Σκάνδαλο Energa: Απροσδόκητη αποφυλάκιση για τη Σκλαβάκη – Παραμένει στη φυλακή ο Φλώρος

Κοινοποίηση:
2243072 (1)

Λόγω …κατάθλιψης και αυτοκτονικού ιδεασμού ζήτησε να αποφυλακιστεί ο εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου Εnerga – Hellas Power, Αριστείδης Φλώρος, πέντε μήνες μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 21 ετών. Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας απέρριψε ωστόσο την αίτησή του για να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του έως ότου δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, δείχνοντάς του και πάλι το δρόμο για τη φυλακή.

Αντίθετα, ελεύθερη άφησε την καταδικασθείσα στην ίδια υπόθεση, Μαρία Σκλαβάκη, τη γυναίκα που είχε προσπαθήσει να διαφύγει, σπάζοντας το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» με το οποίο είχε παραμείνει, μετά την απολογία της, εκτός φυλακής. Ήταν μία απόφαση την οποία, όπως φάνηκε, δεν περίμενε ούτε η ίδια η Μαρία Σκλαβάκη η οποία ξέσπασε σε κλάματα.

Αν και ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να απορριφθεί το αίτημά της, το δικαστήριο δέχτηκε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους , αναστέλλοντας την ποινή των 7 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί πρωτοδίκως. Η ίδια υποστήριξε στο δικαστήριο πως λόγω της κράτησής της από το 2015, δεν είναι σε θέση να φροντίζει την άρρωστη μητέρα της η οποία πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια με αποτέλεσμα, όπως είπε, να καταχράται την καλοσύνη συγγενή της. “Δεν αντέχουμε αυτή την κατάσταση” υποστήριξε στο δικαστήριο αναφερόμενη στον εαυτό της και στο σύζυγό της που επίσης έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο αυτό σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, αλλά η δική του αίτηση αναστολής -συζητήθηκε κι αυτή σήμερα- έπεσε στο κενό.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε τονίσει στην αγόρευσή του πως η βλάβη που κινδυνεύει να υποστεί η Μαρία Σκλαβάκη “δεν φέρει τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο νόμο ως υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη”, ενώ η καταδικασθείσα είναι και ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων, αλλά το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη.

Απών από το δικαστήριο ήταν ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος μέσω των συνηγόρων του ζήτησε να αποφυλακιστεί, υποστηρίζοντας ότι πάσχει από καταθλιπτική διαταραχή και αυτοκτονικό ιδεασμό. “Έχει ένα αίσθημα απόσυρσης από τη μάχη του, παραίτησης, παραληρηματικής ιδέας ότι το κράτος δεν τον ακούει. Βρίσκεται σε ένα δύσκολο ψυχολογικό σημείο”, είπαν οι συνήγοροί του ενώ ο Απόστολος Τσιάμης, ψυχίατρος του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού κατέθεσε πως ο Αρ. Φλώρος έχει “αρνητικές σκέψεις και προθέσεις” και νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το κράτος που οποίος κλέψει ποιο πολλα κερδίζει και μια θέση στο δημόσιο τώρα θα κανει εκπτώσεις και στην φυλακη

Comments are closed.