Στην Αθήνα το Άγιο Φως – έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
αρχείο λήψης (4)

Δέος, συγκίνηση, κατάνυξη… Για μια ακόμη φορά, ο Πανάγιος Τάφος στα Ιεροσόλυμα «πολιορκήθηκε» από χιλιάδες πιστούς που θέλησαν να ζήσουν από κοντά το θαύμα της Αφής του Αγίου Φωτός.

Με δάκρυα στα μάτια είδαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο να βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο κρατώντας τους δυο πυρσούς με τα 33 κεριά, όσα τα χρόνια του Χριστού και να μοιράζει το Άγιο Φως.

Το Άγιο Φως έφθασε στην Αθήνα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας λίγα λεπτά μετά τις 20.00 και άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές αρχηγού κράτους. Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε 17 ελληνικούς προορισμούς με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air, όχι μόνο με τις προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις τους αλλά και με τρία επιπλέον σκάφη.

αρχείο λήψης (1) αρχείο λήψης (2) αρχείο λήψης (3) αρχείο λήψης

Το Άγιο Φως παρέλαβε, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, από τα χέρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ’ στο Ναό της Αναστάσεως, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που έκανε λόγο για νίκη της ελπίδας και της αισιοδοξίας και «ευθύνη δική μας να τη μετατρέψουμε σε δύναμη δημιουργικότητας στον αγώνα που δίνουμε όλοι για την αναγέννηση της πατρίδας μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ.
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

Comments are closed.