Τα καρτούν της Disney προωθούν τη λεσβιοσύνη!

Κοινοποίηση:
ta-kartoun-tis-disney-proothoun-ti-lesviosyni

Ένα επεισόδιο στις 5ου Αυγούστου του Disney Junior show Doc McStuffins, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, χαρακτήρισε δύο λεσβίες «μητέρες» ως επικεφαλής μιας οικογένειας.
Η παράσταση είναι για έναν επίδοξο γιατρό που «διορθώνει» τα παιχνίδια με τη βοήθεια φίλων.
Στο επεισόδιο «Το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης» στις 5 Αυγούστου, ένα ζευγάρι λεσβιών και τα παιδιά τους (είναι οικογένεια κούκλων) πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι τους λόγω «σεισμού». Ο σκοπός του επεισοδίου προφανώς διδάσκει στα παιδιά τη σημασία της ύπαρξης σχεδίου έκτακτης ανάγκης.

«Με αυτό το επεισόδιο, βλέπουν μια οικογένεια που μοιάζει με την οικογένειά μας», δήλωσε η Wanda Sykes, μια λεσβία ηθοποιός που παίζει έναν από τους ομοφυλόφιλους συνεργάτες. «Είμαστε δύο μαμάδες … θα είναι πολύ συναρπαστικό για τα παιδιά μου να δουν την οικογένειά μας να αντιπροσωπεύεται στην οθόνη».
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, μια γυναίκα και ένα παιδί χωρίζονται από την άλλη γυναίκα και παιδί, και στη συνέχεια επανενώνονται στο τέλος.

Η ομάδα υπεράσπισης LGBT GLAAD ξεκίνησε μια αναφορά ζητώντας από τους ανθρώπους να «ευχαριστήσουν τη Disney για την ανύψωση των φωνών LGBTQ».
Το επεισόδιο προωθεί τον «γάμο» του ίδιου φύλου με έναν «όμορφο και θετικό τρόπο», έγραψε η Sarah Kate Ellis, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GLAAD.
Ένας από τους συγγραφείς του επεισοδίου, ο Chris Nee, βρίσκεται σε «γάμο» του ίδιου φύλου.

Σε μια συνέντευξη του 2012 στο AfterEllen.com, η Nee εξήγησε ότι σίγουρα σκέφτεται τρόπους για να κάνει τον Doc McStuffins πιο υπέρ-ομοφυλόφιλο.

«Αυτή είναι η πρόοδος!»

Νωρίτερα φέτος, το live-action remake της Disney για την πεντάμορφη και το τέρας χαρακτήρισε μια «αποκλειστικά γκέι στιγμή». Το gay subplot ήταν για το πώς «ο LeFou είναι κάποιος που σε μια μέρα θέλει να είναι ο Gaston και σε μια άλλη μέρα θέλει να φιλήσει τον Gaston», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: