ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΕ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ; ΌΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΟ 1940 ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΚΕ! ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΕΙΣ.

    Κοινοποίηση:
    dhmhtrhs-koutsoympas

    Tο ΚΚ Ελλάδας και το ΚΚ Τουρκίας «στο πλαίσιο των κοινών τους πρωτοβουλιών για τα συμφέροντα των δύο λαών και εξετάζοντας τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», κατέληξαν σε Κοινή Ανακοίνωση, την οποία δημοσιεύουν σήμερα.

    Ακολούθησε το makeleio.gr στο facebook για να μαθαίνεις τα πάντα πρώτος

    Αναφέρουν, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας με την κοινή μας τοποθέτηση επιδιώκουμε να παρέμβουμε στις επικίνδυνες και ανησυχητικές εξελίξεις, που διαμορφώνονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και που προκαλούνται από κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν να σύρουν τους δύο λαούς σε αιματηρές περιπέτειες για τα δικά τους συμφέροντα».

    «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, που καθορίζονται σήμερα τόσο από τους σχεδιασμούς των κυρίαρχων αστικών τάξεων των δύο χωρών, όσο και από τα συμφέροντα άλλων αστικών τάξεων και ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, έχουν “χτυπήσει κόκκινο”. Κι αυτό γιατί εμπλέκονται στη σφοδρή διαπάλη για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων. Αποτέλεσμα των σφοδρών ανταγωνισμών είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως π.χ. στη Συρία και στη Λιβύη, οι πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο που τροφοδοτούνται και από την αμερικανική επίθεση στο Ιράκ και τη δολοφονία Ιρανών και Ιρακινών αξιωματούχων», επισημαίνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «στον φαύλο κύκλο των ανταγωνισμών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, συμμετέχουν διάφορα καπιταλιστικά κράτη και μεταξύ αυτών η Τουρκία και η Ελλάδα, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων των αστικών τάξεων. Δημιουργούνται άξονες και αντιάξονες, ενώ ξεχωριστό και αυτοτελή ρόλο επιδιώκουν να έχουν οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

    «”Κομμάτι” αυτών των εξελίξεων είναι και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν μπορούν να προσμένουν τίποτα το θετικό για τις εξελίξεις από την εμπλοκή σε αυτές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων», τονίζει η ανακοίνωση.

    Αναφέροντας, στη συνέχεια, ότι «τα δύο κόμματά μας στηρίζονται στον προλεταριακό διεθνισμό, στη διεθνιστική αλληλεγγύη και με αυτές τις αρχές αντιμετωπίζουμε τις σύνθετες εξελίξεις στην περιοχή μας, παλεύοντας για τα εργατικά, λαϊκά συμφέροντα», προσθέτει: «Υπογραμμίζουμε πως τόσο η συνεργασία, όσο και οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας, π.χ. για το ποια χώρα θα γίνει “ενεργειακός κόμβος”, υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των λαών»

    Στη συνέχεια αναφέρει: «Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Έχουν συμφέρον να διεκδικήσουν να ζούνε ειρηνικά και να παλεύουν για το δικό τους μέλλον, κόντρα στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στα καπιταλιστικά κέρδη, που οδηγούν στον πόλεμο και στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, το “ξερίζωμα” εκείνων των αιτιών που οδηγούν τους λαούς στην “κρεατομηχανή” του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

    Σ’ αυτήν την κατεύθυνση τα ΚΚ της Ελλάδας και της Τουρκίας: Εναντιωνόμαστε σε κάθε περίπτωση θερμού επεισοδίου και πολεμικής εμπλοκής. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις παραβιάσεις των συνόρων και στην αμφισβήτηση των διεθνών Συνθηκών που έχουν καθορίσει τα σύνορα στην περιοχή. Υποστηρίζουμε τη θέση για μη αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν. Καταδικάζουμε τις προσπάθειες από θέσεις στρατιωτικής ισχύος, να διαμορφωθούν τετελεσμένα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες των δύο χωρών, που δημιουργούν υπόβαθρο πολεμικής αναμέτρησης. Καταγγέλλουμε πως τα σχέδια για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, από τις αστικές τάξεις των δύο χωρών, αποσκοπούν στο να βάλουν στο χέρι τα ξένα και ντόπια μονοπώλια τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους, δημιουργώντας όρους για μεγαλύτερες επιπλοκές και όξυνση της αντιπαράθεσης, κινδύνους για το περιβάλλον. Η εργατική τάξη, οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα απ’ αυτά τα σχέδια.

    Παλεύουμε για απεμπλοκή των δύο χωρών από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την επιστροφή των στρατιωτικών δυνάμεων από ΝΑΤΟϊκές και άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.

    Παλεύουμε για την αποδέσμευση των χωρών μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να διώξουμε τις αμερικάνικες και νατοϊκές βάσεις από τις χώρες μας» .

    «Τα ΚΚ της Ελλάδας και της Τουρκίας καλούμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, ενάντια στον εθνικισμό και ρατσισμό, για να φτάσει το μήνυμα πως οι γείτονες λαοί επιθυμούν και διεκδικούν να ζήσουν ειρηνικά!» καταλήγει η Κοινή Ανακοίνωση ΚΚΕ και ΚΚ Τουρκίας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    31 Σχόλια

    1. Διαχρονικές ἀλήθειες διατυπώνονται στήν κοινή τους ἀνακοίνωση καί τίποτα νά ντρέπονται γιά αὐτή τους τήν προτροπή νά ἀποφεχθῆ σύρραξης πολέμου πού καί γιά τούς δύο λαοῦς θά εἶναι ἐπώδυνη.Μέ ποιοῦ τό μέρος εἴσαστε τελικά?

      https://www.youtube.com/watch?v=TWMiuCYiK7c

    2. Αρα όταν κάποιος ειναι κομμουνιστής δεν μπορεί να είναι και Έλληνας. Κατά συνέπεια το ΚΚΕ θα βγεί εκτός νόμου.Τα στελέχοι του θα συλληφθούν για προτροπή των πολιτών σε ανταρσία και αντεθνική δράση . Επειδή είμαστε δημοκράται δεν θα εκτελεστούν απλά θα μείνουν στη φυλακή και θα παραμείνουν ζωντανοί ΚΑΙ χωρίς μάλιστα να.βασανιστούν.

    3. Τα ιδια ελεγε και ο Σταλιν ,προλεταριοι ολου του κοσμου ενωθειτε και αφου τους ξεγελασε εφαρμοσε τεχνιτο λιμο στην πολωνια πεθαναν εκατομυρια πολωνοι απο πεινα. δολοφονησε 20.000.000 ρωσους προλεταριους στελνοντας τους στην σιβηρια τα ιδια και στην Ουκρανια και τολμουν οι επαγγελματιες εγληματιες κομμουνιστες να εχουν αποψη. Αλλα οπως ελεγε και ο Λενιν ,για τους οπαδους ,ειναι οι χρησιμοι ηλιθιοι.

    4. Άλλη μια φορά να ακούσω τη λέξη ιμπεριαλιστικο και θα πηδηχτω από το παράθυρο… Αλήθεια, τη Ρωσία τη ξέχασε;

      1. Πηγαινε να πηδηχτης απο το παραθυρο…το ιδιο μου κανει και αν πηδηχτης απο γαϊδαρο.

    5. η κοινή ανακοίνωση είναι με το μέρος της νομιμότητας δηλαδή της Ελλάδας και κατά της επιθετικότητας που είναι η ατζέντα της τουρκίας. Ε, τα περί καπιταλισμού είναι οι γνωστές μπούρδες

    6. Το ΚΚΕ στο 19ο συνέδριο του ειχα αποφασίσει πως αν η Τουρκια κυρηξει τον πολεμο στην Ελλαδα, το ΚΚΕ θα οργανωθεί και θα χτυπήσει την Ελληνικη αστική τάξη. Με αλλα λόγια θα εχουμε τους Τούρκους να μας χτυπάνε απο εξω και τους προδοτες ΚΚΕδες μαζι με τους λαθρο να χτυπάνε απο μεσα. Δυςτυχως ο Παπαδόπουλος εκανε μισή δουλεια. Τους άφησε για να συνεχιςουν να καταςτρεφουν την Ελλαδα.

    7. Οταν αρχισουν και πεφτουν οι βομβες πως θα σας ξεχωρισουν εσας του ειρηνοποιους?Αισχος!!!!

    8. Γιατι ; αδικο εχουν ;σωστα τα λενε οι συντροφοι δεν καταλαβα; μπορει να μην συμφωνω με την ιδεολογια τους αλλα αυτά που λενε είναι σωστα!

    9. Πολυ καλα κ γεματα ζαχαρη τα ειπαν τα ΚΚΕδια,ασχετως αν αυριο τα γυρισουν στα Καλαματιανα οπως μας εχουν συνηθισει απ τα παλια.

      “Εκφραζουμε την αντιθεση μας στις παραβιασεις των συνορων κ των ειδικων συνθηκων που τα εχουν καθορισει!”.

      Αν δεν ειχατε τη π@υστια μεσα σας τοτε ισως να γινομουν κομμουνιστρια.

    10. Ο κουτσουμπας σωστά μιλάει για ειρήνη των δύο λαών και να επιβάλουν ειρήνη ..συγνώμη τώρα ο κουτσουμπας υπέγραψε την ψευτοσυμαχια ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας?σύμμαχοι στην μοιρασιά με την Τουρκία σύμμαχοι να καθόμαστε κλαρίνο στην Αμερική σύμμαχοι να μας πηδάνε στα ημια,σύμμαχοι στους αγωγούς ,σύμμαχοι οταν ξεσκισανε την Σερβία ,σύμμαχοι όταν ξεσκισανε την Λυβιη,σύμμαχοι όταν μας στείλανε στην β.κορεα συμαχοι στο προσφυγικό ,συμαχοι να Κονομαειν η Μέρκελ και εχθροί όταν μιλάμε για ειρήνη των δύο λαών??είπε ο άνθρωπος δεν θα αμυνθούμε απέναντι στην Τουρκία?άλλο η Τουρκία και άλλο ο λαός της άλλο οι λαοί άλλο οι ταγματαλητες του κάθε κράτους.

    11. Δεν τους παίρνει κανένας σοβαρά…. Τα ίδια και τα ίδια…. Μόνο αν είσαι ηλιθιος..

    12. Αμέσως καταστροφολογία. Λίγο ηρεμία δε βλάπτει. Το διάβασα όλο το κείμενο – σιχαμένοι γενικά οι κομμουνιστές δεν διαφωνώ καθόλου – αλλά η κοινή ανακοίνωση μιλάει για ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών και να αποφευχθεί τυχόν θερμό επεισόδιο. Που ακριβώς είναι το κακό σε αυτο; Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

    13. Oiπερισσοτεροι αριστεροι ειναι Τουρκοσποροι τι περιμενετε να κανουν? Τα αδελφια τους ειναι οι Τουρκοι μπασταρδος λαος.Η προπαγανδα οτι στην Ελλαδα ειμαστε ολοι γνησιοι Ελληνες εχει αυτα τα αποτελεσματα

    14. Λείπει κάτι. Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να εκμεταλλευθεί τον πλούτο κάτω απο τις θαλάσσιες της ζώνες όπως ρυθμίζονται απο διεθνείς συμβάσεις.

    15. Καλησπέρες.

      Είδατε τίποτα περί Ρωσίας μέσα στη…..”διεθνιστική” ανακοίνωση?

      …..άλλωστε σκοπός της ιδεοληψίας των ΚΚ ανά το Πλανήτη,όσων έχουν μείνει,εδώ,τουρκία και βόρεια κορέα,σκοπός τους λοιπόν είναι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ.,σκοπός τους είναι ΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ…….φίλος τον φίλο επείδή δεν είναι κομμουνιστής!!!!!

      Το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό ΕΡΓςΛςΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΦΘΕΡΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

    16. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

        1. Κουμούνια == Προδότες της Μακεδονίας, προδότης της Μ. Ασίας, προδότης τού Αλβανικού Επους, προδότες και τώρα … για αυτό εσύ προδοτάκο-τσουτσουνο-τάκη θέλεις μακρόνησο και μακρόπουτσο όπως ο προδότης ο παππούς σου ο κατσαπλιάς

    17. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΚΚΕΔΙΑ……Κ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΗΤΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ…… ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ! Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ!

    18. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΑΣ!!! ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΛΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ….ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡ ΜΕ ΤΡΕΝΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΒΟΡΚΟΥΤΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!!!!!!!!!!!!

      1. Ισως να αστειεύεσαι, όμως και οι κινέζοι έχουν εξελιχθεί σε σούπερ καπιταλιστές, είναι του δόγματος της αφθονίας στα αγαθά και στα προιόντα, ασχέτως βέβαια που έχουν γεμίσει τον κόσμο με χιλιάδες ψευτοπράγματα, και επίσης όλοι γνωρίζουμε οτι οι κομμουνιστές -αφεντικά ήταν στην ουσία καπιταλιστές και καλοπερασάκηδες για τον εαυτό τους και άφηναν την ψευτοιδεολογία του κομμουνισμού-σοσιαλισμού για το λαό, που θέλοντας και μή έτρωγαν το κουτόχορτο και παράλληλα ζούσαν στερημένα!!!!!!!!

        1. Κουμμουνισμο εχουν ακομα στην Κινα δεν κανω πλακα καθολου,ολες οι εταιριες ανηκουν στο κρατος όπως η κοσκο κτλ….σου ειπα χτυπάει τον καπιταλισμο με τα ιδια του τα οπλα,την αποφαση αυτή την πηραν μετα την καταρευση του κομμουνιστικου μπλοκ στην α.ευρωπη και μετα την εξεγερση στο πεκινο το 89…τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

    19. Σωστά τα λένε.. Σιγά μην σκοτωθω για την exon Mobil και την total.

      1. εσύ χρυσή μου να σκοτωθείς για τίς BJs τού Ζάκ

    20. ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ!!

    21. ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ! ΤΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΜΕ 120000ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ? ΑΝΤΕ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!

    22. Κοιτα φάτσα ευνούχου-ερμαφρόδιτου και βγάλε συμπέρασμα

    23. ΑΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ forever and ever

    Comments are closed.