Συγκλονιστική ανάλυση για την επόμενη μέρα στην Ιταλία! Πόσο θα κοστίσει στους Ιταλούς το… πραξικόπημα Ματαρέλα!

Κοινοποίηση:
Italia-Furia-1-750x430

Συνεχίζεται το πολιτικό και οικονομικό θρίλερ στην Ιταλία μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ιδιαίτερα τις οικονομικές.

Τα spread έχουν αυξηθεί κατακόρυφα πυροδοτώντας ένα blame game μεταξύ των αντικρουόμενων μερών, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών θα κοστίσει στη χώρα πάνω από 60 εκ ευρώ.

Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι απάντησε σε σχετική ερώτηση με τη χαρακτηριστική φράση «Ρωτήστε τον Ματαρέλα!» Σε παρόμοιο πνεύμα ήταν και η απάντηση της ηγέτιδας των ακροδεξιών Αδερφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι η οποία σε τουίτ της ανέφερε «Τα spread συνεχίζουν ν’ αυξάνονται. Προφανώς δεν αρέσει ούτε ο Κοταρέλι στις αγορές. Τι θα κάνει λοιπόν τώρα ο Ματαρέλα; Θα καλέσει το φάντασμα του ίδιου του Βίσμαρκ να του αναθέσει το σχηματισμό της κυβέρνησης;»

Ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων δήλωσε πως η ευθύνη γι’ αυτό ανήκει αποκλειστικά στον πρόεδρο Ματαρέλα διότι δεν άφησε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση η οποία, κατά τα λεγόμενά του, δεν είχε ποτέ σκοπό να βγει από το ευρώ αλλά αντίθετα να έρθει σε επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Banco d’ Italia έδωσε σε συνέντευξή του μια ζοφερή εικόνα της Ιταλικής οικονομίας κάνοντας λόγο για μειωμένους δείκτες σχεδόν σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του δημογραφικού, τονίζοντας ότι η διαφαινόμενη οικονομική περιπέτεια ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν η χώρα, συνεπώς και θα έπρεπε αλλά κυρίως θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Επίσης απεύθυνε έκκληση σε όποια κυβέρνηση προκύψει να μην καλλιεργεί αυταπάτες όσον αφορά το χρέος διότι κατά τη γνώμη του όσοι μιλάνε για ευκολότερους και συντομότερους δρόμους προς τους οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί απλά ψεύδονται.

Εκεί που φαινόταν ότι η ένταση είχε φτάσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο και κινούνταν κυρίως μεταξύ των αντικρουόμενων πολιτικών παρατάξεων της Ιταλίας, ήρθε να προστεθεί η δήλωση του Επιτρόπου Προϋπολογισμού της ΕΕ Γκιούντερ Έτιγκερ ο οποίος σε συνέντευξη στη Γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost φέρεται να είπε ότι οι αγορές θα δείξουν στους Ιταλούς τα σωστά κριτήρια ψήφου.

Προκλήθηκε σάλος με πολλούς στην Ιταλία να ζητούν την άμεση παραίτησή του αλλά και την άμεση διάψευση από τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Στη συνέχεια υπήρξαν συμπληρωματικές διορθωτικές δηλώσεις από πλευράς του αλλά και από πλευράς Γιούνκερ και Ταγιάνι. Ο πρώτος έσπευσε να διαψεύσει τη δήλωση και ο δεύτερος να διευκρινίσει ότι δεν είναι δυνατόν οι αγορές να καθορίζουν το μέλλον της Ιταλίας. Ο δε εκπρόσωπος τύπου της Deutsche WelleΚρίστοφ Γιούμπελτ είπε πως πρόκειται για μη ξεκάθαρη διατύπωση της δήλωσης από το συντάκτη τους Μπερντ Τόμας Ρίγκερτ.

Εν κατακλείδι οφείλουμε να σημειώσουμε ένα περιστατικό πολύ χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί. Ο Ντι Μάιο κάλεσε σε συγκέντρωση στις 2 Ιουνίου στην πλατεία «Το Στόμα της Αλήθειας» και τουίταρε τη φράση «Είμαι με τον Φάμπιο» αναφερόμενος σε ένα παιδί που είχε ρωτήσει τον Πρόεδρο τι κάνει σε περίπτωση που δε συμφωνεί με κάτι που του φέρνουν να υπογράψει. Ο Πρόεδρος, ξεπερνώντας κάποια δευτερόλεπτα αμηχανίας δήλωσε ότι δε λειτουργεί με βάση τις προσωπικές του προτιμήσεις αλλά το συμφέρον της χώρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Νομιζετε πως ο Παυλοπουλος ειναι προεδρος της Ελληνικης δημοκρατιας; Λαθος! Ειναι σαν τον λεγαμενο της Ιταλιας. Μισθαρνο πιονι του διεθνους σιωνισμου!! Ελπιζω να βρουν και οι δυο τη θεση τους, τη θεση που τους αξιζει πραγματικα!! Ετσι η μαλλον και ετσι, καταφερνει και σοδομιζει τα εθνη ο διεθνης σιωνισμος• με το ΧΡΗΜΑ. Λαδωνει και μετα τους κραταει αιχμαλωτους, ανδραποδα. Ελπιζω ο ιταλικος λαος να περιποιηθει οπως του πρεπει τον εντος εισαγωγικων προεδρο της δημοκρατιας των Ροθτσιλντ, Βανμπουρκ, Ροκφελερ κ.α!!!!

Comments are closed.