“ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΦΤΑΡ”. ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ. ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ. ΕΑΝ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΕΞΑΫΛΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ. ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ, ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

    Κοινοποίηση:
    haftar

    Αναχαιτίστηκε, σχεδόν σε όλα τα σημεία γύρω από την Τρίπολη της Λιβύης η επίθεση των δυνάμεων του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, χάρη στην αερογέφυρα ενισχύσεων που έστησε η Τουρκία δια μέσου των FIR, κυρίως της Αιγύπτου, αλλά και της Ελλάδας, παραβιάζοντας την απόφαση του ΟΗΕ για εμπάργκο όπλων και στρατιωτικού προσωπικού στις αντιμαχόμενες δυνάμεις του GNA (αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση) και LNA (οι δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ που υποστηρίζονται από Αίγυπτο, ΗΑΕ, Ιορδανία κλπ.).

    Περισσότεροι από 800 φιλότουρκοι ή Τουρκμένοι ισλαμιστές μεταφέρθηκαν από την Συρία και αναπτύχθηκαν άμεσα στα σημεία που είχε διαρραγεί ή υπήρχε κίνδυνος να διαρραγεί η αμυντική διάταξη των κυβερνητικών δυνάμεων.

    Οπως αναφέρουν πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ, από τα συνολικά 11 σημεία από τα οποία είχε ξεκινήσει η επίθεση των δυνάμεων του Χαφτάρ, τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών γύρω από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τρίπολης, κανένα από αυτά δεν κινδυνεύει αυτή την στιγμή με διάρρηξη.

    Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ισλαμιστών μισθοφόρων (2..000 δολ. τον μήνα για συμβόλαιο τριών ή έξι μηνών υπέγραψε η τουρκική κυβέρνηση μαζί τους) διεξάγονται στις περιοχές Al-Khalatat, Yarmouk, Ain Zara, Wadi Al-Rabie και Al-Zatarna, νότια της Τρίπολης καθώς και Ramla, Al-Tuwaysheh και Al-Kazerma κοντά στην Τρίπολη Διεθνές Αεροδρόμιο.

    Οι φιλότουρκοι μισθοφόροι από την Συρία έχουν αναπτυχθεί επίσης στις περιοχές Warsfana, Al-Sa’idia, Al-Aziziya και Al-Hirah, νοτιοανατολικά της Τρίπολης και έχουν καταγάγει ήδη τις πρώτες τους νίκες απέναντι στις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ, οι οποίες έτσι ή αλλιώς αποτελούνται κι αυτές κατά κύριο λόγο από Σουδανούς μισθοφόρους ή μισθοφόρους από τo Τσαντ.

    Προέρχονται από τις περιοχές της Αφρίν, έχουν δηλαδή σημαντική πολεμική εμπειρία και οι Τούρκοι τους αντικαθιστούν στην Αφρίν με τακτικά τουρκικά στρατεύματα κατοχής για να τους «απελευθερώσουν» και να πάνε στην Λιβύη.

    Οι πλέον ικανοί και πολεμοχαρείς που μεταφέρθηκαν στην Λιβύη είναι οι Τουρκμένοι από το σώμα «Σουλτάνος Μουράτ», που πολέμησαν στην Συρία κατά των Κούρδων.

    Μια υπολογίσιμη δύναμη περίπου 2.000 ανδρών της οποίας έχουν μεταφερθεί ήδη στην Τρίπολη περί τους 400, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορταζ του το στρατιωτικό site pronews.gr. 

    Πάντως- και αυτό πρέπει να προσεχθεί από τους αναγνώστες- η κατάσταση είναι και θα εξακολουθήσει να είναι συγκεχυμένη, από τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε τουρκικά καραβάνια να ενισχύουν φανερά την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, κυβέρνηση που αντιμάχεται τον Στρατάρχη Χαφτάρ.

    Δύο φρεγάτες κλάσης G (O.H.Perry) τις TCG GÖKSU και TCG GÖKOVA στέλνει το τουρκικό Ναυτικό στην Αλγερία στο πλαίσιο «εθιμοτυπικής» επίσκεψης όπου και θα παραμείνουν από τις 7 έως τις 10 Ιανουαρίου. Τα πλοία θα βρεθούν εκεί μετά από σειρά ασκήσεων με φρεγάτα του ιταλικού Ναυτικού στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Να σημειωθεί πως οι δύο τουρκικές φρεγάτες δεν έχουν πάει ακόμη στην Αλγερία, όπως λανθασμένα έχει αναφερθεί, αλλά θα πάνε στις 7 έως 10 Ιανουαρίου.

    A fighter loyal to Libya's U.N.-backed government (GNA) fires an AK-47 during a clash with forces loyal to Khalifa Haftar at the outskirts of Tripoli, Libya May 21, 2019. REUTERS/Goran Tomasevic
    A fighter loyal to Libya’s U.N.-backed government (GNA) fires an AK-47 during a clash with forces loyal to Khalifa Haftar at the outskirts of Tripoli, Libya May 21, 2019. REUTERS/Goran Tomasevic

    ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ

    Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης στην Τρίπολη απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς ότι αντάρτες από την Συρία, με την υποστήριξη της Τουρκίας μάχονται στο πλευρό των δυνάμεών της, σε μάχες που γίνονται γύρω από την Τρίπολη.

    Η διάψευση ακολουθεί την διαδικτυακή προώθηση ενός βίντεο που δείχνει μία ομάδα μαχητών να μιλάει σe διάλεκτο της Συρίας, με τους αντάρτες να ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει έναν στρατιωτικό καταυλισμό από πιστούς μαχητές στον Χαλίφα Χαφτάρ, που αντιμάχεται την κυβέρνηση της Τρίπολης (Government of National Accord – GNA).

    “Η προώθηση τέτοιων βίντεο είναι μία απεγνωσμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις νίκες των δυνάμεών μας,” σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της GNA.

    Οι δυνάμεις του Χαφτάρ διεξάγουν από τον περασμένο Απρίλιο, επιθετικές επιχειρήσεις με στόχο την κατάληψη της Τρίπολης, έδρας της κυβέρνησης GNA.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Η τιμη του μισθοφορου ειναι 2000 την ημερα(σε πολεμικη ζωνη) για εναν αρχαριο.Ολοκληρη Γερμανια εχει 40,000 στρατο το μπουρδελο η λιβυη ποσο νομιζετε εχει; Η Συρια ποσο στρατο νομιζατε οτι εχει και τους ξεκωλιασε το ISIS ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΥΟΙ υπο το βλεμα του αστρου του Δαυιδ ,εχουν φερει ενα εκατομυριο μουσλιμ;

    2. ο… στραταρχης αν αναχαιτισηκε απο 800 ατακτους? τι στρατο διοικει, διμοιρια?

    3. ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ , ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ , ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ 2020 , ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 10%
      ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & Η ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ 3% , ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ,
      ΕΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ , ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ , ΟΣΟ
      ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ , ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ , ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΘΑ
      ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ & ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ , ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΥΡΩ-ΠΑΙΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΩΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ.

      1. Ναι καλε δεν το ηξερες; μετα από πιεσεις Μερκελ Τραμπ και Ερντογαν νεος κυβερνήτης και βασιλιας θα είναι ο Ισ Νοτ Γκουτ!

        1. Αλήθεια τωρα;;; Πιστεύεις πως μετα απο τέτοιου μεγεθους προδοσίες η ήττα στις εκλογες ειναι η σωστή και δίκαιη τιμωρια;;; Αληθεια;;; Αν οντως το πιστεύεις αυτο, αστα να πανε. Η σωστή και δίκαιη τιμωρια για οσα μας εχουν κανει αυτοι οι ….ανθρωποι….;;; θα ηταν η εκτέλεση στα δυο μέτρα, για εσχάτη προδοςια. Μονο αυτο. Ολα τα αλλα ειναι απλως οδοντόκρεμες. Σκέψου τι μας εκαναν και βγάλε συμπέρασμα για το ποια θα επρεπε να ειναι η τιμωρια τους.

    4. η Τουρκία ειναι νατοϊκός συμμαχος, δεν μπορούμε να την εμποδίσουμε ούτε να κάνουμε πόλεμο, πρέπει να τα μοιραστούμε όλα σαν σύμμαχοι.

    5. Τέλος…..οπότε θα ανακυρηξουν και επίσημα την ΑΟΖ Τώρα….καληνύχτα κουλη!

    6. Όταν ακούς τους Γερμανούς να λένε για άμεση λύση με διάλογο σε μια κατάσταση, αυτό σημαίνει πως δεν τους συνέφερε η εξέλιξη στην Λιβύη και θα δώσουν όπλα στους Τούρκους. Δυστυχώς τσιπρας Μητσοτάκης είναι τα πιστα σκυλιά των Γερμανών για την Γερμανία δουλεύουνε είτε στο λαθρομεταναστευτικο είτε στην Λιβύη γενικά παντού. Τα νησιά μας βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο όμως αφού αυτό δίνει ασφάλεια στην Γερμανία, τσιπρας Μητσοτάκης θα το κάνουν πράξη. Τσιπρας Μητσοτάκης φρόντισαν ώστε η χώρα μας να λειτουργήσει ως προστάτης των συνορων της Γερμανίας χωρίς να ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για την χώρα και τον λαό μας. Ξεφτίλες πολιτικοί.

    7. σιγα…..βρε παιδια. 2000 κοπροσκυλλα ΜΟΝΟΝ??. δηλαδη 2 ταγματα κερδιζουν πολεμο???. μηπως προκειται για ελληνικη μυθολογια????????

    8. Φίλε μου είναι καιρός να αποδεχθείς, ότι στην πατρίδα μας την Ελλάδα, την κατοικούν Έλληνες σε ποσοστό 3-5% το πολύ.
      Το υπόλοιπο μέρος των κατοίκων είναι οι λεγόμενοι εβραιοέλληνες, εβραιότουρκοι, γυφτοέλληνες, και γενικά μπασταρδοέλληνες. δηλαδή ένα χαρμάνη από όλες τις φυλές της Υδρογείου.
      Σ αυτό το μεγάλο ποσοστό έχει εκλείψει κάθε ίχνος Ελληνικότητας, και σαν μπάσταρδοι στο πνεύμα και στο αίμα, δεν μπορούν να γεννήσουν γνήσιους Έλληνες.

      1. Έτσι ακριβώς…πανσπερμία 400 χρόνων σκλαβιάς και πανσπερμία της παγκοσμιοποίησης….νεοελλαδιτες. Γι’αυτό δεν τούς ενδιαφέρει για την Ελλάδα….απλά έχουν σβερκοθει σαν γνήσιοι τουρκοσποροι….

      2. και πως ξερεις οτι εσυ εισαι μεσα σε αυτο το 3-5%, καημενε γκιαουρη?

      3. Εσυ εισαι Τουρκόσπορος ελληναρα μου ουγκ!!!

    9. Όσο εχουμε αυτους τους προδοτες και ξενους πρακτορες να μας κυβερνανε, τοσο μεγαλύτερο κακό θα παθαίνουμε. Αν ειναι δυνατόν να βοηθανε τον εχθρο μας και μάλιστα απροκάλυπτα πλεον. Η Αίγυπτος εχει τα δικα της συμφεροντα, εμεις ρι συμφέρον εχουμε να βοηθάμε τους Τούρκους;;; Το Πακιστάν βγήκε καθαρά και είπε πως οποιος ειναι εχθρός της Τουρκίας ειναι και δικος τους. Και εμεις γεμίζουμε την χώρα μας με Πακιστανους. Ας μου πει καποιος που ειναι η λογικη σε ολο αυτο;;; Οι ανθρωποι αυτοι δεν ειναι απλοί προδοτες, εγκληματιες ειναι. Κι εμεις ομως το δεχόμαστε και ακομα υπαρχουν καποια σκουπιδια που θελουν να λενε πως ειναι Ελληνες, που τους αγκαλιάζουν και χαζογελανε μαζι τους, αντι να τους πάρουν με τις πέτρες. Να μην εχουν που να πανε και που να σταθούν. Αλλα τι περιμένει κανεις απο εναν λαο που ξεχύνεται στην Τουρκική αγορά να κανει τα Χριστουγενειατικα ψώνια του;;; Ακομα και οι Κύπριοι τρέχουν να ψωνίσουν απο τα κατεχόμενα. Τι σόι λαός ειμαστε τελικα;;; Ποσο ηλίθιοι;;; Ποσο προδοτες;;;; Μαλλον μας αξίζει αυτο που ερχεται και δεν πρεπει να διαμαρτυρόμαστε καθόλου. Απλως ας σκύψουμε μια φορά ακομα το κεφαλι και ας δεχτούμε οτι μας ερθει στο κεφαλι.

    Comments are closed.