ΕΚΤΑΚΤΟ – ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ! ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2017!

    Κοινοποίηση:
    tsipras

    Ο υπουργός Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου άκουσαν τα κακά μαντάτα και από το ΔΝΤ.  Και αυτά,  μετά το “X” στα μούτρα που έφαγε ο Τσακαλώτος από τον Σολτς και τον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε στο Λονδίνο.

    Το ταμείο επιμένει στη θέση του, ήτοι οι περικοπές των συντάξεων είναι και διαρθρωτικό μέτρο άρα πρεπει να εφαρμοστεί ότι και να γίνει. Τα είπαμε τα συμφωνήσαμε εξάλλου. Έτσι όσα υποστήριζαν τις προηγούμενες μέρες κυβερνητικές πηγές για τη διαλλακτική στάση του ΔΝΤ πάνε περιπατο…

    «Υπενθυμίζω ότι αυτά τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί από το 2017. Δεν είναι νέα μέτρα. Η άποψη μας είναι ότι αυτά (οι περικοπές των συντάξεων), δεν θα βελτιώσουν μόνο τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά θα δοθεί και καθαρό σήμα στις αγορές ότι η κυβέρνηση μένει εντός τροχιάς, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις», απάντησε ορθά- κοφτά ο Τ. Ράις, εξηγώντας ποιο είναι το σκεπτικό του ΔΝΤ, όπως αυτό έχει αναλυθεί και στην πρόσφατη Έκθεση του Άρθρου 4.

    Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση- μέρος της οποίας θεωρείται η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τους παλιούς συνταξιούχους- θα υποβοηθήσει τη στροφή της οικονομικής πολιτικής σε πιο αναπτυξιακή τροχιά, με αυξημένο κοινωνικό πρόσημο, καθώς η κοινωνική δαπάνη παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η λογική του Ταμείου είναι ότι μέσω των περικοπών, δημιουργείται και «παγώνει» ένας δημοσιονομικός χώρος για όσους δεν είναι συνταξιούχοι, «φωτογραφίζοντας» τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες και τη δυνατότητα στοχευμένων χρηματοδοτικών ενισχύσεων όπως π.χ. τα επιδόματα στέγασης, που δεν μπορούν κατά την άποψη του να χρηματοδοτηθούν εάν δεν υπάρχουν οι εξοικονομήσεις δαπανών από τις συντάξεις.

    Συν τοις άλλοις, το Ταμείο θεωρεί ότι οι περικοπές των συντάξεων και ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργούν, θα βοηθήσει συνολικά στις πολιτικές μείωσης των φορολογικών βαρών για όλους.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Προς τα γίδια που ψήφησαν τον σωσία του σατανιστή Κατσούλα που ξεπούλησε όλη την Ελλάδα: Άσπρη μέρα να μην δείτε γουρούνια!!!

    2. ολοι οι πολιτικοι που κυβερνησαν τα τελευταια χρονια ειναι λονδρεζοι πισογλεντηδες οτι τους πουνε κανουν δεν εχουν βαρυδια . οσο για τις συνταξεις ειναι ζωα αυτοι που πιστευουν το καθε πολιτικο σουργελο οτι δεν θα κοπουν ο κατωτατος μισθος θα ανεβει αυτα ειναι ολα για να καθονται φρονιμα τα προβατα. η χωρα θελει εναν πολιτικο με κεφαλαια ειδαλως εναν δικτατορα να βρουμε την σειρα μας και να χεσω τις δημοκρατιες σας και τους εκπροσωπους της ( κατα φαντασιαν δημοκρατες της πλακας)

    3. ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΚΟΥΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΗΚΑ ΤΟΥΣ .ΕΝΤΑΞΕΙ , ΜΟΝΟ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΥΤΕ ΚΑΝ 100. ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΦΕΣΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΔΙΣ . ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ , 10 ΕΚ. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΜΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ 10 ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ , ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΟΥΤΕ 5 ΕΚ. ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ .

    4. Ε ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΤΟΚΟΓΛΥΦΑΡΟΥΣ,ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ,ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ???ΟΙ ΑΡΧΙΤΚΟΓΛΥΦΑΡΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Η ΑΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΩΤΣΙΑΣ!!!Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΚΟΒΕΤΑΙ!!!ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Μς ΚΟΤΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ,Η ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ???

    Comments are closed.