ΕΚΤΑΚΤΟ – ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ! ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ “ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΟΡΠΙΛΗ” Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ… (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    eksallos-o-poutin-me-tsipra-tha-exoume-ragdaies-ekselikseis

    Η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, οι ημερομηνίες απέλασής τους και ο αριθμός των διπλωματών που πρόκειται να απελαθούν δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, δήλωσε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ μιλώντας στο πρακτορείο TASS.

    «Έχουμε ήδη πει ότι θα ακολουθήσουν μέτρα «οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

    Δεν ξέρω πότε, ποιος και τον ακριβή αριθμό, αλλά βεβαίως, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν αντίποινα», ανέφερε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα σενάρια που «παίζουν» αυτή την στιγμή.

    Η Μόσχα περιορίζεται στην απέλαση δύο Ελλήνων αξιωματούχων αντίστοιχου βαθμού από την πρεσβεία στην Μόσχα και το προξενείο στην Αγία Πετρούπολη. Δηλαδή θα υπάρξει απλά μια ισοδύναμη απάντηση και τίποτα άλλο.

    Το δεύτερο σενάριο μπορεί να έχει και παραλλαγές, δηλαδή να υπάρξουν άλλα μέτρα που αφορούν τις ελληνικές εξαγωγές ή «κρυφή» ταξιδιωτική οδηγία…

    Συνεπώς, νέος γύρος έντασης , αναμένεται να ξεσπάσει σήμερα, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Μόσχας.

    Οι χθεσινές εκατέρωθεν ανακοινώσεις είναι ενδεικτικές του κλίματος που διαμορφώνεται ανάμεσα στις δύο χώρες. Καμία διπλωματική αποκλιμάκωση, η ελληνική Κυβέρνηση και ο Ν.Κοτζιάς επέλεξαν στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης με τη Ρωσία.

    Το πιο βασικό είναι το εξής, το οποίο και γνωρίζει και έχει κατανοήσει πλήρως η Μόσχα και οι σχεδιαστές πολιτικής.

    Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη των ελληνορωσικών σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η σύγκρουση και ο πόλεμος με την Μόσχα θα συνεχιστεί μέχρι το δημοψήφισμα – και την τελική υπογραφή της συμφωνίας αν γίνει- στα Σκόπια.

    Πάντως, η σύγκρουση με την Μόσχα, διαλύει οριστικά τον μύθο περί πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, η χώρα μας δεν αποτελεί πλέον το δίαυλο επικοινωνίας της Ε.Ε. με τη Ρωσία, και την κατατάσσει στο αντιρωσικό στρατόπεδο της Ε.Ε.

    585396_2dd9570db1-ad27761d3b29e0e5

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: