ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ! ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ 1.500 ΕΥΡΩ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ – ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ – ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

    Κοινοποίηση:
    18_12_15_kapnisma_v

    Η βούληση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για πλήρη και χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου είναι δεδομένη και τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά.

    Συγκεκριμένα, με πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα οι οδηγοί ταξί, λεωφορείων αλλά και ΙΧ δημοσίας χρήσης που καπνίζουν στην καμπίνα επιβατών, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο αλλά και τον νέο ΚΟΚ, προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα σε οδηγούς ΙΧ που καπνίζουν ενώ τα πρόστιμα γίνονται υπέρογκα αν στο ΙΧ υπάρχει ανήλικο παιδί έως 12 ετών.

    Πού απαγορεύεται το κάπνισμα

    Το υπουργείο επιχειρώντας να θέσει τέλος στη κακιά συνήθεια χιλιάδων οδηγών, πρόκειται να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα.

    Ειδικότερα απαγορεύεται το κάπνισμα στα αεροδρόμια (εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προσδιοριστούν για τους καπνιστές), στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων.

    Επίσης θα απαγορεύεται στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων αλλά και στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

    Πότε θα αφαιρείται το δίπλωμα

    Για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

    Σημειώνεται μάλιστα ότι στους οδηγούς που παραβαίνουν τους κανόνες, θα επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας ικανότητος οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

    Καμία εξαίρεση για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

    Παράλληλα, οι ατμιστές δε φαίνεται να εξαιρούνται από την απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

    Συγκεκριμένα, από την απαγόρευση δεν εξαιρούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθώς και τα πάσης φύσεως φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα.

    Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από αστυνομικά όργανα στους δρόμους της χώρας, ώστε να διαπιστώνεται η παράβασης και η επιβολή των προαναφερόμενων διοικητικών ποινών.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    43 Σχόλια

    1. =Ας βγουν μια μέρα στούς δρόμους να γράψουν για τις χιλιάδες παραβάσεις που γίνονται καθημερινά όπως παράβαση στο κόκκινο, οδήγηση με κινητό, υπερβολικές ταχύτητες σε μικρούς στενούς δρόμους ,είσοδοι σε μονόδρομους παράνομες αναστροφές σε λεοφώρους ,μη σεβασμός στις διαβάσεις πεζών κλπ κλπ …. και αν δεν μαζέψουν εκατομμύρια σε ένα χρόνο …..και θα μπεί και μια τάξη.Το τσιγάρο στη οδήγηση τους μάρανε!

      1. Σταύρο έχεις απόλυτο δίκιο αλλά και το κάπνισμα στο αμάξι με βρέφη και παιδιά είναι γαϊδούριά, γι’ αυτό να πέσει πρόστιμο εκεί και βαρβάτο κιολας.

    2. Και βέβαια άλλο το ηλεκτρονικό κ’ άλλο το συμβατικό τσιγάρο…

    3. Tα ηλεκτρονικα θα επρεπε να εξαιρουνται..Δεν υπαρχει καυση δεν υπαρχει καπνος

    4. Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο Χίτλερ ήταν φανατικός αντικαπνιστής και είχε απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλους τους χώρους της καγκελαρίας, αλλά αλλού δεν τόλμησε!

    5. Μπουζούκια, Λουτράκι, Πάρνηθα, Ρόδος (στα καζίνο δηλαδή) Κρήτη (που είναι κράτος εν κράτει κ κάνουν ότι γουστάρουν) θα απαγορεύεται το κάπνισμα ή σε αυτά τα λημέρια όλα θα είναι οκ; Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να μπορούν να έχουν επιλογές. Να χωρίσουν τα καταστήματα σε αυτά που θα μπορούσαν να πάνε οι καπνιστές κ σε αυτά που είναι μη καπνίζοντες. Να τα δηλώσουν οι καταστηματάρχες πως θέλουν να τα λειτουργούν κ έτσι θα είναι είναι όλοι ευχαριστημένοι. Γιατί εδώ που τα λέμε κ εγώ που δεν καπνίζω έχω δίκιο, αλλά κ οι καπνιστές έχουν δίκιο. Δικαίωμα στις επιλογές λοιπόν κ όχι να σκοτωνομαστε μεταξύ μας. Δεν γινόμαστε Ευρωπαίοι από το τσιγάρο. Υπάρχουν άλλα κ αλλά………..

    6. ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ… ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ . ΖΩ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

    7. ο μπεχρακης έγραψε τα πρόστημα για να πηγαίνεις στα κέντρα διακοπής καπνίσματος που διαθέτει και να πλουτιζει γιατι τωρα δεν παταει άνθρωπος, σιγα μην τον νιαζει διαφορετικα αν καπνιζεις ή όχι.

    8. Να βάλουν και ένα νόμο οι καπνιστές να πληρώνουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα όταν αποδεδειγμένα αρρωσταίνουν λογω καπνίσματος και τα νοσήλεια να τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Όχι να κάνουν το κέφι τους και να καπνίζουν σα φουγάρα και να πληρώνουμε οι υπόλοιποι για τις εξαρτήσεις τους. Αρκετά μας ενοχλούν με τον καπνό και το παθητικό κάπνισμα. Πρόστιμο μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Και αφήστε τα περί χούντας. Αν θέλετε να ντουμανιάζεται καθήστε σπίτι σας.

      1. Να βαλουμε και ενα νομο να πληρωνουν και οσοι μπεκροπινουν διοτι αποδεδειγμενα αρρωσταινουν και πληρωνω εγω που δεν πινω. Να πληρωνουν επισης και παχυσαρκοι διοτι και αυτοι αποδεδειγμενα εχουν 70% περισσοτερες πιθανοτητες να αρρωστησουν. Να βαλουν προστιμα τσουχτερα και περισσοτερους φορους σε οσους εχουν τροχοφορα οχηματα διοτι μολυνουν την ατμοσφαιρα και την πληρωνουμε εμεις που κυκλοφορουμε με ποδηλατα. Πατε καλα ρε φασιστες? Ειναι επιχειρηματα αυτα? Ουτε οι ουγκανοι της ΧΑ δε τα λενε αυτα.

      2. Εμένα το αμάξι μου μέσα έχει τασάκι από εργοστάσιο και θα καπνίζω στριφτό γιατί που λεφτά για πακέτο αν ο Κούλης μου φέρει ανάπτυξη και μπορέσω να πάρω καινούριο αυτοκίνητο που θα είναι χωρίς τασάκι θα κόψω και το κάπνισμα!!!
        Κούλη ανέβασε μας το μισθο να μπορούμε να πληρώνουμε τις κλήσεις σου γιατί με αυτόν το μισθό τ αρ@@δια μου θα πάρεις!!!

      3. Και Λοβοτομή στους μ@λάκες απο Λ με έξοδα δικά τους.

    9. Μόλις ψηφιστεί θα σας ξεκωλιασω στις κλήσεις. Θα βλαστημησετε την ώρα που το ξεκινήσατε αυτό το σκατο. Θα πάρω επιτέλους το αίμα μου πίσω.

    10. Λες ε; Δηλαδή έξω από το σπίτι του θα έχει φρουρά; Μάλλον ζεις σε άλλο κόσμο.

    11. Τά περισσότερα μαγαζιά αν εφαρμοστεί ό νόμος θά κλείσουν… σταματώ τή ταβέρνα καί σάς γράφω στα @ρχιδια μου… θά καλώ φίλους στο σπίτι καί θά γίνεται τό καλύτερο γλέντι….ας πάνε οι φασίστες αντικαπνιστες στα μαγαζιά….ουστ αποβρασματα..

    12. Aν και δεν καπνιζω , θα ελεγα ΟΚ καλα κανει αλλα δεν ειναι αυτο το πρωτο πραγμα που θα επρεπε να κοιταξει, καθε μερα στους δρομους και για αυτους που οδηγουν αλλα κυριως για αυτους που δεν οδηγουν και κυκλοφορουν στα ελληνικα ανυπαρκτα πεζοδρομια …ειναι απλα κινδυνος θανατος Να παει ο πεζος πχ να περασει απο την διαβαση πεζων και να σταματησουν τα αυτοκινητα…γιατι πολυ απλα ο πεζος εκει εχει προτεραιοτητα…απλα ειναι ανεκδοτο!!!Την τελευταια φορα που πηγα να περασω απο διαβαση σταματησαν καποιοι μπροστινοι…το αποτελεσμα ?? Πατησαν ΦΟΥΛ γκαζι οι απο πισω και προσπερασαν αυτους που σταματησαν για να περασουν οι πεζοι!!! Βριζοντας κιολας και τους πεζους και αυτους που σταματησαν!!!Στο τσακ γλιτωσαμε…Αυτο ειναι ενα απλο παραδειγμα το τι συμβαινει στους ελληνικους δρομους…χωρια οτι περνανε σαν τα ζωα χωρις να εχουν προτεραιοτητα και χωρις να κοιτανε ….χωρια χωρια χωρια…Ενα ματσο κανιβαλοι το 99% των οδηγων στην ελλαδα !!Αν ο μητσοτακης θελει να μαζεψει χρημα απο το θεμα ελληνας και οδηγηση εχει πολυ ψωμι η υποθεση… και επειδη οτι και να τους λες οι “ουμπα λουμπα” δεν σεβονται κανεναν και τιποτα ουτε τους αλλους οδηγους αλλα κυριως τους πεζους που δεν φταινε σε τιποτα…Και επειδη ειναι και ανεπιδεκτοι μαθησεως …χωστους για καθε παραβαση ενα 2000 μες στα μουτρα αλλα που να μη μπορουν να το σβησουν…γιατι μονο αυτη τη γλωσσα καταλαβαινουν τα ορνια!!!

    13. Με αυτον το νομο θα σταματησει η εισροη των λαθροορκ.

      Μπραβο ( για την μλκ σας) Ν.Δ!

    14. Ναι αν είναι μόνοι τους ας κάνουν ότι θέλουν αλλ όταν έχουν κόσμο όχι κύριος πρόστιμο και 3000
      Καλα θα τους κάνουν.

    15. Ο ναζισμος ειναι εδω με δημοκρατικο προσωπειο. Οποιος συμφωνει με αυτες τις ναζιστικου τυπου απαγορευσεις ειναι ουγκανος. Στη αρχη απαγορευουν το τσιγαρο που σιγουρα θα υπαρξουν χρησιμοι ηλιθιοι που θα συμφωνησουν και σιγα σιγα θα αρχισουν να απαγορευουν οτι στεκεται εμποδιο στα σχεδια τους. Το ιδιο σχεδιο εφαρμοσαν και με τα ανθρωπινα δικαιωματα. Στην αρχη μας ειπαν οτι με καποιους νομους θελουν να προστατεψουν τις αδυναμους, ολοι οι ευαισθητουληδες χειροκροτησαν και τωρα οι ευπαθεις ομαδες εχουν γινει κρατος εν κρατη και κανουν οτι γουσταρουν.

      1. Τι σχέση έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα με την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους; Mόνο ένας αμόρφωτος ελληναράς θα έκανε τέτοια σύνδεση. Ξυδάκι.

        1. Κι απο ποτε το αυτοκινητο μου ειναι δημοσιος χωρος? Συμφωνω να υπαρχει προστιμο οταν υπαρχουν ανηλικοι στο ιχ, αλλα αν ειμαι μονος μου η με φιλο που καπνιζει γιατι να πληρωσω προστιμο? Νιωθω οντως οτι καταπατουνται ατομικες μου ελευθεριες.

        2. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΒΛΗΤΑ. ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ…

          1. Σουζανα ακομα και εκτος η Χαυγη σε τσουζει αγρια,ρουφα την μπανανα σου τωρα και σκασε.

        3. δημοσιος χωρος ειναι ρε ουγκανε το ΙΧ? εκτος και αν το κομμουνι ο κουλης σκεφτεται να τα κανει δημόσιας χρήσης για να μεταφερει δωρεαν λαθρομεταναστες.

    16. Νομος γραμμενος στο ποδι αρχιζει απο την Απαγορευση εισαγωγης συσκευων ηλ.τσιγαρου εως την απαγορευση καπνισματος μεσα στο ΙΧ του καθενος!!!!!Αρε μαλακα κουλη με τον ακομα πιο τριμαλακα μπαλατσινου -κικιλια,αντι να βοηθησετε τον καπνιστη,να γινει ατμιστης και κατοπιν πρωην καπνιστης ,με τα προστιμα νομιζετε οτι θα εχετε αποτελεσματα….παπαρια..!!!ο ελληνας θα μουλαρωσει περισσοτερο , θα αγνοησει το νομο και θα φουμαρει περισσοτερο.

      1. Εσυ τωρα πιστευεις οτι ο κουλης εφερε τον αντικαπνιστικο νομο και θελει να τον επιβαλλει με φασιστικο τροπο επειδη ενδιαφερεται για την υγεια των καπνιστων? Ο κουλης αδερφε με τη φορα που πηρε και γνωριζοντας οτι εχει να κανει με ενα παθητικο λαο που δεχεται τα παντα θα βαλει προστιμα ακομη και στον αερα που αναπνεουμε αν καταναλωσουμε περισσοτερο απο οτι μας αναλογει

    17. Σκαστε ρε γυφτοβαλκανιοι υπάνθρωποι,καποτε πρεπει να γινεται ανθρωποι ρε , τα αποτελέσματα της ελλειψης παιδιας που πασχουμε είναι οδυνηρα ,δειτε μονο κάθε χρονο ποσους νεκρους και τραυματιες εχουμε.

    18. Ας πληρωσουν τα εκατομμυρια που χρωστανε τα κομματα τους και ας αφησουν τον απλο πολιτη με το τσιγαρο του ησυχο. Αιντε αληταραδες πολιτικοι

      1. ΠΕΣ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ 200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔΟΥΛΑΣ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΛΛΟΝ…

    19. Βλακείες να μην πω την άλλη βαριά κουβέντα.
      Εδώ στους δρόμους γίνεται της που…ας τροχονόμους βλέπεις μόνο Κηφησίας – Μεσογείων και όπου αλλού κινούνται υπουργοί να τους ανοίγουν δρόμο ενώ εμάς μας έχουν γραμμένους και θα βγάλουν τώρα για να γράφουν γιατί ο άλλος άναψε τσιγάρο.
      Σαν δεν ντρέπονται.
      (έδωσαν ένα φιλοδώρημα 3-4 ευρώ το μήνα στον ΕΝΦΙΑ και μας τα έχουν πρήξει μέσω των καναλιών τους)

    20. μητσοτακη κοιτα να καθαρισεις τα εξαρχεια και τα πανεπιστημια και το κεντρο και τις πολεις απο τα λαθρεα στοιχεια και ντοπια και ασε το τσιγαρο δειξε την μαγκια σου για τα ανωτερω και κατι ακομα αν το τσιγαρο το καταργεις για την υγεια (ειναι εξαρτηση) κυνηγησε τα ναρκωτικα με μανια και τον τζογο γιατι και αυτος ειναι εθισμος αυτον γιατι τον αφηνετε ελευθερο καταργησατε τις διαφιμησεις για τα τσιγαρα τις διαφιμησεις για τον τζογο γιατι τις επιτρεπεις τα αρπαζετε απο εκει?????????? και στο φιναλε τι σε νοιαζει εσενα αν καπνιζει ο αλλος λετε για την χουντα αμ εσεις ειστε χειροτεοι απο εκεινους τουλαχιστον εκεινοι ηταν ελληνες

    21. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΝΤΕΤΟΝ ΤΑΣΑΚΙ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ…ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο “(Α)ΝΟΜΟΣ”??

    22. σαν δεν ντρέπονται οι ανώμαλοι.
      το συμβατικό τσιγάρο, 300 και πάνω χρόνια, έκαναν να το σταματήσουν και το ηλεκτρονικό, αμέσως τους μπήκε στο μάτι.

      αυτά είναι τα χάλια των Ελλήνων γιατί, (ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΟ ΟΥΖΟΥΜΠΕΚΙΣΤΆΝ).

      ντροπή τους, για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.. ξέρω τι γίνεται, σιγοντάρουν τους Καπνιστές συμβατικού αλλά, αυτό, είναι η απόλυτη αδικία.

      ας δούνε, τι κρέμες μωρών, ταΐζουν τα νεογέννητα, που είναι ΜΈΣΑ στα σύμβολα, εάν διαβάσει κανείς, ένα εξώφυλλο κρέμας μωρού. αυτά τα περίεργα γράμματα που έχει η πίσω πλευρά (συνήθως), είναι σκέτος ΚΑΡΚΊΝΟΣ.

      σαν δεν ντρεπόμαστε.
      το ηλεκτρονικό, έσωσε κόσμο.

    23. μητσοτακεικη χουντα

      οταν με την βια ασκεις εξουσια με νομοθεσιες σε βαρος των πολιτων και δεν ερχεσαι σε διαλογο μαζι τους τοτε εισαι δικτακτορας
      ο κουλης εβγαλε το αληθινο του προσωπειο

      ολοι στους δρομους για να ριξουμε την πρωτη μεταχουντικη κυβερνηση της μεταπολιτευσης

    24. Και τι θα γίνει μέ τά τασάκια τών δισεκατομμυριων αυτοκινήτων ; Θα τα ανακαλεσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες γιά να βουλώσουν τίς ανθιυγεινες τρύπες ;

    25. Για να γινει αυτο πρεπει να κυκλοφορουν τροχονομοι, ειδος εξαφανισμενο, και οχι μονο τα τσιγαρα, και τα παρανομα παρκαρισματα και τα δικυκλα επι των πεζοδρομίων και η κινηση σε αντιθετη κατεύθυνση, μια χωρα που ανθει η παρανομία και ο ωχαδερφισμος

    26. μαλακίες. Να πάνε τα αστυνομικά όργανα πρώτα να σφραγίζουν τα μαγαζιά των αραπάδων που λειτουργούν χωρίς καν άδεια λειτουργίας και όχι μόνο άδεια μουσικής ως το πρωί και μετά να ασχοληθούν με τα τσιγάρα. Φωνάζουμε την αστυνομία για τους αραπάδες και δεν έρχονται καν και θα μας ρίξουν και πρόστιμο επειδή καπνίζουμε; Να πα να γαμηθούν οι μπασκίνες – μπαλαρίνες που τον παίρνουν από τα αράπια….

    27. Δεν γαμ/στε ρε που θα κάνετε και κουμάντο στο αμάξι μου. Είπαμε, νοσοκομεία, σχολεία κ.τ.λ. οκ, όχι να το ξεφτιλίσουμε κι’ έτσι. Όποιο μπατσόνι με γράψει, θα πληρώσω το πρόστιμο και θα πάρω τα στοιχεία του και μετά…

    Comments are closed.