ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – ΕΚΤΟΣ ΔΕΙΚΤΗ MSCI ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ EUROBANK

    Κοινοποίηση:
    greek-banks

    Πλήγμα για την διεθνή εικόνα των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επιφέρει η απόφαση για την διαγραφή των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, από την σύνθεση του διεθνούς δείκτη MSCI Standard Greece.

    Οι ανακατατάξεις στη σύνθεση των δεικτών ανακοινώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης και αφορά τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Eurobank οι οποίες μετακινούνται στον δείκτη μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Small Cap.

    Η μετοχή της Alpha Bank είναι η μόνη που διατηρείται στον δείκτη MSCI Standard (η στάθμισή της ήταν η τρίτη υψηλότερη μετά τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ με 13,47%) , ενώ από τον Small Cap αφαιρείται και η μετοχή της Ελλάκτωρ.

    Για την διαγραφή των τριών τραπεζικών μετοχών είχε προ ημερών προϊδεάσει με έκθεσή της η Societe Generale, ωστόσο η αγορά είχε θεωρήσει πως μόνο μία μετοχή θα υφίστατο την υποβάθμιση από τους διεθνείς δείκτες της MSCI, μια εκτίμηση που ενισχύθηκε περαιτέρω μετά την σημερινή σημαντική άνοδο των τραπεζικών τίτλων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

    Μένει πλέον να φανεί αν οι εκροές κεφαλαίων από παθητικά χαρτοφυλάκια που θα ακολουθήσουν την εφαρμογή της διαγραφής των μετοχών από τον MSCI Standard η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 30ης Νοεμβρίου, θα προκαλέσουν αναταράξεις και περαιτέρω πίεση στις τιμές, ή θα βρεθεί ισορροπία με τις εισροές από χαρτοφυλάκια τα οποία ακολουθούν τον δείκτη Small Cap της MSCI.

    Μια σειρά από εκτιμήσεις αναλυτών ανεβάζουν το σύνολο των εκτιμώμενων εκροών για τις τρεις τραπεζικές μετοχές σε πάνω από 100 εκατ. δολάρια, με τις υψηλότερες να αφορούν στη Eurobank, εν συνεχεία την Εθνική και τέλος την Πειραιώς.

    Μετά και την τελευταία αναθεώρηση των δεικτών, MSCI Greece παραμένουν οι μετοχές των εταιρειών ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil και Tιτάν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Οι τραπεζες φερετρα του Ροτσιλντ παραμαγαζα ολο λεφτα ζητανε και ολο λεφτα δεν εχουν………….καιρος να παρουν ποδι να δημιουργηθει μια και να ειναι καθαρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ..οχι ξενων συμφεροντων……..ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ………………………..

    2. Στα αρχιδια μας, επρεπε να εχουν βαλει λουκετο εδω και πολλα χρονια, μια και καλη κρατικη τραπεζα χρειαζετε η ελλαδα που θα βοηθαει τους ελληνες πολιτες.

    Comments are closed.