ΒΟΥΛΗ! «ΑΝΑΠΟΔΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΦΙΑ -«ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ 2020 ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2019» -ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    1

    Ξεκίνησε η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Χαμηλότερος μεσοσταθμικά 22% ο ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. “Προχωράμε στην πώληση του 30% του “Ελευθέριος Βενιζέλος”, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σώσουμε τη ΔΕΗ. Θα ιδιωτικοποιήσουμε δίκτυα όπου χρειαστεί”. Καταβολή συντάξεων χηρείας άμεσα και άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Άμεσα πρόσληψη 2.000 γιατρών και νοσηλευτών. “Καταργείται το άσυλο, θα είναι το πρώτο μας νομοσχέδιο”. Απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήση από το 2021.

    Εθνικά θέματα
    «Θα καλέσω τον πρόεδρο Ερντογάν να κάνουμε μαζί ένα τολμηρό βήμα μπροστά, είμαστε υποχρεωμένοι από την γεωγραφία να ζούμε μαζί. Θα γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρονιά από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης».

    Φυλακές Κορυδαλλού… αλλού
    Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι οι φυλακές Κορυδαλλού θα φύγουν από την περιοχή και θα μεταφερθούν αλλού. Το κτίριο όπου στεγάζονται τώρα, θα γκρεμιστεί και θα γίνει πάρκο. Η εξαγγελία έγινε στο πλαίσιο των πέντε μεγάλων έργων που προγραμματίζει η κυβέρνησή του.

    Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε:

    Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία.

    Εμβληματικά κτίρια, συγκροτήματα αλλά και ολόκληρες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα αλλάξουν όψη.

    1. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή.
    2. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.
    3. Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.
    4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.
    5. Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρος των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

    Αυτές οι πέντε «κύριες», όπως τις χαρακτήρισε, «παρεμβάσεις στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας απαντούν ταυτόχρονα σε τοπικές αλλά και εθνικές ανάγκες ενώ συνδυάζουν τη βελτίωση της ζωής των πολιτών με την ανάπτυξη της χώρας».

    Σε μία κίνηση που φέρνει ένα χρόνο νωρίτερα την εφαρμογή μιας βασικής δέσμευσης της ΝΔ, αυτή της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, προχωρά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά από φέτος τον Αύγουστο. Δηλαδή σε λίγες μέρες από σήμερα, με το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό σημαίνει ότι αντί για το 2020, η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, θα φανεί ήδη σε λίγες εβδομάδες στα εκκαθαριστικά 6,4 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων.

     

    Συγκεκριμένα στα εκκαθαριστικά που θα σταλούν τον Αύγουστο:

    -Για τις μικρές ιδιοκτησίες η μείωση θα είναι 30%

    -Κατά 20% μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ σε όλη τη μεσαία τάξη της χώρας.

    – Και για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία (με αξία άνω του 1 εκ) η μείωση θα είναι 10%.

    Βελτίωση και στη ρύθμιση των 120 δόσεων
    Με το ίδιο νομοσχέδιο βελτιώνεται και η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο. Βασικός στόχος είναι να μπουν στη ρύθμιση περισσότεροι και να παραμένουν σε αυτήν. Και αυτό θα γίνει με μικρότερη ελάχιστη μηνιαία δόση, ευνοϊκότερα κριτήρια υπαγωγής και κίνητρα παραμονής στη ρύθμιση. Συγκεκριμένα:

    – Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.

    – Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.

    – Ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ.

    Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.

    – Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο,.

    Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το 2020:
    ● Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις στο 20% σε δύο φάσεις: τον Σεπτέμβριο θα ψηφισθεί η μείωση από το 28 στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και για τα μερίσματα από 10% στο 5%.

    ● Αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην οικοδομή και ο φόρος υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις. Καθιερώνεται έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.

    ● Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ πέφτει από το 22% στο 9%, ενώ μειώνεται και ο ανώτατος.

    ● Καταργούνται σταδιακά η Εισφορά Αλληλεγγύης και το Τέλος Επιτηδεύματος.

    ● Σταδιακά μειώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές από 20% στο 15%, κι ο ΦΠΑ περιορίζεται από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%.

     

    Ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώνεται στο 20% σε δύο φάσεις
    «Επιτυγχάνοντας τους στόχους του 2019 και του 2020 θα προχωρήσουμε το σχέδιο μας. Ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώνεται στο 20% σε δύο φάσεις. Το Σεπτέμβριο θα μειωθεί ο φόρος στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και μειώνεται ο φόρος στα μερίσματα στο 5%» ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινούν οι τριήμερες εργασίες στο κοινοβούλιο που θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – Νωρίτερα ορκίσθηκε ως βουλευτής ο Νίκος Δένδιας

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Όλες οι προγραμματικές δηλώσεις του Κούλη αφήνουν.παγερά αδιάφορο τον μέσο Έλληνα πολίτη!Τσιμουδιά για τον συνςχιζόμενο άκρατο λαθροεποικισμό μας..η λέξη απέλαση ούτε που ακούστηκε (!) Και φυσικά ούτε λόγος για την Μακεδονία την μία και Ελληνική που παραδόθηκε αμαχητί εν αγαστή συνεργασία(!) με τους αριστερούς στους ΓυφτοΣκοπιανούς! Αφού το ξέρουμε τα ίδια αφεντικά ΕΧΟΥΝ!!

    2. Μην ξεχάσετε τα 2000 επίδομα σε κάθε παιδί,όχι ελληνόπουλο αλλά κάθε παιδί,και τη αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθει παιδί(όχι ελληνόπουλο,κάθε παιδί). Οι έλληνες που κάνουν 1 ή 2 παιδιά στην καλύτερη, θα επωφεληθούν τα μέγιστα από αυτές τις 2 φανταστικές αλλαγές!Οι γύφτο-λάθρο με τα 6+ παιδιά δεν θα επωφεληθούν καθόλου!
      Καλό ταϊσμα στους λάθρο και στους γύφτους,οι νεοι δούλοι είναι πολύ πατριώτες!Δυνατά και ελληνικά!

    3. Το κραταμε για να γελασουμε σε λιγο καιρο,να δουμε τι αλλες χαντρες ετοιμαζει ο Κυριακος για τους μαο,μαο του ελλαδισταν,θα φανει σε κανα 4-5 μηνο

    4. Μάλλον θα τα κάνει. Μετά από 4_5 μήνες θα κάνει εκλογές και θα πάρει 180 έδρες μόνος του. Μετά αλλάζει το σύνταγμα και μας αλλάζει τα φώτα.

    5. Κυριακουληηη βλακα,που δεν τολμησες να δωσεις ουτε Πανελληνιες,για κανε καμμια μαλ@κια να δεις για ποτε θα γεμισει το Συνταγμα απο δεξιους.

    6. προβλεπω “δεξιο” ξυλο και “φιλελε” δακρυγονα απο τα ματ στους κατοικους της περιοχης που θα γινουν οι νεες φυλακες. να υποθεσω οτι θα καταργησει και το επιδομα αλληλλεγγυης;

    7. Επισης ξεπούλημα και προδοσία κατά του έθνους είναι και η πώληση των ελληνικών πετρέλαιων 30% σε ιδιώτη που σημαίνει ότι η εξόρυξη σε σημεία όπου έχουν βρει πετρέλαια και φυσικό αέριο ,θα εκμεταλλεύεται ιδιώτης και όχι το κράτος,που σημαίνει έσοδα για να φιαξεις το ασφαλιστικό στην χώρα την υγεία την παιδεία κτλπ .. δες για παράδειγμα τι έχει γίνει στην Νορβηγία που βγάζουν Τον ορυκτό πλούτο τους και τι κοινωνία έχουν φιαξει ..
      ΥΓ
      ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

    8. Οχι ρε παιδιά οι φυλακές Κορυδαλλού, θα μας διαλυσετε την συνοικια που τοσα χρόνια φτιαχνουν οι γαμωκυβερνησεις, κριμα θα χάσει την αιγλη του ο Κορυδαλλός σαν ονομα, τωρα τι θα λεμε στους ανωμαλους ; θα σε στείλω …….. που μωρε ;

    9. Όλα καλά τα είπε ,μόνο που άφησε σκιά η αναφορά για τους Τούρκους
      Που μπορεί να το ερμηνεύσει κάποιος ότι θα μοιραστεί τα πετρέλαια με τον ερντογαν
      Με λίγα λόγια ξεπούλημα ….

    10. Αυτά του επιτρέπουν να τα κάνει γιατί ξεπούλησαν τη Μακεδονία. Προδότες όλοι έτσι θα μας κλείσετε τα μάτια

    11. Μακάρι να είναι αλήθεια αυτά που λέει και να μην είμαι ακόμα ένα μεγάλο ψέμα από τα τωσα πολλα που έχουμε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια αν γίνουνε πράγματικα όλα αυτά τότες μιλάμε για ενα μεγάλο βήμα προς τα μπρος και μεγάλη ανάσα για τους Έλληνες. Εύχομαι να είναι αλήθεια.

    Comments are closed.