Σοκαριστικές αποκαλύψεις από την Σάλμα Χάγιεκ: “Ο Γουάνστιν μου είχε πει «θα σε σκοτώσω, μη νομίζεις ότι δεν μπορώ»”

Κοινοποίηση:
Σάλμα Χάγιεκ

Για ένα κεφάλαιο στη ζωή της, που ενώ θεωρούσε ότι το έχει κλείσει, συνεχίζει να την πονάει, έγραψε στους New York Times η Σάλμα Χάγιεκ: τη σεξουαλική παρενόχληση από το σκηνοθέτη Χάρβεϊ Γουάνστιν.

«Τόσες πολλές γυναίκες περιγράφουν τι τους έκανε. Έπρεπε να αντιμετωπίσω τη δειλία μου και να αποδεχτώ ταπεινά ότι η ιστορία μου δεν ήταν παρά μια σταγόνα σε έναν ωκεανό θλίψης και σύγχυσης. Ένιωθα ότι κανείς δεν θα νοιαζόταν για τον πόνο μου, οπότε ήμουν ένα τίποτα, όπως τόσες φορές μου είχε τονίσει ο Χάρβεϊ», λέει η χολιγουντιανή ηθοποιός.

Όπως είπε αφού έκλεισε τη συμφωνία για τα δικαιώματα για την ταινία «Φρίντα» το 2002, αναγκάστηκε να πει «όχι» σε μια σειρά ανήθικων προτάσεων του σκηνοθέτη.

«Όχι στο να κάνω ντουζ μαζί του.

Όχι στο να τον αφήσω να με βλέπει ενώ έκανα ντουζ.

Όχι στο να μου κάνει μασάζ.

Όχι στο να αφήσω ένα γυμνό φίλο του να μου κάνει μασάζ.

Όχι στο να μου κάνει στοματικό έρωτα.

Όχι στο να βγάλω τα ρούχα μου μαζί με μια άλλη γυναίκα» γράφει στην εφημερίδα.

Η Χάγιεκ περιγράφει πως ένιωθε ενώ εξαναγκαζόταν να γυρίζει σκηνές που δεν ήθελε με μία άλλη γυναίκα. «Έπαιρνα ηρεμιστικό που σταμάταγε το κλάμα, αλλά όχι τον εμετό μου. Το ξέρω, κάτι τέτοιο δεν ήταν σέξι, αλλά ήταν ο τρόπος μου να βγάλω τη σκηνή».

Η εκπρόσωπος του Χάρβεϊ Γουένστιν Holly Baird είπε συγκεκριμένα: «Ο κ. Γουάνστιν δεν θυμάται να έχει πιέσει τη Σάλμα να γυρίσει σκηνή σεξ με μία άλλη γυναίκα. Δεν ήταν παρών. Όλες οι κατηγορίες δεν είναι ακριβείς και όσοι ήταν παρόντες έχουν μια άλλη άποψη για το τι είχε συμβεί».

Η ηθοποιός μάλιστα ανέφερε ότι ο Γουάνστιν είχε απειλήσει να τη σκοτώσει. «Θα σε σκοτώσω, μην νομίζεις ότι δεν μπορώ» της είχε πει. «Στα μάτια του δεν ήμουν μια καλλιτέχνης. Δεν ήμουν καν ένα άτομο. Ήμουν ένα πράγμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: