ΡΕΒΕΚΚΑ ΣΚΑΦΤΟΥΡΑ: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΑ Η ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΥ

Κοινοποίηση:
gynaikakarouzou

gynaikakarouzou

Η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Ι. Καρούζου που κατηγορείται σε υπόθεση φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέα μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή.

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς, η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, που κατηγορείται σε υπόθεση φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων μεγάλων ποσών στην οποία εμπλέκονται και τραπεζικά στελέχη.

Η κ. Σκαφτούρα συνελήφθη πριν λίγες ημέρες μετά από ένταλμα του ανακριτή Γ. Ανδρεάδη, καθώς της αποδίδεται ενεργή συμμετοχή σε μια σειρά παράνομων πράξεων που φέρεται να οργάνωσε με τον πρώην σύζυγο της, ως στέλεχος των επιχειρήσεών τους στον χώρο των κατασκευών.

Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν φοροδιαφυγή, που φέρεται να υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και ηθική αυτουργία σε απιστία, που φέρονται να διέπραξαν στελέχη τεσσάρων τραπεζών που ενέκριναν την χορήγηση επισφαλών δανείων σε επιχειρήσεις του Ομίλου Καρούζου. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα τα επίμαχα δάνεια φαίνεται να ξεπερνούν, συνολικά, τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατηγορουμένη, με υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, υποστηρίζει ότι είναι αθώα, ο δε συνήγορός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος ανέφερε ότι η εντολέας του αντέκρουσε όλα όσα της καταλογίζονται.

Η υπόθεση Καρούζου απασχόλησε την δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες και προσφυγές πρώην συνεργάτη τού επιχειρηματία για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα χρημάτων» μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:
loading...

Leave a Response