ΕΚΤΑΚΤΟ! ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ: ΤΟ ΓΙΑΒΟΥΖ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Κοινοποίηση:
    1

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και μεταδίδει η «Yeni Safak», το σκάφος «Yavuz» μεταφέρθηκε σε θαλάσσια περιοχή στο νότιο τμήμα της Κύπρου.

    Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. “Οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στην περιοχή, όπως και οι Ελληνοκύπριοι”.

    Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα λίγες ώρες πριν την διάσκεψη στο Βερολίνο

     

    Με την NAVTEX που εξέδωσαν οι τουρκικές Αρχές, δεσμεύουν την συγκεκριμένη περιοχή, που επικαλύπτει το Οικόπεδο 8 της κυπριακης ΑΟΖ, το οποίο έχει δοθεί σε TOTAL και ΕΝΙ, από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 24 Μαΐου για γεωτρήσεις που θα διεξαχθούν από το Γιαβούζ και τα συνοδευτικά σκάφη OSMAN BEY και ORHAN BEY ενώ στη περιοχή πλέουν και πλοία του τουρκικού ναυτικού.

    Νότια της Κύπρου, περίπου 100 ναυτικά μίλια από τη Λεμεσό ξεκινάει γεώτρηση από σήμερα το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ.

    Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία στέλνει γεωτρύπανο σε περιοχή που βρίσκεται εντός του Οικοπέδου 8 που έχει αδειδοτηθεί σε Total/Eni, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

    Οι δύο εταιρείες έχουν προγραμματίσει να κάνουν γεώτρηση στο τεμάχιο 8, εντός του 2020 ή αρχές του 2021.

    Είναι περιοχή που επι μήνες πραγματοποιεί σεισμογραφικές έρευνες το Μπαρμπαρός. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είχε προαναγγείλει νωρίτρα την αποστολή του Γιαβούζ βαφτίζοντας τον στόχο του γεωτρύπανου με το όνομα «Λευκωσία 1».

    Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ ετοιμάζει περικοπές στα κονδύλια που δίνει στην Τουρκία. Τα οικονομικά αυτά μέτρα αφορούν τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Από τα μέτρα αυτά θα εξαιρεθούν η χρηματοδότηση που λαμβάνει η Τουρκία για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Η Ελληνική κυβέρνηση θα αφήσει το Γιαβούζ να κάνει γεώτρηση???

    2. ποια συγκρουση?…ουτε συγκρουση ,ουτε κρουση ,ουτε παρακρουση.
      εγω λεω οπως και οι περισσοτεροι οτι θα μιξοκλαιμε παλι και θα πηγαινουμε με την διπλωματια μεχρι να αφανιστουμε.κανονικα. θα επρεπε να ειχαν λοκαρει οι πυραυλοι και οι τορπιλες ΗΔΗ τα πλοια τους.
      καταλαβαν οι τουρκοι οτι εχουν να κανουν με κοτες στην ανεκαθεν Ελληνικη κυβερνηση και οτι το κΥνοβουλιο μας ειναι κοτετσι και δινουν τα ρεστα τους.
      βαρεθηκαμε να ακουμε για κοκκινες γραμμες…καμια τορπιλη θα ακουσουμε να σκαει?…γιατι δεκαετιες τωρα ακουμε μονο τις κλ@–ες τους και να ψαχνουν χεσμεν@ι για συμμαχους.
      ειμαστε με το ενα ποδι σε δευτερα ΙΜΙΑ δυστυχως και σε λιγο θα βλεπουμε στα καναλια τη μια κοτα να κατηγορει την αλλη για το τι εφταιξε και λοιπες μ@λ@κιες.
      παλιοκοτες τρεμετε και περιμενετε το Χαφταρ να ξελασπωσει και να βαλει φρενο στους τουρκους ενω επρεπε να το εχετε ηδη κανει,,,αναφερομαι σε ολα τα πολιτια κομματα

    3. βλεπω τα ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ της ΦΑΚΗΣ της ΜΜΕ ,αναμεταδειδουν ΤΟΥΣ χαρτες του ΚΑΤΟΧΙΚΟΥστρατου ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ οριζει η προπαγανδα ΤΟΥ, για τα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

    Comments are closed.