ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ! ΤΑ EXIT POLLS “ΜΙΛΗΣΑΝ” – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT! (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    exit_polls_3

    Έκλεισαν στις 24:00 ώρα Ελλάδας οι κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία και ήδη τα αποτελέσματα των exit polls, δείχνουν πως ο επικεφαλής των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

     exit_polls_2

     

    exit_polls_

    Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των exit polls για τις εκλογές στη Βρετανία διαμορφώνονται ως εξής:

    • Συντηρητικοί: 368 έδρες
    • Εργατικοί: 191
    • SNP: 55
    • Φιλελεύθεροι Δημοκράτες: 13
    • Plaid Cymru: 3
    • Πράσινοι: 1
    • Κόμμα Brexit: 0
    • Λοιπά κόμματα: 22

    1 copy

    Πηγή πίνακα: Guardian

    Οι εκλογές στη Βρετανία χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ της χώρα κρίσιμες και «οι σημαντικότερες μιας ολόκληρης γενιάς», καθώς από την κυβέρνηση που θα προκύψει, θα κριθούν οι επόμενες κινήσεις αναφορικά με το Brexit, το οποίο, μετά και τη συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών έχει οριστεί για την 31η Ιανουαρίου 2020.

    borris_

    Το ζήτημα της αυτοδυναμίας και τα πιθανά σενάρια

    Το μεγάλο ζητούμενο στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση – την τρίτη κατά σειρά που διενεργείται από το 2015 – είναι η αυτοδυναμία.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ—-) Εκλογές στη Βρετανία: «Μίλησε» η στερλίνα μετά την ανακοίνωση του exit poll

    Τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία αναμένονται κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, θα είναι εκείνα που θα διαμορφώσουν την εικόνα της επόμενης ημέρας στη Γηραιά Αλβιόνα.

    Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως υπάρχουν πέντε διαφορετικά πιθανά σενάρια ως προς τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών, τα οποία είναι τα εξής:

    Σενάριο 1ο: Εάν οι Συντηρητικοί κερδίσουν με 4-14 έδρες διαφορά, τότε η πλειοψηφία των Τόρις είναι αδύναμη και ο Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε ενδεχομένως να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, ωστόσο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μετά από το Brexit, θα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

    Σενάριο 2ο: Οι Συντηρητικοί κερδίζουν με 15+ έδρες διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται λόγος για μια ιστορική νίκη του Μπόρις Τζόνσον, τη μεγαλύτερη που επιτυγχάνουν οι Τόρις από το 1987. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Τζόνσον λαμβάνει εντολή από το βρετανικό λαό να οδηγήσει τη χώρα σε Brexit και να αναλάβει την εξουσία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

    Σενάριο 3ο Οι Συντηρητικοί χάνουν με έξι έδρες διαφορά. Επί της ουσίας, στην περίπτωση αυτή, δεν υφίσταται κάποια σημαντική αλλαγή, ενώ το σενάριο αυτό συνιστά σημαντική πολιτική ζημία για τους Τόρις, οι οποίοι θα χρειαστούν υποστήριξη από το DUP για να σχηματίσουν κυβέρνηση και έτσι ο Μπόρις Τζόνσον θα χρειαστεί να φέρει νέα συμφωνία Brexit.

    Σενάριο 4οΟι Συντηρητικοί χάνουν με διαφορά 7 – 70 εδρών έναντι των Εργατικών. Σε αυτό το ενδεχόμενο, οι Εργατικοί υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν σχηματίζουν κυβέρνηση μειοψηφίας, γεγονός που συνεπάγεται είτε την υποστήριξη είτε την ανοχή των υπολοίπων κομμάτων, ώστε να μπορέσουν να κυβερνήσουν.

    Σενάριο 5ο: Οι Συντηρητικοί χάνουν με 71+ έδρες. Σ’ αυτή την περίπτωση γίνεται λόγος για ήττα κατά κράτος του Μπόρις Τζόνσον και για σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που πλέον θα καλείται να επιλύσει ένα πολιτικό αδιέξοδο πολλών ετών, με φόντο το Brexit.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Μάς είχαν τρελάνει τα ΜΜΕ (και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) ότι αν φύγει η Βρετανία από την “καλή” ΕΕ, τότε θα έρθουν λοιμοί, λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί, θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Επίσης μάς έλεγαν ότι οι Βρετανοί έχουν μετανιώσει και ότι αν ξαναγινόταν δημοψήφισμα, θα ψήφιζαν παραμονή στην ΕΕ. Ιδού πώς διαψεύδονται τα ΜΜΕ. Οι Βρετανοί δεν θέλουν την ΕΕ και το απέδειξαν για άλλη μια φορά.

    Comments are closed.