ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΤΟ “ΦΛΕΡΤ” ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ

    Κοινοποίηση:
    5ba5e29bed8e6

    Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατα την επίσημη επίσκεψη στη Βενεζουέλα επανέλαβε την έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη χρήση εθνικών νομισμάτων στις εμπορικές συναλλαγές.

    Οι Τούρκοι, συμφωνώντας σε κατάργηση αμερικανικών νομισμάτων και προϊόντων, και διαμηνύοντας πως «ο Μαδούρο είναι αδελφός μας” , προκαλούν την έντονη οργή των ΗΠΑ και ενδέχεται να βρεθούν ενώπιον νέου κύκλου κυρώσεων.

    Το σίγουρο είναι πως η Τουρκία δυσχέρανε την ήδη δύσκολη θέση της απέναντι στην Ουάσινγκτον.

    Η Τουρκία είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει τοπικό νόμισμα σε διμερείς εμπορικές συμφωνίες για να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αργά την Παρασκευή.

    Έπειτα, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει το δολάριο ως εργαλείο για την επίθεση στις οικονομίες άλλων χωρών, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα τοπικά νομίσματα στο εμπόριο.

    Πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν είναι ενάντια στο νόμισμα οποιασδήποτε χώρας, αλλά τα νομίσματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για την επίθεση των οικονομιών άλλων εθνών.

    Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έγινε πρόσφατα στόχος και γι ‘αυτό γνώρισε διακυμάνσεις στο νόμισμά της, όμως, επειδή είναι πολύ ισχυρή χώρα, θα πάρουν όλα τα μέτρα για να κάνουν την οικονομία της Τουρκίας πιο σταθερή.

    Όσον αφορά τις σχέσεις Τουρκίας-Βενεζουέλας, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία και οι πρόεδροι της Βενεζουέλας είναι «αδέρφια, που θα τα υποστηρίξουν.

    Στη συνέχεια δήλωσε ότι η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει ενισχυθεί και οι δύο χώρες έχουν επωφεληθεί από αυτό, ενώ είπε ότι οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες ανακάλυψαν επίσης τις δυνατότητες που προσφέρει η Βενεζουέλα και αύξησαν τη συχνότητα των πτήσεων τους στο Καράκας επτά φορές την εβδομάδα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: