ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ» ΤΩΝ ΗΠΑ…Ο ALEXIS ΤΣΙΠΡΑΣ! ΦΟΡΟΥΣΕ «ΚΟΡΙΟ» ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ – ΣΟΙΜΠΛΕ. ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑΝ» ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κοινοποίηση:
tsipras-merkel

Οι ΗΠΑ είχαν δώσει σαφή καθοδήγηση στον Αλέξη Τσίπρα πώς θα διαπραγματευτεί απέναντι στους δανειστές και συγκεκριμένα απέναντι στη Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με απόρρητο τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και δημοσιεύει Κυριακάτικη εφημερίδα.

Με την επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τις επαφές που θα έχει σε κορυφαίο επίπεδο, κλείνει ένας πολιτικός κύκλος που άνοιξαν ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας από… επαναστατικές διακηρύξεις και καταλήγοντας σε μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την Ουάσιγκτον. Όλα αυτά, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Πηγή φωτό - Καθημερινή της Κυριακής

Όπως αποκαλύπτει Κυριακάτικη εφημερίδα, τέσσερις ημέρες μετά τη συμφωνία Ελλάδας και πιστωτών, στις 16 Ιουλίου 2015, ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Χρήστος Παναγόπουλος, συντάσσει απόρρητο τηλεγράφημα στο οποίο συνοψίζει την πολύμηνη συνεργασία Ουάσιγκτον – Αθήνας, με στόχο να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα του Βερολίνου, να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να υπάρξει συμφωνία με διάρκεια στον χρόνο. Όπως αναφέρει, είχε επικοινωνία «με τακτικό συνομιλητή του, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ», ο οποίος «μου μετέφερε εντυπώσεις από τη σημερινή συνάντηση Lew – Schauble, η οποία φαίνεται ότι διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, τουλάχιστον σε σκέλος που αφορούσε το ζήτημα της χώρας μας».

Από μια προσεκτική ανάγνωση του κειμένου, προκύπτει ότι επί της ουσίας οι ΗΠΑ συμβούλευαν την κυβέρνηση Τσίπρα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η βασική προτροπή ήταν ότι «η αμερικανική πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής πλευράς, επί τη βάσει των ήδη συμπεφωνημένων» και ότι η Αθήνα έπρεπε «να αποφύγει να αντιπαραταχθεί μετωπικά με το Βερολίνο (βλ. λεκτικές επιθέσεις, καμπάνια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης)», καθώς στόχος ήταν «η δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, ήτοι Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, οι οποίες έπρεπε να πειστούν για την αποφασιστικότητα της Αθήνας να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου με τη σειρά τους να προσφέρουν τη στήριξή τους έναντι της Γερμανίας».
Η στρατηγική αυτή εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι εφαρμόστηκε κατά το δυνατόν από τον Ελληνα πρωθυπουργό. Με βάση την περίφημη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου, είναι προφανές ότι οι χώρες που αναφέρονται στο έγγραφο ως οι σύμμαχοι της Αθήνας τήρησαν θετική στάση και συνέβαλαν στην επίτευξη συμφωνίας. Η αμερικανική άποψη είχε στον πυρήνα της τη θέση πως «δεν θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στο Βερολίνο να επιβάλει τις απόψεις του», δηλαδή δεν έπρεπε η Ελλάδα να αντιπαρατεθεί κατά μέτωπο, κάτι που θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα. Προκύπτει επίσης με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ πράγματι είχαν άλλο οικονομικό και γεωπολιτικό δόγμα από τη Γερμανία και ανησυχούσαν μήπως η πλήρης κυριαρχία του Βερολίνου οδηγούσε ηθελημένα ή αθέλητα σε κατάρρευση της Ευρωζώνης, κάτι που είναι αντίθετο με τα αμερικανικά συμφέροντα.
Μάλιστα, με επίκεντρο την ελληνική υπόθεση, «η στρατηγική της Ουάσιγκτον είχε δύο πτυχές: την ανάδειξη της σημασίας του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας και τις συνεχείς αναφορές περί αναπροσαρμογής του χρέους». Οπως αναφέρεται στο έγγραφο, «όσον αφορά τη συζήτηση περί χρέους, επιβοηθητικά κρίνεται ότι κινήθηκε το ΔΝΤ, προφανώς κατόπιν σχετικής αμερικανικής παραίνεσης». Ως προς τη γεωπολιτική πτυχή, είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ ήταν αυτές που ζήτησαν από την Αθήνα να αναδείξει τη γεωπολιτική παράμετρο και τους κινδύνους που ελλόχευαν για το δυτικό σύστημα ασφάλειας από μια πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας. Η ανάδειξη της γεωπολιτικής παραμέτρου ήταν αμερικανική έμπνευση, ενώ ως γνωστόν και η πτυχή αυτή χρησιμοποιήθηκε από την Αθήνα μέχρι τέλους.

Συνεχείς επαφές

Με ικανοποίηση ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον επισημαίνει ότι μεταξύ των κυβερνήσεων Ομπάμα και Τσίπρα υπήρξε κάτι παραπάνω από μια απλή συνεργασία, καθώς ενεπλάκησαν, πέραν του Λευκού Οίκου, υψηλόβαθμα στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και παράγοντες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ολοι αυτοί βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία όχι μόνο με την Αθήνα, αλλά και με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ελλάδα, να μείνει ζωντανή η Ευρωζώνη και παράλληλα να μην υπάρξει κρίση στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Βερολίνου.

Είναι επίσης ενδεικτικό το σημείο εκείνο του τηλεγραφήματος, όπου ο Ελληνας πρέσβης αναφέρει ότι «από οικονομία συζήτησης προκύπτει πως η αμερικανική πλευρά έχει μάλλον πειστεί ότι θα ήταν λανθασμένη κίνηση να επιδιώξει, κατά την παρούσα συγκυρία, (να) μεταβάλει (τη) γερμανική στάση και συγκεκριμένα (τη) «φιλοσοφική-θεολογική» προσέγγιση (του) κ. Σόιμπλε, (η) οποία εδράζεται στη συλλογιστική ότι προκειμένου (να) παραμείνει (η) Ευρωζώνη ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο και (το) ευρώ ως νόμισμα ισχυρό, κρίνεται απαραίτητη η υλοποίηση σκληρών μέτρων και όχι συμβιβασμοί». Οι ΗΠΑ, συνεχίζει ο Ελληνας πρέσβης, «προσεγγίζουν (τη) θέση αυτή υπό διαφορετικό πρίσμα, θεωρώντας ότι για να είναι πειστική (η) Ευρωζώνη (θα) πρέπει να παραμείνει αρραγής».
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τέλος, οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που παρενέβησαν και στο ΝΑΤΟ προκειμένου να αναδειχθεί η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας. Ετσι, την περίοδο που είχε οξυνθεί το κλίμα μεταξύ Τσίπρα – δανειστών, στις 20 Ιουνίου ο αναπλ. Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βέρσμποου, κάνει δήλωση με αποδέκτη το Βερολίνο με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο Βέρσμποου τονίζει ότι αυτό το ενδεχόμενο «θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο στον τομέα της ασφάλειας για τη Συμμαχία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

 1. Όπως πάντα…
  ρουφιάνοι τα αριστερόστροφα δεκανίκια του διεθνισμού!!!!

 2. ΝΔlight,ξέρεις τι είναι κακό φίλε-μου;Το ότι στο 2015 και ακόμα να πάρεις χαμπαρι πως παίζεται το παιχνίδι…. Και ΝΑΙ είναι κακό και μάλιστα κάκιστο το ότι ο Τσίπρας πήρε συμβουλές (διαταγές θα πω εγώ) από τις ΗΠΑ,και επειδή αναφέρεις ότι μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η Αμερική αποκάλυψε το σκάνδαλο με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες,θα σε ρωτησω:Πραγματικά πιστεύεις πως τώρα το ανακάλυψαν οι αμερικάνοι;; Ή μήπως τώρα το έσκασαν για να τους πιέσουν για άλλα θεματακια;;; Και επειδή λες για τυχαία γεγονότα,θες να σου αναφέρω μια σωρεία γεγονότων ανα τον Κόσμο που εμπλέκονται εντελώς τυχαία αυτή η σκατόφαρα που ακούει στο όνομα Αμερική

 3. ε και? ξερεις κανενα να τιμωρειται στο ελλαντα για κατι τετοια? εδω, ακομα και η ανικανοτητα επιβραβεύεται…στην ελλαδα, ενα 20% ειναι νοημονες πολιτες, οι υπολοιποι ειναι αδιαφοροι για την χωρα τους, τους νοιαζει μονο ο εαυτος τους…μαλλον δεν υπαρχει σημερα καποιος να εμπνευσει μια μεγαλη ιδεα αλλα ακομα κι αν υπηρχε δεν θα τον αφηναν οι σκοτεινες δυναμεις

 4. Είναι κακό δηλαδή που ο Τσίπρας πήρε συμβουλές απο τις ΗΠΑ για να μην υποταχθεί πλήρως στις ορέξεις των Γερμανών ;
  Που είναι το αρνητικό ;
  Τυχαίο είναι ότι απο την Αμερική ξεκίνησε η αποκάλυψη του σκανδάλου με τα Γερμανικά αυτοκίνητα ;
  Έλεος πια με την μεγαλομανία του μπουχέσα νεοέλληνα που τον ταΐζει μέχρι τα 30 η μάνα του .

 5. …θα το γράφω μέχρι να με βρίσει κάποιος ή να με διαγράψει το «μακελειό».

  Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ…

 6. Ρε παιδιά,πέρσι ο Τσίπρας,πριν γίνει πρωθυπουργός,δεν επισκέφθηκε το αμέρικα;Τότε δεν έλεγε ο στέφανος με καμάρι,ότι ο τσίπρας είναι ο ηγέτης ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος,που συνομιλεί με την κυρία αγγελοπούλου,τον αμερικανικό παράγοντα και τους τραπεζικούς παράγοντες στην Ελβετία;Τότε δεν έλεγε,ο στέφανος,για όποιον πίστευε ότι ο τσίπρας θα γεμίσει με λαθρομετανάστες τα νησιά,θα τουρκοποιήσει την Θράκη κ.τ.λ.,ότι είναι κουτορνίθι;»Μα είστε εντελώς ανόητοι;Που θα επενδύσει ο ξένος παράγοντας;Στον κύριο τσίπρα ο οποίος,αυτήν την στιγμή,έχει πάνω από 40%»,έλεγε τότε ο στέφανος…
  Τώρα τι έγινε;Πως γίνεται αυτά για τα οποία νιώθατε «υπερηφάνεια»,τώρα να τα καταγγέλλετε;Κάτι δεν πάει καλά!
  Υ.Γ. O tempora o mores!!!!Που είπε ο Κικέρων…

 7. Αποκάλυψη ειναι για τους ηλίθιους ψηφοφόρους .
  Οι αφυπνισμενοι Ελληνες γνωρίζουν πολυ καλα τι ειναι το καθε καθηκι που ειναι μεσα στο μπουρδελο τους , απο παίρνουν τις εντολές και γιατι διαλύσαν την Ελλαδα .
  Οποιος δε ακομη πιστεύει σε αριστερές , δεξιές και λοιπές ΜΑΛΑΚΙΕΣ , απαγορεύεται να εχει λόγο , γνώμη και φυσικα ψήφο .

 8. Κανένας πολιτικός μ΄@ρhίδι@ δεν θα βρεθεί ποτέ σ΄αυτή τη χώρα να εμεταλλευθεί αυτή την γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας υπέρ του Ελληνικού Λαού ? ‘Ολοι μέχρι τώρα γιά τα συμφέροντα των ξένων αγωνίζονται στις μεταξύ τους συγκρούσεις!

 9. Σιγά να μην είναι ο Τσίπρας δεκανίκι τον αμερικάνωναμερικάνων. Επειδή πήγε τότε στο Τέξας για «Μπάρμπεκιου»; Λουκάνικα πήγε να φάει….

 10. Τελικά ρε μπας και πάντα οι αριστεροί, ακροαριστεροί, Αναρχικοί κλπ(δεν εξαιρούνται ΠΑΣΟκ και ΝΔ) ήταν πάντοτε πιόνια των Αμερικάνων; ΜΑπς και παίζουν το παιχνίδι τους;
  Μπας και δεν είναι σύπτωση το ότι πάντα μα πάντα όταν πρόκειται για τα ζωτικά συμφέροντα των Αμερικάνων οι…επαναστάτες όλος τυχαία με τις πράξεις τους τα υποστηρίζουν;
  Μπας και ότι κάνουν διατάσετυε απο τους Αμερικάνους (Δεκεμβριανά, Διάλυση αγανακτισμένων, υθποστήριξηΑραβικής Άνοιξης, υποστήριξη λάθρο, μίσος για ορθοδοξία, Εβραιολάγνοκλπ κλπ κλπ)
  Μπα! Αυτά τα λένε οι φασίστες

  Υ.Γ Σε αυτή τηνστημένη κρίση μας βάλανε οι Αμεριανοεβραίοι με τον Εβραίο Γιώργο Τσαντ Μινέικο,απ’ αυτούς περιμένουμε σωτηρία;
  Μήπως και ο Τσίπρα είναι Εβραικής καταγωγής;

 11. ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΨΗ ΡΕ ΜΑΚΕΛΙΟ.
  ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ 1/2015 ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;
  ΒΟΛΤΑ;
  ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ;
  ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ.
  ΣΕ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
  ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.
  Ο ΓΑΠ, ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

  ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΛΑΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

  1. ΛΑΘΟΣ!!!!!!
   ΣΕ ΕΝΑΝ ραγιά ΚΑΙ φιλάργυρο ΛΑΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

   1. Λάθος. Σε έναν πούστικο ελεεινό πεινασμένο και φιλοτομαριστή λαό,μπορείς να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!

 12. Δυστυχως ειμαστε λαος που μας αρεσει το παραμυθι και γι’αυτο εκλεξαμε τον Τσιπρα. Αντε να δουμε ποσο καιρο θα φαμε στη μαπα έναν αθεο, σιωνιστη και πρακτορα των αμερικανων.

 13. Σε όλες τις συναντήσεις-συνεδριάσεις τέτοιου επιπέδου και βεληνεκούς, από πάντα υπήρχαν μικρόφωνα, κοριοί και κάθε λογής ΄΄παρακολουθηστήρια΄΄ γιατί ως γνωστό άλλοι παίρνους τις αποφάσεις.

Leave a Response