ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ! “Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!”

    Κοινοποίηση:
    1

    Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης!

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την απολογία του ενώπιον του 16ου τακτικού ανακριτή. Εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν εγγύηση 30.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

    Επιβεβαιώνεται πλήρως το ΜΑΚΕΛΕΙΟ που έγραφε ότι η κατηγορία για εσχάτη προδοσία  νομικά θα καταπέσει.

    Τι δήλωσε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την απόφαση
    Ο Κ. Μπαρμπαρούσης βγαίνοντας από τα δικαστήρια δήλωσε: «Θα σεβόμουν οποία απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».

    Ο ανεξάρτητος-πλέον-βουλευτής οδηγήθηκε στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που αφορά τις δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής για το Μακεδονικό.

    Ο Κ. Μπαρμπαρούσης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής με δήλωση που διένειμε από τη ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι οι επίμαχες εκφράσεις του «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στην ομιλία του. Αναφέρει πως αποτελούν «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης«, ενώ τονίζει πως «η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

     

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

    Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η απολογία του αποπεμφθέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, που κατηγορείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.

    Μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας βρίσκονται σε διάσκεψη, κατά την οποία αναμένεται να αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του αντιμετώπιση, δηλαδή εάν θα αφεθεί ελεύθερος ή θα κριθεί προφυλακιστέος.
    Η δίωξη κατά του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής οφείλεται στα όσα είπε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όταν κάλεσε το στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα.

    «Λεκτικές υπερβολές και άκομψη φρασεολογία»

    Πάντως, ο κ. Μπαρμπαρούσης δεν δέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Σε γραπτή του ανακοίνωση έκανε λόγο για λεκτικές υπερβολές του και άκομψη φρασεολογία, ενώ δήλωσε τον απόλυτο σεβασμό του – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεμελιώδεις θεσμούς. Θέση που αναμένεται να αποτελέσει και τον «πυρήνα» της υπερασπιστικής του γραμμής σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

    «Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης» ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Κ. Μπαρμπαρούσης.
    «Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης», πρόσθεσε.

    Μάλιστα, με τη δήλωσή του ο πρώην βουλευτής της ΧΑ δήλωνε αφενός πως η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή του και όχι φοβική αντίδραση και πως είναι πρόθυμος να την επαναλάβει και από το βήμα της Βουλής, «ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: