ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Κοινοποίηση:
    ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

    Κίνητρα για την απόκτηση και τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων εξετάζει η κυβέρνηση μέσα από νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

    Σχετικές αναγγελίες έκαναν ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, στη διάρκεια χθεσινού συνεδρίου για την ηλεκτροκίνηση. Ο υπουργός υπενθύμισε τις εργασίες σχετικής διυπουργικής επιτροπής που προετοιμάζουν αυτό το πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του πρώτου εξαμήνου.

    Από την πλευρά της η γενική γραμματέας έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση μελετά τρόπους επιδότησης της τιμής ενός ηλεκτρικού οχήματος.

    Αυτή μπορεί να έχει τη μορφή μείωσης φόρου ή επιδότησης της τιμής αγοράς. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο και για την παροχή κινήτρων στη χρήση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως για παράδειγμα η δωρεάν στάθμευση σε ελεγχόμενους χώρους. Υπό εξέταση είναι ακόμη και η επιδότηση των υποδομών φόρτισης.

    Η κυβέρνηση μέσα και από το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), όπου δεσμεύεται για τη μείωση των αέριων ρύπων του θερμοκηπίου κατά 56% το 2030 σε σχέση με το 2005, έχει θέσει ψηλά τον πήχη της διείσδυσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

    Το 2018 είχαν πουληθεί μόλις 315 ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα, ήτοι 0,3% επί των συνολικών πωλήσεων οχημάτων, και στόχος είναι να ανέλθει το ποσοστό αυτό στο 30%. Δηλαδή να πουληθούν 82.422 ηλεκτροκίνητα ή ένα στα τρία που θα κυκλοφορούν να παίρνουν ρεύμα από την πρίζα.

    Ωστόσο, για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης απαιτείται πρώτα η οργάνωση της αγοράς και συγκεκριμένα ο τρόπος λειτουργίας των υποδομών επαναφόρτισης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Βάλτε τα ηλεκτροκίνητα στον π@το σας.Εγώ μόνο ποδήλατο και πόδι.Κλάφτε κακομοίρηδες Αθηνέζοι.

    2. Όλα τα ‘χει Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε,…… Έτσι Έτσι κίνητρα για να πουλήσουν οι Γερμανοί τα αυτοκινητάκια τους, στους ιθαγενείς του προτεκτοράτου.

      1. ΙΓΟ ΒΟΥΣΚΑΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΙΔΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΙ ΔΕΝ ΛΟΓΑΟ ΝΤΙΠ ΑΠΦΤΑ ΠΛΕΣ ΑΛΑ ΑΝ ΕΧΣ ΚΑΝΑ ΦΕΡΤΖΕ ΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥΝ ΧΡΑΖΕΣΕ ΔΟΚΑΤΟ ΣΙ ΜΕΝΑ ΝΑ ΧΛΑΠΑΚΟΣΟΥ ΤΟΥ ΛΙΚΟΥ ΠΟΥΡΧΕΤ ΑΠ ΤΟΥ ΛΟΓΚΟ ΝΑ ΜΦΑΙ ΤΑ ΖΑ.
        ΣΙ ΦΧΑΡΣΤΟ

    3. αν δεν αποδωσουν αυτα τα κινητρα παντως επειδη τους βλεπω πολυ αποφασισμενους μπορει να δουμε κανα 3ρι ευρω την βενζινη. κινητρο ειναι και αυτο.
      μεχρι και τα αλυσοπριονα θα μας βαλουν να αλλαξουμε με ηλεκτρικα οι μπαγλαμαδες

    4. ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΝΔΚΡΑΤΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΊΑ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΟΜΠΛΕ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΜΟΥΛΟΣ ΘΑ ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΡΕΥΜΑ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΛΕΝΤΙΑ.

    5. Γελοιότητες πανηλιθίων ανθρώπων… Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πανάκριβα και κοστίζουν τουλάχιστον από 30 χιλιάρικα. Και αν κόψουν κάνα τριάρι χιλιάρικα τι θα γίνει; Θα γίνουν προσιτά; Και για ποιους είναι έτσι και αλλιώς; Υποδομές δεν υπάρχουν, είναι μόνο για φραγκάτους που έχουν γκαράζ κλειστό και μπορούν να τα βάζουν στην πρίζα… Και ένας φραγκάτος θα το δει σαν κίνητρο να κερδίζει και δωρεάν στάθμευση όταν έχει να σκάσει 50 χιλιάρικα να πάρει τέτοιο αμάξι; Ρε γαμώτο τι γελοίους πάτε και ψηφίζετε…. Αντί να επαναφέρουν έστω το μέτρο της απόσυρσης βγαίνουν και λένε τέτοιες μαλακίες και τις σκέπτονται κιόλας….

    6. άλλη μια μεγάλη μάσα πολυεθνικών για μία κατασκευή του 1940, μια μπαταρία και ένα μοτέρ και πάρα πολλά χημικά για την κατασκευή των μπαταριών που ποτέ δεν θα ανακυκλωθούν και έμμεσους ρύπους που ποτέ δεν θα μετρηθούν διότι είναι “πράσινα”. Χοντρή μάσα και πολλά περιβαλλοντικά κορόιδα.

    7. Τις κολο λαμαρίνες τους να τις βάλουν στο κωλο τους… Δεν αγοράζουμε ρε… Μποϊκοτάζ

    8. ΑΝ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΆ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ….. ΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΊΣΟΥΝ….. Ή ΑΣ ΜΑΣ ΔΏΣΟΥΝ ΆΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΕ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ( ΜΟΥ ΈΧΟΥΝ ΜΕΊΝΕΙ ΚΆΤΙ ΜΟΤΈΡ ΑΠΌ ΔΡΑΠΑΝΑ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΥΣ)………

      1. ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΜΗ ΜΟΥ ΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΝΑ ΤΗ ΖΕΨΩ ΣΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡ’ ΝΑ ΠΑΕΝΩ ΣΙΡΓΙΑΝ’.
        ΧΑΙΡΕΤΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΣΠΑΖΟΥΜΕ,
        ΚΙΤΣΟΥΣ ΟΥ Λ’ΒΕΝΤΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΚΛΗΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΑΚΟΜ’ ΛΑΜΙΑΣ
        .

    9. Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει το τελευταίο μοντέλο της Tesla? Μου περισσεύουν κάτι ψιλά!

      1. Να υπολογίζεις περί τις 90.000€ για το Model 3 και περίπου 140.000€ για το Tesla model S . Οπότε πουλάς το σπίτι και παίρνεις Tesla… Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!

      2. Οταν το παρεις να το βγαλεις αμεσως σε κανεναν περιφερειακο δρομο………..εγγυηση.

    10. Οι ξεφτίλες μας έχουν πρήξει με την αλλαγή των παλαιών αυτοκινήτων,μας λένε για κίνητρα ..για…για… για… Μας ρώτησαν πως θα τα αγοράσουμε?? με τι χρήματα ρε ξεφτίλες που αυτά που μας αφήσατε δεν φτάνουν ούτε για επιβίωση. Και φυσικά οι φίλοι τραπεζίτες τους των ”ευαγών” τραπεζικών ιδρυμάτων μας έχουν μαυρίσει όλους και δεν κάνουν χρηματοδότηση ούτε 200€ για κατσαρόλες στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ … και θα μας δώσουν για αγορά αυτοκινήτου. Άντε γ******τε και εσείς και οι αντιρρυπαντικές σας τεχνολογίες.

    11. οποιος αμοιβεται ΜΕ 7000 εωρω καθαρα στο χερι,ΑΓΟΡΑΖΕΙ και ηλεκροκινητο ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

    12. ΡΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΕΙΝΑ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΝΓΚΑ ΓΙΑ ΤΣΑΡΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ;Ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ!

    13. και μετα χωρις προειδοποιηση θα βαλουν εχτρα φορους οπως κανανε με τα τεκμηρια που ειχε καταργησει ο Σημιτης…για να παρουμε μεγαλα ασφαλη αυτοκινητα και βαλανε 700 ευρω τελη κυκλοφοριας ναι φορο πολυτελειας και μετα εξτρα φορο στα καυσιμα..
      να πιστεψουμε το Ελληνικο κρατος που δεν μπορεσε να υποστηριξει μητε τα δικα του κρατικα ομολογα και καταληστεψε τους αφελεις που τα ειχανε αγορασει…καλα κρασια
      βεβαια οι βουλευτες θα παρουνε τσαμπα ηλεκτρικο για να κανουν το κομματι τους

    14. Απατεωνες Απατεωνες….
      Οταν πωλουσανε τα αμαξια με επιδοτησεις του κρατους τοτε δεν τους πειραζε η βενζινη το πετρελαιο και οι ρυποι?Τι θελουν να βγαλουν τωρα παλι? Παλι μιζες.
      Εχετε κλεψει τοσα και τοσα …ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
      Δεν εχετε αφησει σαλιο στο Ελληνικο Δημοσιο και τωρα θελετε με κολπακια να βγαλετε λεφτα απο τον λαο.
      Οσο για την Ε,Ε και τα προστιμα ………ειναι ενα καλο λαμογιστικο παιχνιδι.

    15. Ρε μας δουλεύουν τα ρεμάλια.
      Ρε παίζουν με τον πόνο μας οι αλήτες.
      Εδώ δεν υπάρχει σάλιο να πάμε αυτό που έχουμε συνεργείο και μένουμε στο δρόμο και αυτοί μας μιλάνε για καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα;;;;;;;;;;;;;;;;
      Ηλεκτρική καρέκλα θέλουν όλοι τους.

    16. ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ 3-5 ΧΙΛ.ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 30 ΧΙΛ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΓΟΑΡΑΣΕΙ?

    Comments are closed.