ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΝ- ΚΑΙ ΤΟΝ Γ.Γ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΛΩΠΟΔΥΤΗ Γ. ΚΑΠΑΚΗ. Ο ΧΑΡΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ , ΑΘΛΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ. Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΠΤΟΥ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΥ ΤΗΣ “ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΟΤΖΙΑ”

    Κοινοποίηση:
    kapakis1

    Την παραίτηση του υπέβαλε- χοντρόπετσος και εξαφανισμένος από τις 23 Ιουλίου-μέρα μεγάλης συμφοράς για την Ελλάδα, στον υπουργό Εσωτερικών, Σκουρλέτη, το “φάντασμα” της Γ.ΓΠολιτικής Προστασίας, φέρων την συνολική ποινική και αστική ευθύνη για το ομαδικό έγκλημα στο Μάτι, συνταξιούχος αποτυχημένος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Γ.Καπάκης. Ο άνθρωπος αυτός, επικίνδυνος για την δημόσια ζωή, όπως αποδείχτηκε, ήταν ο πρώτος επιχειρησιακός βραχίονας που ουδέποτε λειτούργησε ως αποτελεσματικό συντεταγμένο όργανο της πολιτείας, για την αποτροπή της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε τα πάντα στο Μάτι και κατέπνιξε συμπολίτες μας στη Μάνδρα Αττικής.

    Η ποινή που θα πρέπει να του καταβληθεί, εαν δικαστεί είναι μία: Απόσπασμα αλλά λόγω-δυστυχώς- της κατάργησής του, ισόβια.

    Η επιχείρηση παραιτήσεων είναι μια οργανωμένη πολιτική ενέργεια που έχει ως σκοπό να βγάλει τον άθλιο τυχοδιώκτη πρωθυπουργό από το κάδρο των ευθυνών. Εις μάτην όμως. Αφού αυτός είναι ο πολιτικά και ποινικά υπεύθυνος και πρέπει να λογοδοτήσει με την συμμορία του που σκότωσαν αθώους πολίτες.

    TOSKAS

    ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΣΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΑΚΗΣ

    Ο Νίκος Κοτζιάς ως ΥΠΕΞ αφού παρέδωσε την ιστορία της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και ετοιμάζεται να κάνει και το ίδιο παζάρι με τους Αλβανούς με τις πυραμίδες στα βουνά και υπαναχωρήσεις στα χωρικά ύδατα, έχει κάνει άλλο ένα μεγάλο εθνικό κακό. Δυο δικοί του άνθρωποι αλωνίζουν στην κορυφογραμμή της Κατεχάκη στο υπουργείο δημόσιας τάξης. Ο πρώτος είναι ο Τόσκας, που με την ανάληψη των καθηκόντων του έδειξε σημάδια καταδίωξης των αστυνομικών και ο δεύτερος είναι ο Καπάκης που ανέλαβε από  τις 22 Οκτωβρίου 2015 καθήκοντα  Γενικού Γραμματέα  Πολιτικής Προστασίας.  Ο άνθρωπος «δεν είδα και δεν ξέρω τίποτα». Και γιατί συνέβη αυτή η … διάκριση και για τους δυο παλιούς «πρασινοφρουρούς»; Μα για τον απλούστατο αλλά καθοριστικό λόγο. Και οι δυο τους υπερυφανεύονται ως «μέλη»  της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με πρόεδρο τον περιβόητο καθηγητή Νίκο Κοτζιά. Ο Καπάκης μάλιστα το γράφει και το υπερηφανεύεται αλλά αποφεύγει να κάνει το ίδιο ως είθισται για την οικογενειακή του κατάσταση. Στο βιογραφικό του όμως ως ΓΓ, δε γράφει πουθενά ότι είναι πατέρας δυο παιδιών και μάλιστα την στιγμή που βρίθουν τα σχόλια παλιών συναδέλφων του για το αν συνεχίζει να εισπράττει ακόμη το επίδομα τέκνων ενώ είναι διαζευγμένος. Και αν όχι από πότε έχει σταματήσει να το εισπράττει;  

    Ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Γιάννης Καπάκης, είναι γνωστός και ως ο «mr άφαντος» αφού σε κάθε μεγάλη καταστροφή φροντίζει συνειδητά να μένει στα μετόπισθεν και να μην εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας για τις ευθύνες που του αναλογούν κάθε φορά εκ του θεσμικού του ρόλου.  Ο 60χρονος που μια ζωή σχεδόν υπηρέτησε στην «ασφαλή» θέση  των δημοσίων σχέσεων του αρχηγού της Π.Υ, αποστρατεύτηκε το 2013 πρόωρα ως αξιωματικός με το βαθμό του Αρχιπύραρχου. Καταγόμενος από την Άνδρο όπου και ως επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου συνδυασμού στο δήμο τυχαίνει να μην χαίρει  τυχαίνει και τόσης εκτίμησης για τις παρεμβάσεις του στα κοινά του τόπου του. Είναι ενδεικτικό πως στο νησί είχε γίνει περίγελος στο δημοτικό συμβούλιο όταν με επιστολή του ζήτησε εξηγήσεις του τύπου «γιατί βιντεοσκοπούνται οι συνεδριάσεις μας χωρίς εμείς να έχουμε λάβει σχετική απόφαση και κατόπιν αυτές να αναρτώνται με γκεμπελική επικοινωνιακή τακτική -κατά το δοκούν- στην προσωπική ιστοσελίδα του Δημάρχου». Πέραν πάντως της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Msc) «Κράτος και Δημόσια Πολιτική», της ιδίας Σχολής.

    Τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας όμως  στο Π.Σ.  τα υπηρέτησε στο Αρχηγείο, σε διάφορες θέσεις μεταξύ αυτών, Υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» και στη συνέχεια Διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων με παράλληλα καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Σώματος. Επίσης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τελευταία ως Διοικητής της Π.Υ Ερμούπολης έχοντας την …. ευθύνη της πυροπροστασίας όλων των νησιών των Κυκλάδων. Έχει επίσης υπηρετήσει στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (Ε.Μ.Α.Κ.), αλλά χωρίς να αναφέρει στο βιογραφικό του πότε και για πόσο διάστημα. Πριν βέβαια συνταξιοδοτηθεί φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ε.Θ.Α.). Ενώ κατά τραγική ειρωνεία υπερηφανεύεται ως «εκπαιδευτής» στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όπου διδάσκει το μάθημα της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, ενώ για πολλά χρόνια δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστική Ακαδημίας. Από «διαχείριση» έκτακτης ανάγκης πάντως ο ίδιος με τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι τα πρόκοψε …

    kapakis -giannis

    Για χατίρι του Καπάκη στις 22-9-2016 παραιτήθηκε αιφνιδίως ο Αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Ιωάννης Καρατζιάς. Ο ίδιος σε επιστολή φωτογράφιζε τον ΓΓ κάνοντας λόγο για «προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου. Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια». Επισήμως ο Τόσκας τότε διέρρεε πως εξώθησε σε παραίτηση τον αρχηγό  επειδή τάχα ο Καρατζιάς είχε φέρει ένα Προεδρικό Διάταγμα για το βαθμολόγιο με το οποίο στελέχη του με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας ως αξιωματικοί, έμπαιναν στους πίνακες των κρινόμενων πολύ συντομότερα από το κανονικό, και εξελίσσονταν στην ιεραρχία με γρήγορους ρυθμούς παρεμβαίνοντας ευθέως στην επετηρίδα. Αυτό για τον αρμόδιο υπουργό φαίνεται να αφορούσε πράγματι λιγότερο από 10 αξιωματικούς, κοντά στο περιβάλλον του κ. Καρατζιά, και έμοιαζε «φωτογραφικό». Ένα δεύτερο Π.Δ., αφορούσε περίπου 2.000 υπαξιωματικούς, οι οποίοι από πυρονόμοι εξισώνονταν με τον επιπυραγό, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση πιθανών απωλειών σε περίπτωση εφαρμογής νέου μισθολογίου. Αυτό όμως ήταν εκ των προτέρων καταδικασμένο να μην περάσει, σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, κάτι που πιθανόν γνώριζαν και οι συντάκτες του. Αυτή η «φωτογραφική» πρόταση βαθμολογίου πήγε υποτίθεται προς υπογραφή στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  ωστόσο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης (πρώην αξιωματικός της Πυροσβεστικής) διαπίστωσε ότι ήταν εντελώς αντίθετη με την πρόθεση εναρμόνισης του βαθμολογίου των Πυροσβεστών με αυτά των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας, και ενημερώθηκε ο κ. Τόσκας. Η ρήξη ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν οριστική και επισημοποιήθηκε με την υποβολή παραίτησης και την επιστολή του κ. Καρατζιά. Ωστόσο πηγές τότε έκαναν λόγο για παρεμβάσεις Καπάκη στη διαχείριση των κονδυλίων ως προς τα εναέρια πολυδάπανα μέσα κατάσβεσης.  Πάντως μετά την παραίτηση του αρχηγού ο αξιωματικός Γιάννης Ζάχος, που υπηρετούσε  στο Αρχηγείο του Π.Σ. ως διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, έγραψε ανάρτηση στο διαδίκτυο μιλώντας ευθέως για «πολιτικονομικοσυμβούλων του τέως υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μη εξαιρουμένου και του αξιότιμου Γενικού Γραμματέα αυτής. Τα λαμόγια βρίθουν …» συμπλήρωνε. Τότε ο Καπάκης απάντηση με αγωγή και μοιραία στις 17 Ιαν 2017 στις ετήσιες κρίσεις το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του ΠΣ έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τον αρχιπύραρχο του ΠΣ, Ιωάννη Ζάχο.

    Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΑΠΑΚΗ

    Ο παραιτηθείς αρχηγός του Π.Σ. είχε γράψει αναλυτικά στην επιστολή του:

    «Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου. Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια. Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να επιλεγεί νέος Αρχηγός ο οποίος θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και εμπιστοσύνης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Εμμένω στην παρούσα και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την εκφρασμένη δημόσια θέση του ότι “οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι ικανοί και έντιμοι Αξιωματικοί”. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες»

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: