«Mωρή τα παιδιά δεν τα σκέφτεσαι;» Κωστόπουλος εν εξάλλω. Τον ξεπάτωσε τον μπούλη Κικίλια, η ακόρεστη Τζένη. «Λαβωμένοι» οι αγνοί νεοδημοκράτες βλέπουν το δόγμα «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» να καταρρέει. Μια χωρισμένη με τρία παιδιά, πρώην πασόκου, με κολλητό τον Λαλιώτη

Κοινοποίηση:
1.indd

ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΗΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ , ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟΪΝΤ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

-ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ

-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

-ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ.

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

@@@υποσημείωση ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Όποιοι δεν βρίσκουν την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ στα περίπτερα ή βλέπουν όλες τις εφημερίδες κρεμασμένες και όχι το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, να μας τηλεφωνούν στο 6946- 357733 ή στο τηλ. της εφημερίδος 210-9590361 ή να μας στέλνουν SMS (γραπτό μήνυμα), για να τακτοποιούμε κάποιους- δια της νομικής οδού- που επιδιώκουν το σαμποτάζ και τις επαγγελματικές αλητείες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  θερμώς για την υποστήριξη και τη θυσία να δίνετε κάθε μέρα 80 λεπτά από το υστέρημα σας για την δημοσιογραφική ενίσχυση της πατριωτικής και άδολης προσπάθειας.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

 1. Δανεικά έως 1,9 δισ. ευρώ ζητά το Δημόσιο από τους δήμους

  FacebookTwitterMore
  Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 20:32
  Δανεικά έως 1,9 δισ. ευρώ ζητά το Δημόσιο από τους δήμους
  Εντολή στους δημάρχους

  Σε επτά μέρες λήγει η προθεσμία την οποία έδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (και άλλους φορείς του Δημοσίου) για να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα κεφάλαια και ταμειακά διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας. Στόχος, όπως ρητά αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο του ΓΛΚ, είναι να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια αυτά από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για τη σύναψη βραχυχρονίων πράξεων διαχείρισης ταμειακής ρευστότητας και συγκεκριμένα συμφωνιών αγοράς και επαναπώλησης Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

  Κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν στο Capital.gr πως τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ ανέρχονται κοντά στα 2,4 – 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 600 εκατ. ευρώ είναι ήδη κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τα υπόλοιπα 1,8 -1,9 δισ. ευρώ βρίσκονται σε λογαριασμούς στις συστημικές τράπεζες.

  Μάλιστα,το ΓΛΚ, στην εγκύκλιο που έστειλε προς όλα τα Υπουργεία τα οποία εποπτεύουν φορείς (όπως πχ το Υπ. Εσωτερικών το οποίο εποπτεύει τους Δήμους και τις Περιφέρειες) προειδοποιεί πως «η μη συμμόρφωση των υπόχρεων φορέων με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο περί μεταφοράς διαθεσίμων στην ΤτΕ, επισύρει τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κυρώσεις για τα αρμόδια όργανά τους».

  Κύκλοι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αναφέρουν στο Capital.gr πως οι «κυρώσεις» τις οποίες θα μπορούσαν να υποστούν όσοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες αρνηθούν να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα κεφάλαιά τους στην ΤτΕ είναι ακόμα και να τεθούν σε αργία από την αρμόδια επιτροπή πειθαρχικών διώξεων στην οποία συμμετέχει ένας δικαστικός, ένας εκπρόσωπος της κατά τόπους Αποκεντρωμένης διοίκησης και ένας εκπρόσωπος της κεντρικής κυβέρνησης.

  Πέραν της ανάγκης εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας περί υποχρεωτικής μεταφοράς των πλεοναζόντων κεφαλαίων και ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην ΤτΕ (προκειμένου να συναφθούν ρέπος), το ΓΛΚ επισημαίνει πως η ονομαστική ετήσια καθαρή απόδοση που δίνει η ΤτΕ ανέρχεται σε 3,15% (σ.σ. δηλαδή πάνω από το επιτόκιο περίπου 0,5%-1% που δίνουν οι συστημικές τράπεζες).

  Με απόφασή της, όμως, η ΚΕΔΕ «αρνείται να εφαρμόσει της αποφάσεις του Κεντρικού Κράτους που δεν λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της», χαρακτηρίζοντας «αυθαίρετες» και «χωρίς δημοκρατικό διάλογο» τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις. Παράλληλα, η ΚΕΔΕ θεωρεί «επιβεβλημένη την άμεση κατάργηση της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015», η οποία -υπενθυμίζεται – επικαιροποιούσε παλιότερη διάταξη (σ.σ προ διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) περί υποχρεωτικής μεταφοράς των πλεοναζόντων κεφαλαίων των δημοσίων φορέων στην ΤτΕ.

  Κορυφαία στελέχη της ΚΕΔΕ αναφέρουν πως είναι προτιμότερο να κατατεθούν τα πλεονάζοντα κεφάλαια των Δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο δίνει επιτόκιο 2,25%.

  Με άλλα λόγια, το επιτόκιο του Ταμείου Παρακαταθηκών είναι μεν χαμηλότερο από εκείνο της ΤτΕ (3,15%), αλλά αρκετά υψηλότερο από το επιτόκιο των συστημικών τραπεζών (γύρω στο 1%). Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως από τη στιγμή που ένας Δήμος ζητήσει μέρος των διαθεσίμων του από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μπορεί να τα λάβει αυθημερόν.

  Αντίθετα, αν ένας Δήμος ζητήσει μέρος των διαθεσίμων του από την Τράπεζα της Ελλάδας, μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 15 -20 ημέρες μέχρι να τα λάβει.

  Εξάλλου, οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν πως για να αναλάβει μία συστημική τράπεζα να μεσολαβήσει μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδας και ενός Δήμου προκειμένου να λάβει ο φορέας αυτός τα διαθέσιμα που αιτείται, ζητά και μία ορισμένη προμήθεια.

  Έτσι το όφελος του υψηλού επιτοκίου που δίνει η ΤτΕ (3,15%) σε όποιον δημόσιο φορέα,όπως ένα Δήμος, μεταφέρει τα κεφάλαια του σε αυτή μειώνεται, τόσο ποσοτικά –δηλαδή σε χρηματικούς όρους- όσο και πρακτικά, από την άποψη ότι είναι σχετικά χρονοβόρα η εκταμίευση των απαιτούμενων πόρων από το φορέα αυτό,σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

  Στην εγκύκλιο αυτή του ΓΛΚ αντέδρασε και η Νέα Δημοκρατία. Με δελτίο που εξέδωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών, κος. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρεται ότι η «κεντρική διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων είναι, καταρχήν, επιθυμητή. Πρέπει όμως να γίνεται λελογισμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των φορέων και την καταθετική βάση των τραπεζών”.

  Από την πλευρά του, το ΥΠΟΙΚ υποστήριξε, απαντώντας στον κ. Σταϊκούρα πως «σε σχέση με την κεντρική διαχείριση των διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρακτική ξεκίνησε επί των ημερών του κυρίου Σταϊκούρα εν έτει 2014, όταν και δημιουργήθηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει την σύναψη repos μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) με τους ν.4254/2014 και ν.4250/2014”

 2. Στο πλευρό των Ελλήνων του Λονδίνου

  FacebookTwitterMore
  Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 11:41
  Στο πλευρό των Ελλήνων του Λονδίνου
  Από το 2014 που το http://www.nannuka.com μπήκε στη ζωή της ελληνικής οικογένειας,

  αποτελεί την βραβευμένη οn-line υπηρεσία πρώτης γραμμής που οι γονείς επισκέπτονται καθημερινά για να βρουν αξιόπιστες babysitters, παιδαγωγούς, δασκάλους, γηροκόμους και οικιακές βοηθούς, με περισσότερα από 120.000 μέλη στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια στιγμή, είναι μια όαση για τους νέους επαγγελματίες που έχουν την ευκαιρία να βρουν εργασία εύκολα και άμεσα στα αντικείμενο της παιδικής φροντίδας και εκπαίδευσης, της φροντίδας ηλικιωμένων και του σπιτιού.

  Η Nannuka, επιθυμώντας να ενισχύσει τους δεσμούς επικοινωνίας στην ελληνική κοινότητα του Λονδίνου αλλά και να ευχαριστήσει τα Premium μέλη της που αυξάνονται συνεχώς, χαρίζει τις δύο πρώτες ώρες από τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Έλληνες εξακριβωμένοι επαγγελματίες της βάσης της, έως τις 10 Οκτωβρίου 2017. Τώρα, οι γονείς έχουν ένα ακόμα κίνητρο για να επιλέξουν χωρίς δεύτερη σκέψη την εκπαιδευτικό ή παιδαγωγό που θα σταθεί δίπλα στο παιδί τους, παραδίδοντας μαθήματα ελληνικών ή για να παίξει μαζί του δημιουργικά, δίνοντάς του την ευκαιρία να έρθει σε βιωματική επαφή με τη γλώσσα.

  Από την πρώτη στιγμή που η Nannuka άνοιξε τα φτερά της στο Λονδίνο, στάθηκε δίπλα στις ελληνικές οικογένειες που αναζητούσαν φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση για τα παιδιά τους από Έλληνες επαγγελματίες. Την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες που ήθελαν να εργαστούν σε ελληνικές οικογένειες είχαν την πλέον αξιόπιστη ευκαιρία να βρουν το φιλόξενο σπίτι που θα επιθυμούσε κάποιον με τα δικά τους προσόντα, την ελληνική ως μητρική γλώσσα και το ελληνικό στοιχείο μέσα τους ζωντανό.

  Τα πρώτα Playdates και Meetup Days της ομάδας της Nannuka με την ελληνική κοινότητα έδειξαν τη δίψα των γονέων για επικοινωνία και χτίσιμο σχέσεων με οικογένειες που συνάντησαν τις ίδιες δυσκολίες στην προσαρμογή τους, μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες αλλά και τα ίδια όνειρα για το μέλλον τους.

  Οι ιδρύτριες της Nannuka αναφέρουν ενδεικτικά:

  «Με ακόμη πιο έντονο το συναίσθημα της ευθύνης και έχοντας ήδη καταφέρει να ανατρέψουμε την ελληνική πραγματικότητα προσφέροντας λύσεις για την διευκόλυνση των οικογενειών, βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά έμπρακτα δίπλα στην ελληνική οικογένεια.»

 3. Ο Έλληνας που έφτιαξε το «Πάρκο των Ελλήνων» στην Ουκρανία

  FacebookTwitterMore
  Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 12:03
  Ο Έλληνας που έφτιαξε το «Πάρκο των Ελλήνων» στην Ουκρανία
  O Παντελής Μπούμπουρας, αυτοδημιούργητος Έλληνας

  επιχειρηματίας που μεσουρανεί στην Ουκρανια ξεκίνησε ως οικοδόμος στην Αθήνα και σήμερα αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία του ουκρανικού ελληνισμού της διασποράς…

  Τα 223 χρόνια από την ίδρυση της Οδησσού γιόρτασαν οι κάτοικοί της στις αρχές του μήνα με το ελληνικό στοιχείο πανταχού παρόν. Από τους παλαίμαχους της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού μέχρι την εμφάνιση της Demy σε συναυλία που παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι, το λιμάνι της πόλης έζησε μεγάλες στιγμές. Μέγας εμπνευστής αυτής της ελληνοουκρανικής φιέστας ο μεγαλοκατασκευαστής Παντελής Μπούμπουρας, ο οποίος ζώντας με το ένα πόδι στην Ουκρανία και το άλλο στην Ελλάδα οραματίζεται να αφήσει έντονα το αποτύπωμά του τόσο στη χώρα που τον «υιοθέτησε» όσο και σε αυτή που τον γέννησε.

  Εβδομήντα Ελληνες καλεσμένοι της κοινωφελούς οργάνωσης «Ιδρυμα Μπούμπουρα» μετέβησαν στην όμορφη πόλη της Οδησσού για να παρευρεθούν σε πλήθος εκδηλώσεων για τη μεγάλη γιορτή της πόλης στις 2 Σεπτεμβρίου. Παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες, μουσικοί, το team της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2017 (η Demy, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος και ο Γιώργος Καπουτζίδης) και Ελληνες δημοσιογράφοι προσγειώθηκαν στο μάλλον επαρχιακό αεροδρόμιο μιας πόλης που μετά τον πόλεμο στην Κριμαία προσπαθεί να βρει τους φυσιολογικούς ρυθμούς της.

  Η οικονομική στενότητα -αν και για διαφορετικούς λόγους- δεν είναι το μόνο που συνδέει τώρα την Ελλάδα και την Ουκρανία, αφού ειδικά στην Οδησσό οι Ελληνες έμποροι διέπρεψαν στους προηγούμενους αιώνες δημιουργώντας μια πανίσχυρη αστική τάξη που άφησε έντονο το στίγμα της έως και σήμερα, κι ας είναι πια ελάχιστοι. Μεταξύ αυτών και ο Ελληνας επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας, ιδιοκτήτης της τεχνικής-κατασκευαστικής εταιρείας Gefest με έδρα την Οδησσό. Ο 62χρονος σήμερα κατασκευαστής, αφού αρχικά εργάστηκε στην Ουκρανία ως συνεργάτης (εργολάβος) της εταιρείας Μηχανική και διαβλέποντας τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας εκείνη την περίοδο, προχώρησε μόνος του ιδρύοντας τη δική του επιχείρηση στα τέλη του 1997. Τα επόμενα είκοσι χρόνια η εταιρεία του κ. Μπούμπουρα αναδείχθηκε μία από τις πιο ισχυρές του κλάδου στην Ουκρανία.

  Συγκροτήματα κατοικιών, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, λιμάνια και κτίρια κάθε είδους ανήκουν στο πορτφόλιο της Gefest, η οποία σήμερα έχει τη μορφή ενός ολόκληρου ομίλου εταιρειών. Αυτή την εποχή η Gefest έχει αναλάβει την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού άνω των 450.000 τ.μ. Και όπως όλα δείχνουν, ο Ελληνας επιχειρηματίας έχει βάλει σκοπό να μπει στη βίβλο των μεγάλων ευεργετών όχι μόνο για τη χώρα που τον βοήθησε να διαπρέψει, την Ουκρανία, αλλά και για αυτή που τον γέννησε, την Ελλάδα.

  Το Πάρκο των Ελλήνων

  Μέσω της κοινωφελούς οργάνωσης «Ιδρυμα Μπούμπουρα» ενισχύει διαρκώς και με κάθε τρόπο το -ισχυρό- ελληνικό στοιχείο στην Ουκρανία. Το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας, το οποίο συντηρεί ο ίδιος, το Πάρκο των Ελλήνων, που ο ίδιος οραματίστηκε σε κεντρικό σημείο του ιστορικού λιμένα της Οδησσού -μια έμπνευση που του γέννησε η ύπαρξη ακριβώς απέναντι του Πάρκου των Τούρκων-, και για το οποίο θα δαπανήσει περίπου 3 εκατ. ευρώ, αλλά και πλήθος άλλων προσφορών που περιλαμβάνουν από ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα σε Ελληνοουκρανούς της Μαριούπολης μέχρι τη χορηγία της Demy για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον περασμένο Μάιο, το πεδίο της δράσης του είναι, αν μη τι άλλο, πολύπλευρο. Στη γιορτή της πόλης, πάντως, λέξεις όπως «Ελληνας» και «ελληνικό» πήγαιναν κι ερχόταν σε κάθε είδους εκδηλώσεις, από τον δήμαρχο που χαιρέτισε τις εορταστικές εκδηλώσεις μέχρι στα εγκαίνια του μνημείου για τους πρώτους Ελληνες αποικιστές στην Οδησσό τον 6ο π.χ. αιώνα (δικής του χορηγίας) στην πλατεία Ελλήνων (επίσης δικό του δημιούργημα). Μέχρι και στο υπέροχο κτίριο της όπερας, τόσο τοπικοί παράγοντες με προεξέχοντα τον δήμαρχο όσο και η Ελληνίδα πρόξενος Δέσποινα Κουκουλοπούλου απέδωσαν ζεστές ευχαριστίες στον Ελληνα επιχειρηματία που προσκάλεσε στον ιστορικό αυτό χώρο τη Φιλαρμονική Μπάντα Αμφιλοχίας (!) για να παρουσιάσει έργα των Ξαρχάκου, Θεοδωράκη και Χατζιδάκι σε ένα θέατρο γεμάτο από Ελληνοουκρανούς.

  Η Οδησσός, ολόφωτη για την ελληνική φιέστα, σαν σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό

  Ο κόσμος στους δρόμους, ειδικά το Σάββατο, ημέρα της μεγάλης συναυλίας με πλήθος τοπικών αστέρων της μουσικής και τη δική μας Demy ως guest star, ήταν δεκάδες χιλιάδες, σαν κάποιος να κήρυξε «απελευθέρωση από τον ζυγό». Στον δρόμο προς το γήπεδο μπάσκετ της πόλης όπου οι παλαίμαχοι παίκτες του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν με τους παλαίμαχους της ουκρανικής ομάδας Μπίπα -ιδιοκτησίας του Παντελή Μπούμπουρα-, οι εικόνες άλλαζαν, η πόλη γινόταν γκρίζα, οι άνθρωποι το ίδιο. Διασχίσαμε τη σκοτεινή πλευρά της. Το γκρουπ με τις χαμογελαστές μαζορέτες της Μπίπα που χτυπούσαν ρυθμικά τα τύμπανα στην είσοδο του γηπέδου ελάφρυναν την ατμόσφαιρα και προκαλούσαν ενθουσιασμό στους φιλάθλους – ακόμα και στους λίγους Ελληνες. Το κλίμα εορταστικό, άλλωστε ο αγώνας ήταν φιλικός και περισσότερο συμβολικός. Η παρουσία του Παναγιώτη Φασούλα προσέλκυσε τα φλας και το ενδιαφέρον τοπικών και μη μέσων, αλλά και φιλάθλων που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Τα καλαμπουρίσματα μεταξύ των παικτών, με πρωταγωνιστή κυρίως τον Σαράντη Παπαχριστόπουλο, που πέταγε συνεχώς ατάκες, έδειχναν ότι η ψυχολογία της ομάδας ήταν μια χαρά. Δεν ίσχυε το ίδιο όμως και για την αθλητική εικόνα της. Εμφανώς νεαρότεροι οι Ουκρανοί και σε καλύτερη φόρμα. Αν ο μέσος ηλικιακός όρος στους παλαίμαχους Ολυμπιακούς ήταν τα 55 περίπου, στους Ουκρανούς ήταν μάξιμουμ τα 45 έτη. Εντούτοις η μαχητικότητά τους ήταν αναμφισβήτητη και οι επιδόσεις κάποιων παικτών όπως ο Γιάννης Κουκής και ο Βασίλης Ντάκουλας εντυπωσιακές, έστω κι αν χάσαμε.

  Οι μεγάλες δωρεές

  Ο επιχειρηματίας, με την οικογένεια σύσσωμη στο πλευρό του -έχει δυο γιους που ασχολούνται ενεργά ο ένας με τις κατασκευές και ο άλλος με το ίδρυμα, και μία κόρη-, ήταν πανταχού παρών σε όλες τις εκδηλώσεις και φυσικά ως οικοδεσπότης δεν παρέλειψε να παραθέσει για δύο βραδιές επίσημο δείπνο στην ελληνική αποστολή σε ένα από τα πιο κοσμικά εστιατόρια της πόλης, το «Babel Fish». Ο γιος του Βασίλης, που δραστηριοποιείται κυρίως με την Gefest, και ο Σπύρος, που είναι αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Μπούμπουρα», εξίσου δραστήριοι και δημιουργικοί, μιλάνε με τους καλεσμένους και δίνουν μαθήματα ελληνικής φιλοξενίας.

  Οι μπίζνες δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το κάδρο των συζητήσεων: «Οι επιχειρήσεις που είχαμε στην Κριμαία μετά τις νέες αρχές που ανέλαβαν έχουν πια χαθεί. Πρόκειται για το 10% επί του συνόλου των επιχειρήσεών μας αλλά δεν ήταν δυνατό να συνεχίσουμε γιατί, όπως και οι περισσότεροι Ουκρανοί, έτσι και μεις θεωρούσαμε ότι η Κριμαία είναι ουκρανική. Χάσαμε τις επιχειρήσεις μας εκεί, αλλά αυτό θεωρούσαμε σωστό», λέει ο Βασίλης Μπούμπουρας, που φαίνεται να ασπάζεται πλήρως το όραμα του πατέρα του όχι μόνο για δημιουργικές μπίζνες, αλλά και για ανθρωπιστικές δράσεις που θα βάλουν το επώνυμο «Μπούμπουρας» δίπλα σε εκείνο των μεγάλων ευεργετών. «Ποιο είναι, όμως, το κίνητρο πίσω απ’ όλες αυτές τις δωρεές και τις κοινωφελείς προσφορές; Ο πατέρας μου ήρθε εδώ πριν 20 χρόνια για να βρει την τύχη του. Και τα κατάφερε πάρα πολύ καλά.

  Θεωρούμε ότι βλέποντας τους ανθρώπους αυτούς να έχουν τεράστιες ανάγκες υποδομών, είτε αυτό είναι πάρκο, είτε νοσοκομείο, είτε παιδικός σταθμός κ.τ.λ., όταν εδώ ζεις και δραστηριοποιείσαι και αυτή η πόλη σε έχει βοηθήσει να γίνεις αυτό που είσαι, δεν μπορείς να μείνεις αμέτοχος και να αφήσεις τους ανθρώπους αυτούς αβοήθητους. Τώρα θα φτιάξουμε το Ελληνικό Πάρκο. Και όταν το υλοποιήσουμε, είμαι σίγουρος ότι θα πρέπει να βρούμε και κάτι ακόμα μεγαλύτερο για να προσφέρουμε βοήθεια στον κόσμο. Αυτό μπορεί να είναι ένα πανεπιστήμιο για όλους τους Ελληνες που ζουν εδώ ή θέλουν να έρθουν εδώ. Ο τόπος πάσχει από την έλλειψη πανεπιστημίου», καταλήγει ο Βασίλης Μπούμπουρας, κάνοντας μια τόσο μεγάλη δωρεά να ακούγεται σχεδόν σαν κάτι καθημερινό.

  Το μεγάλο project στη Λήμνο

  Η οικογένεια Μπούμπουρα δεν εφησυχάζει, όπως φαίνεται. Ούτε στις δωρεές, αλλά ούτε και στις μπίζνες. Επόμενο μεγάλο project η κατασκευή τεσσάρων ξενοδοχείων στα πάτρια εδάφη, τη Λήμνο, το νησί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατριάρχης της οικογένειας. Ενας τόπος που, όπως λέει ο Παντελής Μπούμπουρας, είναι ακόμα τουριστικά παρθένος και αν σήμερα ακούγεται μεγαλεπήβολο το project, είναι σίγουρος ότι σε πέντε χρόνια οι κόποι και κυρίως η επένδυσή του ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ θα αποδώσουν καρπούς.

  Πόσο έξυπνο, όμως, είναι σήμερα για κάποιον επιχειρηματία με ανθηρές μπίζνες στο εξωτερικό να ρισκάρει τα λεφτά του στη σημερινή Ελλάδα υπό τις υπάρχουσες «δυσκοίλιες» συνθήκες; Βλέπει αλήθεια κάποιο φως στο επιχειρηματικό τούνελ της Ελλάδας; Ο κ. Μπούμπουρας είναι κάτι παραπάνω από γλαφυρός: «Με αυτή την κυβέρνηση αν υπάρχει φως; Ούτε μία στο δισεκατομμύριο! Εγώ έχω απογοητευτεί πλήρως. Από τη στιγμή που επικράτησαν οι άθλιοι, που είναι άχρηστοι, δεν υπάρχει ούτε μία στο δισεκατομμύριο. Κάθε μέρα που περνάει είναι εθνικά επικίνδυνοι. Δεν μιλάω μόνο για τα οικονομικά της χώρας, αλλά για τις αντιλήψεις και τις θεωρίες τους. Αυτό που θέλουν να εφαρμόσουν αυτοί δεν μπορεί να εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο, είναι αδύνατον… Εννοώ αυτό τον κακώς εννοούμενο τύπο κομμουνιστικού καθεστώτος.»

  «Ποιο σοβιέτ, καλέ, και κολοκύθια; Ας πάνε να δούνε πώς διοικείται η Ρωσία και μετά ας έρθουν να μιλήσουν. Πλάκα μάς κάνουνε; Ναι, με αυτή την κυβέρνηση πάω και ξεκινάω μπίζνες στην Ελλάδα. Και τι να κάνω; Να περιμένω πότε θα πέσουν; Εγώ είμαι με την ελληνική σημαία. Κι αν αυτοί πέσουν μετά από δέκα χρόνια, θα τους περιμένω;». Η αλήθεια είναι ότι άνθρωποι που σφύζουν από δημιουργικότητα δεν μπορούν να περιμένουν. Και ο δαιμόνιος Ελληνας επιχειρηματίας σίγουρα δεν ανήκει στους καρτερικούς: «Αυτή τη στιγμή κάνω τέσσερις μελέτες για ξενοδοχεία, από 8.000 μέχρι 25.000 τετραγωνικά μέτρα, και να δούμε πότε θα πάρω άδειες, αν θα λάβω επιδότηση…. όλα αυτά. Μου λένε, ας πούμε, ότι για το ένα μπορεί να κάνω και δυόμισι χρόνια να πάρω άδεια γιατί έχει το οικόπεδο λουλουδάκια… Εντάξει, τους λέω να τα φυτέψουμε πιο πέρα τα λουλουδάκια… Φυσικά πρέπει να προστατεύουμε και να σεβόμαστε τη φύση, αλλά ξέρεις κάτι; Σε ένα έρημο μέρος δεν έχει αξία τίποτα αν δεν είναι ζωντανό. Ούτε το πάρκο, ούτε το λουλουδάκι… Στη Λήμνο, ας πούμε, ήταν 30.000 κάτοικοι και τώρα είναι 16.000. Και, όπως πάνε, θα μείνουν 5.000. Τι να τα κάνεις τα λουλουδάκια αν δεν θα έχεις τον κόσμο στον τόπο του να τα δει και να τα μυρίσει; Και η νεολαία φεύγει γιατί δεν έχει υποδομές και δουλειές, όχι γιατί της λείπουν τα λουλουδάκια. Θέλω να αλλάξω το νησί μου. Οπως θέλω να εδραιωθώ σε αυτή εδώ την πόλη που μου δίνει τόσα. Και θα της τα δώσω πίσω». Προφανώς, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

 4. Το έδειξαν στα ΜΜΕ: Αυτό αντικαθιστά την αριστεία στα σχολεία!
  Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 11:25

  Την αριστεία πάντοτε η κοινωνία την είχε στην πρώτη γραμμή. Στεκόταν με σεβασμό και αγάπη στα πρόσωπα που την ενσάρκωναν και την υπηρετούσαν. Οι άριστοι του πνεύματος, των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, πάντοτε μας ενέπνεαν ζωή και πνοή σε αλλαγές της ζωής μας και του πολιτισμού μας.

  Η αριστεία, η οποία στάθηκε απέναντι στον σκοταδισμό του Μεσαίωνα, αντικαθίσταται από συλλογικά βραβεία.

  Στην Αγγλία, ο Οδηγός Καλού Σχολείου (όχι πια καλού μαθητή) θα εξετάζει πλέον κατά πόσο «φιλικά προς τον τρανσεξουαλισμό» είναι τα σχολεία.

  Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτό αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά!

  Γονείς ερωτώνται σχετικά με το ποια σχολεία μεριμνούν καλύτερα για την ανάγκη των «τρανσέξουαλ παιδιών».

  Τουλάχιστον 150 σχολεία στην αγγλική επικράτεια έχουν ήδη υιοθετήσει πολιτικές ουδέτερων φύλου σχολικών στολών!

  Όπως σημειώνει το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο BBC, το σχολείο που βραβεύτηκε ως κορυφή στην προώθηση των LGBTQ πολιτικών στις τάξεις του είναι το Parson Street Primary School στο Bristol!
  Η Πολιτεία βράβευσε το σχολείο για την συλλογική δουλεία στο πλαίσιο αποδοχής και προώθησης του τρανσεξουαλισμού!

  Στην Ελλάδα, όπου η αριστεία θεωρείται από τους θεσμούς της Παιδείας ως «εγωκεντρική», δίνονται επίσης συλλογικά βραβεία, στην παρούσα φάση για την αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας.

  Επομένως, βάσει των προαναφερθέντων βγαίνει το συμπέρασμα, πως εφόσον η αριστεία καταργείται, θα αντικατασταθεί από συλλογικά βραβεία, τα οποία θα επαινούν την συλλογική αποδοχή από εκπαιδευτικά ιδρύματα των πολιτικών «επιταγών» της παγκοσμιοποίησης.

 5. Κεντροαριστερά: Τις απαιτούμενες υπογραφές συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι

  FacebookTwitterMore
  Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 14:39
  Κεντροαριστερά: Τις απαιτούμενες υπογραφές συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι
  Και οι δέκα υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς

  κατέθεσαν στο γραφείο του καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτου φάκελο υπογραφών υποστήριξης, τηρώντας τη προθεσμία που είχε τεθεί, μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

  Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλιβιζάτος, «μετά τη διεξαγωγή του σχετικού ελέγχου, η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τον οριστικό πίνακα των υποψηφίων εντός της προσεχούς εβδομάδος». Θα προηγηθεί, τις επόμενες ημέρες, δειγματοληπτικός έλεγχος των υπογραφών ανά περιφέρεια της χώρας.

  Εκτός από τη κ. Φώφη Γεννηματά που είχε πρώτη καταθέσει πρώτη 1.200 υπογραφές νέων και σήμερα κατέθεσε συνολικά 12.500 υπογραφές που συνιστούν δίκτυο υποστηρικτών της, τις απαραίτητες υπογραφές (πάνω από 1.000) είχε καταθέσει και ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

  Σήμερα ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε συνολικά 5.000 υπογραφές από την Ελλάδα, καθώς και 300 υπογραφές από Έλληνες του εξωτερικού. Οι 2.000 υπογραφές είναι από την Αττική, 1.000 από τη Μακεδονία, 1.000 από την Κρήτη και 1.000 από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

  Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 1.700 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς, μικρό μέρος των χιλιάδων υπογραφών που συνελέγησαν από όλες τις περιφέρειες της χώρας αλλά και από Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

  Περίπου τον ίδιο αριθμό συγκέντρωσε ο κ. Δημήτρης Τζιώτης, ενώ ο πρώην πρύτανης του ΟΠΑ Κωνσταντίνος Γάτσιος συγκέντρωσε 4.632 υπογραφές.

  Ο κ. Γιώργος Καμίνης έχει καταθέσει 1.800 υπογραφές από όλη την Ελλάδα και από 20 ευρωπαϊκές πόλεις.

  Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αποστείλει στον κ. Αλιβιζάτο τις απαιτούμενες υπογραφές ο κ. Γιάννης Μανιάτης, 1.250, εκ των οποίων αρκετές από Έλληνες του εξωτερικού, 2.300 υπογραφές ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ ο κ. Απόστολος Πόντας περίπου 1.500 υπογραφές.

 6. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΩΤΙ9ΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΔΙΩΚΑΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ–ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ — ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΩΣΤΕ ΜΕ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΧΩΡΑ ΟΔΗΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ !!!!!!! ΤΟ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Response