ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΣΟΚ!! Βραβευμένος δημοσιογράφος ο τρομοκράτης της Παναγίας των Παρισίων (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΑ)

Κοινοποίηση:
7025970-farid-i-1496849904

Ο άνδρας που επιτέθηκε σε αστυνομικό με σφυρί μπροστά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, σπούδασε και δούλεψε ως δημοσιογράφος στη Σουηδία και στη συνέχεια ήρθε στη Γαλλία ως φοιτητής.

Ο Farid. I, ήταν δημοσιογράφος στη Σουηδία και ήταν καταγραμμένος ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος από το 2008, στην Ουψάλα, στο κέντρο της χώρας. Εμφανιζόταν ως ειδικός στα θέματα «ανάπτυξης, δημοκρατίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου», σύμφωνα με το μέσο στο οποίο εργαζόταν στην Σουηδία. Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας ανακοίνωσαν ότι αυτός ο 40χρονος δεν ήταν γνωστός στις αρχές.

Την φωτογραφία του δημοσιεύει αποκλειστικά η γαλλική εφημερίδα Le Parisien:

7025970-farid-i-1496849904

Ο δράστης είχε δημοσιεύσει το 2008 στο περιοδικό «Världshorisont» ένα άρθρο με τίτλο «Πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας: 7 σκοτεινά χρόνια για τα δικαιώματα του ανθρώπου», ενώ έναν χρόνο αργότερα, η σουηδική θυγατρική της Κομισιόν τον βράβευσε για ένα άρθρο του σχετικά με τις ανισότητες στην περίθαλψη της χώρας του. Σ’ αυτό, μεταξύ άλλων, έγραφε ότι όσοι ζητούν άσυλο ή είναι χωρίς χαρτιά, έχουν άνιση αντιμετώπιση, καθώς εξαρτώνται από τις ΜΚΟ κι άλλες οργανώσεις.


Ce que l'on sait de l'assaillant de Notre-Dame… από BFMTV
Σε άλλο του άρθρο, το 2012, αυτοπροσδιορίζεται ως «Αλγερινός βερβερικής καταγωγής».


Intervention à Notre-Dame de Paris: "J'ai… από BFMTV

Μετά τον τραυματισμό του, ο δράστης τέθηκε σήμερα, Τετάρτη, σε προσωρινή κράτηση στο νοσοκομείο στο Παρίσι όπου νοσηλεύεται, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε ένα βίντεο που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη Le Parisien, δεν έχουν βρεθεί όπλα ή εκρηκτικά στο διαμέρισμά του.

Ένας καθηγητής του στο Πανεπιστήμιο της Λορένης στη Γαλλία, στο οποίο γράφτηκε ο τρομοκράτης το 2014, σοκαρισμένος από την είδηση της σύλληψής του, τον περιέγραψε ως άνθρωπο «ήσυχο, που δεν έπινε αλκοόλ, χιλιόμετρα μακριά από το ισλαμικό μίσος προς τη Δύση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: