ΣΉΚΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ!!! Οι πιέσεις εξανάγκασαν την Lidl να…

Κοινοποίηση:
lidl-kolios

Είναι γνωστό ότι μια από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που υποδέχθηκαν με θετικό τρόπο τη νέα νομοθεσία που επιτρέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές 32 Κυριακές, ήταν και η Lidl Hellas. Μάλιστα ήδη αξιοποιεί το μέτρο και σε πολλές από αυτές λειτουργεί τα καταστήματά της. Όπως σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ελλάδας, την Κέρκυρα, βρήκε τον… μπελά της.

Όλο το προηγούμενο διάστημα κορυφώθηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στην διεύθυνση της εταιρείας στο νησί με εργαζόμενους μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που μαζί με τον Παγκερκυραϊκό Σύνδεσμο Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματικών, Βιοτεχνών, Εμπόρων και άλλες συλλογικότητες έκαναν κάθε Κυριακή κινητοποιήσεις έξω από καταστήματά της.

Τελικά, σύμφωνα με τον 902.gr, η εργοδοσία των Lidl αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να πάρει απόφαση να μην ανοίξει κανένα από τα καταστήματά της στο νησί, αρχίζοντας την εφαρμογή της από την περασμένη Κυριακή 6 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος τονίζει:

«Η μικρή αυτή νίκη δείχνει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι, όταν συσπειρώνονται και αγωνίζονται μέσα από τα Σωματεία τους με ταξικό προσανατολισμό, όταν βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τη μεγαλοεργοδοσία, ντόπια και ξένη και την ακόρεστη δίψα της για ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη, πάντα σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζόμενων, του λαού συνολικά! Βεβαίως, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η υπόθεση τελείωσε εδώ! Πάγιο αίτημα των μεγαλοεργοδοτών είναι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Γι’ αυτό Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις ετοιμάζονται να φέρουν και νέους νόμους προς αυτήν την κατεύθυνση. Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού μας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Κυριακής, σε οποιαδήποτε προσπάθειας καταπάτησης των δικαιωμάτων μας! Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας, ενισχύουμε τη δύναμή μας, περνάμε στην αντεπίθεση!»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Μην στεναχωριέστε κύριοι των σωματείων και των συλλογικοτήτων (μ’ αρέσει η καινούρια αυτή λέξη).Όταν πάρουν τα μαγαζιά και φύγουν, τότε θα κάθεστε συνέχεια!!!!!!!!!! και οχι μόνο τις Κυριακές. Βέβαια εσείς δεν θα έχετε πρόβλημα διότι έχετε επάγγελμα. ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΗΗΣΤΕΣ. Α και κάτι άλλο. Δεν μας λένε ολοι αυτοί, από ποιο κόμμα πατρονάροντε Τώρα όσον αφορά τον τουρισμό που λέει ο peter, εε!! αυτός προφανώς είναι στην κοσμάρα του.

  2. τον μπουλο απο την ελλαδα μας οι κτηνοβατες……

  3. Ο τουρισμός μας έχει απομείνει να βγάλουμε κανένα σπασμένο οι συνδικα-ληστάδες που για μένα έχουν
    μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα της χώρας πάνε να τον διαλύσουν.
    Όταν ο τουρίστας, ρε κοπρόσκυλα του κερατά που δεν έχετε δουλέψει στη ζωή σας αλλά σας συντηρούν
    οι συνδρομές των κορόϊδων μελών των σωματείων,τα βρίσκει όλα κλειστά Σαββατοκύριακο περιμένετε
    να έρθει και του χρόνου;;;;
    Θα πάει στην Ιταλία στην Τουρκία στην Ισπανία.Σιγά μη κάτσει να σκάσει.

  4. πρωτα να δουλεψουν ολες οι δημοσιες υπηρεσιες και μετα ολοι οι αλλοι ετσι ειναι το δικαιο ο κοσμος λεφτα δεν εχει χρονο εχει οσο για τους τουριστες στεναχωρια μου μεγαλη μην ερθουν ποτε ν πανε σε αλλη χωρα που ειναι με δουλους

  5. Aνοίγοντας την Κυριακή καταπολεμάς την ΜΗ ανάπτυξη ,,πλάκα μας κάνετε τώρα έτσι η δεν ξέρετε τι σας γίνετε προφανώς ..εξηγήστε μου πως θα έχουμε ανάπτυξη με όλα τα καταστήματα όχι ανοιχτά μόνο την Κυριακή λέω εγώ και συμφωνώ μαζί σας , αλλά 24 ώρες κάθε μέρα και 365 μέρες τον χρόνο ,,πως θα έρθει ακριβώς η ανάπτυξη..

  6. Το δοκιμασαν και στην Ιταλια αυτο , να ειναι ολα κλειστα και ερημα την κυριακη…πριν μια δεκαετια
    Και να’ σου οι κινεζοι , με τους φουρνους για ψωμι , πισταριες , ψιλικατζιδικα τα παντα ανοιξαν…. και δουλευαν μονον Κυριακη μαζευοντας ολα τα λεφτα των τουριστων ….
    Οσπου οι Ιταλοι ξυπνησαν και αποφασισαν να γινουν ανταγωνιστικοι

  7. Ανοιχτά τα πάντα την Κυριακή εδώ και τώρα. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Υπηρεσίες, μαγαζιά, σχολεία, τα πάντα. Ας σταματήσει πια αυτό το ταμπού με τις Κυριακές και τις αργίες. Αν θέλουμε ανάπτυξη ας αλλάξουμε νοοτροπία επιτέλους. Ανοιχτά τα πάντα όλο το 24 ωρο, όλο το χρόνο. Και οι εργαζόμενοι ας πάψουν επιτέλους με τις παράλογες απαιτήσεις τους για πενθήμερα και εξαήμερα, μισθός αξιοπρέπειας και άλλα τέτοια ανόητα και ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ κάθε μέρα αν θέλουν ανάπτυξη. Τα ρεπώ και ο ελεύθερος χρόνος είναι για τους οκνηρούς.
    Σας αφήνω τώρα γιατί ο καπετάνιος μου με ειδοποίησε ότι 25μετρο γιότ μου είναι έτοιμο και πάω για δροσερή Ντον Περνιόν του 76 στο Nammos συνοδευόμενη με αστακουδάκια και χαβιαράκι.

  8. Πραγματικά απορώ…να μην δουλεύουν Κυριακή…αλλά να μην παραγγέλνουν πίτσες να μην πάνε Κυριακή στα νοσοκομεία να μην παρανομουν και να μην καταγγέλλουν στην αστυνομία, λιμενικό,να μη βάζουν φωτιές Κυριακή ,να μην αγοράζουν τσιγάρα κ.α από ψιλικατζιδικα,να μη βγαίνουν σε ταβέρνες και άλλα πολλά επαγγέλματα που δουλεύουν και Κυριακή τι είναι αυτοί δηλαδή δεν το κατάλαβα

Comments are closed.