ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΟ “ΒΟΛΕΥΕ” ΚΑΙ ΤΟ “ΓΛΕΝΤΟΥΣΕ” ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο OΘΩΜΑΝΟΣ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ-ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ. “ΧΑΧΑΣ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΓΡΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΡΙΑΔΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ( ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    tsipras-erdogan

    Δεν θα έλεγα ότι ήταν απ’ τις πιο εύκολες συναντήσεις, είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα όσα συζήτησε με τον Τούρκο Πρόεδρο και αντιλαμβάνεστε ότι το μέγεθος της ανησυχίας της κοινής γνώμης είναι τέραστιο. Κλεισμένος στο δωμάτιο με τον Σουλτάνο, όλα είναι πιθανά. Ακόμα και να πούλησε το μισό Αιγαίο, ο προδότης. 

    —-“Έθεσα επιτακτικά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς εδώ και 4 μήνες να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες”, είπε ο πρωθυπουργέυων Τσολάκογλου.
    Προφανώς αναφέρθηκε στο θέμα των οκτώ. 
    Τον ενημέρωσα για τη δικαστική εξέλιξη και τον ενημέρωσα ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη
    Τον ενημέρωσα ότι για την ελληνική κυβέρνηση οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι.
    Βγαίνοντας απ’ τη συνάντηση έχω περισσότερες ελπίδες απ’ ότι πριν μπω
    Τέθηκαν όλα τα ζητήματα από τη δική μου πλευρά κατέστη σαφές ότι είναι τεράστιο θέμα ηθικής, κοινωνικής και πολιτικής σημασίας.”
    —–“Δεν υπήρξε σαφής συσχέτιση των δύο θεμάτων. Εν τούτοις ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί ότι συμμετείχα στην απόπειρα πραξικοπήματος και υπ’ αυτή την έννοια είναι ένα μείζον θέμα συμβολικής και επικοιωνιακής σημασίας γι’ αυτον.
    Η ελληνική πλευρά δεν ζητάει καποια χάρη αλλά να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να οριστεί η προβλεπόμενη διαδικασία, να δικαστούν.

    —-Δώσαμε έμφαση στις προσπάθειές μας για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο, αλλά συζητήσαμε και για το Κυπριακό.
    Τονίστηκε η σημασία που έχει η συνέχιση των συνομιλιών και συμφωνήσαμε στο αμέσως επόμενο διάστημα στενή επαφή των δύο υπουργών μας Εξωτερικών για το θέμα αυτό”.

    Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες 

    Άρχισε γύρω στις 17.20 ώρα Ελλάδας, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με καθυστέρηση δύο περίπου ωρών σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα, λόγω άλλων υποχρεώσεων, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
    Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν συμπληρωθούν δύο ώρες .

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Έλληνας πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου και είπε τις γνωστές μπούρδες, καταβεβλημένος για μια ακόμη φορά.

    Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψία και στάθηκαν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες, με τα φλας να… αστράφτουν. Μέχρι που ο Ερντογάν αποφάσισε να… διώξει τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και τώρα αν μας αφήσετε μόνους, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη διμερή μας συνάντηση».

    Ο δικός μας, ενδεδυμένος με το γνωστό λευκό πουκάμισο του σερβιτόρου, γέλαγα σαν χάχας. Ο Θεός να βάλει πάλι το χέρι του.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: