ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

    Κοινοποίηση:
    lesvos

    Η Περιφέρεια και οι δήμοι Βορείου Αιγαίου κήρυξαν για σήμερα γενική απεργία σε όλα τα νησιά. Στο σύνολό τους κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς με ανακοινώσεις τους στηρίζουν την απεργία και συμμετέχουν σε αυτήν.

    Για τις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ανάλογη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει την ίδια ώρα στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο. Στη Σάμο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στην πλατεία Πυθαγόρα.

    Οι σημερινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές, γίνονται για να καταδικαστεί “η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών”. Επίσης, καταγγέλλονται “οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμό των οδών”.

    Αποκλεισμένη, παραμένει η είσοδος που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του, υπό κατασκευή, νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη θέση “Ζερβού” της Σάμου.

    Με απόφασή του, χθες το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου ανατολικής Σάμου αποφάσισε ότι: “δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μιας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων. Απαιτούν την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Βασικός στόχος και αίτημα, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

    Αποδέχονται μόνο μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική διακοπή λειτουργίας και κλείσιμο του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου. Να δοθούν από το Υπουργείο άμεσα γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο ανατολικής Σάμου. Την απομάκρυνση όλων των δυνάμεων καταστολής από τα νησιά Χίο και Λέσβο που αφίχθησαν κατά τη χθεσινή νύχτα». Ο δήμος ανατολικής Σάμου αποκλείει με οχήματα του δήμου το σημείο πρόσβασης στο υπό κατασκευή ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού και καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν δυναμικά το σημείο της κινητοποίησης.

    Τέλος, ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό «να σταματήσουν οι αναίτιες ενέργειες καταστολής”. Ο Ταξιάρχης Βέρρος στην έκκλησή του που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει: “Από χθες τα ξημερώματα, μέχρι και αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι της Λέσβου ζουν καταστάσεις πρωτόγνωρης για τα μέρη μας βίας και είναι αντιμέτωποι με δακρυγόνα και πάσης φύσης χημικά. Είμαστε μάρτυρες πρωτοφανών καταστάσεων, αναίτιας βίας και απρόκλητων επιθέσεων κατά πολιτών στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα! Κύριοι, η κόπωση μετά από μια ολόκληρη ημέρα “επιχειρήσεων” είναι κακός σύμβουλος. Σας καλώ έστω και τώρα να ξανασκεφτείτε τί κάνετε στον τόπο που σώζει την αξιοπρέπεια όλης της Ελλάδας και της Ευρώπης εδώ και πέντε χρόνια”

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Ελεεινέ αναρχοάπλυτε,άγγελε σκοτεινέ απ’τό μιλάνο τών….εξαρχείων!!!!!! βρωμοκομμούνι τού κερατά τού διαβόλου,κλείσου εις τήν ποντικότρυπά σου καί άντε χάσου τελικά κατηραμένε σατανά προδόταρε, ανθέλλην,τουρκόσπορε.Όσον αφορά τά λίαν θλιβερά γεγονότα τά οποία εισίν ο σαπρός καρπός ανταρσίας, αποστασίας καί αναρχίας εκ Τού Κυρίου καί Θεού καί Σωτήρος μου Ιησού Χριστού,τού αποστάτη κλήρου καί λαού, κυβερνητών καί υφισταμένων, αρχόντων καί αρχομένων οι οποίοι επιλέγουν νά ακολουθούν τήν ολέθριον κατωφέρειαν τής καταστροφικής εμπαθείας, ακολασίας καί καταφρονήσεως Τού Θεού Δημιουργού. Εγέρθητι ανόητε καί αποστάτη ελληνόφων λαέ, μέ ζέων ενδιαφέρων μελέτησε εις τό ΚΒ’κεφ.Πρ.Ιεζεκιήλ καί θά διαπιστώσεις απόλυτη συνταύτιση παρακμής τού σημερινού λαού ημών μέ τάς αυστηράς προειδοποιήσεις Τού Θεού:: «ώ λαέ εκχέων αίματα (εκτρώσεις καί υπόλοιπα εγκλήματα)…… έκαστος τήν γυναίκα τού πλησίον αυτού ηνομούσαν (πορνείαι, μοιχείαι)….. δώρα ελαμβάνοσαν εν σοί (δωροδοκίαι, ρουσφέτια κλπ. ατιμίαι)….. ο οίκος (Χριστιανικός) αναμεμειγμένοι (μέ άθεους καί ειδωλολατρικούς λαούς καί προσφάτως μέ λαθροκανίβαλους ισλαμιστάς)……καί οι ιερείς αυτής (τής ανόμου καί παρηκμασμένης κοινωνίας) ηθέτησαν νόμον Μου καί εβεβήλουν τά Άγιά Μου (παναίρεση οικουμενισμού καί εκκοσμίκευση τών παχυλόμισθων υπαλλήλων ρασοφόρων)…… οι άρχοντες αυτής ως λύκοι αρπάζοντες αρπάγματα τού εκχέαι αίμα (αιμοσταγείς ανθέλληνες προδόται κυβερνήται πολιτικοί δήμιοι αντίχριστοι) όπως πλεονεξία πλεονεκτώσι (καταχράζοντες καί καταληστεύοντες τόν λαόν)……. λαόν τής γής εκπιέζοντες αδικία καί διαρπάζοντες αρπάγματα…… τάς οδούς αυτών εις κεφαλάς αυτών δέδωκα, λέγει Κύριος»(ήτοι εκ τής ζωής τής ασεβείας τήν οποίαν επέλεξε ο άφρων λαός θά λάβει καί τά ανάλογα οψώνια τής αποστασίας του). Διά τούτο προειδοποιεί πανταχόθεν Ο Θεός:: «παιδεύσει σε η αποστασία σου καί η κακία σου ελέγξει σε καί γνώθι και ιδέ ότι ΠΙΚΡΟΝ σοι τό καταλιπείν σε Εμέ,λέγει Κύριος»(Πρ.Ιερ.Β’19, Β’9, Ε’1-31, ΣΤ’1…10…,ΛΑ’29….43….). Πράγματι,αποβαίνει πολύ πικρόν διά τόν κλήρον καί λαόν όταν μωραίνονται καί ανταποδίδουν χολή (αντί ΕΜΠΡΑΚΤΟΥ ευχαριστίας) πρός Τόν Θεόν (Πρ.Ιερ.Θ’15, ΚΓ’15). Εάν εκσφενδονίζομεν λίθους πρός τά άνω, φυσικό επόμενον εστίν ίνα καταλήξουν σταδιακώς επί τής κεφαλής ημών (Παροιμ.ΙΣΤ’33). «Φθείρουσι ήθη χρηστά ομιλίαι (συναναστροφαί) κακαί·εκνήψατε δικαίως καί μή αμαρτάνετε·αγνωσίαν γάρ Θεού τινές έχουσι·πρός εντροπήν υμίν λέγω» (Α’Κορ.ΙΕ’33-34). Ποίος διαθέτει υγειά,άρτια καί ακμαία ακοή ίνα ενδιαφέρεται νά μανθάνει καί λαμβάνει τά μηνύματα εκ Θεού ώστε νά διαβιεί εν εμπράκτω μετανοία συμφώνως τού Θείου Θελήματος;;;;;

    2. Στέφανε Καλησπέρα,
      Είδα το Παραπάνω Θέμα και Θέλω να Αναφέρω τα Εξής για τα ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ και τις ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ και τα ΑΔΕΙΑ Διαμερίσματα.
      Το Έχω Γράψει Επανειλημμένως πως θα Πρέπει να Περιμένουμε Κάποιο Διάστημα για να Δούμε τα Πρώτα ΘΕΤΙΚΑ Αποτελέσματα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά από μία ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ Αναρχοάπλυτων Κομμουνιστών, η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Κυβέρνηση της ΝΔ Έχει Εντελώς Διαφορετική Πολιτική στο Θέμα των Μεταναστών.
      Δεν θα Πρέπει να Φοβόμαστε το Θέμα του Μεταναστευτικού ΟΥΤΕ να Αποτελεί ΑΠΕΙΛΗ για την Χώρα μας και
      Όπως Έχουν Δηλώσει Αρκετά Στελέχη της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΝΔ (Άδωνις, Βορίδης, Πλεύρης), θα Κατασκευαστούν Κέντρα ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ τα Οποία θα ΑΠΟΣΥΜΦΩΡΗΣΟΥΝ Σημαντικά τα Νησιά μας τα Οποία ο ΣΥΡΙΖΑ Κατέστρεψε. Τα Κέντρα Αυτά θα Επιτρέψουν με τις Παροχές τους στους Μετανάστες-Πρόσφυγες, να ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ στην Ελληνική Κοινωνία σε Όλα τα Επίπεδα. Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ Είναι η ΜΟΝΗ που Εξασφαλίζει την Ομαλή Διαβίωση των Ελλήνων Δίπλα σε Αυτούς τους Κατατρεγμένους Ανθρώπους. Οι Δήμοι της Χώρας θα Πρέπει να Συμφωνήσουν ΑΜΕΣΑ στην Δημιουργία Αυτών των Κέντρων και ΟΧΙ να Φέρνουν Προβλήματα στην Κυβέρνηση με Καθυστερήσεις και Γραφειοκρατικές Διαδικασίες. Αντίθετα με Αυτά που Συνέβαιναν έως Τώρα που η Κυβέρνηση της Αριστεράς Ήταν Ανύπαρκτη στο Θέμα, ο Μητσοτάκης Όπως Έχει Δεσμευθεί θα Δώσει ΟΡΙΣΤΙΚΗ Λύση στο Πρόβλημα με Έλεγχο στα Σύνορα και Επιλογή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ Μεταναστών που Έχει Πραγματικά Ανάγκη η Χώρα.
      Η Αντιμετώπιση των Κατοίκων ΔΕΝ Είναι η Πρέπουσα. Πρέπει οι Κάτοικοι να Αντιληφθούν πως ο Πληθυσμός στην Ελλάδα ΓΕΡΝΑΕΙ με Ταχύτατους Ρυθμούς Διότι Πολύ Απλά οι Έλληνες ΔΕΝ Γεννάνε. Ανίθετα ο Μέσος Όρος Ηλικίας των Προσφύγων-Μεταναστών Είναι Σημαντικά ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ και Επίσης ο Αριθμός Παιδιών που τους Αναλογεί Σημαντικά ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ. Αυτό Αποτελεί Κλειδί για να Μπορέσουμε να Αντιμετωπίσουμε τις Απειλές από την Τουρκία Διότι με Γερασμένο Πληθυσμό Είμαστε Χαμένοι. Αντίθετα, με την ΠΛΗΡΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ τους θα Μπορέσουμε Άμεσα να Στελεχώσουμε και τις Ε.Δ. της Χώρας Αλλά και να Τονώσουμε την Οικονομία.
      Ο Κόσμος που Αντιδρά σε Τέτοια Μέτρα ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ Είναι ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ Γιατί δεν Είναι Δυνατόν επί Διακυβέρνησης των Αναρχοάπλυτων να μην Αντιδρούσαν, και ΤΩΡΑ να Έχουν Κατέβει στους ΔΡΟΜΟΥΣ. Τώρα που Κυβερνά τον Τόπο μία ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Κυβέρνηση που Πρόθεση Έχει την ΟΜΑΛΗ Ένταξη Αυτών των Ανθρώπων Είτε Προσφύγων Είτε Μεταναστών. ΟΛΟΙ μας θα Πρέπει να Καταλάβουμε ότι Χρειάζεται ΧΡΟΝΟΣ για τα Πρώτα Θετικά Αποτελέσματα Αλλά ΣΥΝΤΟΜΑ θα τα Δούμε. Οι Μετανάστες-Πρόσφυγες ΠΡΕΠΕΙ να Έχουν ένα Μέρος ΣΤΕΓΑΣΗΣ. Δεν Είναι Δυνατόν να Κοιμούνται στους ΔΡΟΜΟΥΣ.
      Εδώ στο ΜΙΛΑΝΟ Είναι Συνηθισμένη Πρακτική οι ΜΚΟ να Παρέχουν Σπίτια στους Κατατρεγμένους και ΟΡΘΩΣ το Πράττουν. Η Ιταλία και η Υπόλοιποι Ευρώπη Είναι Ανοικτή Απέναντι στους Μετανάστες και το ΙΔΙΟ θα Πρέπει να Κάνουμε και Εμείς.
      Ευχαριστώ,
      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,
      Άγγελος από Μιλάνο

    3. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΌ ΒΑΒΟΎΡΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΛΛΆ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕ ΛΈΤΕ, ΣΟΥΞΟΥΜΟΥ Κ ΔΕ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΈΡΝΟΥΝ ΜΈΣΑ, ΝΑ ΑΔΕΙΆΣΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΛΌ ΘΑ ΉΤΑΝ ΟΙ ΑΓΝΟΊ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΑΠΈΧΟΥΝ ΑΠΌ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΑ.

    4. Ολη η Ελλάδα πρέπει να βγει σε γενικη απεργια, μηπως και αλλαξει κατι

    5. Μάστορα κανείς λάθος. Εκτός από τον πόλεμο που γίνεται αυτή τη στο νησί γίνεται και πόλεμος για το ποιος θα καπηλευτει τις αντιδράσεις. Δυστυχώς.

    6. Παιδια, αυτο θελουν κι αυτοι. Να φτασει ο κομπος στο χτενι και η μεταφορα των λαθρο να γινει στην ηπειρωτικη Ελλαδα, αυτο δε να φαινεται σαν λυτρωση!! Νησιωτες, η μεταφορα των λαθρο δεν ειναι λυση και μην την βλεπετε ως τετοια. Ειναι μολυνση του σωματος της Ελλαδος!! Πολεμηστε σαν Ελληνες!!!

    7. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΑΡΧΟΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΜΑΝΙΠΟΥΛΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ.
      ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΚΟΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΚΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ, Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΦΟΤΟΥ ΤΑΪΣΕ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ 1,5ΕΚ ΛΑΘΡΟ.

      1. Και αυτό είναι το σχέδιο τους..από τοτε

      2. Λάθος τα ξέρεις. Ο Χρυσός συνειδητά επιθυμεί εποικισμο 5 νησιών μας που βλέπουν Τουρκία. Η Ντόρα εάν άκουσες συνέντευξη το είπε εμμέσως. Επίσης θέλει να αλλάξει την πλυθησμιακη σύνθεση, ο Χρυσός μίλησε για κοινωνία πολιτών επηρεασμένος από κάτι βλακες σε κάτι λέσχες, επιθυμεί την στήριξη τους. Τέλος μέτρησαν και αντιδράσεις στην ενδοχώρα και δεν θέλουν με τίποτα και άλλες συγκρούσεις. Σήμερα οι εξεγερμενοι νησιώτες αδέρφια μας θα κάνουν και νέες πορείες στα μέρη που θέλει ο Χρυσός να εποικιστουν από αμιγώς μουσουλμανικη κοινότητα. Ο Θεός να δώσει δύναμη στα αδέρφια μας. Επίσης σύνταγμα όσοι είναι Αθήνα στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εξεγερμενων Ελλήνων μακρυά από κομματα και πολιτικά. Όλοι ενωμένοι.

      3. Λαθος. Το τελικο αποτελεσμα για τους ακροδεξιους και μονον γι αυτους οπως τους λες ειναι εξω οι λαθρο συνεπως η θεωρια σου ειναι απο μονη της μπαχαλο σαν αυτο που εμπλεκεις δικαιως ακροαριστερ ς κι αδικως ακροδεξιους. Δεν τα ξερεις καλα…

    Comments are closed.