ΣΟΚάρουν τους Τούρκους τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ για την…ΚΡΥΦΗ ζωή του ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΚΕΜΑΛ: Εβραίος που ασπάστηκε το ΙΣΛΑΜ – Η αστυνομία τον είχε «φακελώσει» για τις…Ομοφυλοφιλικές του επιλογές !!

Κοινοποίηση:
poustokemal

Η ερωτική του σχέση  με  Έλληνα ψαρά που τον έβαλε στη «μαύρη λίστα» των Τουρκικών υπηρεσιών !! Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, o ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους, και ο «Πατέρας των Τούρκων»…γεννήθηκε το 1881 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ήταν Εβραϊκής καταγωγής από την αίρεση των Ντονμέδων.

Οι Ντονμέδες αριθμούσαν κοντά στα 15,000 άτομα, και ήταν μια υπόγεια αίρεση Σαμπεταϊνών Εβραίων που είχαν μουσουλμανικά ονόματα, και που προς τα έξω συμπεριφέρονταν ως Μουσουλμάνοι, αλλά κρυφά πίστευαν στον Σαμπετάι Σέβι, τον ψευδή Μεσσία του 17 ου αιώνα, και διεξήγαγαν προσεκτικά φυλασσόμενες προσευχές και τελετουργίες στο όνομα του.

Οι Ντονμέδες ήταν απόγονοι των Σεφαρδιτών Εβραίων που ζούσαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία (Ανδαλουσία) για αιώνες, μέχρι που οι Μουσουλμάνοι Άραβες έχασαν τον έλεγχο της Ανδαλουσίας από τους Χριστιανούς. Οι Χριστιανοί δωσαν στους Εβραίους την δυνατότητα επιλογής μεταξύ θανάτου, αλλαξοπιστίας, και την εξορία, έτσι βρήκαν το άσυλο και την ευτυχία τους στις Οθωμανικές χώρες του Σουλτάνου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του 1492.

Τις μέρες της ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών πληθυσμών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι Ντονμέδες της Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να αναγνωριστούν ως μη Μουσουλμάνοι για να αποφευχθεί η αναγκαστική μεταφορά τους προς την Ανατολία.

Οι παππούδες του Κεμάλ Ατατούρκ, από την πλευρά της μητέρας του, έγιναν μουσουλμάνοι το 1834, ώστε να μην φορολογούνται από την Οθωμανική Αρχή. Η μητέρα του Ατατούρκ, η Ζουμπεϊντέ προερχόταν από τα βουνά δυτικά των Ιωαννίνων, κοντά στα σημερινά Αλβανικά σύνορα. Για την προέλευση του πατέρα του, Αλί Ριζά, ελάχιστα είναι γνωστά.

Ο Ατατούρκ ήταν πάντοτε απρόθυμος να αποκαλύψει πράγματα σχετικά με το οικογενειακό του δέντρο. Ο Ατατούρκ θα είχε βάσιμους λόγους για να αποκρύψει τη προέλευση του από Ντονμέδες. Οι Ντονμέδες (οι οποίοι παντρεύονταν μόνο μεταξύ τους) όχι μόνο περιφρονούνταν από την υπόλοιπη κοινωνία, αλλά και ορίζονταν ως αιρετικοί και από τους Μουσουλμάνους και από τους Εβραίους. Επίσης είχαν τη φήμη για σεξουαλική ανηθικότητα που θα μπορούσε να είναι ελάχιστα κολακευτικό για τους απογόνους τους.

Το 1911, ένας Εβραίος εκδότης εφημερίδας που είχε το όνομα Ιταμάρ Μπέν- Αβί γράφει ότι συνάντησε τυχαία τον Ατατούρκ στο ξενοδοχείο Kamenitz στην Ιερουσαλήμ, όπου ο Ατατούρκ εξομολογείται για πρώτη και μοναδική φορά στην ενήλικη ζωή του, ότι ήταν Εβραϊκής καταγωγής. Ο Ιταμάρ Μπεν- Αβί περιγράφει δύο συναντήσεις με τον Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος δεν είχε ακόμη πάρει το όνομα του Ατατούρκ, «Πατέρας των Τούρκων». Και οι δύο συναντήσεις έγιναν στη Γαλλική γλώσσα, ήταν κυρίως για την Οθωμανική πολιτική, και συνοδεύονταν με μεγάλες ποσότητες άρακ, το Αραβικό τσίπουρο. Στην πρώτη από αυτές τις δύο συναντήσεις, ο Κεμάλ εμπιστεύθηκε να εξομολογείσει τα εξής:

«Είμαι απόγονος του Σαμπετάι Σέβι, – δεν είμαι πραγματικά Εβραίος πλέον, αλλά εξακολουθώ να είμαι ένθερμος θαυμαστής αυτού του προφήτη σας. Η γνώμη μου είναι ότι κάθε Εβραίος στη χώρα αυτή καλά θα κάνει να ενταχθεί στο στρατόπεδο του».

Κατά τη δεύτερη συνάντηση που έγινε 10 μέρες αργότερα στο ίδιο ξενοδοχείο, ο Μουσταφά Κεμάλ είπε σε ένα σημείο:

«Έχω στο σπίτι μια Εβραϊκή Βίβλο που τυπώθηκε στη Βενετία. Είναι αρκετά παλιά, και θυμάμαι τον πατέρα μου που με έπαιρνε σε ένα Καραΐτη δάσκαλο που μου δίδαξε να τη διαβάζω. Θυμάμαι ακόμα μερικά λόγια της, όπως…

» Και ο Ιταμάρ Μπεν-Αβί συνεχίζει: «Έχει διακόψει να μιλά για λίγο, τα μάτια του έψαχναν κάτι στο καινό. Στη συνέχεια θυμήθηκε»:

«Shema Yisra’el, Adonai Elohenu, Adonai Ehad»!

«Αυτή είναι η πιο σημαντική μας προσευχή, Λοχαγέ.»

«Και δική μου μυστική προσευχή , Cher Monsieur», απάντησε, ξαναγεμίζοντας τα ποτήρια μας. Αν και ο Ιταμάρ Μπεν-Αβί δεν θα μπορούσε να το γνωρίζει τότε, ο Ατατούρκ εννοούσε την έκφραση «μυστική προσευχή» στη κυριολεξία. Ανάμεσα στις απόκρυφες προσευχές των Ντονμέδων, που πρώτη φορά έγιναν γνωστές στον ακαδημαϊκό κόσμο, όταν ένα βιβλίο με αυτές κατέληξε στη Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιερουσαλήμ το 1935, είναι μια που περιέχει την ομολογία της πίστης: «Ο Σαμπετάι Σέβι και κανένας άλλος είναι ο αληθινός Μεσσίας. Άκουσε O Ισραήλ, ο Κύριος ο Θεός μας, ο Κύριος είναι ένας». Ήταν χωρίς αμφιβολία από αυτή την ομολογία της πίστης, και όχι από την Εβραϊκή Βίβλο, που ο Ατατούρκ θυμήθηκε τα λόγια της προσευχής Shema.

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ίδρυσε μια κοσμική Τουρκική δημοκρατία όπου ήθελε να περιορίσει το Ισλάμ μια και για πάντα μόνο στα τζαμιά. Αρκετοί Ντονμέδες ήταν μεταξύ των Νεοτούρκων, Τούρκων διανοουμένων που προσπάθησαν να μεταρρυθμίσουν τη Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κατά τη Ρεπουμπλικανική εποχή, θα υποστηρίξουν σθεναρά τις φιλοδυτικές μεταρρυθμίσεις του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Η Τουρκική κυβέρνηση, που για χρόνια μάχεται να προστατευθεί από μουσουλμανικές φονταμενταλιστικές επιθέσεις που υποσκάπτουν τη νομιμότητα και τις κοσμικές μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ, δεν έχει λόγο να χαιρετίσει την είδηση ότι ο πατέρας του «Πατέρα των Τούρκων» ήταν ένας κρυπτό-Εβραίος που πέρασε τα αντί-μουσουλμανικά του αισθήματα και στον γιο του. Το Μυστικό του Μουσταφά Κεμάλ θα είναι ασφαλώς για τη Τουρκική κυβέρνηση κάτι που θα προτιμούσε να συνεχίσει να διατηρείται έτσι.

Ισπανός Εβραίος στην Καταγωγή, ορθόδοξος (σουνίτης) Μουσουλμάνος από γεννησιμιού και ανατροφής, ο οποίο έχει εκπαιδευτεί σε μια πολεμική γερμανική σχολή, πατριώτης, μαθητής των εκστρατειών των παγκοσμίως μεγάλων στρατηγών, συμπεριλαμβανομένου του Ναπολέοντα, και του Κραντ Λι – αυτά λέγονται ότι είναι μερικά έξοχα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του νέου «έφιππου άνδρα» που έχει εμφανιστεί στην Εγγύς Ανατολή. Είναι ένας πραγματικός δικτάτορας, όπως οι ανταποκριτές μαρτυρούν, ένας άνδρας του τύπου ο οποίος είναι ταυτόχρονα η ελπίδα και ο φόβος για έθνη που έχουν κατασπαραχτεί από ανεπιτυχείς πολέμους. Η ενότητα και η δύναμη είχε επανέλθει σε μεγάλο βαθμό πίσω στην Τουρκία μέσω της θέλησης του Μουσταφά Κεμάλ Πασά.

Εκεί ήταν ο ίδιος ο Πασάς, ψηλός, ακόμη νέος, όμορφος, με στενούς γλουτούς, πλατιούς ώμους, με γκρι, μάλλον λυπημένα μάτια που μιλούσε εύγλωττα για την Ισπανική-εβραϊκή του καταγωγή – γιατί ο Κεμάλ, όπως και ο Ενβέρ Πασά, αν και ορθόδοξος Μωαμεθανός, κατάγεται από εκείνες τις Ισπανο-εβραϊκές οικογένειες που, δεδομένου ότι τους δόθηκε από τον Χριστιανισμό η επιλογή μεταξύ θανάτου, προσηλυτισμού και εξορίας, βρήκαν άσυλο και ευτυχία στις χώρες του Σουλτάνου – και έχει δυνατά, φλεβώδη χέρια, πλατιά γύρο από τον καρπό – χέρια καλλιτέχνη, ονειροπόλου, από εκείνα που πράττουν, ενός ανθρώπου που ξέρει να πλάθει τα όνειρα του σε πραγματικότητα.

Σημείωμα. Ο Ατατούρκ είχε προτίμηση για άτομα του δικού του φύλου, με έγγραφα σχετικά με αυτό, από την Οθωμανική μυστική στρατιωτική αστυνομία η οποία τον κατατάσσει ως «ένα πολύ γνωστό ομοφυλόφιλο». Όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, είχε ερωτική σχέση με έναν Έλληνα ψαρά με το όνομα Ιωάννης Τίκκης από τη πόλη του Λαγκαδά.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

 1. Μην προσβάλετε τον ήρωα των τουρκόσπορων στην Ελλάδα. Απο την φωτογραφία και μόνο φαίνεται η αντρίλα της Κεμάλ, το σπάσιμο της μέσης, το λέλουδο στο καπελάκι. Τον παράτησε ο Τίκης και έβγαλε την κακία του στους Έλληνες της Μικράς Ασίας. Κακός φούστης, ότι χειρότερο.
  Εσύ Αnonymous-vlaxious εκεί με την Χ.Α. κόλλημα. Ακόμα και θέμα για κολονοσκόπηση να έχει εσύ εκεί το πας. Να πας σε έναν ψυχίατρο να σου διώξει τις εμμονές γιατί μας τα έκανες τσουρέκια.

  1. εσύ που ΔΕΝ τις πιστεύεις αυτές τις «μπούρδες» γιατί φαντάζομαι είσαι έξυπνος και προπάντων: υποψιασμένος…..(!!??)
   μήπως μπορείς να με ενημερώσεις, είναι ή δεν είναι ο Κεμάλ στη φωτογραφία;

 2. ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΠΕΝ ΟΖΙΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΘΑΡΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑ ΚΟΥΣΕS ΚΡΗΤΙΚΑΚΙ? ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΑΙΡΕΙΣ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΡΕΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΜΕΙΑ ΣΟΥ Κ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΟΥ ΕΒΡΑΙΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ ΚΡΗΤΑ

  1. Σεβασμο στον ανθρωπο που μεγαλωσε την Ελλαδα γελοιε φασιστα, εσεις τη μικρυνατε!

 3. Ο μπαρμπα Μουσταφάς έκανε ολονυχτίες με τσιπούρες και πέστροφες πριν απο κάποιους άλλους. Ο δε μπαρμπα Γιάννης ο Ντονμές ανοίγει την κάνουλα του βαρελιού και πίνει.
  -Βαρέλι, βαρελάκι μου με αφήνεις να πιω κρασί;
  -Σε αφήνω.
  Το λέει καμιά δεκαριά φορές.
  -Βαρέλι, βαρελάκι μου με αφήνεις να πιω κρασί;
  -ΟΧΙ
  -Μη με αφήνεις απαντά. Εγώ και πάλι θα πιώ.

 4. Στη φωτό,τον παίρνει γι’αυτό γέρνει;Μάλλον ο τίκκης τον…πήρε από πίσω φωτογραφία,γιά τούτο και είναι όλο νάζι η σκατιάρα…Της αρέσανε πολύ και τα καρότα έχω ακούσει…

 5. Ο πατέρας των Τούρκων ομοφυλόφιλος … Γι αυτό βγήκαν κωλόπαιδα οι Τούρκοι …

 6. έτσι εξηγείται και η λύσσα του μπουτάρ-αχμέτ για το τουρκόσπιτο! ήταν του σιναφιού.. ίδια γούστα!

 7. Ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, το περιβόητο «σπίτι του Κεμάλ» στην Αγ.Δημητρίου ήταν ενός θείου του.
  Γεννήθηκε σε ένα χωριό του Λαγκαδά το οποίο δεν υπάρχει πλέον, και έβοσκε πρόβατα.

  1. Γι΄αυτό και ο ψαράς Τίκκης που ήταν νταβατζής του,καταγόταν από τον Λαγκαδά…
   Δένει έτσι το γλυκό…

 8. παντα οι εβραιοι μας σκαβανε τον λακκο του εθνους μας και εμεις κοιμομασταν σε βαθια ονειρα ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΡΕ!!!!

  1. Γιαυτο και ο άλλος εβραιος Λευτερακης Βενιζέλος τον προτεινε για βραβειο ειρηνης τον Ατατουρκ.

 9. Ρε τον πουστράκο τον τούρκο και γώ τον έψαχνα που χάθηκε τόσο καιρό, γυρνάω απο το ψάρεμα και δεν έχω που να τον χώσω!

Leave a Response