Tι δεν γνωρίζουμε για το ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ταξίδι του καθηγητή ΛΙΑΝΤΙΝΗ!

Κοινοποίηση:
liantinis-diotima

Κατά καιρούς, εμφανίζονται στο προσκήνιο της ιστορίας ορισμένοι άνθρωποι που περιβάλλονται από μια ιδιαίτερη αίγλη, οντότητες ξεχωριστές, δυσνόητες για το περιβάλλον και την εποχή τους. Έρχονται να αφήσουν ένα λιθαράκι, να εκφράσουν μια διαμαρτυρία και ύστερα αποχωρούν έτσι ξαφνικά όπως εμφανίστηκαν.

Συμβαίνει αυτό με τους αξιοσημείωτους ανθρώπους. Και φαίνεται πως και η ίδια η ιστορία (είτε μιλάμε για την ιστορία της διανόησης, της τέχνης, του πολιτισμού, είτε για την ιστορία του κόσμου γενικά) χρειάζεται τα άτομα αυτά που έρχονται να αναταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της και ύστερα να χαθούν, αφήνοντας όλους εμάς πίσω τους προβληματισμένους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ανθρώπου αποτελεί και ο καθηγητής Δημήτρης Λιαντίνης, που με αφορμή την παράξενη εξαφάνιση του πριν κάποια χρόνια, έστρεψε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αλλά και αρκετών στοχαστών και ερευνητών σε ένα ιερό βουνό των Ελλήνων, τον Ταΰγετο, και ακόμη παραπέρα σε θέματα ζωής και θανάτου.

Ο Δημήτρης Λιαντίνης γεννήθηκε στη Λιαντίνα της Λακωνίας στις 23 Ιουλίου του 1942, την ίδια ημερομηνία που είχε γεννηθεί και ο Μέγας Αλέξανδρος, γεγονός για το οποίο περηφανευόταν συχνά. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Νικολακάκος, το άλλαξε όμως σε ηλικία 35 χρόνων για λόγους αισθητικούς και ποιητικούς.

Από τα μαθητικά του χρόνια έδειξε μια ιδιαίτερη αγάπη και κλήση στην ελληνική φιλοσοφία και ποίηση. Το 1966, τελειώνει τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της Γερμανίας. Παράλληλα μελετά αδιάκοπα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ενώ υπήρξε και μέλος του σωματείου «Οδύσσεια», που υποστήριζε την καύση των νεκρών, σύμφωνα με τα πρότυπα της αρχαιότητας.

Ο μεγάλος του έρωτας όμως ήταν η Φύση. Λάτρευε τους περιπάτους στα βουνά και τα δάση της Λακωνίας και πιο πολύ από όλα λάτρευε τον Ταΰγετο, όπου ανέβαινε συχνά για να ατενίσει τους ορίζοντες ή να πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Πολλές φορές καθόταν κάτω από τη σκιά ενός δέντρου και χανόταν στις σελίδες των βιβλίων και των σημειώσεών του. «Να σέβεσαι ένα δέντρο περισσότερο από ένα βιβλίο» γράφει σε κάποιο σημείο του βιβλίου του Homo Educandus. Έτσι ήταν ο ίδιος. Αγαπούσε τα δέντρα, τους μοναχικούς περιπάτους, την ηρεμία και τη γαλήνη, τη γνώση, την αλήθεια… Την ίδια τη ζωή. Και γι’ αυτό ίσως έφτασε στο σημείο να γίνει ένας αρνητής του θανάτου.

LIANTINHS

Όλη του η ζωή υπήρξε μια σπουδή πάνω στην αλήθεια και τη γνώση. Συνέγραψε οχτώ βιβλία, πραγματοποίησε αναρίθμητες διαλέξεις και ομιλίες, ταξίδεψε, ερωτεύτηκε και στο τέλος αποχώρησε περήφανα, επιλέγοντας ο ίδιος τον τρόπο και τη στιγμή. Μάλιστα φαίνεται ότι από πολύ νωρίς είχε συνειδητοποιήσει το αναπόδραστο από τα δεσμά μιας πραγματικότητας λειψής, μια κατάσταση άσχημη και θλιβερή. Και έτσι αρκετά χρόνια πριν μελετούσε τον τρόπο διαμαρτυρίας, ίσως τον πιο δυνατό που έχει ένας ζωντανός άνθρωπος: το θάνατό του.

Γιατί ο Δημήτρης Λιαντίνης, όντας από τη φύση του άνθρωπος ευγενικός και ευαίσθητος, πονούσε και υπέφερε βαθιά για όλα αυτά που έβλεπε γύρω του. Τον τρόπο ζωής των συμπατριωτών του και το μεγάλο ξεπεσμό από αυτόν των αρχαίων τους προγόνων. Τη διαστρέβλωση και την καταστροφή της Φύσης. Το ψέμα και την ηλιθιότητα που κάνουν ολοένα και πιο έντονη την εμφάνισή τους σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.

Στο τελευταίο του βιβλίο, Γκέμμα, λέει αναφερόμενος στον Ιησού: «Στα εκατοντάδες εκατομμύρια που τον λατρεύουν σήμερα σα θεό, τους χριστιανούς καθώς τους λένε, θα είχε να ειπεί, αυτός, ο φάγος και οινοπότης: “Μα εγώ δεν είμαι χριστιανός, βρε σαφακιάρηδες. Και εσείς μοιάζετε σε μένα όσο μοιάζει ο ρυπαρός ιπποπόταμος στο περήφανο άλογο με το κατάλευκο δέρμα και τα κατάμαυρα μάτια. Όλους εσάς δεν ήρθα να σώσω. Να σας καταγγείλω ήρθα, και να σας φραγγελώσω. Το μυαλό σας, την ψευτιά σας, την αχρεία ψυχή και τις δολερές σας πράξεις…”».

Οργισμένος και απογοητευμένος από τη ράτσα του ο Λιαντίνης πραγματοποιεί συχνά αναβάσεις στον Ταΰγετο αρκετά χρόνια πριν από το θάνατό του, αναζητώντας το κατάλληλο μέρος, το «σήμα» του, μια σπηλιά απρόσιτη και αθέατη από ανθρώπου μάτι. Και φυσικά όσο γίνεται ψηλότερα, έτσι ώστε «Ελλάδα και ήλιο ο πρώτος να βλέπω» (Γκέμμα). Όπως φαίνεται από τις σημειώσεις του το σημείο αυτό το βρήκε τον Ιούνιο του ’94.

Στα τέσσερα χρόνια που μεσολαβούν μέχρι την εξαφάνισή του, γράφει, διδάσκει και ψάχνει πληροφορίες για τον τρόπο που θα πεθάνει. Στις 31 Μαΐου του 1998 επισκέπτεται το πατρικό του, βλέπει παλιούς φίλους και γνωστούς και το βράδυ της ίδιας μέρας εκμυστηρεύεται στη μητέρα του τι πρόκειται να κάνει. Της ζητάει να μείνει δυνατή και ψύχραιμη. Την επομένη, κουβαλώντας ένα σάκο, επιβιβάζεται σε ταξί και κατευθύνεται προς τον Ταΰγετο.

Την ίδια στιγμή στο σπίτι του στην Κηφισιά η σύζυγός του βλέπει τον αφημένο φάκελο πάνω στο γραφείο του. Πάνω γράφει: «Για τη Διοτίμα». Ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός του Λιαντίνη προς την κόρη του. Εκεί αναφέρει ότι «φεύγει» αυτοθέλητα, ότι είναι υγιής σε μυαλό και σώμα και ακόμη ότι ή πράξη του αυτή έχει τη μορφή διαμαρτυρίας για το κακό που ετοιμάζουν οι άνθρωποι στις γενιές που έρχονται. Κλείνει την επιστολή του με τη φράση: «έζησα έρημος και ισχυρός».

Έκτοτε κανείς δεν ξανάδε τον καθηγητή Λιαντίνη. Ήταν 56 χρόνων, όσο δηλαδή και ο Εμπεδοκλής, που τόσο θαύμαζε, όταν ανέβηκε και χάθηκε μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου της Αίτνας, όπως αναφέρει ο μύθος. Σύμφωνα με μια παραλλαγή του μύθου, ο Εμπεδοκλής εξαφανίστηκε κάπου στον Ταΰγετο…

Δυο μέρες αργότερα, στις 3 Ιουνίου, δύο φίλοι του στεφανώνουν τις προτομές του Σολωμού στη Ζάκυνθο και του Λυκούργου στη Σπάρτη, κατ’ εντολή του ίδιου του Λιαντίνη. Σε εκείνο το διάστημα που ακολούθησε την αναχώρησή του για το ιερό βουνό της Σπάρτης, αρκετά περίεργα στοιχεία ήρθαν να προσθέσουν περισσότερο μυστήριο στη φυγή του. Βιβλία ανοιχτά σε συγκεκριμένες σελίδες, κωδικές σημειώσεις σε χειρόγραφα, επιστολές και βιβλία του που είχε στείλει λίγες μέρες πριν την 1η του Ιούνη σε επιλεγμένα πρόσωπα, ένα χαρτί με γεωμετρικά σχήματα αφημένο στο αυτοκίνητό του, καθώς και η παράξενη επιμονή της γυναίκας του ότι ζει ακόμη.

liantinis

Από τότε και μέχρι τις 6 Ιουλίου του 2005, όπου και επίσημα ανακοινώθηκε η ανεύρεση των οστών του καθηγητή (μαζί βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ένα άδειο πακέτο τσιγάρα, ένα μπουκάλι κρασί, μια χτένα, μια λίρα Αγγλίας, μια ελληνική σημαία), αναρίθμητες θεωρίες και απόψεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Ότι ο Λιαντίνης ζει ακόμη, ότι εξαφανίστηκε, ότι τον πήραν εξωγήινοι από το Σείριο (!), ότι το σώμα του αποϋλοποιήθηκε και δεν θα βρεθεί ποτέ και οτιδήποτε πιθανό και απίθανο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Εφημερίδες και τηλεόραση καταπιάστηκαν με το θέμα, ενώ κάθε σχετικός και άσχετος εξέφραζε μια γνώμη για το τι είχε συμβεί.

Τι ήταν όμως όντως ο Δημήτρης Λιαντίνης; Ένας φιλόσοφος, ένας λάτρης της Ελλάδας και του αρχαίου πολιτισμού της, ένας άνθρωπος με απίστευτη πίστη και συμπόνια για τους ομοίους του, ένας εραστής της ζωής (της Φύσης, της γυναίκας, των βιβλίων), ένας αρνητής του θανάτου;

Όπως αναφέρει και στην τελευταία επιστολή του προς την αγαπημένη του κόρη: «Ολόκληρη η ζωή μου υπήρξε πολλά πράγματα, αλλά πάνω από όλα εστάθηκε μια προσεκτική μελέτη θανάτου». Ένα μυστήριο και μια ανεξήγητη αύρα συνεχίζει να συντροφεύει την ιστορία του Δημήτρη Ν. Λιαντίνη, ενός ανθρώπου που ερωτεύτηκε τη ζωή και αποφάσισε να αναμετρηθεί για χάρη της με το θάνατο, στις κορυφές του Ταΰγετου…

archetypo

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

42 Σχόλια

 1. Ο Λιαντίνης ήταν ένας αντίχριστος και υπερβολικά υπερτιμημένος καθηγητής που έλεγε όλο ανιστόρητες μπαρούφες, απλά τον έχουν κάνει φίρμα επειδή πέθανε….

  1. Κομμουνιστης μεχρι να πλουτισεις..
   Δεξιος μεχρι να πεινασεις..
   Αναρχικος μεχρι να γινεις αρχηγος..
   Αθεος μεχρι να αρχισει να πεφτει το αεροπλανο !!!!

 2. Σχόλιο#4)Εν κατακλείδι καί απευθυνόμενος πρός τούς ανοήτους καί ανήθικους ελληνόφωνας πού στρέφοντε εναντίον τής Πίστεώς μου,τούς πληροφορώ μετά βεβαιότητος ότι δέν ομοιάζουν ουδόλως ούτε μέ τούς αρχαίους σοφούς καί δημιουργικούς Έλληνας,ούτε μέ τούς ευσεβείς Πατριώτας αγωνιστάς τής Εθνικής επαναστάσεως καί απείρως περισσότερο δέν ομοιάζουν μέ τούς Αγίους τής Ορθοδόξου Πίστεως,αλλά έχουν καταντήσει ένα τσούρμο από πανάθλια καί ελεεινά υποκείμενα.Δραττόμενος τής ευκαιρίας,θά αναφέρω καί παρουσιάσω ως αντιδιαστολή κάποιες πτυχές τού Μ.Αλεξάνδρου παραβάλλοντας μέ τούς ξεπεσμένους σημερινούς άθεους καί βλάσφημους ελληνόφωνας.Κάθε νύκτα,προτού κοιμηθή ο Μ.Αλέξανδρος είχε πρός μελέτη εις τό προσκέφαλό του τήν ηθοπλαστική Ηλιάδα.Ποίος εκ τών ξεπεσμένων ελληνόφωνων έχει πάντα πρός μελέτη τήν Αγίαν Γραφή μέ βίους καί Αγιοπατερικά συγγράμματα;;;Ο Μ.Αλέξανδρος ήτο ως στρατάρχης καί βασιλεύς πάρα πολύ ηθικός καί εγκρατής,εις σημείο ώστε όταν κατέλαβε πλέον ολοκληρωτικώς,ακόμη καί τήν πρωτεύουσα τών Περσών,είχε πληροφορηθεί ότι θυγατέρες,απ’τό χαρέμι τού Δαρρείου ήτο πάρα πολύ εύμορφες καί καλλίγραμμες,έδωσε λοιπόν διαταγή νά μήν παρουσιαστεί ουδεμία εξ’αυτών έμπροσθέν του,φοβούμενος ίνα μή εκπέσει εις αμαρτίας καί εκπέσει τού σκοπού τής εκστρατείας του.Οι σημερινοί σαρκολάτραι ελληνόφωνες δέν διστάζουν νά ξεμυαλίσουν καί παρασύρουν πρός αμαρτίας ακόμη καί τήν γυνή ‘ή θυγατέρα τού κατά σάρκα αδελφού των.Ο Μ.Αλέξανδρος ήτο παράδειγμα εσπλαγχνίας καί μακροθυμίας,τόσο πού ο Δημοσθένης τού πλέκει τό εγκώμιο λέγοντας ::»»ουδεμία τών πολλών σου αρετών,ώ βασιλεύ,είναι ‘ή ενδοξοτέρα τής εσπλαγχνίας σου ‘ή θαυμασιωτέρα τής επιεικίας σου»» ενώ άκρως αντιθέτως οι σημερινοί ανάδελφοι,μισάδελφοι,άσοφοι καί μωροί ελληνόφωνες τρώγοντε ως λυσσασμένοι σκύλοι εις γήπεδα καί εις συγκεντρώσεις καί όπου αλλού.Καί κατόπιν έρχεστε εσείς οι λεχρίται νά καταφέρεστε εναντίον τού Χριστιανισμού υποκινούμενοι εκ τού διαβόλου,ώστε τό μόνον πού αποδεικνύετε εστίν η υμετέρα άμετρος παναθλιότης.

   1. Κομμουνιστης μεχρι να πλουτισεις..
    Δεξιος μεχρι να πεινασεις..
    Αναρχικος μεχρι να γινεις αρχηγος..
    Αθεος μεχρι να αρχισει να πεφτει το αεροπλανο !!!!

  1. Σε λυπαμαι. Εχεις κ εσυ μια ζωη κ πιστευεις στις παπαριες που καποιοι σε εμαθαν να πιστευεις. Το κακο ειναι οτι ψηφιζεις κ μαλλον σε πληρωνουμε κιολας, παπατραγο.

 3. Σχόλιο#3).Φαίνεται διαυγέστατα ότι Ο Θεός επέλεξε από τήν μία τόν εβρα·ι·κόν λαόν μέ τήν μεγάλη του πνευματική ακμή (μεγάλοι Άγιοι Προφήται) αλλά καί τήν τεράστια καί ολέθρια παρακμή του (τήν Σταύρωση Τού Ενανθρωπήσαντος Θεού) ίνα τούς παραδώσει τήν Παλλαιάν Διαθήκη,ήτοι τόν νόμον καί τήν μετάβαση τής ανθρωπότητος από τήν κατάσταση αγριότητος εις κατάσταση ημερότητος,ενώ διά τήν Καινή Διαθήκη,ομού μέ τούς Αγίους Αποστόλους τήν παρέδωσε εις τούς Ελληνιστάς μέ τήν μεγάλη τους ακμή (σοφοί αρχαιότητος καί Μεγάλοι Άγιοι Χριστιανοσύνης) αλλά καί τήν τεράστια ηθική καί πνευματική παρακμή τού Ελληνισμού,πού τήν ζούμε καί βλέπουμε ολοκάθαρα εις τούς σημερινούς ελληνόφωνας καί καθόλου Έλληνας,καθόλου Χριστιανούς,καθόλου Πατριώτας,καθόλου φιλότιμους.Ακούστε ανόητοι ελληνόφωνες,οι οποίοι έχετε καταντήσει μόνον ένα μάτσο κρέας,κόκαλα καί ξύγγια,άνευ Πνεύματος Θεού.Θρησκεία εστίν η προσπάθεια τού ανθρώπου νά εύρη Τόν Θεόν,είτε διά προστασία εν τώ παρώντι βίω,είτε διά μεταφυσική (μετά θάνατον).Εις τό διάβα της η ανθρωπότης θεοποίησε πολλά,όσα υπερέβαιναν τήν δύναμη τού ανθρώπου,από τόν Ήλιον,θάλασσα καί κεραυνό έως καί τόν Νείλο ποταμό καί κροκόδειλους.Ο Χριστιανισμός,αντιθέτως είναι καί ονομάζεται ΠΙΣΤΗ διότι έχουμε αποκάλυψη Τού Θεού,Τού Ιησού Χριστού,εις τό ανθρώπινο γένος.Όπως δέν δύναται νά συγκριθεί τό φώς μέ τό σκότος,παρομοίως ΔΕΝ συγκρίνεται ο Χριστιανισμός μέ τάς ανθρωπίνους επίνοιας καί θά αναφέρω κάτι τό οποίον θά παρακαλούσα νά κρατήσουν οι αδελφοί Χριστιανοί ώστε νά μένουν στερεοί.Τό τσιμέντο προέρχεται από μαλακό πέτρωμα τό οποίον μετατρέπουν εις λεπτή σκόνη.Μόνον μέ τό τσιμέντο δέν δυνάμεθα νά κτίσουμε τίποτε.Μόνον μέ τό ύδωρ δέν δυνάμεθα παρομοίως.Εάν όμως ενώσουμε τό τσιμέντο μαζί μέ τό ύδωρ δυνάμεθα νά κτίσουμε μεγαθήρια.Τό ίδιο συμβαίνει καί μέ τήν μοναδικότητα τού Χριστιανισμού.Από τήν μία έχουμε τάς αμετρήτους προφητείας αι οποίαι προφητεύουν μέ καταπλήσουσα ακρίβεια ΚΑΙ τό τί θά συνέβαινε κατά τήν Πρώτη Παρουσία Τού Θεού καί κατά τήν Μεγαλοπρεπή Δευτέρα Του.Αι Προφητείαι συνδεόμεναι μέ τά γεγονότα κτίζουν τό ακλόνητο οικοδόμημα τής Αγιωτάτης Πίστεως επί Τού Ακρογωνιαίου λίθου,όπερ εστίν Ο Ενανθρωπήσας Λόγος Τού Θεού.

 4. Σχόλιον#2).Καταφέρεστε εναντίον Τού Αληθινού Θεού μου,Τού Ιησού Χριστού καί τού Ορθόδοξου Χριστιανισμού αναφερόμενοι εις κάποιους σκανδαλοποιούς (όλων τών βαθμών ιεραρχίας,είτε αρχιερείς,ιερείς κλπ.) οι οποίοι,ασεβείς όντες,διείσδυσαν εντός τής Ορθοδόξου Αγιωτάτης Εκκλησίας,ουχί πρός οικοδομήν αλλά ως Ιούδες καί τρωκτικά πρός εξυπηρέτηση τού διαβολικού έργου καί σπίλωσή της.Μά,εστίν ακραιφνώς παρανοϊκό,εάν κατηγορούμε τήν Ιατρική ‘ή Αρχιτεκτονική επιστήμη επειδή ευρέθησαν μερικοί ….. χασάπηδες καί ασυνείδητοι !!!!! ιατροί ‘ή ανέντιμοι αρχιτέκτονες.Η Αγιωτάτη Ορθόδοξος Πίστις εστί δημιούργημα Τού Παντοδύναμου Θεού μετά τών Αγίων Αποστόλων καί τών μετέπειτα Αγίων οι οποίοι εβίωσαν ζωήν εν τή υπακοή Τού Χριστού καί αφήνοντάς μας τήν παμεγίστη παρακαταθήκη τών όσων έγραψαν καί εθέσπισαν εξ’Αγίου Πνεύματος.Εξ’άλλου,μάς προλέγει καί γνωστοποιεί Ο Λόγος Τού Θεού ότι εντός τής Ορθοδοξίας θά παρισφρύσουν προδόται καί βαρείς λύκοι.Όταν αντιλαμβανόμεθα τήν αναξιότητα κάποιου ιατρού,απλά,φροντίζουμε νά πληροφορηθούμε διά τήν αξιότητα καί εμπειρία κάποιου άλλου ιατρού πρός τόν οποίον προσφεύγομεν καί δέν καταδικάζομεν αναφανδόν ολόκληρη τήν Ιατρικήν επιστήμη.Εξ’άλλου,από μιά συντριπτική πλειοψηφία ενός άφρονος καί ανήθικου λαού,όπως τών ασεβέστατων ελληνόφωνων,συνέπεια εστίν ίνα προέρχοντε αυτοί οι σάπιοι καί βδελυροί καρποί (εις όλους τούς τομείς καί αξιώματα τής κοινωνίας),διότι εάν σήμερον παρουσιάζετο ο σοφός Σωκράτης ‘ή ο Τίμιος Πρόδρομος,Ο Κύριός μου Ιησούς Χριστός,ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος,Θεοσεβείς καί φιλόπατρεις αγωνισταί όπως Κολοκοτρώνης,Μιαούλης,Μακρυγιάννης κλπ.’ή ο ευσεβής Ιωάννης Καποδίστριας,αυτή η ξεμωραμένη πλειοψηφία ταχύτερον θά τούς δηλητηρίαζε,εξόριζε,εφόνευε,εσταύρωνε καί φυλάκιζε μέ μεγαλύτερο ειδεχθή καί άσπονδο μίσος καί κακότητα.Υμείς οι ελληνόφωνες,μάθατε (κι’αυτό μετά βίας) τήν αλφάβητο,πήρατε κι’ένα πτυχίο,έχοντας θέσει παροπίδας πορρώσεως,ένεκα τής ηθικής καί πνευματικής διαφθοράς καί καταπτώσεως πού σάς διακατέχει καί αποτολμάτε θρασύτατα καί ανυποστάτως νά καταφέρεστε εναντίον τού Χριστιανισμού.Κάποτε,πρός κάποιον ελληνόφων 12ψευδοθε·ι·στή…… επιστήμων καί καθηγητού ονομαστού πανεπιστημίου εξωτερικού,μέσω πολυσέλιδης επιστολής μου,μεταξύ τών άλλων,τόν προέτρεπα (όπως προτρέπω όλους υμάς τούς αυθάδεις καί βλάσφημους ελληνόφωνας) νά μελετήση επισταμένως καί τήν Χριστιανικήν πλευρά (τήν πλευρά τής Αληθείας) συνιστώντας του κατάλληλα Ιερά βιβλία αλλά καί νά υπάγη ίνα ίδει ιδίοις όμμασι αναντίρρητα θαύματα εκ Θεού,όπως αμέτρητα θαύματα εξ’Αγίων Νεκταρίου,Ραφαήλ,Ειρήνης Χρυσοβαλάντου,Άγιον Φώς καθ’έκαστον Μέγα Σάββατον,όπως καί τό μυροβλύζων μάρμαρο Αποκαθηλώσεως,τό Ιερό σκήνωμα Αγίου Σάββα Ηγιασμένου εις τήν ομώνυμον Ιεράν του Μονή καί άλλα αμέτρητα παρόμοια καί νά μήν παραμένη μόνον έχοντας μελετήσει τήν πλευρά τού ψεύδους,πλάνης καί σκοταδισμού,εάν θέλει νά αποκτήση αντικειμενική άποψη κι’όχι υποκειμενική,αίολη,νεφελώδη καί δαιμονική αντίληψη περί τού προκειμένου.Διαβάσατε μερικά βιβλία περί φιλοσοφίας (κενής απάτης) κι’έρχεστε μέ θράσος καί αναίδεια νά καταφέρεστε ενάντια τού Χριστιανισμού καί Τού Θεού Δημιουργού.Υμείς,οι εν λόγω καί έργω ψεύσται ελληνόφωνες (αμφιβάλλω εάν υπάρχη αριθμομηχανή ‘ή ….. super computer !!!!! δυνάμενο νά αριθμήση τά ψεύδη σας) έρχεστε μέ περίσσιο θράσος καί αναίδεια νά καταφερθείτε καί ελέγξετε Τόν Αναμάρτητον Χριστόν Ο Οποίος ουχί μόνον λέγει πάντα τήν αλήθειαν,αλλά Ο Ίδιος εστίν Η Αλήθεια καί Η Ζωή καί δέν υπάρχει ουδέν ψεγάδι ‘ή μώμος κατηγορίας.Τά αντίχριστα λόγια καί έργα σας εναντίον Τού Θεού μου θά τά ζήλευε ακόμη καί αυτός ο ίδιος βδελυρός διάβολος,τού οποίου γίνεστε όργανα όταν καταφέρεστε εναντίον τής Ορθοδοξίας.Ο Θεός μου,όχι απλώς δέν ήτο ενάντιος τού Ελληνισμού,αλλά αντιθέτως,όταν Τόν επλησίασαν Έλληνες θαυμάζοντες τά Θεϊκά καί Θεσπέσια λόγια Του,αμέσως Ο Κύριός μου είπε::»»ελήλυθεν η ώρα ίνα Δοξασθή Ο Υιός Τού Ανθρώπου (Υπεραγίας Θεοτόκου εκ Τής Οποίας προέρχεται Η Ανθρώπινη Φύσις Του).Ήτο καί είναι πάντα ενάντιος εις οιανδήποτε ψευδοθρησκεία-ανθρώπινη επίνοια όπισθεν τής οποίας πάντα κρύπτεται ο πλάνος διάβολος,είτε αυτό λέγεται 12ψευδοθε·ι·σμός,είτε βουδισμός,θεοσοφία,γνωστικισμός,ανύπαρκτος αλλάχ μέ εγκληματία μωάμεθ,αγελάδα Ινδών ‘ή ό,τι άλλο παρόμοιο καραγκιοζιλίκι καί micky mouse !!!!! Ενάντιος εις κάθε είδους ιδεαλιστικών ‘ή υλιστικών φιλοσοφιών από άθεους υπαρξιστάς εκ τών οποίων προέρχοντε σκέψεις παντελούς ελλείψεως συνδέσμου καί συνειρμού αλληλουχίας εννοιών πρός οικοδομή καί μετάνοια.Άσοφοι ελληνόφωνες,ακούσατέ το καλώς,ότι ο Ελληνισμός ήτο παραπλήσιον τού αφανισμού ένεκα ανηθικότητος (μόνον εις τόν ναόν τής ανύπαρκτης αφροδίτης,πού είναι η προσωποποίηση τής καραπουτανιάς,υπήρχαν 1000 ….. ιερόδουλες !!!!! μέ τάς οποίας ήμαρτον οι άνθρωποι νομίζοντας ότι προσφέρουν ….. σπονδή-θυσία πρός τόν θεόν !!!!! λατρεύοντας έτσι τά πάθη καί τόν διάβολο) σύν τής αιχμαλωσίας εκ τών Ρωμαίων,αλλά ηνορθώθη ο Ελληνισμός ένεκα τού Χριστιανισμού καί μεγαλούργησε μέσω τής χιλιετούς Ελληνοβυζαντινής αυτοκρατορίας,αλλά όταν ήρχισαν προδοσίας καί αμαρτίας παρεχώρησε Ο Θεός τήν πτώσιν της.

 5. Σχόλιον#1).Εν γνώση μου εστίν «»τό λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν»»καθώς καί τό «»κεφαλαίωσον λόγον εν ολίγοις πολλά»».Ωστόσο χρειάζεται νά δίδοντε κάποιες εξηγήσεις πρός άρση παρεξηγήσεων.Υποκινούμενος εκ Χριστιανικής συνειδήσεως καί πρός ωφέλειαν καί στήριξη τών αδελφών μου Χριστιανών,ώστε νά μήν κλονίζοντε μέ τάς παρανοϊσίας καί ασυναρτησίας προερχόμενας εξ’αποσυντηθεμένων ανεγκέφαλων ελληνόφωνων,θά γράψω,Χάριτι καί βοηθεία Θεού 2-3 σχόλια επί τού προκειμένου θέματος.Προσώχθισε η ψυχή μου,αισθανόμενος βαθύτατον αποτροπιασμόν διά τά γραφόμενα πολλών,τά οποία αγγίζουν καί ξεπερνούν τά όρια τής πρός Τόν Θεόν μου,Ιησού Χριστόν,βλασφημείας.Ορθώς προεφήτευσε ο Άγιος Κοσμάς Αιτωλός ότι ::»»τά άθεα γράμματα θά καταστρέψουν τόν κόσμο»»όπως καί ο μονοθεϊστής σοφός Πλάτων έλεγε ότι::»»πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ου σοφία φαίνεται»».Εάν έχετε τοιαύτη βαθύτατη τύφλωση,ανόητα ανθρωποειδή δίποδα-ελληνόφωνες,πώς τολμάτε αναισχύντως νά εκθέτετε καί μάλιστα δημοσίως,τάς ανοήτους γνώμας υμών,αμαθείς όντες;;;;Καί οι δύο σοφοί καί μονοθεϊσταί Σωκράτης,Πλάτων αλλά καί ο Προμυθεύς ομού μετά πολλών άλλων σοφών αρχαίων Ελλήνων είχαν προφητεύσει περί Τού Μεσσία-Σωτήρος Χριστού,Τού Αληθινού Θεού,Ο Οποίος θά Ενηνθρώπιζε πρός σωτηρίαν τού ανθρωπίνου γένους.Αυτά τά μελετούν όσοι διαθέτουν νηφάλιο μυαλό καί δέν τό έχουν θέσει εν αχρηστείαν ένεκα …….αγκυλώσεως εκ τών παθών των,τού ξεπεσμένου κόσμου καί τού διαβόλου.Ο Σοφός Σωκράτης αναφέρεται επί τούτου καί τά καταγράφει ο μαθητής του Πλάτων εις «»Πλάτων απολογίαν Σωκράτους ΙΗ’ καί Αλκιβιάδου Δεύτερ.ΙΓ’-ΙΔ’.»»Επιλείψει γάρ με διηγούμενον ο χώρος,θά αναγράψω μόνον τήν προφητείαν τού Πλάτωνος,ο οποίος περιγράφει μέ καταπλήσουσα ακρίβεια καί λεπτομέρεια περί τής φρικτής Σταυρώσεως καί παμεγίστης θυσίας Τού Κυρίου μου Ιησού Χριστού πρός σωτηρίαν όσων διαθέτουν καρδίαν κατάλληλον ίνα σπαρεί Ο Λόγος Τού Θεού,ριζώσει καί αποφέρει καρπούς μετανοίας,πίστεως,εμπράκτου υπακοής καί αληθούς,αγνής καί ανιδιοτελούς αγάπης πρός Τόν Θεόν.Πλάτων,Πολιτ.β’σελ.40 IV καί V 361-362 ::»»Γυμνωτέως δή πάντων πλήν δικαιοσύνης,καί ποιητέος εναντίος διακείμενος τώ προτέρω···· μηδέν γάρ αδικών Δόξαν εχέτω τήν μεγίστην αδικίας,ίνα ή βεβασανισμένος εις δικαιοσύνην τώ μή τέγγεσθαι υπό κακοδοξίας καί τών απ’αυτής γιγνομένων··· αλλ’ήτω αμετάστατος μέχρι θανάτου··· δοκών μέν είναι άδικος διά βίου,ών δέ δίκαιος,ιν’αμφότεροι εις τό έσχατον εληλυθότες ο μέν δικαιοσύνης ο δέ αδικίας,κρίνωνται οπότερος αυτών ευδαιμονέστερος ……ερούσι δέ τάδε,ότι ούτω διακείμενος ο δίκαιος μαστιγώσεται,στρεβλώσεται,δεθήσεται,εκκαυθήσεται τωφθαλμώ,τελευτών πάντα κακά παθών ανασχινδυλευθήσεται καί γνώσεται,ότι ούκ είναι δίκαιον αλλά δοκείν δεί εθέλειν»» Έρχεστε κατόπιν υμείς οι αμαθείς καί πορωμένοι εις εγω·ι·σμό,εμπάθεια καί βαθύτατο σκότος,σημερινοί ελληνόφωνες,βλασφημούντες εν λόγω καί έργω καί ανηλεώς ανασταυρώνοντες Τόν Σωτήρα Χριστόν,αποφθεγγόμενοι ό,τι ωχετόν,βούρκο,σαβούρα καί σαπίλα έχει συσσωρεύσει ο καθ’είς εξ’υμών εντός τού κρανίου του.Τό ζωφερόν σκότος ενδείκνυται εκ τών σκέψεων μετατρεπόμενα εις ανόητα σχόλια αλλά καί πράξεις τής πλειοψηφίας τών ελλήνων οι οποίοι κατήντησαν απλώς ελληνόφωνες καί οι πλέον εχθρικώς φερόμενοι πρός Τόν Αληθινόν Θεόν καί κατά προέκταση πρός κάθε Χριστιανική αρετή,φιλοπατρία καί φιλαδελφία.Η ημιμάθεια χείρων εστίν αμαθείας αλλά καί η καταφρόνησις πρός Τόν Θεόν εστίν έγκλημα.Καί τό ολέθριον κακό επαυξάνεται όταν αυτοί οι ανεγκέφαλοι ελληνόφωνες,δέν κρατούν μόνον διά τούς εαυτούς των αυτάς τάς ασυναρτησίας αλλά τάς διαδίδουν ίνα μολύνουν καί τά μυαλά τών αδελφών μου Χριστιανών.

  1. Μια πληροφορια για ολους .Εαν υπηρχε η δυνατοτητα να αντιπαραβαλουμε το Dna Μωυσεως με του Βασιλεως Λεωνιδα η του Μεγαλου Αλεξανδρου απο τη μια και απο την αλλη ενος μεσου Εβραιου του σημερα μαντεψετε ποιο θα ηταν το συγγενικο Dna με τον Μωυση

 6. Αγαπητέ σδφαφ
  Ό Ιησους, καθώς λες, θα τα ειχε σίγουρα με τον
  Ιουδαιοχριστιανισμο, αν πρωτίστως γεννιόταν!
  Αλλά δεν…..

  1. @ζαγκλος Οχι μονο Υπρξε ο Ιησους σαν Ιστορικο πρωσοπο αλλα ηταν ο Θεος του Ισραηλ ο δικος μας θεος(δημιουργος).Δυστηχως υπαρχει μεγαλη λογοκρισια εδω και οτι δεν συμπεριλαβανεται στο ΑρχαιοΕλληνικο-ΙουδαιοΧριστιανικο κατεστημενο δεν περναει .Χριστιανος γεννιεσαι δεν γινεσαι και εσυ απο αυτα που λες μαλλον εισαι Χριστιανος

   1. Χα..χα..χα.. φίλε μου, αν με επιτρέπεις την οικειότητα,
    είμαι Έλληνας, ως εκ τούτου ΔΕΝ δύναμαι να είμαι χριστιανός!

    1. Το καταλαβα οτι εισαι Ελληνας.Αφου εισαι Ελληνας εισαι Χριστιανος.Αν ησουν ΕβραιοΕλληνας δεν θα μπορουσα να στο πω.Ξερω οτι δεν θα το καταλαβεις

   2. Φυσικα υπηρχε, τσαρλατανος. Οπως δηλαδη κ οι σημερινοι ‘μαγοι’ του Las Vegas. Καταλαβες?

 7. Αποστολή, άνωθεν, του Έλληνος να ελευθερώνει δια της φιλοσοφίας όσους ο Εβραίος υποδουλώνει δια της θρησκείας. Και η οποία ανατολικής προελεύσεως θρησκεία, όπως κατάντησε, έγινε το βαρβαρικό υποκατάστατο της φιλοσοφίας όπως και το ιδανικό πολιτικό εργαλείο, μια δουλεύουσα και δουλούσα τον άνθρωπο διεστραμμένη φιλοσοφία.
  Η αγνή και άδολος φιλοπατρία είναι η αληθής θρησκεία.των ελευθέρων και εναρέτων ανθρώπων. Ο δε παράδεισος ουδέν άλλο είναι ει μη η μεταφυσική προβολή της ιδέας της πατρίδος εις την αιωνιότητα.
  Χαίρε και έρρωσο, λεοντόθυμε Ζ.

  Υ.Γ.
  Ξέρω ότι το ανωτέρω δεν θα δημοσιευθή όπως και την προηγουμένη φορά, απλά την ειλικρινή πικρία μου καταθέτω, και σας καταλαβαίνω Διότι υπάρχουν μερικές κοσμογονικές και ανατρεπτικές συνάμα αλήθειες που είναι ασήκωτες στην κυριολεξία και θέλουν ηράκλειο ήθος και τόλμη-δύναμι, που σπανίζει τέτοια παιδεία και καλλιέργεια σήμερα, γι αυτό όλες αυτές τις περνάμε κάτω απ’ το χαλί. Εδώ ο Λιαντίνης και ο Π.Γιαννόπουλος και ο Συκουτρής δεν τις άντεξαν, ο δε Γ. Σεφέρης είπε το μελαγχολικό εκείνο ¨βουλιάζει όποιος σηκώνει τις μεγάλες πέτρες¨, θα τις σηκώσετε εσείς οι υπαμοιβόμενοι γραφειοκράτες υπαλληλίσκοι; Βουλιαγμένες ψυχές έχουμε σήμερα οι νεοέλληνες γι αυτό και βουλιάζουμε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ…
  Μόνο το τι συνείδησι έχετε και τι ψυχή θα παραδώσετε ορισμένοι, και μάλιστα υπερπατριώτες πλην νεκροθάφτες της αλήθειας, στον αρχιμάγο και συζυγοπροαγωγό Αβραάμ της δυστυχισμένης πίστεώς σας διερωτώμαι. Διότι έτσι και τη ζωή σου (και την ψυχή σου) χάλασες εδώ, σ’ όλη την γη (και στην αιωνιότητα προφανώς) την χάλασες…¨ ( μην κάνοντας το μικρό έστω καθήκον σου προς την αλήθεια) όπως λέει κι ένας άλλος μείζων ποιητής.

 8. Τελικά το να πιστεύεις στον Θεό είσαι πρόβατο, το να πιστεύεις σε κάθε ένα που βγαίνει και λέει την μαλακια του είσαι ανοικτομυαλος
  Τελικά τι ήταν ο Λιαντίνης, τι πρόσφερε ο Λιαντίνης; τι άφησε πίσω του ο Λιαντίνης;
  Εσείς που τον πιστεύετε γιατί δεν τον ακολουθείτε στο Ταϋγετο να παραδειγματιστητε από αυτόν και να κάνετε το ίδιο
  Εμένα ο Θεός μου μου μιλάει για αγάπη, και με δέχεται όπως είμαι ,ακόμα και εσένα που τον βρίζεις και τον περιφρονείς ακόμα και εσένα σε δέχεται, τώρα για όλους αυτούς που λένε ο Θεός των Εβραίων να μου εξηγήσουν τι δουλειά έχει ο Θεός μας ο Αληθινός Τριαδικός Θεός μας με τους Εβραίους;;
  Εγώ φίλε μου που με αποκαλείς πρόβατο επειδή δεν πιστεύω αυτό που θέλεις εσύ
  είμαι περήφανος για την θρησκεία μου, είμαι περήφανος για τον Θεό μου και είμαι έτοιμος να δώσω και την ζωή μου για τον Χριστό μου γιατί τον αγαπώ και τον εμπιστεύομαι, εσύ μπορείς να κάνεις το ίδιο σ αυτό που πιστεύεις;;;;;;

  Αν κάποια στιγμή της ζωής σου θελήσεις να γνωρίσεις τον Θεό, ξέρεις που θα τον βρεις

  1. Βασιλευς των Ιουδαιων λεει. Τι δεν καταλαβαινεις??? Ποιοι ειναι οι Ιουδαιοι?? Οι Εβραιοι δεν ειναι??? Προσπαθεις να κρυψεις οτι δεν το ξερεις η εχεις μυαλο κοτας? Ιουδαιοι ειναι οι Εβραιοι. Ιησους Ναζωραιος βασιλευς των Ιουδαιων. Kατσε στον Θεο σου λοιπον και ασε τον Λιαντινη σε εμας τους Ελληνες.

 9. Υπάρχει έστω κ ένας που μπορεί να εξηγήσει πως η αυτοκτονία μπορεί να είναι έργο ανθρώπου στοιχειωδως ελεύθερου?? Εγώ γνωρίζω πως η ελευθερία αποτελεί υπέρβαση της συμπαντικης ορατης κ αόρατη φύσης κ η σκλαβιά εγκλωβισμός στα νομοτελειακα γρανάζια της… Αν πας στο βουνό κ κλείστεις σε μια τρύπα περιμένοντας μόνος σου το θάνατο απλά επέλεξες ένα γρανάζι να σε λιώσει… Αν όμως πας στο βουνό κ πολεμήσεις μέχρι θανάτου τον «εχθρό» για να «σώσεις» έστω ένα μόνο» λουλούδι» κ ο εχθρός σε ρίξει «νεκρό» τότε έκανες υπέρβαση ελεύθερου ανθρώπου…. Ακούστε λοιπόν όλοι κάνουμε λάθη κ κάποτε μοιραία… Όσο πιο έξυπνοι γινόμαστε τόσο μεγαλύτερα λάθη κάνουμε… Διότι φίλοι μου ο σκοπός δεν είναι να γίνουμε πιο έξυπνοι.. Ο σκοπός είναι να γίνουμε ελεύθεροι….

 10. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟΣ ΜΕΝ, ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΔΕ! ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙ! ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΟΓΙΣΤΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ ΝΟΥΣ!!

  1. Ελληνας ηταν μεγαλε….Ελληνας. Αθεοι ειμαστε εμεις εγω εσυ ο καθενας που παμε εκκλησια καθε Μεγαλο Σαββατο, σε κανα γαμο και σε καμια βαπτιση και εχουμε να κανουμε τον σταυρο μας απο περσι…. Οσο για το αν ηταν κομμουνιστης απλα το προσπερναω…. Ουτε μια στο εκατομμυριο ο καθηγητης να ειχε αριστερες αντιληψεις. Επισης για το αν δεν ηταν καλα ψυχικα λογω της αυτοκτονιας ευχομαι να μην εχεις την ιδια αποψη και για τους 20.000 αυτοκτονουντες συνανθρωπους σου απο το 2000 εως σημερα στην Ελλαδα. Ελλατωματικοι λοιπον ειμαστε εμεις…εγω εσυ και λοιποι νεοελληνες ψευτοκουλτουριαρηδες που δεν κοιταμε τη δικη μας καμπουρα παρα ανοιγουμε το βοθροστοματακι μας χωρις ιχνος iq και λαλαμε…

 11. α πο τα γαληνα νερα της εβραικ΄ςη μας θρησκειας και παρασυρθει απο δαιμονια της σκοτεινης γνωσης των αρχαιων ελληνων μας ειδωλολατρών και μη…. και χαθει

 12. Που να τον καταλαβουν τον Λιαντινη οι νεοελληνες ραγιαδες της μεταπολιτευσης… Ραγιαδες διαλεξατε να ειστε, ραγιαδες ηλιθιοι και ανοητοι θα παρεμεινετε μεσα στην καθημερινη μιζερια σας….

 13. ΑΛΛΟΣ ΈΝΑΣ ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΔΙΟΛΟΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΌΗΤΟΣ… ΌΤΑΝ ΣΤΟ ΝΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΊΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΌΣ, ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ.. Ο ΘΕΌΣ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΧΩΡΕΣΕΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ..
  ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΏΝ ΠΡΟΓΩΝΟΙ ΉΤΑΝ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΎ ΧΡΙΣΤΙΑΝΌΙ, ΟΜΩΣ ΔΙΧΩΣ ΧΡΙΣΤΟ, ΚΆΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ, ΑΦΟΥ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΌΣ… ΒΛΕΠΕΙ ΜΌΝΟ ΤΟ ΠΥΚΝΌ ΣΚΟΤΆΔΙ ΤΗΣ ΠΛΆΝΗΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΆ.. ΈΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΥ ΠΛΑΝΗΣ ΤΟΥ..
  ΤΟ ΚΑΚΌ Μ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΌΝ, ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΔΥΣΤΥΧΊΑ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΑΠΌ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΊ ΈΛΛΗΝ ΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΌ… ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΉ ΣΟΥ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΡΕΒΆΤΙ..
  ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΈΛΛΗΝ ΚΙ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΌΣ, ΜΕΤΆ ΧΡΙΣΤΟΥ.. ΌΣΟΙ ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΌΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΎΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…Η ΕΛΛΆΔΑ ΠΌΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΊΝΕΙ, ΕΠΙΔΗ ΕΊΝΑΙ ΈΡΓΟ ΖΩΟΔΌΧΟΥ ΑΘΆΝΑΤΟΥ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΎ, ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ, ΠΑΝΤΟΔΙΝΑΜΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΎ, ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΊ ΚΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΎΝ ΣΎΝΤΟΜΑ ΌΛΟΙ, ΓΙΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ… ΜΕΤΑΝΟΗΤΕ, ΌΣΟ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΚΌΜΗ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ… ΜΌΝΟ ΙΗΣΟΎΣ ΧΡΙΣΤΌΣ ΣΏΖΕΙ…

  1. Τι δουλειά έχει ρε πρόβατο του Γιαχβέ ο Ελληνας με τον χριστιανισμό ?? μην πιάνεις στο στόμα σου τους αρχαίους προγόνους μας, που θα μας πεις πως ήταν και χριστιανοί πριν τον χριστό, ΟΥΣΤ !!!

 14. Οι Εβραίοι εκαλλιέργησαν τη γη της πίστης.
  Οι Έλληνες εκαλλιέργησαν τη γη της γνώσης.
  Οι εβραίοι ήσαν δήμιοι, οι έλληνες ήταν οι δικαστές.
  Οι εβραίοι ήσαν αδίσταχτοι, οι έλληνες ήσαν ευγενικοί.
  Για αυτό και νίκησαν οι εβραίοι τους έλληνες.
  .
  Εχρησιμοποίησαν σαν όπλο τους βέβαια το χριστιανισμό,
  ένα νόθο και μυσαρό παρασάρκωμα του σώματος τους,
  από τους ίδιους απόβλητο και αφάνισαν την ωραία Ελλάδα.
  .
  Ότι δεν εκατάφερε η ανδρεία, το κατάφερε ο δόλος!!!
  Λιαντίνης.

  1. Φιλε αν ηξερες ποιοι ειναι Εβραιοι και ποιοι Ελληνες θα γελουσες με αυτα που γραφεις

   1. Κανείς δεν γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια, παρά μέρος αυτής,
    σκέψου ότι ο δημηουργός των πάντων (για τους πιστούς)
    ΔΕΝ γνώριζε ότι η γη είναι στογγυλη!
    .
    Ο όρος «εβραίος» καλύπτει μέρος των ιουδαίων αλλά πρωτίστως
    για την εκκλησία ο εκλεκτός λαός του γιαχβέ και για τους
    Έλληνες ο νεκροθάφτης του Ελληνισμού.
    .
    Να πιοι είναι, κοίτα όλο το βιδεο.
    https://player.vimeo.com/video/296072315

    1. Με λυπη μου βλεπω οτι πιστευεις τα ψεμματα αυτων που εσυ κατηγορεις .Αυτους που εφτιαξαν τον ψευτικο χριστιανισμο τον 4ο αιωνα μετα απο παρακινηση των Σταυρωτων του Θεου του Ισραηλ που ειχαν διεισδυσει στο σωμα των Χριστιανων

     1. Φίλε με συγχωρείς αλλά δεν σε καταλαβαίνω!
      Δλδ, υπάρχει αληθινός και ψευτικος χριστιανισμός?
      Για μένα υπάρχει μόνο ο ιουδαιοχριστιανισμός που με απέραντο μίσος,
      καταστροφές, σφαγμούς και διώξεις, κατάφεραν να μας κατσικωθούν,
      αλλά,δεν κατάφεραν να μας εξοντώσουν όλους, η μαγιά της ένδοξης
      φυλής μας παρέμεινε και σήμερα μέσα από τις στάχτες ξαναγενιέται!

     2. @zaglos Εχεις δικιο να μην καταλαβαινεις ο ΙουδαιοΧριστιανισμος ειναι δημιουργημα του 4ου αιωνα.Η παραχαραξη αρχισε αφοτου εγινε επισημη θρησκεια των Ρωμαιων

 15. Sorry και με όλον τον σεβασμό στο πνεύμα αυτού του ανθρώπου αλλά δεν είμαστε οι χριστιανοί τόσο ρυπαροί όσο μας θεωρεί. Αν εκείνος δεν εύρισκε κανέναν λόγο για να ζει δεν σημαίνει ότι η ζωή είναι ασήμαντη κι ο κόσμος είναι τόσο άσχημος. Κι αν όντως είναι άσχημος κάνεις κάτι για να ομορφύνει. Φυτεύεις ένα δέντρο, κάνεις μια γλάστρα μ’ ένα λουλούδι, καθαρίζεις ένα ρυάκι, δείχνεις αγάπη και σεβασμό σε κάποιον κατατρεγμένο, ζητάς μια συγγνώμη. Με τέτοια μικρά που αν τα κάνουμε οι περισσότεροί μας ο κόσμος θα γίνει όμορφος, άξιος να ζεις μέσα του. Πάντως σίγουρα δεν δραπετεύουμε.

  1. Αγαπητέ συνελληνα
   Είμαι βέβαιος ότι είσαι ένας καλός πολίτης άνθρωπος και Έλληνας, ο k. Λιαντίνης
   και ο κάθε Λιαντίνης που κάνει κριτική στην εκκλησία, δεν αναφέρεται σε σένα,
   αλλά στα ιερατία που εχθρευοντε τον Ελληνισμό.
   .
   Αν θες και έχεις την τόλμη να το διαπιστώσεις, δεν έχεις
   παρά να ψάξεις στο ίντερνετ (εργαλείο του σατανά)
   «Τα αναθέματα της ορθοδοξίας κατά των Ελλήνων»
   .
   Αυτά ψέλνοντε ακόμη και σήμερα στις εκκλησίες μας, αναθέματα
   και χλευασμός κατά των Ελλήνων, ύμνει υπέρ ισραήλ και σιών!

    1. Ευχαριστώ συνελληνα Ιάσωνα, από νωρίς στην μακριά και περιπετειώδη ζωή μου,
     ένιωθα και σήμερα διαπιστώνω ότι ανάμεσα στους τυφλούς
     ειμουν ο μονόφθαλμος! Χα..χα..χα..
     .
     Γνωρίζω το πόσο λίγα ξέρω, αλλά δεν φοβάμαι να πω αυτά που πιστευω, ευκολα κάνω
     φίλους αλλά και εχθρούς, αλλά ποιος νοιάζεται για τους εχθρούς? Όχι εγώ βέβαια.
     Aν και άθεος, σε ευχομαι οι Ολύμπιοι να σε έχουν πάντα καλά!

     1. @zagklos απο αυτα που γραφεις ειναι ξεκαθαρο οτι εισαι δικος του «Χριστιανος » γεννιεσαι και δεν γινεσαι. Μην αμφιβαλεις και ο ιδιος ο Ιησους θα τα ειχε με τον Ιουδαιοχριστιανισμο

   1. Όμως σύντροφε ο k. Λιαντίνης και ο κάθε Λιαντίνης που κάνει κριτική στην εκκλησία, δεν έκανε κριτική και στα ιερατία της στοάς που κι αυτά αποδεδειγμένα εχθρευονται τον Ελληνισμό….

Leave a Response