Βίντεο: Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 έφερε στο φως ντοκουμέντα και άγνωστο παρασκήνιο για τον Ιωάννη Μεταξά

Κοινοποίηση:
metaxas-iwannis

Αίσθηση προκάλεσε η εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 της 28ης Οκτωβρίου που αποκάλυψε άγνωστες συνωμοσίες αλλά και πτυχές της ζωής και του θανάτου του Ιωάννη Μεταξά.

Ο Ιωάννης (Μιχαήλ) Μεταξάς γεννήθηκε στην Ιθάκη, στις 12 Απριλίου 1871 – και πέθανε στην Αθήνα, στις 29 Ιανουαρίου 1941. Έλληνας στρατιωτικός και στη συνέχεια πρωθυπουργός και δικτάτορας την περίοδο 1936-1941.
Ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και στον Εθνικό διχασμό και το 1917 εξορίστηκε στην Κορσική. Με την επιστροφή του ίδρυσε το κόμμα των Ελευθεροφρόνων, το οποίο κατάφερε πολλές φορές να εισέλθει στη Βουλή συγκεντρώνοντας όμως χαμηλά ποσοστά. Το 1936, κατόπιν διαφόρων συγκυριών, διορίστηκε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, στη θέση του αποβιώσαντος Δεμερτζή και στη συνέχεια πρωτοστάτησε στην επιβολή του δικτατορικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, κυβερνώντας έως το θάνατό του το 1941. H μεγαλύτερη στιγμή της ζωής του είναι τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η απάντηση που έδωσε στο ιταμό τελεσίγραφο, που του επέδωσε ο Ιταλός Πρέσβης Εμμανουέλε Γκράτσι, στην οικία του στην Κηφισιά, ζητώντας του να επιτρέψει την διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος.

Η απάντηση του Ιωάννη Μεταξά «επομένως έχουμε πόλεμο», με την οποία κήρυξε τον υπέρ βωμών και εστιών πόλεμο, ενάντια στην Ιταλία, μία απόφαση που είχε πάρει μόνος του τον Μάρτιο του 1939, έχει μείνει στην ιστορία ως το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στο φασισμό και την υποδούλωση της πατρίδας τους. Ο αγώνας, η ανδρεία και ο ηρωισμός ανδρών και γυναικών έως τις 6 Απριλίου 1941, άλλαξαν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.
Ο Ιωάννης Μεταξάς , υπήρξε ένας διορατικός στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης , διακεκριμένος επιτελικός αξιωματικός, με ικανότητα αιφνιδιασμού του εχθρού και γνώστης διπλωματικών χειρισμών. Ένας κατ’ εξοχήν πνευματικός άνθρωπος, του οποίου το όνομα έχει μείνει στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία, για την αντίσταση της Ελλάδος κατά του Άξονος.

Ως άνθρωπος είχε τη φήμη προσώπου με ιδιαίτερο ήθος, πάθος για την πατρίδα του και σεβασμό στην ιστορία της. Τίμησε τον όρκο του σαν αξιωματικός στους Βαλκανικούς Πολέμους και ποτέ δεν ανέμειξε τον στρατό στην πολιτική ή στη δικτατορία. Με διορατικό πνεύμα προείδε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με επιτελικό πνεύμα και πρόνοια σε όλους τους τομείς, οργάνωσε την στρατιωτική και ηθική άμυνα της Ελλάδας και την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που έκανε τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936, σε συνεννόηση και συνεργασία με τον βασιλιά Γεώργιο Β’. Ο περιορισμός των κομουνιστών, όπως και κάθε αυστηρό μέτρο που έλαβε κατά την δικτατορική διακυβέρνηση, είχε σχέση με την ετοιμασία και την ολοκλήρωση της άμυνας της Ελλάδος και την άρτια στρατιωτική προπαρασκευή. Η Εθνική Οργάνωση Νεολαίας, της οποίας ήταν αρχηγός, είχε στόχο την εθνική ομοψυχία, την κοινωνική και ηθική ετοιμασία και την εθελοντική οργάνωση των νέων για την άμυνα.

Η απάντηση που έδωσε στον Γκράτσι, ήταν για τους Έλληνες το έναυσμα, για να συνταχθούν με φρόνημα και πειθαρχία και να αγωνισθούν με ηρωισμό, ενωμένοι για τα ιδεώδη της φυλής.
Ωστόσο πολλά ερωτηματικά γεννά ο ύποπτος θάνατός του, την 29ην Ιανουαριου 1941.

Ο Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε εξαιτίας μιας απλής αμυγδαλίτιδας κάτω από την επίβλεψη Άγγλου στρατιωτικού γιατρού.
Την ίδια ώρα βρισκόταν στον αέρα το σενάριο που είχε προτείνει ο ελληνικής καταγωγής ναύαρχος του Χίτλερ Φον Κανάρης.

Η συνέχεια στο βίντεο-απόσπασμα της εκπομπής ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 της 28ης Οκτωβρίου 2013:


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:
loading...

10 Σχόλια

 1. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ { ΚΑΚΟΜΗΡΙ } ΑΓΡΑΜΑΤΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΣ,
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΕΙ { Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ } ΒΑΛΤΕΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΑΓΡΑΜΑΤΟΙ ΔΙΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΤΟΙΧΙΩΤΟΙ , ΝΑΖΙΣΤΕΣ

 2. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ & ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ & ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΗΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΙΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΘΕΟΠΕΠΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ { ΤΙ ΛΕΤΕ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ }

 3. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΔΙΚΤΑΤΩΡ, ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ «ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ», ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΗ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ.

  ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ………

  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΣΟΒΑΡΟ, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ!!!!
  ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ Η ΑΡΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΙΩ. ΜΕΤΑΞΑ, ΝΑ ΔΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΟΥ Ε.Μ.Π., ΤΗΣ ΛΥΧΝΙΑΣ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ, «ΜΑΓΚΝΕΤΡΟΝ».
  ΜΙΑΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΡΟΥΝ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ !!!!
  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΤΟΥΣ ΕΔΙΔΕ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ !!!!
  ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ, ΟΙ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ……….. ΤΗΝ ΕΝΕΦΑΝΙΣΑΝ ΩΣ…………… ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗ………….

  1. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ? ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 4. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ , ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΗΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!!!
  ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΞΥΔΙ !
  ΠΟΛΕΜΙΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 5. μπραβο ρε παιδια γιατι αυτος που φέρατε τα ισοπέδωσε ολα

 6. όποτε στην Ελλάδα ήταν δικτατορία ήταν και ευημερία… το καρκίνομα στην Ελλάδα ήταν και είναι ο κουμμουνισμός και το κκε

Leave a Response