ΏΡΑ 09:13! ΤΟ ΞΕΡΑΣΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ – ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΠΕΙΔΗ…

    Κοινοποίηση:
    kserase

    Επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις διεκδικήσεις της Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο την ώρα που η κυπριακή δημοκρατία καταφεύγει στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις.

    Εν μέσω πολεμικού κλίματος, η Τουρκία μιλά τώρα για συνεργασία και συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων, δια στόματος Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Κύπρο να καθίσει στο τραπέζι προκειμένου να μοιραστεί τα κοιτάσματα της ΑΟΖ με τους Τουρκοκύπριους. Υποστήριξε μάλιστα ότι η Αγκυρα ξέρει να μοιράζεται το φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να συμπεριφέρεται δίκαια και η απέναντι πλευρά.

    Να θυμίσουμε πως το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

    Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης, που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, ήταν οι εξελίξεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώνει επίσης τους αρμόδιους επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής όλων των κομμάτων -εκτός του ΚΚΕ, που αυτοβούλως δεν συμμετέχει και της Χρυσής Αυγής, που δεν προσκαλείται.

    Η Κύπρος καταγγέλλει τις παραβιάσεις στον ΟΗΕ

    Την ίδια ώρα, με επιστολή της προς τον ΓΓ του ΟΗΕ που εστάλη στις 10 Ιουνίου, η επιτετραμμένη της μόνιμης αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Πόλυ Ιωάννου, καταγγέλλει τις τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο της Κύπρου και στο FIR Λευκωσίας αυτή τη φορά, καθώς και την παράνομη χρήση στους κλειστούς λιμένες κι αερολιμένες των κατεχομένων από την Τουρκία, στους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

    Η επιστολή – στην οποία επισυνάπτονται τέσσερα έγγραφα με αναλυτική καταγραφή των παραβιάσεων – κυκλοφόρησε την Τετάρτη ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
    «Πνεύμα συνεργασίας» και… navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

    Και ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να εμφανιστεί συγκαταβατικός, προτείνοντας μια win-win, όπως την χαρακτήρισε λύση για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, η Αγκυρα συνεχίζει να πυροδοτεί εντάσεις στο Αιγαίο. Μόλις την Τρίτη, η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, δεσμεύοντας οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

    Αλλωστε, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει δηλώσει σε κάθε τόνο πως οι γεωτρήσεις της Αγκυρας θα προχωρήσουν, ακόμη και αν χρειαστεί, όπως είπε, να επιστρατευθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

    Όλα γίνονται για την… ταμπακιέρα. Αυτά να τα βλέπουν διάφοροι χαρτογιακάδες του ΥΠΕΘΑ που έχουν κ@τουρήσει τα βρ@κιά τους.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. ΕΚΤΟΣ Χ.Α Α ΡΕ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ Γ…ΜΗΣΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Γ…ΜΩ ΤΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ….

    2. Win-win και στα πετρέλαια στην μοσουλη τουρκογυφτε, και στο Βόσπορο που περνάν τα καράβια…. Το Σαπούνι από τους Έλληνες το μάθατε..

    3. τελικα ρε παιδες ποιος κατουραει τα βρακια του; γτ εχω μπερδευτει λιγο

    Comments are closed.