ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Εμφάνισαν εικόνα της Παναγίας να αυτοκτονεί! Στα λίκνα της Ορθοδοξίας πολεμούν με μανία οι άθεοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Σκάνδαλο αυτό που συνέβη σε ένα από λίκνα της Ορθοδοξίας! Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας εξέδωσε μια δήλωση που καταγγέλει τον τηλεοπτικό σταθμό Ρουστάβι 2 για «προσβολή του Χριστιανισμού και δημιουργία προκλητικών προγραμμάτων».

Το Πατριαρχείο Γεωργίας διαμαρτυρήθηκε εντονότατα μετά την πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή Archevani στο Rustavi 2, όπου κατά τη συζήτηση ενός νομοσχεδίου που θα επέτρεπε τη δυνατότητα λογοκρισίας σε κάποια έργα ΄τεχνης, ο δημοσιογράφος Giorgi Gabunia έδειξε έναν πίνακα ζωγραφικής της εγκύου Παναγίας που κρατούσε ένα πιστόλι σαν να ήθελε να αυτοκτονήσει.

1

Η δημιουργός του προκλητικότατου πίνακα είναι η Lia Ukleba, καλλιτέχνης από το Kutaisi. Το έργο τέχνης «Η Μητέρα του Θεού με το Παιχνίδι-όπλο» δημιουργήθηκε το 2015 και προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις και επικρίσεις στο πλαίσιο της γεωργιανής κοινωνίας, ακόμα και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο δημοσιογράφος δήλωσε: «σήμερα έχουμε έναν εξαιρετικό επισκέπτη,» η Παναγία με το Παιχνίδι- όπλο «. Αυτός ο πίνακας είναι επίσης γνωστός με το όνομα Virgin Suicide (Παρθένος αυτοκτονούσα) . Ωστόσο, καθώς πρόκειται για ένα πιστόλι παιχνιδι, δεν μπορεί να αυτοκτονήσει και θα γεννήσει τον Ιησού, οπότε μην ανησυχείτε. »

Το Πατριαρχείο Γεωργίας δήλωσε ότι οι αντι-Εκκλησιαστικές δυνάμεις ξεκίνησαν ένα νέο κύμα εκστρατειών ενάντια στην Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία και υποστήριξαν ότι ο Ρουστάβι 2 είναι ο πιο δραστήριος μοχλός μεταξύ τους.

Το Πατριαρχείο κάλεσε τους κληρικούς του να κόψουν όλους τους δεσμούς με το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο.

«Καλούμε τους κληρικούς μας να σταματήσουν τις σχέσεις τους με τον Rustavi 2, να μην δώσουν συνεντεύξεις και να μην συμμετάσχουν στα προγράμματά του», αναφέρει η δήλωση.

Η Εκκλησία κάλεσε επίσης την Ορθόδοξη κοινότητα να μείνει μακριά από το Rustavi 2.

Η Γεωργιανή Εκκλησία ζήτησε ακόμη από τις ΜΚΟ και τους διεθνείς οργανισμούς «να δείξουν στην κοινωνία ότι η δημοκρατία δεν σημαίνει ότι προσβάλλουν τα θρησκευτικά συναισθήματα των ανθρώπων».
«Καλούμε επίσης την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικά και γρήγορα μέτρα για τη δημιουργία νομικών μηχανισμών για την προστασία της κοινωνίας και την πρόληψη πιθανών ανεξέλεγκτων διαδικασιών στη χώρα», αναφέρει η δήλωση.

Μετά την τηλεοπτική εκπομπή την προηγούμενη Τρίτη, ο Μητροπολίτης Ruisi & Urbnisi Ιώβ δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος είναι «υπηρέτης του διαβόλου» που προσβάλλει τον Ιησού Χριστό και την Παναγία.
«Πρέπει να εγκαταλείψει όχι μόνο τη δημοσιογραφία αλλά και να εγκαταλείψει τη χώρα. Εγώ, ως κληρικός, δεν πρέπει να το λέω αυτό αλλά εγώ τον καταριέμαι. Είναι ο υπάλληλος του διαβόλου και ολόκληρη η τηλεοπτική εταιρεία [Rustavi 2] πρέπει να κλείσει «, τόνισε

Ο γενικός διευθυντής της TV Rustavi 2, Νίκα Γκουραμέια, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη, αλλά ότι δεν θα το κάνει.

«Δεν ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε τα λάθη μας, αλλά δεν έχουμε κάνει τίποτα λάθος. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα θρησκευτικά συναισθήματα κάποιου τραυματίστηκαν, αλλά δεν ήταν ο στόχος μας «, ανέφερε .

Ο δημοσιογράφος Γ. Γκαμπούνια βρίσκεται για δεύτερη φορά υπό το πρίσμα κριτικής από την Εκκλησία. Στα μέσα Μαρτίου, έκανε μια δήλωση σχετικά με τον Ιησού Χριστό που εξόργισε το Πατριαρχείο, ενορίες και υπερεθνικιστικές ομάδες, οι οποίοι διεξήγαγαν διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία του Rustavi , υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος «έβλαψε» τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Η Γκαμπούνια αστειεύτηκε στις 18 Μαρτίου ότι ο Χριστός είχε κάνει ένα «τεράστιο λάθος» όταν πήγε στο Ισραήλ πριν από 2000 χρόνια.

«Αντ ‘αυτού, ο Ιησούς έπρεπε να είχε πάει στο Adjara [παράκτια περιοχή της Γεωργίας], όπου δεν θα είχε σταυρωθεί, καθώς δεν έμειναν δέντρα. Όλα έχουν μεταφερθεί στον κήπο της Bidzina Ivanishvili, «δήλωσε ο Γκαμπόυνια, αναφερόμενος στον μεγιστάνα Ιβιγισβίλι, ιδρυτή κόμματος της Γεωργίας, γνωστό για το χόμπι της συλλογής δέντρων.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι δεν έκανε τίποτα λάθος και δεν ζήτησε συγγνώμη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: