ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΣ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: “ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2040 ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ” (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    Untitled-1

    Το επιχείρημα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τους συνταξιούχους άνω των 70 οι οποίοι θα… πεθάνουν, επομένως δεν πειράζει να μην κοπούν οι συντάξεις, χρησιμοποίησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να πείσει τους επενδυτές στο Roadshow στο Λονδίνο, όπως αποκαλύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

    Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στη βρετανική πρωτεύουσα όπου και αναφέρει πως «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

    Με αφορμή αυτή τη δήλωση το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει πως «τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

    Eτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».

    Η ανακοίνωση της ΝΔ

    Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

    Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

    Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται.

    Τσακαλώτος: Ο κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό

    Στη Νέα Δημοκρατία απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στη δήλωσή του τονίζει:

    Το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι αν  θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019. 

    Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό- πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ.

    Χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της. 

    Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων.

    Η ΝΔ ας συνεχίσει το δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο.

    Το βίντεο με την ομιλία Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Λονδίνο:

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Γιατι ο πατερας του σημερινου αρχηγου της ΝΔ τι ειπε; Τα ιδια. Δεν το ξεχασαμε ακομα

    2. Πουστης από κούνια,κάκιστρο αριστερή λουγκρα,με τσιριχτή φωνή,και μπέιμπι λινο

    3. Όπως έχει πει και ο Σέρ Ουίνστον Τσώρτσιλ : ο κομμουνιστής είναι σαν τον κροκόδειλο, δεν ξέρεις εαν ανοίγει το στόμα του για να σου μιλήσει ή για να σε φάει.. Εδώ οι κομμουνιστές του Σύριζα το είπαν ξεκάθαρα οτι θα “φάνε” τους συνταξιούχους…

      1. Α ρε Βασίλη πρέπει κάτι να κάνουμε να σώσουμε τον λαό, ο Στέφανος έβγαλε ανακοίνωση….υπάρχει ελπίδα…μην χάνετε το κουράγιο σας…

    4. ΓΑΜΙΟΛΗ ΚΕΡΑΤΑ..ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΡΕ..ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΑ 60 ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΠΟΚΕΙ ΡΕ….ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΡΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΝΕΙΣ ΡΕ…ΤΟΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ,,,Η ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΣΟΥ….ΒΡΩΜΙΑΡΗ..ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…ΤΑΛΙΡΟΦΩΝΙΑΔΕΣ..ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΣΑΣ.

    5. Και οι καινούργιοι που θα βγαίνουν γι θα γίνουν;;; Θα τους κανουν ευθανασία να μην πληρώνουν τις συντάξεις τους;;;; Ξαναψηφιστε τους βούρλα.

    6. Η ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΡΑ. ΟΥΣΤ, ΜΩΡΗ ΚΑΤΕ.

      ΣΧΟΛΙΟ, ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ

      ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ… ΓΚΕΙ ΜΠΑΡ, ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!

      04/05/2015

      Νέοι καιροί, νέα ήθη, πρώτη φορά αριστερά (με ολίγη από ελαφροδεξιά…)! Γνωστός υπουργός της συγκυβέρνησης, με ιστορικό όνομα και… περίεργη φωνή, που το όνομά του ακούγεται πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες (και δικαίως – αλλά… δε σας λέμε γιατί), εθεάθη μέρα μεσημέρι (και ώρα 14:00, της 30ης Απριλίου) σε γνωστότατο «γκέι-μπαρ» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου. Χωρίς να λογαριάσει καθόλου τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών, που ακόμα κι αν δεν ήξεραν περί τίνος πρόκειται, δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουν, καθότι δεν υπήρχε μία γυναίκα στο μαγαζί, έστω και για δείγμα.
      (ΥΓ): Λέτε να έδωσε το… καλό παράδειγμα και ν’ αρχίσουν να… εκδηλώνονται και οι υπόλοιποι;

    Comments are closed.