ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΪΑΤ: “ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ”. ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ. ΜΟΚΟ ΚΑΙ ΣΚΑΒΕΤΕ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    Paiat-Mitsotakis

    Με μία δήλωση-βόμβα σε συνέντευξή του σε πρωινή εφημερίδα ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, επανέρχεται μετά τις περίφημες δηλώσεις του για «win-win» συμφωνίες με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως «Οι μόνες περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα χωρίς αμφισβήτηση, για έρευνες κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εν προκειμένω, είναι το Ιόνιο και η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης»!

    Αυτή είναι η πραγματική θέση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ και πλανώνται οικτρά όσοι βλέπουν μια φιλική πολιτική υπέρ της χώρας μας λόγω των F-35.

    Αυτές οι δηλώσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εξωφρενικές τουρκικές θέσεις που λένε ότι η τουρκική ΑΟΖ ξεκινά από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και φτάνει μέχρι τη Λιβύη!

    Συγκεκριμένα σε ερώτηση που του έγινε «για τα προβλήματα που αφορούν την εκμετάλλευση της ενέργειας γύρω από ορισμένα ελληνικά νησιά που πηγάζουν και από την έλλειψη διευθέτησης θαλάσσιων ζωνών αλλά και την στάση γειτονικών χωρών όπως η Τουρκία», απάντησε:

    «Κανείς δεν αμφισβητεί τη θάλασσα δυτικά της Κρήτης, ή του Ιονίου. Είναι πραγματικά εντελώς διαφορετικά πράγματα».

    Δηλαδή μόνο σε αυτές τις περιοχές μπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα σε έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, γιατί «αυτές οι περιοχές δεν αμφισβητούνται».

    Οι άλλες περιοχές στο Αιγαίο ή νότια της Κρήτης για τις οποίες ήδη έχει εκδώσει η Ελλάδα χάρτες για διάθεσή τους προς έρευνες και βέβαια και όσες βρίσκονται νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελόριζο), εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αμφισβητούνται και εκεί δεν μπορεί να προχωρήσει σε έρευνες η Ελλάδα, κατά τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τ.Πάιατ!

    Πρόκειται για θέση η οποία de facto ακρωτηριάζει την ελληνική εθνική κυριαρχία.

    Αν και δεν είμαστε αισιόδοξοι, ο Μητσοτάκης μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει αντιδράσει, έστω για τα μάτια του κόσμου να βγάλει μια ανακοίνωση που να βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Έλα ΚΟΥΛΗ να σε δούμε τι κότσια έχεις, ή μήπως τα έχεις αφήσει στην Γερμανία και στην Siemens παρέα με την άλογα την αδερφή σου που φυγάδευσε τον Χριστοφοράκο από την χώρα με αστυνομική συνοδεία;

    2. Κούλη μαζί με τον Ταγίπ τα λάδια.Βγες κ πες τα αυτά κ μην κάνεις το μουγγοθοδωρα.

    3. Την 11η Σεπτεμβριου θα πρεπει να ανοιγει σαμπανιες ο πλανητης εκτος απο 2-3 χωρες που κανουν αλλαξοκολιες μαζι τους

    4. Εδω τα βουδια η η Φωφαρα μεσω πλαινης πορτας ξαναβαλανε τον τζεφρυ τον αρχιπροδοτη γκαπ στη βουλη μεσω Κιναλ,ψηφοφορια βοδια με μνημη εγκεφαλου κουνουπιου.

    5. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙΑΜΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ!!!

    6. Αυτός ο κύριος είναι αμερικανός πρέσβυς στην ΕΛΛΑΔΑ; Τι χρειάζεται εδώ και δεν πηγαίνει στην Τουρκία;

    7. Πάνω απ’ όλα είναι ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ !!!!!!
      Και ο κύριος Δένδιας ανέφερε σήμερα ότι υπάρχει συνεκμετάλλευση στα πετρέλαια με την Τουρκία!!!!!!!!!
      Σε κάποιους δεν αρέσει ούτε ο ΣυΡιζΑ
      Ούτε η Χρυσή Αυγή !!!!!!!!!!!!!!!
      Και το 40% του ελληνικού λαού απολάμβανε τον ελληνικό ήλιο κάτω από τις ξαπλώστρες την ημέρα των εκλογών!!!!!!!!

    8. Δυστυχως μετα την συμφωνια της γιαλτρας η ελλαδα ανηκει στις usa ειτε μας αρεσει ειται οχι.Ετσι ειναι η μοιρα των μικρων χωρων.

      1. ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!!!

    9. ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!

    10. Επειδή ο Τραμπ και ο Πούτιν είναι φιλαράκια,αγαπητέ Κούλη,δώσε στους κινεζους το λιμανι της Ελευσίνας με ανταλλαγμα , κομπλέ,2 μοίρες μαχητικών 5ης γενιάς με δυνατότητα συμπαραγωγής και θα σου πω εγώ ποιες τρίχες θα τραβάει ο παιατ

    11. Τους νησιωτες μας να μάθεις τι είναι το Αιγαίο! Τέτοια λες κ θα σπάσεις κ τα χέρια σου την άλλη φορά, οι κατάρες μας πιάνουν…

    12. και εσυ ρε χαμενε αμερικανοβλακα τα συμφεροντα σου ειναι στην χωρα σου αλλα και παλι ουτε χωρα σας ειναι πηγατε και σκοτωσατε τους ινδιανους φονιαδες και απο τοτε το μονο που κανετε ειναι να σκοτωνετε τους λαους

    13. Απέλαση αύριο το πρωι…με συνοπτικές διαδικασίες!

    14. Φοβερό αυτό!Ποια είναι η γνώμη του πατριώτη κούλη?Τι έγινε νουδούλο,άρχισατε από τώρα το σκύψιμο και γλέιψιμο?

    15. Αυτος που εκανε ανω κατω την Ουκρανια,εσταλη απο τους συμμαχους μας Αμερικανους & εδω να τελειωση τον τελευταιο πολιτισμο του πλανητη,τον Ελληνικο.Ρε αλητες,προδοτες πολιτικοι που συνεργαζεστε με τους φονιαδες του Εθνους μας,να περιμενετε συντομα την ωρα που θα σας στειλη στο πυρ το εξωτερον,αυτος ο χιλιοπροδομενος λαος.

    16. Αρχιζει το ματς,πουλημενοι ολοι,παιχτες,διαιτητες,παγκος,προπονητης,κατι μυριζονται οι της κερκιδας αλλα συνεχιζουν να χειροκροτουν.
      Εθνικη Ελλαδος καληνυχτα.

    17. Εμ, τώρα δεν παίρνει άδειες ο κουφοντί κι ο φονιάς του Κιέβου ξεσαλώνει….

      1. Δηλαδή τι;; Περιμένατε απλά οι γερμανοαμερικανοι άλλαξαν υπάλληλο . Είναι τα ίδια σκ@τ@ όλοι.

    Comments are closed.