LIVE: ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ EUROGROUP! ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΩΡΕΣ! AYTH EINAI H ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΔΕΚΑ ΕΤΩΝ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!

    Κοινοποίηση:
    Χωρίς τίτλο

    Δεν θα πιάσουν κανένα στόχο και θα χρεοκοπήσουμε εκ νέου 

    – 10ετής επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων του EFSF

    – Δάνειο 15 δισ. ευρώ. Συνεπώς το μαξιλάρι πηγαίνει περίπου στα 25 δισ. ευρώ, αφού υπάρχει και το τρέχον δάνειο ύψους 10 δισ. ευρώ

     

    Έπειτα από σχεδόν εννέα ώρες συνεδρίασης, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία μεγάλων συμβιβασμών, με μια περιορισμένη παρέμβαση στο χρέος, για την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου και την σκληρή εποπτεία μετά τις 20 Αυγούστου – Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η επιμήκυνση των δανείων του EFSF θα είναι δέκα έτη και η δόση που θα λάβει η Ελλάδα θα είναι 15 δισ. ευρώ

    Συμφωνία μεγάλων συμβιβασμών με μια περιορισμένη παρέμβαση στο χρέος για την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου και την σκληρή εποπτεία μετά τις 20 Αυγούστου επετεύχθη λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Eurogroup του Λουξεμβούργου.

    simfmain

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η επιμήκυνση των δανείων του EFSF θα είναι δέκα έτη και η δόση που θα λάβει η Ελλάδα θα είναι 15 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό, τα 3,3 δισ. θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά προηγούμενων δανείων, όπως αυτών του ΔΝΤ.

    Διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι Financial Times, μετέδιδαν επίσης την επίτευξη συμφωνίας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκονταν ακόμα στην αίθουσα του Eurogroup, καθαρογράφοντας τη συμφωνία.
    Τις προηγούμενες ώρες προηγήθηκε ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. «Αγκάθι» αποτέλεσε το χρονικό διάστημα της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των δανείων του EFSF, αλλά και το ύψος της τελευταίας δόσης του τρίτου προγράμματος βοήθειας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: