύνης.

    Η παρουσίαση έγινε σήμερα στο στο ξενοδοχείο Ledra Marriot. Η πρωτοβουλία «REBRAIN GREECE – Ο Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Αγοράς Εργασίας» δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγκεκριμένα από την Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων υπό τον κ. Κωνσταντίνο Αγραπιδά, με την συνδρομή αξιόλογων στελεχών από δημόσιους φορείς, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα.

    Στο 1ο συνέδριο του REBRAIN GREECE, το οποίο χαιρέτησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, αναλύθηκαν με λεπτομέρεια οι διαστάσεις του σύγχρονου κοινωνικού φαινομένου του Βrain Drain, η μεγάλη πρόκληση για την χώρα της επιστροφής των νέων πτυχιούχων στην ελληνική αγορά εργασίας καθώς και οι στόχοι και δράσεις που θα αναπτυχθούν μέσω του REBRAIN GREECE για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων της διασποράς που αναζήτησαν εργασία και καλύτερες συνθήκες σε χώρες του εξωτερικού.

    Στο συνέδριο παραβρέθηκαν επίσης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κ. Γεώργιος Κρεμλής ο οποίος χαιρέτησε για λογαριασμό του Πρωθυπουργού την πρωτοβουλία Rebrain Greece, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Αννα Στρατινάκη, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων κ. Μαρία Συρεγγέλα, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέας Μπουντουβής και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ κ. Σωτήρης Θεοφάνης.

    Μέσα από τις ενότητες του συνεδρίου αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι δράσεις της πρωτοβουλίας REBRAIN GREECE ενώ τέθηκαν στο δημόσιο λόγο η αλλαγή του σημερινού πλαισίου της αγοράς εργασίας με την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική εκμάθηση και τη αυτοματοποίηση, οι τομείς της παραγωγής (Οικονομία, Υγεία, Γεωργία, Κτηνοτροφία κ.α) που επηρεάζονται οριζόντια από την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, στοχευμένες δράσεις ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων και δράσεις για τις άνεργες γυναίκες.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Μαλακα Ιουδαιοπληκτε Ελληνα ,τα δικα τους παιδια θα βαλουνΗ κορη της παπαρηγα δεν σπουδαζε στο UK ;

    2. Να κοπούν τα κάθε είδους επιδόματα σε πάκι, αλβανά, αραπαριό και να προσαυξήσουν το μισθό από 3 σε 13 χιλιάδες. Αλλιώς, κανείς εγκέφαλος δεν πρόκειται να επιστρέψει. Να κάνει τι. Άλλωστε, επενδυτές έχουμε, πήξαμε από δαύτους. Παράγουμε πολυπολιτισμό απ´ τον αχμέτ, το μουσταφά και τη φατμέ, λύσαμε όλα μας τα προβλήματα, πλουτίσαμε πνευματικά και οικονομικά απ´ αυτούς, τόσο πολύ, που θα τους δώσουμε σπίτια, ιθαγένεια, αφμ, αμκα και μια ολόκληρη πατρίδα για να ασελγούν πάνω της. Είναι χαμένο το παιχνίδι και δεν παίζουμε ούτε για τα προσχήματα πια, ούτε για την τιμή των όπλων.

    3. ΕΦΟΣΟΝ ΕΘΝΙΚΑ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΥΝΝΟΥΣ =γερμαναραδες , ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ γαπ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ . ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ. ΝΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΙΓΚ , ΝΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΒΑΡΙΝΟ 1827 ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ . ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1828 ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΑΙΩΝ . ΑΓΓΛΟΙ , ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ . ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η ΤΗΣ Ε Λ Λ Α Δ Α Σ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑΖΑΝ . ΕΚΤΟΤΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ . ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ . ΠΡΩΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ . ΙΚΑ , ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ , 8ΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , κάπολλα…….. ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ. ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ ΜΑΟ , ΚΑΣΤΡΟ .
      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ . ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ Η
      ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ . ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ
      ΕΧΟΥΝ ΠΕΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ .
      ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ . ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ .
      ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ .

      ΥΓ. ώσπου να έρθουν οι επιστήμονες και να κάνουν αυτά τα έργα, επειδή θα είναι εσπα, ήδη θα τα έχουν ξεκοκκαλίσει οι κολαούζοι , κομματόσκυλα και τα σαΐνια της λοβιτούρας , της απάτης , της ρεμούλας .
      ΣΥΜΒΟΥΛΗ : ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ . ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ . ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΗ . ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ. ΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ.

    4. ψευτες νεοδημοκρατες,αλητες που κοψατε ενα βοηθημα 300 και 400 ευρω απο 1000000 δυστηχησμενους χαμηλοσινταξιουχχους και ανεργους και δινετε στους ρομα και στους αλλοδαπους που δεν δηλωνουν εξεπιτηδες εισοδηματα..θα σας φερω ενα παραδειγμα ρε αλητοβιοι..ζευγαρι αλβανων με 2 παιδια ο αντρας δουλευη ντιληβερι 2 βαρδιες και παιρνη 1400 ευρω στο χερι και το αφεντικο του τον δηλωνη 4ωρο και οι δηλωμενες αποδοχες ειναι 380 ευρω το μηνα…η γυναικα του κραταη 2 γερους και παιρνη αδηλωτα 1000 ευρω το μηνα…προς τιμη τους που δουλευουν,σε αυτο ειμαι μαζι τους…ομως αυτοι θα παρουν βοηθημα πανω απο 700 ευρω και εγω που ειμαι ανεργος και το μονο εισοδημα στο σπιτι ειναι 830 ευρω απο συνταξη της γυναικας μου..(εχω 8500 βαρεα ενσημα)..μη με πειτε και τεμπελη….οταν ηταν ο τσιπρας τουλαχιστον τα επαιρνα τα 375 ευρω και εκανα γιορτες…τωρα???ουτε τσιγαρο δεν θα εχω να παρω αλητες που ειπατε οτι θα εισαστε διπλα στο πολιτη τον ελληνα…εισαστε τρις χειροτεροι απο τους προηγουμενους…1000000 καταρες να πεσουν στα κεφαλια σας και στα κεφαλια των παιδιων σας..καταραμενοι

    5. ώωωώπα!?

      “ξαναπετάχτηκε” το getgreeceback.gr ????

      αυτό είναι καμ – μπάκ !!!!!

    6. πλατφόρμα για….πρόβατα.
      -με τους μογγολους να τριγυρνάνε στους δρόμους,
      -χωρίς ασφάλεια,
      -χωρις συνορα,
      -αθλιο συστημα υγειας,
      – χωριςς παιδεια,
      – αυξήσεις φορων κατα βουληση,
      – χωρις αστυνομια,
      -συμμοριτικο δικαστικο συστημα.
      -και παραδιπλα και το δικο σου σπιτι να βγαινει στο σφυρι

      Με προοπτική ….12μηνη “θητεία”…;..
      Ψαχνετε για στρατιωτες ρε κουφαλες για να εχουν να σφαζουνε οι τουρκοι τωρα που ερχονται; Για να γλυτώσετε την παρτούλα σας?
      Ποιούς πάνε να “βολέψουνε” πάλι οι κουφαλες αυτη τη φορα;
      Τα παιδακια των βουλευτων για να περνανε καλα;
      Μήπως είναι τύπου.. ΜΚΟ το…μαγαζί;

    7. καλα τωρα!!! ποιος αφηνει τον παραδεισο να ερθει στην κολαση..μια χωρα χωρις μελλον..τιγκα στ ους εισαγωμενους σαρα κ μαρα ..κ με τους τουρκους απεναντι να απειλουν για πολεμο…εχω ερθει απο εξω προσφατα κ ξερω τι γραφω…οι ελληνες δεν μετραμε για την ελλαδα μονο για φορους μας εχουν ..να βολεβουν τους μουσουλμανους

    8. Ότι πρέπει για τα καϊνάρια των γαλάζιων φιλελέ ψευτοάριστων που δεν βρίσκουν ούτε δουλειά σερβιτόρου στο εξωτερικό γιατί εκεί φαίνεται στην πράξη και όχι στις αγορασμένες χαρτούρες το ποιος μετράει.
      Ραγιά ελληνάκο θα πληρώνεις και το μισθό των ιδιωτικών επιχειρήσεων τώρα για να απορροφήσουν τους τεμπέληδες γιους και τις παρτουζιάρες κόρες των γενικών γραμματέων, των διευθυντών οργανισμών κτλ…

    9. Ήμουν Ισραήλ 2 χρονια και 1 μισή χρόνο Ουάσινγκτον.
      Επέστρεψα στην Ελλάδα με το σανο ότι έρχεται η ανάπτυξη, με παρότρυναν. Δικοι μου άνθρωποι ότι σαν την Ελλάδα καμία χώρα.
      Τώρα τρώω τα σκατα μου Στεφανε.
      Σπούδασα Δανία έκανα πρακτική στην Airbus Γερμανία.
      Και εδώ μου λένε δεν έχω τα προσόντα.
      Δεν πάτε στο διάβολο όλοι σας κολοχωρα. Ε κολοχωρα.
      Αρπαχτές

    10. Τώρα δουλευόμαστε; Αυτό το πρόγραμμα είναι για τα “γαλάζια παιδιά” και για κανέναν άλλον. Όπως όλα τα προγράμματα αυτού του είδους.

    11. Στην Ελλαδα ερχομαι μονο για διακοπες…Ο αλλος λογος που θα με κανει να τρεξω ειναι αν γινει το μπαμ με τους μογγολους.Για κανενα αλλο λογο.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

      1. Πολυ σωστός φίλε μου !!! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!
        Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΠΩ ΠΑΝΩ ΛΕΕΙ ΚΟΛΟΧΩΡΑ !!!
        ΑΛΛΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ : ΤΗ ΨΉΦΙΖΕ ΤΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΣΊΓΟΥΡΑ ΨΉΦΙΣΕ ΝΔ ΌΣΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΙΑΜΕΛΊΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΗΤΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΠΑΣΟΚ Μ25 ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΊΖΟΥΝ !!!

    12. 3000 ευρω μεικτα για ενα χρονο..Μαλιστα.Ποιος θα αφησει την καριερα και την θεση που με κοπο εχει αποκτησει στο εξωτερικο,εκει που η προσπαθεια και η ικανοτητα ανταμειβονται,σε ανθρωπινο εργασιακο περιβαλλον,για να ερθει στο Ελλαδισταν για 3000 μεικτα και για ενα χρονο;Και μετα τι;Παλι ξανα απο την αρχη στο εξωτερικο;Ας παρουν οι βολευτες τα 3000 ευρω μεικτα για ενα χρονο,κι ας δωσουν τα 8000 για 4 χρονια που παιρνει ο καθενας τους στους Ελληνες επιστημονες του εξωτερικου.Τοτε θα ερθουν περισσοτεροι.

    13. Αγαπητέ Στέφανε,

      Με Χαρά και Ικανοποιήση Ανακοινώνω Ότι η Πρωτοβουλία REBRAIN GREECE RATIONAL ( REGRERA ), την Οποία Ξεκίνησα την Περασμένη Εβδομάδα, για τη Δημιουργία της Σχετικής Πλατφόρμας και των Υποστηρικτικών Εφαρμογών, με τη Συνεργασία Φίλων που Εργάζονται και Εκείνοι στο Εξωτερικό, Εισάγεται σε ως Project, στις Δραστηριότητές μου, και θα Αποτελεί Κομμάτι της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Πρωτοβουλίας REBRAIN WORLD RATIONAL ( REWORA ).

      Σήμερα Παρουσίασα την Πρωτοβουλία, REBRAIN WORLD RATIONAL ( REWORA ), η Οποία θα Δίνει τη Δυνατότητα σε Πολίτες Διαφόρων Χωρών, που Ζουν και Εργάζονται σε Άλλες Χώρες, να Προχωρήσουν στον Επαναπατρισμό και Επιστροφή στις Πατρίδες τους, εάν και εφόσον το Επιθυμούν και η Αγορά Εργασίας της Πατρίδας τους Είναι σε Θέση να τους Απορροφήσει, Λαμβάνοντας Υπόψιν το Μορφωτικό Επίπεδο, την Εργασιακή Εμπειρία και τις Οικονομικές Αποδοχές και Προοπτικές που θα ΠΡΕΠΕΙ να Έχουν Ώστε να Αποφασίσουν την Ενδεχόμενη Επιστροφή στην Πατρίδα τους.

      Η Παρουσίαση Περιελαμβάνε όλο το Roadmap, τα Στάδια Υλοποίησης ( με τα Σχετικά Χρονοδιαγράμματα ), Λειτουργικό και Τεχνικό Σχεδιασμό, την Κατασκευή της Πλατφόρμας και των Υποστηρικτικών Εφαρμογών έως την Παράδοση στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ ( Release Production ), Δηλαδή τη Διαθεσιμότητα στην Παγκόσμια Επιστημονική/Τεχνοκρατική Κοινότητα.

      Σε ΠΡΩΤΗ Φάση, η Πλατφόρμα REWORA, θα Περιλαμβάνει τη Διαχείριση της Επιστημονικής/Τεχνοκρατικής Κοινότητας για 20 Χώρες ( με τη Δημιουργία της Αντίστοιχης Πλατφόρρμας ), Αγγλία ( REUKRA ), Βέλγιο ( REBERA ), Γαλλία ( REFRARA ), Γερμανία ( REGERA ), Δανία ( REDERA ), Ελβετία ( RESWIRA ), Ελλάδα ( REGRERA ), Ιαπωνία ( REJARA ), Ισπανία ( RESPRA ), Ιταλία ( REITRA ), Κίνα ( RECHIRA ), Νορβηγία ( RENORA ), Ολλανδία ( REHORA ), Πορτογαλία ( REPORA ), Πολωνία ( REPOLRA ), Ρουμανία ( RERORA ), Ρωσία ( RERURA ), Σκωτία ( RESKORA ), Σουηδία ( RESWERA ) και Φινλανδία ( REFINRA ).

      Σε ΔΕΥΤΕΡΗ Φάση η Πλατφόρμα θα Επεκταθεί και στη Διαχείριση Επιστημονικών/Τεχνοκρατικών Κοινοτήτων και Άλλων Χωρών.

      Δηλαδή η Πλατφόρμα REWORA, θα Λειτουργεί ως ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ του Κάθε Ενδιαφερόμενου ο Οποίος θα Επιθυμεί τον Επαναπατρισμό στη Χώρα Καταγωγής του, και Αναλόγως την Εθνικότητα θα Παραπέμπεται στη Πλατφόρμα BRAIN “COUNTRY” RATIONAL που Αντιστοιχεί στην Κάθε Χώρα.

      Όλες οι Λειτουργικότητες που Ανέφερα για την Πρωτοβουλία REBRAIN GREECE RATIONAL ( REGRERA ), θα Υπάρχουν Βεβαίως σε Όλες στην Πλατφόρμα που θα Αντιστοιχεί στην Κάθε Χώρα, Όπως Επίσης και στην Κεντρική Πλατφόρμα REBRAIN WORLD RATIONAL ( REWORA ).

      Πρόκειται για Ένα Τεράστιο Project που Ενσωματώνεται στις Δραστηριότητες της Δομής Εργασίας μου από 01/01/2020, Φαντασθείτε Όλο το Ανθρώπινο Δυναμικό το Οποίο θα Εργασθεί για το Σκοπό Αυτό.

      Έχω Εντάξει στο Σχεδιασμό, για την Ημερομηνία Έναρξης Λειτουργίας της Πλατφόρμας REWORA, τον ΙΟΥΝΙΟ 2020, τις 3 ΠΡΩΤΕΣ Χώρες, που θα Διαχειρίζεται η Πλατφόρμα, ΕΛΛΑΔΑ ( REGRERA ), ΙΤΑΛΙΑ ( REITRA ), ΑΓΓΛΙΑ ( REUKRA ), και τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2020, να Έχουν Ενσωματωθεί 3 Ακόμη Χώρες, ΓΑΛΛΙΑ ( REFRARA ), ΓΕΡΜΑΝΙΑ ( REGERA ) και ΙΣΠΑΝΙΑ ( RESPRA ).

      Ευχαριστώ,

      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,

      Άγγελος από Μιλάνο

      1. Αγαπητέ, Άγγελε απο Μιλάνο, διάβασα ολα οσα εχεις γραψει για το επαναπατρισμό διαφόρων ανθρώπων στην πατριδα τους..κλπ, και ειδα πως αυτό θα γινει για πολλες ακόμη χωρες (Γερμανοί, Γαλλοι, Δανοι κλπ) και πως στις χωρες που ξενιτεύτηκαν ο κυριως λογος ηταν ο οικονομικος (τι άλλο!). Θέλω να σου κάνω την εξης ερώτηση: θα σου δωσω ενα παράδειγμα. Μια αγγλική εταιρία έδωσε μεγαλυτερο μισθό για να προσλάβει εναν Έλληνα, και μια γερμανική εταιρία έδωσε πάλι μεγάλο μισθό για να προσλάβει εναν Άγγλο. Η ερωτησή μου είναι η εξης, για ποιόν λόγο ο άγγλος δεν προσλήφθηκε εξ αρχής στην χώρα του; Αυτον δεν τον ήξεραν στην ιδια του την χώρα του, αλλά τον ήξεραν στην Γερμανία?
        ..άλλο παράδειγμα, ενας Ινδός προσλαμβάνεται στην Αμερική σε μια ηλεκτρονική εταιρια και στην Ινδία μια άλλη ηλεκτρονική εταιρία προσλαμβάνει εναν Άγγλο.
        .
        Για ποιόν λόγο δεν τους προσλάμβαναν εξ αρχής στις χωρες τους, αλλά προσλάμβαναν ξένους και το αντίστοιχο για τις αλλες χωρες.
        Αν, η απαντησή σου είναι λόγο τού πανεπιστημίου που πήγαν π.χ. ο Άγγλος πηγε στην Γερμανια γι αυτό και τον εμαθαν, η Αγγλία δεν ειχε ανάλογα πανεπιστήμια? Η Ινδία δεν είχε; η Δανία δεν είχε; η Γαλλία δεν είχε;…
        Αν πάλι απαντήσεις πως πήραν “ειδικότητα” σε άλλης χώρας πανεπιστήμιο απο αυτής που σπούδασαν.., αφού και ολες αυτες οι χωρες ειχαν colege με ειδικοτητες.
        .
        Σκεψου καλά πριν απαντήσεις.
        .
        Υ.Σ μια κοπελα Ελληνίδα που πηγε για δουλειά στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο cern, (λόγο ειδικότητας που πηρε σε colege τής Αγγλιας πανω στην μοριακή αναδόμηση μπλά μπλά μπλα…) μού έγραψε μήνυμα το 2015 και μου είπε πως ήθελε να φύγει απο τότε απο την Ελβετία αλλά την δέσμευε το συμβόλαιο που είχε υπογράψει. Τώρα με αυτό το πρόγραμμα, θα αποδεσμευτούν απο το συμβόλαια;
        .

        1. Αγαπητή Φίλη,

          Διάβασα με Πολλή Προσοχή το Μηνυμά σου. Να σου Απαντήσω στα Ερωτήματά σου.

          1. Για ποιόν λόγο δεν τους προσλάμβαναν εξ αρχής στις χωρες τους, αλλά προσλάμβαναν ξένους και το αντίστοιχο για τις αλλες χωρες;

          Αυτό Χωράει Πολλή Συζήτηση και Έχει Διαφορετικούς Παραμέτρους Ανάλογα με την Κάθε Χώρα. Στο Παράδειγμα που Ανέφερες, για Ποιο Λόγο ο Άγγλος ΔΕΝ Προσλήφθηκε εξ αρχής στην Χώρα του και Προσλήφθηκε στην Γερμανία, Ένας Σοβαρός Λόγος Είναι Ότι εάν ο Άγγλος Σπούδασε στη Γερμανία ( ή και Αντίστροφα, ο Γερμανός στην Αγγλία, Ακριβώς το Ίδιο Πράγμα Ισχύει ), η Γερμανική Αγορά Εργασίας Έχει τον Πρώτο Λόγο για Αυτόν στην Απορρόφησή του. Οι Μεγάλες Εταιρίες, Συνεργάζονται με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα των Χωρών τους και Κάθε Χρόνο Έχουν Μία Λίστα με τους Απόφοιτους των Σχολών και στους Φοιτητές οι Οποίοι Αποφοιτούν με Βαθμολογία Ίση ή Μεγαλύτερη του 7 με Άριστα το 10, Στέλνουν Επιστολές στους Απόφοιτους, για Συνεντεύξεις, Εκδηλώνοντας το Έμπρακτο Ενδιαφέρον τους για Συνεργασία. Στην Περίπτωση που ο Κύκλος των Συνεντεύξεων με τις Ενδιαφερόμενες Εταιρίες Ολοκληρωθεί με Επιτυχία, και αν η Ενδιαφερόμενη Εταιρία Είναι Περισσότερες από Μία, ο Απόφοιτος Έχει και τη Δυνατότητα να Επιλέξει Εκείνος την Εταιρία που θα Συνεργασθεί, ο Απόφοιτος Όταν Έχει στα Χέρια του Συγκεκριμένες Προτάσεις Συνεργασίας, Καταλαβαίνεις Ότι Είναι Δύσκολο να Πει ΔΕΝ Αποδέχομαι τις Προτάσεις, και Επιστρέφω Αμέσως στην Πατρίδα μου, και να Εισέλθει εκ Νέου στη Διαδικασία Αναζήτησης Εργασίας, Και Έτσι Παραμένοντας στην Χώρα την Οποία Σπούδασε, Αποκτά και την Εργασιακή Εμπειρία του, Ανεβαίνοντας Επίπεδο. Δηλαδή Ξεκινώντας από τα Χαμηλά Προφίλ Εργασίας, με τον Καιρό και την Εμπειρία που Αποκτά, Αναλαμβάνει Θέσεις Εργασίας σε Μεσαία Εργασιακά Προφίλ ( Διευθυντικά ) ή και Υψηλά Εργασιακά Προφίλ ( Διοικητικά), αν Διαθέτει Μετα-Πτυχιακό ή/και Διδακτορικό.

          Τώρα για να Πάει ο Άγγλος να Σπουδάσει στη Γερμανία ή να Κάνει Μία Ειδικότητα σε Κάποιο Αντικείμενο, Σημαίνει Ότι:

          ή στην Αγγλία, ΔΕΝ Υπήρχε η Συγκεκριμένη Ειδικότητα σε Κάποιο Πανεπιστήμιο ή College, και αν Βρήκε, για παράδειγμα, στη Γερμανία Αυτό που Ήθελε σε Ένα Πανεπιστήμιο, Προφανώς Έκανε Αυτήν την Επιλογή

          ή Υπήρχε Συγκεκριμένος Αριθμός Θέσεων που Δέχονταν το Πανεπιστήμιο για την Ειδικότητα που Εκείνος Επιθυμούσε.

          Έπειτα ΜΗΝ Ξεχνάς Ότι Ένας ΝΕΟ Πτυχιούχος Πανεπιστημίου και ΧΩΡΙΣ Προηγούμενη Εργασιακή Εμπειρία, Αυτό που Επιζητά ΆΜΕΣΑ Είναι η Αποκατάστασή του Ώστε να Ξεκινήσει να Εργάζεται και να Αποκτήσει την Απαραίτητη Εργασιακή Εμπειρία.

          2. Στην Ερώτηση: “τώρα με αυτό το πρόγραμμα, θα αποδεσμευτούν απο το συμβόλαια”, Αναφορικά με την Περίπτωση της Κοπέλας που Πήγε στο CERN. Πρέπει να Γνωρίζεις Ότι Ερευνητικοί Οργανισμοί Όπως το CERN, Όταν Υπογράφουν Συμβόλαιο Συνεργασίας με Κάποιο Εργαζόμενο Επενδύουν στο Μέλλον και Βάζουν Ειδικές Ρήτρες για την Αποδέσμευση. Θα σου Πω και την Περίπτωση ενός Φίλου μου Έλληνα που Είμαστε Συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, στην ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Εκείνος Τελείωσε Ένα Χρόνο Νωρίτερα από Εμένα, ο Καθηγητής με τον Οποίο Έκανε τη Διπλωματική Εργασία του ( Διερεύνησε τoν Αριθμό π, Γνωστό και ως Σταθερά του Αρχιμήδη, 3,14…., και Ανακάλυψε 2 Περαιτέρω Δεκαδικά Ψηφία ), τον Πρότεινε με Συστατική Επιστολή στο CERN, τον Δέχθηκαν για Συνέντευξη, και Υπέγραψαν Συμβόλαιο Συνεργασίας Μαζί του για 3 Χρόνια. Μιλώντας Μαζί του, Ήθελε Κάποια Στιγμή να Επιστρέψει στην Ελλάδα, Έκανε Κάποιες Προσπάθειες, Αλλά η Ελλάδα ΔΕΝ Μπορούσε να τον Απορροφήσει στην Αγορά Εργασίας, με τα Δεδομένα που Έπρεπε για το Επίπεδό του, και Έτσι Συνέχισε στο CERN, και Τώρα Είναι Διευθυντικό Στέλεχος σε Κάποια Υπηρεσία.

          Στην Δική μου την Περίπτωση, Όταν Ολοκλήρωσα τις Σπουδές μου στην Ιταλία, Όπου αν και Είχα Εγώ Εργασιακή ΠΡΟ-Πτυχιακή Εμπειρία στο Αντικείμενό μου, ως ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ( Αναλυτής/Προγραμματιστής, Σχεδιαστής Λογισμικού, Δοκιμαστής Λογισμικού ), Είχα 5 Προτάσεις από Μεγάλες Ιταλικές Εταιρίες στο Χώρο του Information Technology, των Τηλεπικοινωνιών και του Τραπεζικού, Επέλεξα Ταυτόχρονα με τον Κύκλο Συνεντεύξεων στην Ιταλία, να Στέλνω και Βιογραφικά στην Ελλάδα για Εργασία, Όμως οι Απαντήσεις που Ελάμβανα από Ελλάδα Ήταν του Τύπου: “Σας Ευχαριστούμε Θερμώς που Λάβατε Υπόψιν την Εταιρία μας για Συνεργασία, Όμως η Θέση που Ζητάτε Καλύφθηκε από Άλλον Υποψήφιο”. Και Αυτό Χωρίς να Ζητήσουν από Εμένα Ούτε Μία Τυπική Συνέντευξη Γνωριμίας. Και στη Δική μου Περίπτωση, ο Καθηγητής με τον Οποίο Έκανα τη Διπλωματική Εργασία μου με Θέμα, Τυπολογίες Ημι-Δομημένων Δεδομένων Διαχειριζόμενων σε Περιβάλλον XML ( eXtensive Markup Language ), Όπου Έκανα την Ανάλυση για ΤΡΕΙΣ Γλώσσες Ερωτήσεων ( Query Languages ) και ΈΞΙ Γλωσσικά Σχήματα ( Scheme Languages ) σε Περιβάλλον Προγραμματισμού XML, Αποδεικνύοντας με Επιστημονικά Κριτήρια ( Μαθηματικό και Πληροφορικό Μοντέλο ) την Καλύτερη Γλώσσα Ερωτήσων και το Καλύτερο Γλωσσικό Σχήμα για την Γλώσσα Προγραμματισμού XML, και Επινόηση Ενός Αλγόριθμου για την Μετατροπή ενός XML Document σε Μία Σχεσιακή Βάση Δεδομένων ( Relational Database ) και Αντίστροφα, με την Ανάπτυξη του Σχετικού Λογισμικού, με Πρότεινε με Συστατική Επιστολή στο CERN, Αλλά από τη Στιγμή που Είχα σε Εξέλιξη τις 5 και Πολύ Καλές Προτάσεις από την Ιταλική Αγορά Επέλεξα να Αφήσω την Εμπειρία του CERN σε Μεταγενέστερο Χρόνο.

          Πάντα Υπάρχει ο Νομικός Τρόπος για την Αποδέσμευση Κάποιου Εργαζομένου σε Μία Εταιρία και η Μετάβασή του σε Μία Άλλη, στην Προκειμένη Περίπτωση, από την Χώρα στην Οποία Κάποιος Πολίτης Εργάζεται, για Εργασία στην Πατρίδα του. Και Αυτός Είναι ο Σκοπός και ο Στόχος της Πρωτοβουλίας REWORA, και της Σχετικής Πλατφόρμας, να Βοηθήσει στον Επαναπατρισμό Διαφόρων Πολιτών στις Πατρίδες τους, εάν και εφόσον το Επιθυμούν, με τους Ίδιους Όρους και Προυποθέσεις ( Οικονομικές Αποδοχές, Benefits, Bonus, ) που Έχουν στην Εργασία τους στο Εξωτερικό.

          Στην Ελλάδα Βέβαια, Όπως Ανακοινώθηκε η εν λόγω Πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση, με Μισθό 3.000 Ευρώ Μεικτά ( 1.500 Ευρώ Καθαρά ), ΔΕΝ θα Ενδιαφερθούν Πολλοί Έλληνες που Σήμερα Ζουν και Εργάζονται στο Εξωτερικό, με Σαφέστατα Καλύτερους Οικονομικούς Όρους, Όμως με την Πρωτοβουλία REWORA, και τη Σχετική Πλατφόρμα για την ΕΛΛΑΔΑ που Δημιουργείται ( REGRERA ), θα Υπάρξει το Ανάλογο Ενδιαφέρον Κυρίως από Μεγάλες Εταιρίες στην Ελλάδα, για Επαναπατρισμό των Ελλήνων, με τους ΊΔΙΟΥΣ Όρους και Προυποθέσεις, που Απολαμβάνουν στο Εξωτερικό, Λαμβάνοντας Υπόψιν την Εργασιακή Εμπειρία, τους Τίτλους Σπουδών, Εξειδικευμένα Σεμινάρια στο Αντικείμενό τους και κατά συνέπεια των Οικονομικών Αποδοχών που θα ΠΡΕΠΕΙ να Έχουν.

          Στη Διάθεσή σου για Οποιεσδήοτε Περαιτέρω Διευκρινήσεις ( ή Όπως Λέγεται στην Ιταλία, a Tua Disposizione per Ogni Ulteriore Chiarimento in merito ).

          Άγγελος από Μιλάνο

    14. Αγαπητέ Στέφανε

      Θα Ήθελα να Ρωτήσω, εάν το Παρόν Άρθρο Αναφορικά με τον Επαναπατρισμό των Ελλήνων του Εξωτερικού, Είναι Εφικτό να Διατηρηθεί για Λίγο Καιρό στην Αρχική Σελίδα του Site. Ώστε Όσοι Έλληνες, που είτε Ζουν και Εργάζονται στο Εξωτερικό, είτε από την Ελλάδα, Επιθυμούν να Εκφράσουν την Άποψή τους Σχετικά με την Πρωτοβουλία REBRAIN GREECE RATIONAL ( REGRERA ), να Έχουν την Δυνατότητα Εύκολης Πρόσβασης στην Αντίστοιχη Σελίδα.

      Βέβαια το Άρθρο Μπορεί να το Βρει Κάποιος, δια μέσου της Ενότητας, για παράδειγμα, Επικαιρότητα, Όμως Καταλαβαίνετε, από τη Στιγμή που η Ροή των Ειδήσεων Είναι Συνεχής και, κατά συνέπεια, Ανανεώνεται Συνεχώς το Site, θα Είναι Λίγο Χρονοβόρο για Κάποιον να Ανατρέξει σε Όλες τις Σελίδες έως ότου Εμφανισθεί το Σχετικό Άρθρο.

      Ευχαριστώ,

      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,

      Άγγελος από Μιλάνο

    15. Αγαπητέ Στέφανε,

      Επίσης για την Πρωτοβουλία REBRAIN GREECE RATIONAL ( REGRERA ), Έχει Προβλεφθεί:

      1. η Λειτουργία Τηλεοπτικής και Ραδιοφωνικής Πλατφόρμας, με την Κωδική Ονομασία Regrera TV και Regrera Radio Αντίστοιχα, στις Οποίες θα Μεταδίδονται, για παράδειγμα:
      – τα Νέα από την Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα
      – Απήχηση και Αποδοχή της Πλατφόρμας σε Όλο τον Ελληνισμό
      – η Διαχρονική Εξέλιξη της Πλατφόρμας και των Εφαρμογών,
      – Όλες οι Εξελίξεις στο Χώρο των Επιστημών και των Νέων Τεχνολογιών

      2. Η Υποστήριξη της Πλατφόρμας σε Διάφορες Γλωσσικές Διασυνδέσεις, Όπου στην ΠΡΩΤΗ Έκδοση θα Υποστηρίζεται σε Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Δανικά, Σουηδικά, Νορβηγικά και σε ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ σε Ρωσικά, Κινεζικά και Ιαπωνικά

      Πολύ Σημαντικό Κομμάτι και Αυτό για την Πρωτοβουλία REBRAIN GREECE RATIONAL ( REGRERA ) ως προς την Βέλτιστη Αξιοποιήση της Πλατφόρμας.

      Ευχαριστώ,

      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,

      Άγγελος από Μιλάνο

    16. Καλησπέρα Στέφανε,

      Μιλώντας και με Φίλους που Ζουν και Εργάζονται και Εκείνοι στο Εξωτερικό, Αποφασίσαμε να Πάρουμε την Εξής Πρωτοβουλία, με την Ονομασία, REBRAIN GREECE RATIONAL ( REGRERA ), η Οποία θα Έχει τη Δική της Πλατφόρμα στην Οποία θα Μπορούν να Προσχωρήσουν Έλληνες Επιστήμονες/Τεχνοκράτες, Όχι Μόνο οι Οποίοι Εργάζονται στην Ευρώπη, Αλλά και από Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Ασία. Η Πλατφόρμα θα Δέχεται Εγγραφή Ελλήνων του Εξωτερικού οι Οποίοι Διαθέτουν Εργασιακή Εμπειρία από:

      • 06-30 Έτη, και Εργάζονται, κατά συνέπεια, ως ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ή ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ Στελέχη Εταιριών.
      • 01-05 Έτη, και Εργάζονται, κατά συνέπεια, σε Χαμηλότερα Εργασιακά Προφίλ

      Για την Πρωτοβουλία Αυτή, η Πλατφόρμα θα Έχει την Κωδική Ονομασία REGRERA, και το Portal που θα Φιλοξενήσει την Πλατφόρμα θα Ονομάζεται: regrera.com. Επίσης, θα Υπάρχουν και οι Σελίδες Υποστήριξης της Πλατφόρμας στα Κοινωνικά Δίκτυα, FACEBOOK ( facebook/REGRERA ) και TWITTER ( @REGRERA ).

      Αυτή τη Στιγμή η Πλατφόρμα REBRAIN GREECE RATIONAL ( REGRERA ) και ΟΛΕΣ οι Εφαρμογές που θα Υποστηρίζουν την Πλατφόρμα, Όχι Δηλαδή ΜΟΝΟ των Κοινωνικών Δικτύων, Βρίσκεται στην 1η Φάση Υλοποίησης η Οποία ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ τον ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ και ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ με Όλα τα Requirements ( Απαιτήσεις ), η Οποία Προβλέπεται να Ολοκληρωθεί το Μάρτιο 2020, Ώστε σε ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ( ΙΟΥΝΙΟΣ 2020 ) να Έχει Ολοκληρωθεί η 2η Φάση Υλοποίησης η Οποία Περιλαμβάνει την Κατασκευή και Όλα τα Απαιτούμενα Integration και User Acceptance Tests, Ώστε να Είναι Διαθέσιμη. Όταν η Πλατφόρμα θα Έχει Φθάσει στο 70% της Ολοκλήρωσης, θα Ανοίξει με τις Υποστηρικτικές Εφαρμογές και Κάθε Εφαρμογή που θα Ολοκληρώνεται, θα Ενσωματώνεται στην Πλατφόρμα.

      Για την Κατασκευή της Πλατφόρμας REBRAIN GREECE RATIONAL ( REGRERA ), Συγκροτήθηκαν ( την Περασμένη Εβδομάδα ) 4 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Ομάδες Εργασίας, 1 στην Ιταλία, 1 στην Αγγλία, 1 στη Γερμανία και 1 στην Αμερική. Και οι 4 Ομάδες Εργασίας Διαθέτουν 1 Συντονιστή και 5 Άτομα ως Μέλη της Ομάδας Ανάπτυξης. Εγώ Έχω Αναλάβει το Ρόλο του Γενικού Συντονιστή, Όπου 3 Φορές την Εβδομάδα, θα Συντελείται Σύσκεψη με Video Conference με τους Συντονιστές των Ομάδων στις Άλλες Χώρες και θα Πραγματοποιείται η Κατάσταση Προόδου Εργασιών ( Working Progress Status ), για το Κομμάτι που Έχει Αναλάβει να Υλοποιήσει η Κάθε Ομάδα Εργασίας.

      Η Μεγάλη Πλειοψηφία των ΕΛΛΗΝΩΝ του Εξωτερικού Έχουν Αμοιβές από 5.000 Ευρώ έως 20.000 Ευρώ. ΠΩΣ Είναι Δυνατόν Λοιπόν, για παράδειγμα, Κάποιος ο Οποίος Αμείβεται με 10.000 Ευρώ ως ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ, να Αφήσει την ΣΤΑΘΕΡΗ Εργασία του, τις Πολύ Καλές Οικονομικές Απολαβές και Προοπτικές Περαιτέρω Εξέλιξης, και να Επιστρέψει να Εργασθεί στην Ελλάδα, με Μισθό 3.000 Ευρώ Μεικτά το Μήνα ( 1.500 Ευρώ Καθαρά ) και Μάλιστα για 2 Χρόνια; Οι ΝΕΟ Προσλαμβανόμενοι Πτυχιούχοι και ΜΗΔΕΝΙΚΗ Εργασιακή Εμπειρία στο Αντικείμενο των Σπουδών τους, Ξεκινούν με ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΙΑΙΟ Μισθό 1.500 Ευρώ ( Αυτό Διαφέρει Ανάλογα με τη Χώρα στην Οποία Βρίσκονται, που Μπορεί να Είναι Λίγο Παραπάνω ή Λίγο Παρακάτω ) και στα 3-5 Έτη Προυπηρεσίας, Δίνεται η Δυνατότητα Εξέλιξης για την Ανάληψη Κάποιου Διευθυντικού ή Διοικητικού Ρόλου, για τον Διοικητικό Ρόλο Προβλέπεται Βεβαίως η Κατοχή ΜΕΤΑ-Πτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ή/και Διδακτορικό ).

      Στην Πλατφόρμα που Δημιουργούμε, θα Υπάρχει το Βιογραφικό των Ελλήνων που Εγγράφονται, η Κοστολόγηση του Βιογραφικού, Ανάλογα με τις Σπουδές, Σεμινάρια, Έτη Εργασιακής Εμπειρίας. Για το Κάθε Βιογραφικό, θα Αναγράφονται οι Οικονομικές Αποδοχές οι Οποίες θα ΠΡΕΠΕΙ να Αναγνωρισθούν στην Ελλάδα, για την Απορρόφηση στην Αγορά Εργασίας. Κοινοί Παράμετροι θα Αναφέρονται, η Διάρκεια Συμβολαίου Συνεργασίας με την Εταιρία στην Οποία θα ΠΡΕΠΕΙ να Ενσωματώνεται και θα Προσφέρει τις Υπηρεσίες ( για παράδειγμα, 5-ετή Διάρκεια Συμβολαίου ) του ο Εργαζόμενος και η Εξελικτική Διαδικασία της Συνεργασίας ( αν για παράδειγμα, ο Εργαζόμενος ΔΕΝ Ενταχθεί Αμέσως στην Εταιρία με Συμβόλαιο Αορίστου ή Ορισμένου Χρόνου, θα Προτείνεται είτε η Μετατροπή του Συμβολαίου σε Συμβόλαιο Αορίστου Χρόνου, είτε η Επέκταση της Συνεργασίας για Ένα Ορισμένο Χρονικό Διάστημα, με τους Ίδιους Όρους και Προυποθέσεις, και ΠΡΟΦΑΝΩΣ με Αύξηση των Αποδοχών ). Επίσης, στην Πλατφόρμα, για Όλες τις Τυπολογίες Συμβολαίου, είτε Συμβόλαιο Αορίστου ή Ορισμένου Χρόνου, είτε Συμβάσεις Έργου, θα Υπάρχουν οι Οικονομικές Αποδοχές που θα ΠΡΕΠΕΙ να Προβλέπονται για την Κάθε Τυπολογία.

      Επίσης στην Πλατφόρμα REBRAIN GREECE RATIONAL ( REGRERA ), Έχει Προβλεφθεί η Λειτουργία Εφαρμογής η Οποία θα ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ την ΒΕΛΤΙΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ από την Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα, Ανάλογα με το Βιογραφικό του, τα Έτη Προυπηρεσίας και την ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ στο Αντικείμενο Εργασίας του.

      Ας Εκφράσουν την Άποψή τους, Όσοι Έλληνες Εργάζονται στο Εξωτερικό, και Όσοι στην Ελλάδα Επιθυμούν να Εκφράσουν Επίσης την Άποψή τους, για την εν λόγω Πρωτοβουλία με τη Δημιουργία της Υποστηρικτικής Πλατφόρμας και των Εφαρμογών Αυτής.

      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς

      Άγγελος από Μιλάνο

    17. Καλοοοοο, το αλλο με τον Τοτο το ξερετε εκει στη ΝΔ;;;;;

    18. Όλοι όσοι έχουν μείνει είναι αυτοί που δεν μπορούν να φύγουν ( λόγω ίσως ελλιπών επαγγελματικών – γλωσσικών προσόντων) είτε λόγω βαριεστημάρας είτε γιατί είναι βολεμένοι (πχ ραντιέρηδες) είτε λόγω οικογενειακών λόγων. Αυτοί που έφυγαν δεν πρόκειται να γυρίσουν ότι και να γίνει. Έφυγαν με αφορμή ότι βρήκαν δουλειά έξω. Ξέρετε πόσοι ψάχνουν και δεν έχουν ακόμα βρει την κατάλληλη δουλειά;
      Όλοι αυτοί που έφυγαν ή επιθυμούν να φύγουν είναι ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ απ’ όλη την Ελληνική πραγμα-τικότητα. Και αυτό δεν έχει, ούτε πρόκειται να αλλάξει. Η κομματοκρατική μπόχα, η αναιδής ανα-ξιοκρατία, η κοινωνική αμορφωσιά είναι μερικά-ενδεικτικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Αυτά διο-γκώνονται καθημερινά σε μια εξηλιθιευμένη κοινωνία.
      ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ;

    19. Καλημέρα Στέφανε,

      Οπωσδήποτε Είναι Καλή η Πρωτοβουλία Rebrain Greece για τον Επαναπατρισμό των Ελλήνων του Εξωτερικού.

      Όμως θα ΠΡΕΠΕΙ να Διευκρινίζονται στην Πλατφόρμα που θα Δημιουργηθεί:

      1. Αν η Αμοιβή που Προβλέπεται Αφορά στον ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ, ή Είναι ΜΕΙΚΤΕΣ Αποδοχές.

      2. Ο Κύριος Βρούτσης Λέει Ότι η ΕΛΑΧΙΣΤΗ Αμοιβή θα Είναι 3.000 Ευρώ το Μήνα. Εάν, για παράδειγμα, Κάποιος ΈΛΛΗΝΑΣ Εργάζεται στο Εξωτερικό, στο Χώρο της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γενικότερα, και Έχει ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ 10.000 Ευρώ το Μήνα. ΠΩΣ θα Δεχθεί να Αφήσει την Εργασία του και να Επιστρέψει στην Ελλάδα για 3.000 Ευρώ, που Αντικειμενικά Μιλώντας, η Αμοιβή των 3.000 Ευρώ Είναι Μία Καλή Αμοιβή; Όπου αν Υπλογισθούν και Όλα τα Benefits και Bonus Παραγωγικότητας και Επίτευξης Στόχων, οι Αποδοχές Κυμαίνονται από 15.000 έως 20.000 Ευρώ το Μήνα;

      Επομένως, θα ΠΡΕΠΕΙ να Διευκρινίζεται, στην Πλατφόρμα, ΕΚΤΟΣ της Ελάχιστης Αμοιβής, το Ύψος της Αμοιβής Ανάλογα με το Βιογραφικό ( Σπουδές, Σεμινάρια, Εργασιακή Εμπειρία ) του Κάθε Ενδιαφερόμενου. Έστω και Ενδεικτικά, για να Υπάρχει Μία Σφαιρική Άποψη.

      3. Η Διάρκεια του Συμβολαίου Συνεργασίας. Τα 2 Έτη που στην Ουαία Αναφέρονται, ΔΕΝ Είναι ΚΙΝΗΤΡΟ για Κάποιον να Αφήσει την Εργασία του και να Επιστρέψει στην Ελλάδα. Και ΜΕΤΑ τα 2 Έτη, τι Γίνεται; Η Επιχείριση θα Λέει, Ευχαριστώ Πολύ για την Συνεργασία, Σας Ευχόμαστε Ότι Καλύτερο για το Μέλλον, και θα Απολύεται ο Εργαζόμενος, να Είναι στο Ταμείο Ανεργίας, Περιμένοντας να Ανοιξει Θέση Εργασίας για να Απορροφηθεί εκ Νέου στην Αγορά Εργασίας; Θα ΠΡΕΠΕΙ να Διευκρινίζεται στην Πλατφόρμα, τι Γίνεται σε Αυτήν την Περίπτωση. Για παράδειγμα, Μία Παράμετρος, που θα Μπορούσε να Λειτουργήσει Πολύ Θετικά, Είναι να Προτείνεται Συμβόλαιο 5-ετους Διάρκειας με την Επιχείριση και στη Συνέχεια να Συζητάται από Κοινού, Επιχείριση και Εργαζόμενος, την Προοπτική Επέκτασης της Συνεργασίας τους.

      Εγώ, Χθες Μιλώντας και με Άλλα Παιδιά που Ζουν και Εργάζονται στο Εξωτερικό και Είναι στο Δικό μου Επιστημονικό και Τεχνοκρατικό Πεδίο, επί της Αρχής Όλοι Θεωρούμε Πολύ Καλή Αυτήν την Πρωτοβουλία, για να Επιστρέψουμε στην Πατρίδα, Όμως Όλοι Εκφράζουμε τις Σκέψεις που σας Ανέφερα Προηγουμένως.

      Θα μου Πείτε, οι Παράμετροι Συνεργασίας και οι Όροι Συμβολαίου Μπορούν να Συζητηθούν Απευθείας με την Ενδιαφερόμενη Επιχείριση, Πολύ Σωστα, Όμως ο Κάθε Ενδιαφερόμενος για Επιστροφή στην Πατρίδα, ΔΕΝ Έχει τον Απαιτούμενο Χρόνο, Λόγω του Φόρτου Εργασίας του, να Αναλωθεί σε Ένα Φαύλο Κύκλο Συζητήσεων, Καλό θα Είναι να Υπάρχουν στην Πλατφόρμα, Διευκρινήσεις Αναφορικά με τους Βασικούς Παραμέτρους Συνεργασίας, Όπως Οικονομικό, Διάρκεια Συμβολαίου και Εξελικτική Διαδικασία Συνεργασίας.

      Μιλώντας για Εμένα ( Αλλά Μιλώντας και με Φίλους που Εργάζονται και Εκείνοι στο Εξωτερικό το Ίδιο Επιθυμούν ), θα Επιθυμούσα να Υπάρχει στην Πλατφόρμα Μία Φόρμουλα Κοστολόγησης Βιογραφικού και, κατά συνέπεια, των Αποδοχών που θα Αναγνωρισθούν στην Ελλάδα, με Βάση τις Σπουδές και την Εργασιακή Εμπειρία:

      1. Πτυχίο στην Επιστήμη της Πληροφορικής
      2. Μετα-Πτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ( ΜΒΑ )
      3. Μετα-Πτυχιακό στην Ανάπτυξη Διεθνών Αγορών
      4. Εξειδικευμένα Σεμινάρια σε Διάφορες Διοικητικές και Διευθυντικές Θέσεις:

      – Audit Management
      – Financial Management
      – Accounting Management
      – Marketing Management
      – Product Management
      – Operations Management
      – Service and Delivery Management
      – Program Management
      – Project Management

      5. Εργασιακή Εμπειρία σε ΧΑΜΗΛΑ (10 Έτη ), ΜΕΣΑΙΑ ( 10 Έτη ), ΥΨΗΛΑ ( 5 Έτη ) Προφίλ Εργασίας.

      Δηλαδή, με Άλλά Λόγια Πόσο Κοστολογείται στην Ελλάδα το Δικό μου Βιογραφικό. Για να Είναι Δυνατόν να Γίνει Μία ΠΡΩΤΗ Εκτίμηση, και να Ληφθεί εν Συνεχεία ηΑπόφαση για την Έναρξη ή Όχι της Διαδικασίας Συζήτησης για Επαναπατρισμό στην Ελλάδα.

      Ας Εκφράσουν την Άποψή τους και Άλλοι Έλληνες, οι Οποίοι Ζουν και Εργάζζονται στο Εξωτερικό, ΠΩΣ Βλέπουν την Πρωτοβουλία Rebrain Greece, και εάν Συμμερίζονται τις Σκέψεις και τις Ανησυχίες που Σας Ανέφερα Προηγουμένως.

      Ευχαριστώ,

      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,

      Άγγελος από Μιλάνο

    20. Oταν ο πατερας μου ,συνταξιουχος καθηγητης παν/μιου με 43 χρονια πραγματικης υπηρεσιας ,λαμβανει συνταξη ~ 24.000 Ευρω ,προ φορου και φορολογησιμα, ΕΝΦΙΑ . δηλ. ~1.800 Ευρω με επι πλεον φορο, κ.λπ, θα αφησω εγω και πολλοι αλλοι Ελληνες στις ΗΠΑ εργασιες με αποδοχες ανω των 150.000 $ και βαλλε, για να επιστρεψω στην Ελλαδα και να φυτοζωω με 1.500 Ευρω καθαρα ?Ουτε κανονικη ψηφο δεν μας εδωσαν.Δεν υπαρχει προοπτικη και εξασφαλιση εργασιας.Τα βλεπουμε απο τους γονεις μας , του φιλους μας,..Μονο για τουρισμο..

    21. Οταν στη Silicon Valley λαμβανω 220.000$ ετησιως, πλεον 50.000$ bonus, ασφαλειες κ.λπ.κατεχω Bsc,Msc &PhD , στη πληροφορικη ολα με αριστα και υποτροφιες απο το Η.Β.,προυπηρεσια 4 χρονια στην Ευρωπη και 11 χρονια στις ΗΠΑ (τελευταια στην APPLE) και 30 δημοσιευσεις με συμφερει να επιστρεψω στην Ελλαδα?Πεστε οτι θελω να επιστεψω.Ποιος ειναι σχετικος με αυτα που κανω ( HP, Compilers, Supercomputers, Artificial Intel.)Kαποιος Γ.Γ. , Δ/ντης,.. θα με κρινει(!)Μετα , ο μισθος μου θα ειναι 3.000 Ευρω μεικτα,Αφαιρεσε φορους, κρατησεις για ασφαλεια, κ.λπ καταληγουμε σε 1.300-1400 Ευρω καθαρα!..
      Μονον καποιος τρελλος θα αποφασισει να επιστρεψει στην Χωρα της αναξιοκρατιας κκαι του κομματισμου!..
      Στην Ελλαδα μοναχα για καποιες διακοπες, να δουμε γονεις , συγγενεις , φιλους,,Ουτε κανονικη ψηφο ΔΕΝ μας δωσανε!..Μας φορολογουν κανονικα (Ε1,Ε2, ΕΝΦΙΑ,..)

      1. Συμφωνώ Απολύτως Αγαπητέ Φίλε Μαζί σου, Όπως και με Όσα Παδιά που Εργάζονται στο Εξωτερικό και Εξέφρασαν την Άποψή τους.

        Εγώ Αυτήν την Στιγμή Εργάζομαι σε Πολυ-Εθνική Εταιρία, οι Καθαρές Μηνιαίες Αποδοχές μου Ανέρχονται στις 10.000 Ευρώ, Όπου αν Συνυπολογίσεις τα Benefits και τα Bonus Παραγωγικοτητας και Επίτευξης Στόχων, το Συνολικό Πακέτο Αποδοχών Κυμαίνεται από 15.000 έως 20.000 Ευρώ Μηνιαίως ( Διαμοιράζοντας το Ποσό στη Διάρκεια των 12 Μηνών).

        ΠΩΣ Είναι Δυνατόν να Αφήσω την Εργασία μου, και να Επιστρέψω στην Ελλάδα. με Μισθό 3.000 Ευρώ το Μήνα;

        Και από 01/01/2020. Αναλαμβάνω Καθήκοντα Γενικού Δ/ντή της ITTEBA Area της Εταιρίας που Αντιστοιχεί στη Διαχείριση των Τομέων Information Technology, Τηλεπικοινωνίες και Τραπεζικού, με ΜΗΝΙΑΙΕΣ Αποδοχές 20.000 Ευρώ, Όπου Μαζί με τα Benefits και τα Bonus Παραγωγικοτητας και Επίτευξης Στόχων, το Συνολικό Πακέτο Αποδοχών θα Κυμαίνεται από 30.000 έως 40.000 Ευρώ ΜΗΝΙΑΙΩΣ.

        Δηλαδή, Έτσι Όπως Ανακοινώθηκε από τον Κύριο Βρούτση η Σχετική Πρωτοβουλία, για Επαναπατρισμό των ΕΛΛΗΝΩΝ του Εξωτερικού, να Αφήσω τη ΣΤΑΘΕΡΗ Εργασία, τις Οικονομικές Απολαβές, την Προοπτική Περαιτέρω Εξέλιξης στην Επαγγελματική Σταδιοδρομία μου και να Επιστρέψω στην Ελλάδα να Εργασθώ για 3.000 Ευρώ το Μήνα ( ή Όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Αναφέρεις για 1.300-1.400 Ευρώ Καθαρά ), και για 2 Χρόνια; Μα Είμαστε Σοβαροί;

        Και να Κάθομαι Εγώ, με Τέτοιο Βιογραφικό, ( Όπως και Άλλα Παιδιά με Αντίστοιχο ή Μεγαλύτερο από το Δικό μου ), να Εργάζομαι στην Ελλάδα, για 1.500 Ευρώ το Μήνα, και να Βλέπω, Συγκεκριμένους Δημοσιογράφους, που ΔΕΝ Διαθέτουν Ούτε Ένα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Πανεπιστημιακό Τίτλο Σπουδών ( για παράδειγμα, ο Χατζηνικολάου ), να Κερδίζουν 30.000, 40.000, 50.000 Ευρώ το Μήνα, για Μία Παρουσίαση Δελτίου Ειδήσεων και Μία Εβδομαδιαία Εκπομπή στην Τηλεόραση. Πόσο Ηλίθιος θα Πρέπει να Είμαι, για να Αποδεχθώ Κάτι Τέτοιο;

        Αν η Δουλειά του Παρουσιαστή Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων και η Παρουσίαση Μιάς Εβδομαδιαίας Εκπομπής Κοστολογούνται στην Ελλάδα, 50.000 Ευρώ το Μήνα, ΤΟΤΕ η Ελλάδα θα ΠΡΕΠΕΙ να Αναπροσαρμόσει ΠΛΗΡΩΣ τις Συνθήκες στην Αγορά Εργασίας, Κοιτώντας τι Συμβαίνει στο Εξωτερικό και να Προσαρμοστεί Καταλλήλως.

        Σε Διαφορετική Περίπτωση, Εγώ Προσωπικά ΔΕΝ Πιστεύω Ότι οι Έλληνες που Ζουν και Εργάζονται στο Εξωτερικό θα Δείξουν Ενδιαφέρον για Αυτήν την Πρωτοβουλία, Τουλάχιστον Όπως Έχει Ανακοινωθεί, για τον Ενδεχόμενο Επαναπατρισμό.

        Άγγελος από Μιλάνο

    22. ΝΑ ακούγεται καλό αλλά βλέπω πολύ προχειρότητα, αοριστίες δηλ. θα αφήσουν μια σίγουρη απασχόληση που έχουν και πιθανόν με καλύτερες αποδοχές και να έρθουν εδώ για υπό δοκιμή και χωρίς προοπτικές μόνιμης απασχόλησης; Όλο αυτό ερμηνεύεται κάπως έτσι: Ελάτε και βλέπουμε. Πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση τι μέλλει γενέσθαι και το μαχαίρι να το έχουν οι ίδιοι και όχι οι αναρμόδιοι. Με λίγα λόγια να βρεθεί ο τρόπος μέσω ίντερνετ σήμερα να έρθουν και αύριο το πρωί να πιάσουν δουλειά.

    Comments are closed.