Το τελευταίο γεύμα διαβόητων θανατοποινιτών: Ποιος ζήτησε μια ελιά και ποιος ένα γεύμα για… 5 άτομα!

Κοινοποίηση:
thanatopinites-3

Ο Νεοζηλανδός φωτογράφος Henry Hargreaves αποφάσισε να αναπαραστήσει και να φωτογραφήσει το τελευταίο γεύμα που ζήτησαν διαβόητοι θανατοποινίτες. Η συλλογή του ονομάστηκε «No second».

Οι θανατοποινίτες στις ΗΠΑ, όπως και σε άλλες χώρες, λίγο πριν να εφαρμοστεί η εσχάτη των ποινών, δικαιούνται ένα πιάτο της αρεσκείας τους, ένα «σπέσιαλ γεύμα», όπως το ονομάζουν οι Αμερικανοί. Είναι η τελευταία τους επιθυμία και έτσι, τις περισσότερες φορές γίνεται σεβαστή, παρόλο που υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Σε κάποιες πολιτείες το κόστος του γεύματος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 40 δολάρια, ενώ σε άλλες τα 15 δολάρια.

Tο 1960 o Victor Feguer στην Αϊόβα, απήγαγε και δολοφόνησε έναν γιατρό. Καταδικάστηκε σε θάνατο με θανατηφόρα ένεση. Για τελευταίο γεύμα, ζήτησε απλώς μια ελιά. Μετά την θανάτωσή του, βρήκαν στην τσέπη του το κουκούτσι.

Ο 52χρονος John Wayne Gacy που καταδικάστηκε σε θανατική ποινή το 1994 για βιασμό, βασανισμό και φόνο 33 εφήβων και νεαρών αγοριών που μετά κρατούσε στο σπίτι του. Για τελευταίο γεύμα ζήτησε 12 τηγανητές γαρίδες, ένα κουβά με τηγανητό κοτόπουλο από τα KFC, τηγανητές πατάτες και μισό κιλό φράουλες.

Ο 33χρονος Timothey McVeigh ήταν ο υπεύθυνος για την τρομοκρατική επίθεση στην Οκλαχόμα τον Απρίλιο του 1995. Ευθυνόταν για την δολοφονία 168 και τον τραυματισμό άλλων 600. Καταδικάστηκε σε θάνατο με θανατηφόρα ένεση το 2001. Ως τελευταία επιθυμία είχε να φάει τέσσερα κυπελλάκια παγωτό με γεύση μέντα και σοκολάτα.

Το 1984 ο Αμερικανός Ronnie Lee Gardner σκότωσε έναν άνδρα κατά τη διάρκεια μιας ληστείας. Κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο, πυροβόλησε τον δικηγόρο Michael Burdell, όταν προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει. Καταδικάστηκε σε θανάτωση με εκτέλεση to 2010. Ως τελευταία επιθυμία είχε να φάει αστακό, μια μπριζόλα, μια μηλόπιτα και παγωτό βανίλια, ενώ συγχρόνως να βλέπει την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Το 1981 ο Ricky Ray Rector δολοφόνησε έναν άνδρα σε ένα εστιατόριο στο Αρκάνσας, όταν απαγορεύτηκε η είσοδος σε φίλο του. Η οικογένειά του τον έπεισε να παραδοθεί και εκείνος δέχτηκε με έναν όρο. Ήθελε να μιλήσει μόνο στον αστυνομικό Robert Martin, που τον γνώριζε από παιδί. Όσο μιλούσε ο αστυνομικός με την μητέρα του, ο Rector τον πυροβόλησε πισώπλατα. Έφυγε από το σπίτι και λίγο αργότερα έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και πυροβόλησε. Παρ’ όλα αυτά δεν πέθανε, αλλά λοβοτομήθηκε. Καταδικάστηκε σε θάνατο με θανατηφόρα ένεση. Για τελευταίο γεύμα ζήτησε μια μπριζόλα, τηγανητό κοτόπουλο, ένα χυμό κεράσι και μια καρυδόπιτα. Την καρυδόπιτα δεν την έφαγε και είπε στους αστυνομικούς να του την κρατήσουν για αργότερα. Δεν την έφαγε όμως, ποτέ.

Παρόλο που ο φωτογράφος δεν τον συμπεριέλαβε στην συλλογή του, ο Lawrence Russell Brewer έμεινε στην ιστορία για όλα αυτά που ζήτησε λίγο πριν πεθάνει.
Το 1998 ο Lawrence Russell Brewer μαζί με την συμμορία του δολοφόνησαν τον Αφροαμερικανό James Byrd Jr. Λίγο πριν θανατωθεί, δεν έδειξε κανένα σημάδι μετάνοιας και είπε ότι θα το έκανε ξανά χωρίς να νιώθει τύψεις. Όταν τον ρώτησαν ποιο θα ήθελε να είναι το τελευταίο του γεύμα, κανένας δεν περίμενε ότι θα ζητούσε ένα γεύμα για τουλάχιστον 5 άτομα. Συγκεκριμένα, ζήτησε δυο τηγανητά φιλέτα κοτόπουλου με κρεμμύδια, ένα μπέργκερ με τριπλό μπιφτέκι, μια ομελέτα με τυριά και ζαμπόν, ντομάτες, κρεμμύδια, πιπεριές, τηγανητές μπάμπιες με κέτσαπ, ψητά κρέατα με μισό κιλό ψωμί, τρία φαχίτας, μια πίτσα με πεπερόνι, ζαμπόν, μπέικον και λουκάνικα, παγωτό, ένα γλυκό με φυστικοβούτυρο και τρεις μπύρες. Όταν του τα παρέδωσαν, ο Lawrence Russell Brewer δεν έφαγε τίποτα από όλα αυτά και είπε πως απλώς δεν πεινούσε. Μετά από αυτό το περιστατικό αποφασίστηκε να απαγορευτεί το τελευταίο γεύμα για τους θανατοποινίτες στο Τέξας.

πηγή: valueforlife

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: