ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ!

    Κοινοποίηση:
    1459885770

    Μόσχα, 7 Αυγούστου-RIA Novosti. Αρκετοί ιερείς του ROC δήλωσαν ότι τους αρνήθηκαν να λάβουν Ελληνική βίζα χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους.

    Οι ίδιοι πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην επιπλοκή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας.

    “Στις αρχές του έτους, η οικογένειά μου και εγώ αγοράσαμε μια περιοδεία. Ήθελα τα παιδιά να δουν το Άθω από τη θάλασσα. Και φυσικά σιωπηρά είχαν την επιθυμία να περάσουν μερικές ημέρες στο Άγιο Όρος. Έχουμε υποβάλει αίτηση για θεώρηση Σένγκεν για όλη την οικογένεια. Εγώ, η μητέρα και έξι παιδιά, ένα από αυτά είναι τριών χρόνων. Στην μητέρα και τα παιδιά έδωσαν αμέσως την θεώρηση, αλλά σε μένα ήλθε η άρνηση-είπαν , δεν υπάρχει κανένας λόγος να μείνω στο έδαφος της Ελλάδας. Παρά το γεγονός ότι το εισιτήριο αγοράστηκε και καταβλήθηκε πλήρως για την περιοδεία, “-είπε στο RIA Novosti ο Πρύτανης του Ναού Σέργιος Radonezh στην περιοχή Hodynsky πρωτοπρεσβύτερος Βασίλι Biksej.

    Εξήγησε ότι είχε υποβάλει έγγραφα στο Ελληνικό Προξενείο δύο φορές: πρώτα μέσω του ταξιδιωτικού πράκτορα, πριν από τρεισήμισι εβδομάδες, και στη συνέχεια από μόνος του πριν από δυόμισι εβδομάδες.

    Σημείωσε ότι η υπόθεσή του δεν είναι η πρώτη και ξέρει για παρόμοιες ιστορίες άλλων ιερέων- σε ορισμένους από αυτούς είτε δεν έδωσαν θεώρηση καθόλου , ή έδωσαν με καθυστέρηση.

    Ο πρώην επικεφαλής της πατριαρχικής υπηρεσίας τύπου, ο γνωστός εκκλησιαστικός δημοσιογράφος πρωτοπρεσβύτερος Βλαντιμίρ Vigiljanskij, επέστησε την προσοχή στο ίδιο πρόβλημα. Έστειλε επιστολή στον πρέσβη της Ελλάδος στη Ρωσία Ανδρέα Φρυγανά, στην οποία εκθέτει την ιστορία του: «Έχουμε επισκεφθεί την όμορφη χώρα σας περίπου 15 φορές-συμμετείχα σε επιστημονικά συνέδρια, εκθέσεις βιβλίων, προσκυνήματα, ταξείδια ξεκούρασης , συζήτησα με στενούς φίλους, που με κάλεσαν προσωπικά. Αυτή τη φορά λίγες μέρες μετά τα έγγραφα πήρα μια κλήση από το Προξενείο και ρώτησε αν ήμουν ιερέας (στο πακέτο των εγγράφων υπήρχε ένα πιστοποιητικό ότι είμαι ο Πρύτανης του ναού Μάρτυρας Τατιάνα στο κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας msu). Είπα ότι ήμουν, και πρόσθεσα ότι πηγαίναμε στην Κρήτη. ”

    Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 25 Μαΐου στο κέντρο θεωρήσεων η οικογένειά του έλαβε τα διαβατήρια με τις θεωρήσεις-«στην σύζυγο του δόθηκε για τρία έτη, και εγώ μόνο για έναν μήνα.» “ρώτησα το κορίτσι που μας έδωσε τα διαβατήρια: γιατί έτσι; Το κορίτσι απάντησε: ατυχώς γράψατε ότι είστε ιερέας-αν γράφατε ότι είστε ένας συνταξιούχος, θα παίρνατε για τρία χρόνια, “-ο Vigiljanskij ανέφερε το κείμενο της επιστολής προς τον Έλληνα πρέσβη στη σελίδα του στο Facebook. Εκεί, ο ιερέας διευκρίνισε ότι το γράμμα αφέθηκε χωρίς απάντηση.

    “Πολλοί Ρώσοι κληρικοί απάντησαν στα σχόλια ότι η ίδια ιστορία συνέβη σε αυτούς τους τελευταίους έξι μήνες-έδωσαν βίζα για μια εβδομάδα, δύο εβδομάδες, κατ ‘ ανώτατο όριο ενός μήνα,”-είπε ο Vigiljanskij.

    Τον Ιούλιο, η Ελλάδα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιχείρησε να υπονομεύσει την εθνική της ασφάλεια και απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες. Δύο ακόμα μέλη του προσωπικού αποκλείστηκαν από την είσοδο στη χώρα. Την ίδια στιγμή, ο αξιωματούχος στην Ελληνική κυβέρνηση δήλωσε στο RIA Novosti ότι η απέλαση διπλωματών ήταν ένα “συγκεκριμένο συμβάν” και δεν σχετίζεται με τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

    Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών υποσχέθηκε να ανταποκριθεί στην απέλαση διπλωματών με ισοδύναμα μέτρα . Το τμήμα τόνισε ότι μια τέτοια αντίδραση σε τέτοιες ενέργειες είναι μια πρακτική.

    Με τη σειρά του, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ αρνήθηκε τις κατηγορίες της Αθήνας ότι Ρώσοι διπλωμάτες υποτίθεται ότι ασχολούνται με παράνομες ενέργειες.

    “Οι λόγοι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ονομάζονται ποτέ. Δήθεν κάποια δραστηριότητα τεσσάρων Ρώσων πολιτών, που θα προκαλούσαν ζημιές στην Εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Αλλά είναι σίγουρα μια εντελώς ανοησία. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες “, δήλωσε ο διπλωμάτης στο τηλεοπτικό κανάλι RT, προσθέτοντας ότι Ρώσοι διπλωμάτες εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα” αβάσιμα “.

    Αργότερα, μια πηγή στους Ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους ανέφερε ότι η απάντηση της Ρωσίας στις δράσεις της Ελλάδας θα αγγίξει τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Σακελλαρίου, ο οποίος θεωρείται ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά

    Επιπλέον, σύμφωνα με τον συνομιλητή του οργανισμού, η Ρωσία θα απελάσει τον εμπορικό αντιπρόσωπο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα, καθώς και τον υπεύθυνο για την υπηρεσία επικοινωνίας της Πρεσβείας.

    ria.ru

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: