Το σατανικό σχέδιο της σπείρας των…ασανσέρ – Έτσι «γδύνουν» ηλικιωμένους στα νότια προάστια

Κοινοποίηση:
ΠΠΟ

Εφιάλτης έχουν γίνει για τους ηλικιωμένους οι σπείρες που προσποιούνται πως είναι συντηρητές ασανσέρ, υπάλληλοι της ΔΕΗ, εφοριακοί, κ.ο.κ., καθώς τους αρπάζουν τα χρήματα και κυρίως τις πενιχρές συντάξεις, χρησιμοποιώντας σατανικά τεχνάσματα.
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα ένα λευκό ΒΑΝακι στο οποίο επιβαίνουν τρεις Ρομά, ο ένας με θηριώδη σωματική διάπλαση, έχει γίνει εφιάλτης για τους ηλικιωμένους. Εμφανίζονται ως δήθεν συντηρητές ασανσέρ και καταφέρνουν με το πρόσχημα της επισκευής του ανελκυστήρα, αλλά και της ηλεκτρικής διαρροής στο διαμέρισμα του ανυποψίαστου θύματος, να ξαφρίζουν συντάξεις και χρυσαφικά από τους ηλικιωμένους.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν εγκλωβίσει το θύμα τους στο ασανσέρ, με το πρόσχημα της επισκευής και ασκώντας βία, αρπάζουν τα χρήματα που έχει στην τσέπη του.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί έχουν γράψει στο ΒΑΝάκι, με το οποίο κυκλοφορούν, την επιγραφή «συντηρήσεις ασανσέρ» και μάλιστα ανορθόγραφα, ενώ κατά καιρούς χρησιμοποιούν και την επιγραφή «Ηλεκτρολόγοι ΔΕΗ», προκειμένου να γίνονται πιστευτοί από τα θύματα τους.

Οι περιοχές που κινούνται οι κακοποιοί είναι τα νότια προάστια της Αττικής και κυρίως το Π. Φάληρο και οι γύρω περιοχές, όπου έχουν πραγματοποιήσει και τα περισσότερα χτυπήματα τους.

Καρτέρι έξω από τράπεζες
Μάλιστα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες , οι τρεις κακοποιοί που περιφέρονται με το λευκό ΒΑΝάκι αναζητώντας υποψήφια θύματα, την στήνουν ακόμα και έξω από τράπεζες, τις ημερομηνίες που πληρώνονται οι συντάξεις και παρακολουθούν ηλικιωμένους μέχρι και την πολυκατοικία που διαμένουν και άμεσα βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Στο αστυνομικό δελτίο έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που έχουν ληστέψει τους ηλικιωμένους μέσα στα ασανσέρ που δήθεν επισκευάζουν, χρησιμοποιώντας μάλιστα σε αρκετές ληστείες ακόμα και βία, εάν το θύμα τους τολμήσει να αντισταθεί.

Ο ρόλος του… «γίγαντα»
Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις που έχουν εγκλωβίσει τα θύματα τους μέσα στα διαμερίσματα τους με το πρόσχημα της διαρροής ηλεκτρονικού ρεύματος και του κινδύνου ηλεκτροπληξίας.

Στην περίπτωση που καταφέρνουν να μπουν στο διαμέρισμα του υποψήφιου θύματος, το εγκλωβίζουν στην κουζίνα κλείνοντας ουσιαστικά το οπτικό του πεδίο με το υπόλοιπο διαμέρισμα, χρησιμοποιώντας των σύνεργο τους με την θηριώδη σωματική διάπλαση, οποίος στέκεται στην πόρτα τις κουζίνας καλύπτοντας έτσι το συνεργάτη του που εκείνη την στιγμή ψάχνει το σπίτι για χρήματα και κοσμήματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: